Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

NA και ένα καλό νέο ...Κύμα φυγής Αλβανών απο την Ελλάδα !

Ανθρωποι που έζησαν, εργάστηκαν και έφτιαξαν οικογένεια εδώ, φεύγουν για τη χώρα τους με προοπτική να ξαναγυρίσουν όταν φτιάξουν τα πράγματα

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ Φωτ.: ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Λέντι από την Αλβανία, εργολάβος οικοδομών, εργαζόταν στη χώρα μας για πάνω από μία δεκαετία. Τα δύο του παιδιά, 15 και 11 ετών, εδώ πρωτοπήγαν σχολείο. Ομως οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά και ο Λέντι σταμάτησε τα παιδιά από το σχολείο και επέστρεψε στο Δυρράχιο, εκεί απ' όπου ξεκίνησε...



Σύμφωνα με το Αλβανικό Ιδρυμα Διεθνών Σπουδών, από τους 500.000 Αλβανούς που ζούσαν και εργάζονταν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, έχει αποχωρήσει το 15%.Πλέον, από τα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας, στην περιοχή Kapshtica διέρχονται όλο και περισσότερες οικογένειες με αυτοκίνητα φορτωμένα βαλίτσες και λεωφορεία δίχως κενά καθίσματα. Πολλοί έφυγαν, ακόμη περισσότεροι θα φύγουν, αλλά λιγότεροι θα μείνουν μόνιμα πίσω. Οι παρατηρητές του μεταναστευτικού φαινομένου από την Αλβανία μιλούν για «κυκλικότητα».

Ανθρωποι που έφυγαν, ήρθαν και ξαναφεύγουν για να επιστρέψουν πάλι στην Ελλάδα «όταν φτιάξουν τα πράγματα», επισημαίνει ο κοινωνιολόγος Θ. Μαρούκης, ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ και διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου.

«Χιλιάδες Αλβανοί επέστρεψαν. Εφεραν μαζί και τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει στην Ελλάδα και ξεκίνησαν να δημιουργούν τις δικές τους επιχειρήσεις. Αυτή είναι μία μεγάλη νίκη για την Αλβανία» δήλωνε σε συνέντευξή του, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Αλβανικού Ιδρύματος Διεθνών Σπουδών (AIIS), από το περίπου μισό εκατομμύριο Αλβανών που ζούσαν και εργάζονταν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, έχει ήδη αποχωρήσει «κατά κύματα» ένα ποσοστό πάνω από 15%. «Η ενσωμάτωση του μεγάλου αριθμού των πρώην μεταναστών που επιστρέφουν, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Θα είναι δύσκολο γι' αυτούς να βρουν δουλειά» επισημαίνεται σε αναφορά του AIIS. Η Αλβανία έχει ήδη υψηλά ποσοστά ανεργίας και αυτό σχετίζεται και με την κατακόρυφη πτώση των εμβασμάτων από την Ελλάδα.

Ο Αλμπέρτ Ρακίπι, διευθυντής στο AISS, προειδοποιεί: «Πρόσφατες εκθέσεις διεθνών οργανισμών συμπεραίνουν λίγο ως πολύ πως οι φτωχότεροι από τους γείτονες της Ελλάδας θα επηρεαστούν από την οικονομική κρίση».

Σύμφωνα με επισημάνσεις του μάνατζερ της Εμπορικής Τράπεζας στην Αλβανία, Γ. Καρακώστα, το 2010 αλβανοί μετανάστες μετέφεραν περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ σε υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών στη χώρα τους.

Μία ακόμη χρονιά σταθμός ήταν και το 2007, οπότε τα εμβάσματα των αλβανών μεταναστών (από Ελλάδα και Ιταλία) έφτασαν τα 951 εκατομμύρια ευρώ, πάνω από το 9% του ΑΕΠ!

Πλέον, οι όροι έχουν αντιστραφεί. Τα εμβάσματα είναι ελάχιστα και πολλές οικογένειες που ζουν σε διάφορες πόλεις της Αλβανίας τακτικά πια στέλνουν τρόφιμα και καπνό στους συγγενείς τους που παραμένουν στην χώρα μας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας αλβανικής οικογένειας, της Τόλα και του Γκραμόζ που ήρθαν στην χώρα μας το 1999. Η Τόλα είναι καθηγήτρια και ο άντρας της πρώην αστυνομικός. Εκαναν ό,τι δουλειά έβρισκαν με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για να πάρουν ένα διαμέρισμα στα Τίρανα και να ανοίξουν τη δική τους μικρή επιχείρηση. Και τα δυο τους παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Επιστρέφουν πίσω στην Αλβανία το 2005, αγοράζουν ένα μικρό διαμέρισμα και προσπαθούν να βρουν δουλειά για να ζήσουν μόνιμα εκεί. Μάταια.

«Τα πράγματα στα Τίρανα είχαν αλλάξει, νιώθαμε ξένοι στην ίδια μας την χώρα» περιγράφει η Τόλα. Γυρίζουν πίσω για να δουλέψουν ακόμη περισσότερο, να βγάλουν χρήματα και να ξαναφύγουν. Από στόμα σε στόμα αρχίζει να διαδίδεται: «Ερχεται μεγάλη κρίση στην Ελλάδα». Ανησυχούν. Επιστρέφουν πίσω στα Τίρανα το 2009 και ανοίγουν ένα Ιντερνετ καφέ. «Πλέον τα παιδιά μου έχουν ένα πιάτο φαΐ» περιγράφει η Τόλα.

«Μέχρι το τέλος του 2010 αρκετοί είχαν ανοίξει κάποια επιχείρηση στην Αλβανία αλλά συνέχιζαν να έρχονται στην Ελλάδα με σκοπό να χρηματοδοτούν την επιχείρησή τους με την αγορά εξοπλισμού» αναφέρει ο Θ. Μαρούκης. Η μεγαλύτερη κατηγορία των Αλβανών που φεύγουν και έρχονται πάλι είναι όσοι διαθέτουν διετή άδεια παραμονής και κατάγονται κυρίως από τη νότια Αλβανία. Είναι αρκετά δραστήριοι άνθρωποι και κατά κάποιον τρόπο κάνουν παράλληλη ζωή μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας» καταλήγει ο ερευνητής.
Διαβάστε περισσότερα εδώ »» North Epirus Online-Νέα Βορείου Ηπείρου: Κύμα φυγής Αλβανών

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/10/na.html#ixzz1aJOuJQ93

Πως μπορούμε να αρνηθούμε τη δωρεά οργάνων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ, ΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Μ
Απο εδώ και στο εξής για να ελαχιστοποιήσετε τον ορατό πλέον κίνδυνο να μετατραπείτε σε αποθήκη ανθρωπίνων ανταλλακτικών πρέπει να το δηλώσετε εγγράφως !!! ( βλέπε αρκετές σχετικές αναρτήσεις μας με την ετικέτα ΔΩΡΗΤΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ, )
Ιδού λοιπόν τι μας λέει ο “Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων”:….


Σε ένα κατατοπιστικότατο άρθρο και σε επικοινωνία που υπήρξε με την αρμόδια (από το νόμο) αρχή του ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων), μπορέσαμε να διαπιστώσουμε τι ισχύει σήμερα και τι θα ισχύει από την 1/7/2013 σχετικά με την μετά θάνατον δωρεά οργάνων. Σύμφωνα με το νόμο 3984/27-62011, καθιερώνεται το μέτρο της «εικαζόμενης συναίνεσης» στη δωρεά ζωτικών οργάνων από τον κάθε πολίτη.
Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τον τρόπο άρνησης.
Ευχαριστώ.
Υ.Γ. Σας παραθέτω και τα άρθρα του νόμου.
Αρθρο 9
Παράγραφος 2
«Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του, σύμφωνα με την παράγραφο 3».
Παράγραφος 3
«Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τηρείται αρχείο, όπου καταχωρίζονται οι δηλώσεις πολιτών περί αντίθεσης τους στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατο».
Απάντηση του ΕΟΜ στις 20/07/11:
Αγαπητέ Κύριε, Αγαπητή Κυρία,
Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).
Σχετικά με το αίτημά σας, σας ενημερώνουμε ότι ο νέος νόμος 3984/2011 (Α150) περί μεταμοσχεύσεων, ορίζει την έναρξη ισχύος της «εικαζόμενης» συναίνεσης» από 01/07/2013. Μέχρι τότε ισχύει το καθεστώς της «κάρτας δωρητή οργάνων», όπου …δότης μετά θάνατον μπορεί να γίνει μόνο όποιος είναι κάτοχος της σχετικής κάρτας, ή εφόσον συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων του οι συγγενείς του.
Στο άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3984/11 προβλέπεται η έκδοση ειδικής Υπουργικής Απόφασης για τον τρόπο συλλογής των αρνητικών δηλώσεων, όμως αυτή δεν έχει ακόμη εκδοθεί, λόγω του πρόσφατου της ψήφισης του νέου νόμου.
Ο Ε.Ο.Μ. παρ όλα αυτά, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες στη δήλωση της επιθυμίας τους, συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του πολίτη από αρμόδια αρχή (Κ.Ε.Π., Αστυνομία κ.ο.κ.).
Σε περίπτωση που η άρνηση αυτή έχει εκφραστεί με τον ως άνω τρόπο, ΔΕΝ θα ληφθούν τα όργανα σε περίπτωση θανάτου του προσώπου. Διευκρινίζουμε εδώ ότι η δωρεά και η λήψη Οργάνων είναι εφικτή μόνο από εκλιπόντες με πιστοποιημένο εγκεφαλικό θάνατο που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε θάνατο υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες η λήψη των οργάνων δεν είναι εφικτή.
Η «αρνητική δήλωση» αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά, πρωτοκολλείται και να καταχωρείται σε σχετικό αρχείο, η ισχύς του οποίου θα ξεκινήσει από 01/07/2013. Το πιστοποιητικό που θα εκδίδεται από το «αρνητικό μητρώο» θα σας αποσταλεί κατόπιν της έκδοσης της σχετικής Υπουργικής απόφασης και όχι νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.
Επισημαίνουμε ότι στη δήλωση θα πρέπει να πιστοποιείται το γνήσιο της υπογραφής, να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας
Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση:
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.
Αθηνά Βαρτζιώτη
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Αν. Τσόχα 5, Αθήνα 11521
τηλ. 213 2027021, 213 2027000
φαξ 213 2027032, 210 7255066
ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ
ΑΡΧΕΙΟ WORD ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΟ
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ

 
«Παραμύθι με όνομα»


Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια πλούσια «νύφη», που είχε αφιερώσει τη ζωή και την περιουσία της στις αγαθοεργίες.

Από την κληρονομιά της έδινε συνέχεια.. Τάιζε πεινασμένους, πότιζε διψασμένους, έντυνε γυμνούς, περιέθαλπε αρρώστους, φρόντιζε φτωχούς, προστάτευε ορφανούς, μόρφωνε απόρους, γλίτωνε από την φυλακή και την κατάσχεση αδυνάμους, ελευθέρωνε αιχμαλώτους.

Και όλα αυτά σε εποχές δύσκολες, ακόμα και όταν-ή μάλλον κυρίως όταν- η πατρίδα της αντιμετώπιζε δυσκολίες και το Γένος της ήταν υπόδουλο..

Αυτή, συνέχιζε το έργο της. Και το περίεργο ήταν ότι ποτέ η περιουσία της δεν στέρευε, αφού οι γνωστοί και οι φίλοι της, βλέποντας τον αγώνα και την αγωνία της, πάντα συνέτρεχαν και τη βοηθούσαν και την ενίσχυαν, άλλος από το περίσσευμα, άλλος από το υστέρημά του.

Το έργο της είχε επεκταθεί παντού. Παντού υπήρχαν ιδρύματα στο όνομά της, στα οποία αφοσιωμένοι στο έργο της διάκονοι, άντρες και γυναίκες, εργάζονταν, προσεύχονταν και υπηρετούσαν το συνάνθρωπό τους.

Κι' όταν χρειάστηκε να συντρέξει το Γένος της στην προσπάθειά του ν' αποτινάξει τα δεσμά της σκλαβιάς, μπήκε στην πρωτοπορία του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία..

Αλλά όταν, ύστερα από αγώνες και θυσίες, κατακτήθηκε η ελευθερία, τότε οι Κυβερνήτες της ελεύθερης πια Πατρίδας αντί να της ζητήσουν συνεργασία για να αντιμετωπίσουν μαζί τις δυσκολίες ανασυγκρότησης του νέου Κράτους, απαίτησαν να πάρουν στα χέρια τους την περιουσία της, γιατί, λέει, αυτοί ήταν πλέον οι αρμόδιοι..

Ο πρώτος, που ήταν ξένος και ετερόδοξος, της είπε ότι πρέπει να ιδρύσει ειδικό Ταμείο, ώστε να υπάρχει πρόνοια για τους συνεργάτες της.

Και χωρίς να τη ρωτήσει διάλυσε 416 καθιδρύματά της, πήρε την ακίνητη περιουσία τους και πούλησε τα κειμήλιά τους στα παζάρια των χωριών και των πόλεων.. Αλλά Ταμείο δεν συστάθηκε. Και η νύφη εσιώπησε.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος απαλλοτρίωσε αναγκαστικά μεγάλη περιουσία των ιδρυμάτων, που της απέμειναν "χάριν, λέει, θεάρεστων έργων και προς οικοδομήν ιερών και αγαθοεργών καταστημάτων", που ουδέποτε έγιναν.. Και η νύφη υποχώρησε

Εβδομήντα χρόνια αργότερα, ένας άλλος απαλλοτρίωσε αναγκαστικά για την αποκατάσταση προσφύγων και ακτημόνων και για λόγους "προφανούς ανάγκης και δημόσιας ασφαλείας" εκτάσεις αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου προπολεμικών δραχμών και σαν αντάλλαγμα της κατέβαλε μόνο το 4% (40 εκατομμύρια δραχμές).

Τα υπόλοιπα 960 εκατομμύρια της τα οφείλει ακόμα! Πριν 60 χρόνια, άλλος πάλι, «προς αποκατάστασιν ακτημόνων γεωργικών κτηνοτρόφων" αυτή τη φορά, την ανάγκασε να του παραχωρήσει το 80% της καλλιεργούμενης ή καλλιεργήσιμης αγροτικής περιουσίας της με αντάλλαγμα να λάβει κάποια αστικά ακίνητα και 45.000.000 δραχμές νέας (τότε) εκδόσεως.

Μάλιστα, υπέγραψε τότε και Σύμβαση, στην οποία περιέχονταν η διακήρυξη ότι η απαλλοτρίωση αυτή είναι η τελευταία και δεν πρόκειται να υπάρξει νεότερη στο μέλλον, ενώ υπήρχε και η δέσμευση ότι θα της παρέχει κάθε αναγκαία υποστήριξη (υλική και τεχνική), ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει την εναπομείνασα περιουσία της, για να συνεχίσει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο.

Στην ίδια σύμβαση καθιερώθηκε και η "μισθοδοσία" των συνεργατών της, αφού δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να της πληρώσει το αντίτιμο, που είχε συμφωνηθεί και που είχε διογκωθεί πολλαπλάσια και είχε ήδη καταστεί δυσβάσταχτο χρέος.

Η «νύφη», όμως, παρ' όλ' αυτά, παρά τη στέρηση της περιουσίας της, παρά τις συνεχείς φορολογίες, που της έβαζαν με την πρώτη ευκαιρία, παρά τις συκοφαντίες και τα υπονοούμενα, που δεχόταν, συνέχιζε το έργο της, χωρίς μνησικακία, αλλά με ανοχή και αγάπη και ενδιαφέρον για τις ανάγκες του τόπου.

Έτσι, χωρίς να της ζητηθεί ένα καθίδρυμά της στην Αθήνα, που κατείχε σημαντική περιουσία που την απέκτησε κατά τον 17ο και 18ο αιώνα με αγορές των ηγουμένων της (σώζονται στο αρχείο του τα σχετικά έγγραφα), αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος κοινωνικός ευεργέτης των Αθηνών.

Σε δωρηθέντα ακίνητά της έχουν ανεγερθεί:η Ριζάρειος Σχολή, η Ακαδημία Αθηνών, το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Σκοπευτήριο, το Πτωχοκομείο, η Μαράσλειος Ακαδημία, το Θεραπευτήριο "Ευαγγελισμός", το Αρεταίειο νοσοκομείο, η Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή, οι Αστυνομικές Σχολές στην οδό Μεσογείων, το Νοσοκομείο Παίδων, το Νοσοκομείο Συγγρού, το Λαϊκό Νοσοκομείο "Σωτηρία", το Ασκληπείο Βούλας, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, το ΠΙΠΚΑ Βούλας, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, το Γηροκομείο, η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, 142 Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, ενώ και σε άλλα μέρη του τόπου παραχώρησε εκτάσεις μεγάλης αξίας, προκειμένου να λειτουργήσουν κατασκηνώσεις, να ανεγερθούν σχολεία, ιδρύματα, γυμναστήρια, στρατόπεδα ή να δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι για την αναψυχή του λαού.

Ύστερ' απ' όλ' αυτά, λίγα της έχουν απομείνει.. Και παρ' όλ' αυτά συνεχίζει το έργο της, με υπομονή και σιωπή, ακόμα και όταν διαπιστώνει ότι αυτοί, που της πήραν την περιουσία και την δαπάνησαν δεν τόλμησαν ποτέ να κάνουν απολογισμό πόσα πήραν και τι τα έκαναν .

Έτσι, το παραμύθι αυτό, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν είχε το γνωστό επιμύθιο «ζήσαν αυτοί καλά κι' εμείς καλύτερα, αλλά το «ζήσαν αυτοί καλά κι' εμείς ;..»

Μέχρι τώρα, γιατί κατά πώς φαίνεται, και υπό συνθήκες έστω πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας, υπάρχουν πολιτικοί άνδρες, που, χωρίς ιδεοληψίες και ιδεολογικές αγκυλώσεις τολμούν να ομολογήσουν την αλήθεια, να αναγνωρίσουν την προσφορά της και εμφανίζονται πρόθυμοι να τη βοηθήσουν να αξιοποιήσει, προς όφελος πάντα του πενομένου λαού, το εναπομείναν 4 % της περιουσίας της, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα ζήσουμε όλοι καλύτερα!

Υ.Γ. Για όσους δεν κατάλαβαν, το όνομα της νύφης είναι Εκκλησία!
Tου Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου:
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΟΡΤΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΕΝΟΡΙΑ ΠΕΡΙΟΥ
 
 
Ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγ. Νικολάου Περίου είναι δίκλιτος βασιλικού ρυθμού. Το δεξιό κλίτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο, και το αριστερό στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (7 Ιανουαρίου).Επίσης λειτουργείται και της Ζωοδόχου Πηγής.
          Το πότε κτίστηκε ο Ναός είναι άγνωστο. Όταν το Χωριό ήταν στη θέση Πενηντάρι, εκεί κοντά που σήμερα βρίσκεται Ο Ι. Ν. του Αγ. Πνεύματος, ο Ι. Ν. του Αγ. Νικολάου τότε ήταν κοιμητηριακός και στη σημερινή πλατεία που βρίσκεται μπροστά από το Ναό, υπήρχαν τα μνήματα. Λόγο όμως μιας επιδημίας αναγκάστηκαν να φύγουν από το παλιό Χωριό να μετακινηθούν νοτιοδυτικά και να καταλάβουν την περιοχή γύρο από το Ναό του Αγίου Νικολάου. Το πότε έγινε αυτό δεν το γνωρίζουμε καθώς και σε πιο Ναό εκκλησιάζονταν στο παλιό Χωριό. Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία από μια φορητή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπου που βρίσκεται σήμερα στον Ι. Ν. του Αγ. Νικολάου. Ο αγιογράφος της είναι άγνωστος. Ο Άγιος Χαράλαμπος κρατάει στο χέρι του ένα ειλητάριο που αναφέρει «δέησις της δούλης του Θεού Ειρήνης και των τέκνων» έγινε γιατί ο Άγιος έσωσε αυτήν και τα παιδιά της από την αρρώστια. Αυτό είναι ίσως μια μαρτυρία για το έτος που κατοικήθηκε το Χωριό. Υπάρχει ακόμη και άλλη φορητή εικόνα, αυτή του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται το 18ο αιώνα και είναι έργο του Μιχαήλ Βλαστού. Πολλές επίσης εικόνες που η πλειονότητα τους χρονολογείται στα μέσα του 19ου αιώνα.
          Το Χωριό βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς των Αστερουσίων και απέχει 5 χλμ από της Μοίρες.
 

Αν δεν θέλετε να γίνετε αποθήκες ανθρωπίνων ανταλλακτικών δηλώστε τώρα στα ΚΕΠ την άρνησή σας να γίνετε "αυτόματα" δωρητές οργάνων



 


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 (άρθρο 8 Ν.1599/1986)


Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)


ΠΡΟΣ(1):
Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα

Ο – Η Όνομα:

Επώνυμο:


Όνομα και Επώνυμο Πατέρα:


Όνομα και Επώνυμο Μητέρας:


Ημερομηνία γέννησης(2):


Τόπος Γέννησης:


Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας:

Τηλ:


Τόπος Κατοικίας:

Οδός:

Αριθ:

ΤΚ:


Αρ. Τηλεομοιοτύπου (Fax):

Δ/νση Ηλεκτρ. Ταχυδρομείου
mail):






















Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:
σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση






 (4)

Ημερομηνία:      ……….20……

Ο – Η Δηλ.



(Υπογραφή)



(1) Αναγράφεται από τον ενδιαφερόμενο πολίτη ή Αρχή ή η Υπηρεσία του δημόσιου τομέα, που απευθύνεται η αίτηση.
(2) Αναγράφεται ολογράφως.
(3) «Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτόν του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών.

Μόσιαλος: "Θα σας πάρουμε τα σπίτια"!!!

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ "ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ"

Πηγή: Γιώργος Κ.Κρόγιας

Όταν πρωί-πρωί ακούς τον Μόσιαλο με ένα αυταρχικό υφάκι κουνώντας το δαχτυλάκι (σαν να μαλώνει όλους τους Έλληνες ότι έκαναν κάτι κακό) να λέει στο MEGA ότι "το ΑΕΠ μας είναι μικρότερο από της Γερμανίας, αλλά έχουμε μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία κατά μέσο όρο από όλους τους Βορειοευρωπαίους", το μόνο που μπορείς να σκεφτείς για αυτή την κυβέρνηση είναι ότι είναι ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ !

Για δεκαετίες τώρα μας μιλούσαν (ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ)
για την "ατμομηχανή της οικοδομής".

Έδιναν το "πράσινο φως" σε τράπεζες και
ΟΕΕ να παίρνει δάνεια ο κάθε εργαζόμενος για να φτιάξει ένα σπίτι.
Ξαφνικά, η ιδιοκτησία ενός σπιτιού, αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Μόσιαλο.

Και πως διορθώνεται αυτό ;
Πολύ απλά, φαίνεται και από τον σχέδιο αυτής της κυβέρνησης.
Χωρίς να έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για την ΑΚΡΙΒΕΙΑ:
Κάνεις απολύσεις παντού, μειώνεις δραματικά τους μισθούς, αυξάνεις κατά 20%-30% την φορολογία όλων και... απλά περιμένεις τις τράπεζες να "μαζέψουν" την ακίνητη περιουσία.
Έτσι θα σωθεί και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά (νομίζουν) και το πολιτικό σύστημα.

Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.
Τέλος !
Κύριε Μόσιαλε... εσύ με έπεισες για αυτό.
----------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΑ - ξεχεστήρια ...

1). Φόρο 100 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει
όποιος δηλώνει 6.000 ευρώ στην εφορία, δηλαδή ζει σε συνθήκες φτώχειας. Μεγάλη είναι η απώλεια αφορολόγητου για τους τρίτεκνους, καθώς από τα 20.500 ευρώ περιορίζεται στα 12.000 ευρώ.
_____ το πασοκ στην κυβερνηση
τα καθικια στην εξουσια

2). εε... αν είναι έτοιμοι για βίαιη σύγκρουση... Ή εάν την επιδιώκουν...

3). Αν ο Γιώργος γράφει ότι πρέπει να πέσει αυτή η κυβέρνηση... μιλάμε για πολύ φάπα, που χρειάζονται...