Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κατά Σηφουνάκη και Αρβελέρ

serafeim
Αιχμές κατά του αν. υπουργού Ν. Σηφουνάκη άφησε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ σε ανακοίνωση - απάντηση στα όσα υποστήριξε για τη μισθοδοσία των κληρικών.
Τα μέλη της κυβέρνησης θα πρέπει να έχουν νομικές γνώσεις, είπε ο Σεβασμιώτατος προς τον... αρχιτέκτονα Ν. Σηφουνάκη.
Δεν είναι, πρόσθεσε, ελεημοσύνη αλλά συμβατική υποχρέωση του κράτους να μισθοδοτεί τους ιερείς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η από 11/10/2011 Ανακοίνωσις του Εξοχωτάτου κ. Υπουργού Υποδομών κ. Ν. Σηφουνάκη, αρχιτέκτονος κατά το επάγγελμα αποτελεί μία ακόμη απτή απόδειξη ότι οι ενασχολούμενοι με τα δημόσια πράγματα πολιτικοί άνδρες θα πρέπει να μετέχουν και νομικής παιδείας απαρεγκλίτως διότι άλλως υποπίπτουν σε σφάλματα που απομειώνουν το κύρος και την αξιοπιστία της Κυβερνήσεως.
Η θέσις του Εξοχωτάτου Κυρίου Υπουργού δια την μισθοδοσία του Εφημεριακού Κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος προσκρούει στο Σύνταγμα της Χώρας, στις αρχές του Κράτους Δικαίου, στο Δικαιϊκό μας σύστημα και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο τα οποία φέρεται αγνοών ο Εξοχώτατος Κύριος Υπουργός, διότι η μισθοδοσία του Εφημεριακού κλήρου της Εκκλησίας της Ελλάδος και η λειτουργία της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως δεν αποτελεί μία ευγνώμονα από την Ελληνική Πολιτεία πράξη αναγνωρίσεως του υψίστου εθνικού ρόλου της Εκκλησίας δια την διατήρηση μέσα στα πεντακόσια χρόνια βάναυσης τουρκικής ισλαμικής κυριαρχίας της εθνικής μας ιδιοπροσωπείας, εφ’ όσον ιστορικά είναι διακριβωμένο ότι όποιος εξισλαμίζετο εν ταυτώ εκτουρκίζετο.
Αλλά είναι συμβατική υποχρέωση του Κράτους διότι από του έτους 1835 μέχρι σήμερα το 96% της περιουσίας της Εκκλησίας που μετρά στον τόπο αυτό δύο χιλιάδες έτη ζωής έχει με πολλούς τρόπους ουσιαστικά δημευθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο σε αντίδοση έχει αναλάβει συμβατικώς την ως είρηται υποχρέωσι και επομένως εάν θελήσει να αποστή από αυτήν, θα πρέπει να επιστρέψει στο ακέραιο αυτή την περιουσία η να την αποζημιώσει οικονομικώς.
Ένιοι οπλισμένοι με μόνο το θράσος της αγνοίας τους, ευτελίζονται ισχυριζόμενοι ότι δήθεν η Εκκλησία δεν έχει δήθεν νομίμους τίτλους κυριότητος. Αγνούν όμως ότι στο άρθρο 51 του εισαγωγικού Νόμου του εν ισχύι Αστικού Κώδικος της χώρας, προβλέπεται σαφώς ότι: «η απόκτηση κυριότητας η άλλου εμπραγμάτου δικαιώματος πριν από την εισαγωγή του Αστικού Κώδικα κρίνεται κατά το δίκαιο που ίσχυε όταν έγιναν τα πραγματικά γεγονότα για την απόκτησή τους».
Επομένως είναι πρόδηλος η νομική ισχύς των τίτλων κυριότητος των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων και των κατακτητών Οθωμανών Σουλτάνων.
Αυτή ήταν η νομική βάσις της δικαιώσεως των δέκα Ιερών Μονών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με τις γνωστές Αποφάσεις μετά την περιλάλητη επίθεση του λεγομένου Νόμου Τρίτση στην εναπομείνασα Μοναστηριακή περιουσία και δια τον λόγον αυτόν το Ελληνικό Δημόσιο ατάκτως υπανεχώρησε διότι θα έπρεπε να καταβάλή δισεκατομμύρια προς αποζημίωση.
Επομένως η διακοπή της μισθοδοσίας του Κλήρου και της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως θα είναι εφικτή νομικώς και συνταγματικώς εάν η Ελληνική Πολιτεία επιστρέψει την Εκκλησιαστική περιουσία η την αποζημιώσει σχετικώς και εννοείται ότι το τίμημα είναι ανυπολόγιστο.
Μόνο η περιουσία που εδημεύθη από την Βαυαρική Αντιβασιλεία, με απλή απόφασή της χωρίς νόμο του Κράτους και άνευ ουδεμιάς αποζημιώσεως της Ι. Μονής Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς εκτείνετο σε όλη την Πειραϊκή χερσόνησο. Αντιλαμβάνεται κανείς επομένως τα μεγέθη.
Των 225 περίπου εκατομμυρίων κατ’ έτος που απαιτούνται δια την μισθοδοσία του Κλήρου με τους γλίσχρους και όχι παχυλούς που αναφέρει αναποδείκτως ο κ. Υπουργός μισθούς των 800 έως 1.500 Ευρώ μετά 35ετια και συνταξιοδότηση στα 70 έτη και την λειτουργία των εκκλησιαστικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των τρισεκατομμυρίων Ευρώ που θα απαιτηθούν για την αποζημίωσι της αρπαγείσης εκκλησιαστικής περιουσίας όπως η νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πλέον ορίζει.
Διανοείται κανείς εάν δύναται η Ελληνική Πολιτεία να αποζημιώσει μόνο την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς η να της επιστρέψει την Πειραϊκή χερσόνησο που της άρπαξε παρά πάσαν ηθικήν αρχήν και κατά παράβασιν του Κράτους δικαίου;
Συνεπώς οι επιθυμούντες να αρθρώσουν υπεύθυνο πολιτικό λόγο ας εγκύπτουν στα θέματα δια να μη αποδεικνύεται ο λόγος τους έωλος και ανεπέρειστος.
Παρόμοια έκπληξη μου προξένησε η ολοκληρωτικής νοοτροπίας διακήρυξι της κας Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ στην πόλη του Πειραιά, η οποία δήλωσε σε μουσική εκδήλωση που παρίστατο ότι υφίσταται αναγκαιότης δημεύσεως της εναπομεινάσης Εκκλησιαστικής περιουσίας.
Ερωτάται η κ. Πρύτανις αν αυτό συνάδει με τις Ευρωπαϊκές αρχές του Κράτους δικαίου και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού;

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011


"ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ", ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ!

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος βάζει στη θέση του τον αληταρά πασόκο:

"Κύριε Σηφουνάκη

Διάβασα τήν ἀνακοίνωσή σας, δηλαδή τήν μισαλλόδοξη ἐπίθεσή σας, πού ἀφορᾶ τήν μισθοδοσία τῶν κληρικῶν καί διερωτήθηκα ποιός τίτλος θά ἦταν ὁ πιό κατάλληλος γιά νά ἀποδόσει τό νόημά της καί τό φρόνημά σας. Δέν βρῆκα ἄλλο κατάλληλο ἀπό τόν «Η ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ» σέ ὅλο τό θλιβερό μεγαλεῖο της.

Σκέφθηκα μετά, ὅτι σεῖς, πού ἐκδόσατε αὐτή τήν ἀνακοίνωση, εἶσθε ἕνας ὑπουργός σήμερα καί ἤσασταν ὑπουργός καί βουλευτής παλαιότερα. Εἶσθε δηλαδή ἕνας ἀπό τούς βασικούς ΕΝΟΧΟΥΣ γιά τό κατάντημα αὐτῆς τῆς χώρας. Αὐτή ἡ χώρα ἔφθασε σέ αὐτό τό κατάντημα ἐξ αἰτίας πρώτιστα καί κύρια τῆς ἀλαζονίας τῆς ἐξουσίας ἡ ὁποία προκειμένου νά διακρατήσει τή νομή της, κατέστρεψε αὐτό τόν τόπο. Θα ἔπρεπε λοιπόν νά εἶσθε πολύ σεμνός ἀφοῦ εἶσθε ΕΝΟΧΟΣ. Ἡ ἐκδήλωση ἀλαζονίας καί ἐπιθετικότητας δέ μπορεῖ νά καλύψει τήν εὐθύνη σας. Στό σπίτι τοῦ κρεμασμένου δέν μιλᾶνε γιά σχοινί.

Στοχοποιήσατε ἕνα ἱερέα. Πιθανόν νά ἔκανε λάθος. Τόν διασύρατε ὅμως ἀδίκως. Τόν εἴπατε διπλοθεσίτη. Ἀλλοῦ ψάξτε ἐκείνους πού παίρνουν καί δύο καί τρεῖς μισθούς. Εἶναι ἐκπαιδευτικός καί εἶναι καί Ἱερέας. Δέν κάνει κάτι παράνομο. Παράνομος εἶσθε ἐσεῖς πού καταστρατηγεῖτε τό νόμο πού προβλέπει ὅτι μπορεῖ νά εἶναι καί ἱερέας καί ἐκπαιδευτικός, καί ἀχρηστεύετε ἀποφάσεις τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας σχετικές μέ τό θέμα, ἴσως γιατί νομίζετε ὅτι τό Κράτος εἶσθε ἐσεῖς.

Ἐπιτεθήκατε ἐναντίον ἑνός θανόντος Ἀρχιεπισκόπου καί ἑνός ἐνεργείᾳ Μητροπολίτου μέ ἀσυνάρτητα λόγια. Ζηλέψατε «τοῦ κισσοῦ τό πλάνο τό ψήλωμα». Νομίζετε ὅτι γίνεσθε σπουδαῖος βρίζοντας καί ὑποτιμώντας τούς ὄντως σπουδαίους.

Μιλᾶτε γιά παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες καί ὁδηγούς. Σᾶς προτείνω εὐθέως νά ἀνταλάξουμε τό μισθό μας. Νά πάρετε ἐσεῖς τό δικό μου «παχυλό» μισθό καί νά μοῦ δόσετε τό δικό σας. Μιλᾶτε γιά ὁδηγούς. Σᾶς προσφέρω τό δικό μου ὁδηγό. Θα γίνετε τότε πολύ σπουδαῖος γιατί θα ἔχετε ὁδηγό Δεσπότη. Μιλᾶτε γιά Γραμματεῖς. Πρόκειται γιά Γραμματεῖς ὑπαλλήλους ὑπηρεσιῶν καί ὄχι προσώπων. Μπορεῖτε ὅμως νά μοῦ πεῖτε ὁ κάθε Ὑπουργός καί ὁ κάθε Βουλευτής πόσους προσωπικούς ὑπαλλήλους ἔχει; Τό θέμα τῆς μισθοδοσίας τῶν Ἱερέων δέν εἶναι καλωσύνη τῆς Πολιτείας, ἀλλά συμβατική της ὑποχρέωση. Ψεύδεσθε ἰσχυριζόμενος ὅτι μόνον στήν Ἑλλάδα ἡ Πολιτεία μισθοδοτεῖ τούς Ἱερεῖς ἤ ἀγνοεῖτε τήν εὐρωπαϊκή πραγματικότητα. Μήπως ἡ δική σας φορολογία πρέπει νά γίνει ἰσότιμη μέ τη δική μας; Ὑπάρχουν πάρα πολλοί Ἱερεῖς πού ἁπλά καί ταπεινά προσφέρουν πολύ περισσότερο σημαντικές ὑπηρεσίες στό λαό ἀπό τίς δικές σας.

Αὐτά πρός τό παρόν καί εἶμαι ἕτοιμος καί γιά τήν συνέχεια ἐάν χρειασθεῖ".

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ, ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ!

Πρωτοφανή επίθεση στους ιερείς που μισθοδοτούνται, στον μητροπολίτη Μεσογαίας και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο εξαπέλυσε - με αφορμή έναν ιερέα της Λήμνου που "ανακάλυψε" ότι είναι διπλοθεσίτης- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης.

Σε μία ανακοίνωση - συνονθύλευμα αναληθειών ο Νίκος Σηφουνάκης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ... υπουργείο Περιβάλλοντος πως κάλεσε τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών να ερευνήσουν την περίπτωση διπλοθεσίτη ιερέα που εντόπισε σε πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί της Λήμνου!

Με την ευκαιρία όμως ρίχνει τα καρφιά του στον μητροπολίτη Μεσογαίας που τον αναφέρει ως "ακροδεξιό δελφίνο" σαν τον "αείμνηστο προκαθήμενο" (σ.σ. ακόμη και στον τάφο σας ενοχλεί ο μακαριστός Χριστόδουλος κ. Σηφουνάκη;) και ζητά να μπει χρονοδιάγραμμα στη διακοπή της μισθοδοσίας των κληρικών!

Συγκεκριμένα, ο κ. Σηφουνάκης στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στην 99η επέτειο απελευθέρωσης της ακριτικής νήσου Λήμνου, μετά το πέρας της δοξολογίας στην Μητρόπολη του νησιού, κάποιος ιερέας ονόματι Νικόλαος Καλογιάννης, ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών, καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί:

· Ενάντια στο καθεστώς της «υποτέλειας»

· Ενάντια στην Ευρώπη που «ρουφά» το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους!!!

· Ενάντια στην ντόπια «κατοχική» κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία σηκώνοντας δυνατά το χέρι εναντίον τους, να εκδιωχθούν με κάθε τρόπο.»

«Πληροφορήθηκα» συνεχίζει ο κ. Σηφουνάκης, ότι «ο συγκεκριμένος ιερέας είναι διπλοθεσίτης και λαμβάνει δυο μισθούς από το κράτος το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλει! Εκείνον του ιερέα - χωρίς όμως να έχει ενορία για να προσφέρει τις υποτιθέμενες υπηρεσίες του- και εκείνον του καθηγητή, σε Γυμνάσιο του νησιού».

Και συμπληρώνει:

"Γιατί όμως να υστερήσει σε πολιτικαντισμό και ποπουλισμό ένας παπάς που διπλομισθοδοτείται, όταν διάφοροι αρχιερείς και μάλιστα οι φερέλπιδες καταλλήλως προπαγανδιζόμενοι - όπως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος- που στο όνομα της ακροδεξιάς ιδεολογίας του αείμνηστου προκαθήμενου επιδιώκει – να καρπωθεί κι αυτός ο έρημος, ως δελφίνος της ιεραρχίας της εκκλησίας μέρος της κληρονομιάς του;

Αγνοούν οι άμοιροι, την ιστορία που διδάσκει ότι όσοι ζήλεψαν την πρακτικήτου Θεόκλητου Μηνόπουλου δεν έχουν καμία τύχη. Θα είναι απλές καρικατούρες του φαιδρού προκαθήμενου που ηγείτο του λιθοβολισμού του ομοιώματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στα χρόνια του διχασμού.

Ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων αλλά δεν μπορεί ν’ αφήσει εκτός προνόμια Αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και ιπποκόμους εφ’ όρου ζωής στην υπηρεσία τους.

Επειδή αμφιβάλω αν το παράδειγμα της λιτής χριστιανικής ζωής μπορούν να το δώσουν πλέον από μόνοι τους, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το μέγα θέμα της μισθοδοσίας όλων των λειτουργών της εκκλησίας. Θα πρέπει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα όπου το κράτος θα εγγυηθεί την ευθύνη μισθοδοσίας όσων υπηρετούν και μόνο, και εφόσον δεν είναι αργόσχολοι, όπως ο πολιτευόμενος «ιερέας» της Λήμνου.

Από κει και πέρα θα είναι ευθύνη της εκκλησίας όπως συμβαίνει σ΄ όλο τον πλανήτη. Να υπάρξει ισότιμη φορολογία στα εισοδήματά τους που σήμερα διαφεύγουν. Ο παραλογισμός, η υπηρέτηση της πίστης και της λατρείας, να είναι κρατική και να μισθοδοτείται δεν απαντάται πουθενά στον κόσμο σε οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα.

Ενημέρωσα τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να ελέγξουν τα σχετικά με τον κύριο ιερέα».

Αγνοεί μήπως ο κ. Σηφουνάκης πως οι ιερείς μισθοδοτούνται στο Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και σε κρατίδια της Γερμανίας; Μήπως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο διαβασμένος για τα θέματα της Εκκλησίας; Μήπως θα έπρεπε να ασχολείται με τα του οίκου του, δηλαδή τα θέματα του υπουργείου του και να μην καταπιάνεται με θέματα της αρμοδιότητας της κοινής επιτροπής Εκκλησίας - Πολιτείας που θέσπισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός;

Όπως σχολιάζει και το ρεπορτάζ του έγκριτου οικονομικού portal capital.gr για το θέμα "το χειρότερο όλων είναι ότι η «πύρινη» ανακοίνωση Σηφουνάκη περί «πολιτικαντισμού και ποπουλισμού» έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την σιγή ιχθύος που τηρεί ο ίδιος σχετικά με τον πακτωλό χρημάτων που είχαν κατευθυνθεί στα ξενοδοχεία της συζύγου του, Μαρί Δασκαλαντωνάκη από τους συνδικαλιστές στα ΕΛΤΑ.


ΠΗΓΗ.

ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY: Εμείς δεν θα αποκαλέσουμε "κύριο" τον συγκεκριμένο, αλλά θα του πούμε δυο λογάκια όπως του αξίζουν.

ΡΕ ΑΛΗΤΑΡΑ, έχεις το θράσος να πιάνεις ακόμα στο στόμα σου τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΙ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ;

Είναι ακροδεξιός ΡΕ ΓΡΑΙΚΥΛΕ όποιος καλεί τον λαό σε ξεσηκωμό για να φύγουν οι δυνάστες του ΔΝΤ που μας φόρτωσες εσύ και το ανθελληνικό σου κόμμα;

Από πότε ρε ΝΕΝΕΚΕ πρέπει να στοχοποιούνται απλοί πολίτες που λένε τη γνώμη τους; Δηλαδή σ'αυτή τη χώρα έχουν δικαίωμα έκφρασης οι πάντες, αλλά όχι οι ιερείς;

Όσο για τον συγκεκριμένο, αν όντως παίρνει δύο μισθούς χωρίς να δικαιολογούνται από το νόμο, να του αφαιρεθούν! Όμως για σένα ανθέλληνα Σηφουνάκη το κόκκινο πανί ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΑΣΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

Τολμάς και μιλάς ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ για λιμουζίνες και προνόμια, εσύ που μαζί με τους ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

Η νέα αυτή πρόκληση του λυσσασμένου σκυλιού της "προόδου" και της "αθείας", εκείνου ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ, δεν θα περάσει!

Κλήρος και λαός θα συνεχίσουν να μιλάνε, όσο κι αν ενοχλούνται ελεεινοί τύποι σαν τον Σηφουνάκη! Κι όχι μόνο αυτό, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Το Θαύμα της Παναγίας της... Σεϊδανάγιας στην Συρία.


Τον Δεκέμβριο του 2004 βγήκε στα μέσα ενημέρωσης ένας μουσουλμάνος Σαουδάραβας και διηγήθηκε ένα ζωντανό συγκλονιστικό γεγονός που έζησε και που άλλαξε όλη του τη ζωή. Το διηγήθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλη τη Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη και προφανώς σε όλες τις γειτονικές χώρες. Υπάρχει και στα αραβικά σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο αλλά δεν γνωρίζω ποια είναι.


Παντρεύτηκε πριν από χρόνια μια κοπέλα, πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Οπότε πέρασαν τα χρόνια και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά, παρόλο που είχαν πολλά χρήματα και πήγαν σε πολλούς γιατρούς. Οι γονείς του του έλεγαν να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα και να κρατήσει και την πρώτη αφού ο νόμος τους, επιτρέπει να έχουν μέχρι και τέσσερις γυναίκες. Εκείνος κουρασμένος και αρκετά στεναχωρημένος, πήρε τη σύζυγό του να πάνε ταξίδι αναψυχής στη γειτονική μας από το Ισραήλ Συρία για να ξεκουραστούν και να ξεχάσουν λίγο.

Στη Συρία ενοικίασε λιμουζίνα με οδηγό-ξεναγό για να τους πάει σε όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της Συρίας. Ο οδηγός πρόσεξε στο ζευγάρι που ξεναγούσε μια πικρία, πόνο και θλίψη στα πρόσωπά τους. Αφού λοιπόν ξεκουράστηκαν καλά, πήρε το θάρρος και τους ρώτησε γιατί δεν φαινόντουσαν ευχαριστημένοι, μήπως άραγε έφταιγε ο ίδιος και δεν τους άρεσε κάτι στην ξενάγηση και την περιήγηση που τους έκανε. Εκείνοι του ανοίχθηκαν και του εξήγησαν το πρόβλημα της ατεκνίας τους.


Ο μουσουλμάνος λοιπόν οδηγός, τους είπε ότι εδώ στη Συρία οι Χριστιανοί και μάλιστα οι Ορθόδοξοι έχουν το Μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊδανάγιας (Σεϊντανάγια στα αραβικά σημαίνει «Κυρία Δέσποινα») και πολλοί άτεκνοι καταφεύγουν στη Θαυματουργική της εικόνα. Εκεί λοιπόν τους δίνουν από το φιτίλι του καντηλιού της θαυματουργής αυτής εικόνας και το τρώνε, το καταπίνουν και τότε η “Μαρία” των Χριστιανών τους δίνει κατά την προαίρεσή τους και την πίστη τους.

Ενθουσιασμένος λοιπόν ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του λένε στον ξεναγό: «Πήγαινέ μας εκεί στη Σεϊδανάγια, “τη Δέσποινα των Χριστιανών” κι αν γίνει το ποθούμενο και εάν αποκτήσουμε παιδί θα σου προσφέρω 20.000$ σε σένα και 80.000$ στο Μοναστήρι».

Πήγαν στη Μονή, έκαναν ό,τι έπρεπε και γυρίζοντας πίσω η γυναίκα βρέθηκε έγκυος. Σε μερικούς μήνες γέννησε ένα χαριτωμένο αγοράκι υγιέστατο και πανέμορφο, Θαύμα της Παναγίας μας.


Μόλις γέννησε η σύζυγός του, ο Σαουδάραβας ήθελε να εκπληρώσει, να πραγματοποιήσει το τάξιμο που είχε κάνει. Τηλεφώνησε λοιπόν στον οδηγό εκείνο για να τον παραλάβει από το αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο οδηγός όμως, πανούργος και κακός, ειδοποίησε άλλους δυο φίλους του για να πάνε μαζί στο αεροδρόμιο, να παραλάβουν τον πλούσιο και κατόπιν δολίως να τον σκοτώσουν και να λάβουν όσα χρήματα θα είχε μαζί του, δική τους μοιρασιά.


Πράγματι έτσι κι έγινε. Τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. Καθ’οδόν χωρίς ο άμοιρος να γνωρίζει τι θα συνέβαινε, τους είπε ότι από τη χαρά του θα έδινε και στους φίλους του οδηγού από 10.000$.


Αυτοί αντί να τον πάνε στο Μοναστήρι, τον οδήγησαν σε έρημο μέρος, τον έσφαξαν κόβοντάς του πρώτα το κεφάλι, καθώς και τα υπόλοιπα μέρη του σώματός του (χέρια και πόδια) σε κομμάτια. Τους τύφλωσε όμως το πάθος από αυτήν την εγκληματική τους ενέργεια και αντί να τον πετάξουν εκεί, τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, αφού πήραν μαζί τους χρήματα, ρολόϊ και ό,τι είχε και ξεκίνησαν να πάνε σε άλλο ερημικό μέρος για να τον πετάξουν.


Στον εθνικό δρόμο τους χάλασε το αμάξι και στάθηκαν στη μέση του δρόμου, για να δουν τι συνέβαινε και γιατί σταμάτησε η μηχανή και τους άφησε. Ένας περαστικός τους είδε και από μόνος του σταμάτησε με το αυτοκίνητό του να τους βοηθήσει. Εκείνοι όμως φοβούμενοι μήπως γίνουν αντιληπτοί για το φοβερό έγκλημα που είχαν διαπράξει, προσποιήθηκαν ότι δεν θέλουν βοήθεια.


Ο περαστικός οδηγός όμως φεύγοντας παρατήρησε να στάζει αίμα κάτω από το πορτ μπαγκάζ και πιο κάτω ειδοποίησε την αστυνομία να πάνε να εξιχνιάσουν τι συνέβαινε, διότι αυτοί οι τρεις, του φάνηκαν ύποπτοι.


Έφθασε η αστυνομία, είδαν οι αστυνομικοί το αίμα στο οδόστρωμα και δίνουν διαταγή να ανοίξουν το πορτ μπαγκάζ. Μόλις άνοιξαν σηκώνεται και βγαίνει έξω ο Σαουδάραβας υγιής, ολοζώντανος, με αίματα βέβαια αλλά ραμμένος. “Μόλις τώρα” τους λέει “… η Παναγία τελείωσε και τις τελευταίες ραφές του λαιμού μου εδώ μπροστά”, δείχνοντας το καρύδι του λαιμού του, “αφού μου έραψε όλο μου το σώμα πρώτα”.


Ο κακοποιός εγκληματίας ταξιτζής και οι συνεργοί του, έχασαν τα λογικά τους, τρελάθηκαν και με χειροπέδες τους οδήγησαν στις ψυχιατρικές φυλακές. Φώναζαν σαν δαιμονισμένοι “…εμείς σε σκοτώσαμε, εμείς σε κομματιάσαμε, σου κόψαμε το κεφάλι, πώς ζεις;”


Ο Σαουδάραβας πήγε για πιστοποίηση του λαμπρού Θαύματος. Τον είδαν ιατροδικαστές, εμπειρογνώμονες, αστυνομικοί και πιστοποίησαν με υπογραφές το Θαύμα.


Τα ράμματα ήσαν και είναι φανερά. Φαινόταν φρεσκοσυναρμολογημένος. Διεκήρυττε δε και ομολογούσε ότι “η Παναγία με έραψε και με ανέστησε με την Δύναμη του Υιού Της.”


Κατόπιν ο ιαθείς και αναστηθείς, κάλεσε τηλεφωνικώς όλους τους δικούς του και ήλθαν στη Συρία. Πήγαν στο Μοναστήρι, ευχαρίστησαν την Παναγία Σεϊδανάγια και πρόσφεραν δεήσεις και δοξολογίες. Και αντί του ποσού των 80.000$ που ήταν το τάξιμό του στην Παναγία Σεϊδανάγια, προσφέρει στη Μονή το ποσό των 800.000$, για τη μεγάλη ευεργεσία που του προσέφερε η Παναγία μας.


Ο ίδιος σήμερα αφηγείται συνεχώς το συγκλονιστικό αυτό Θαύμα και αρχίζει πάντοτε λέγοντας: “ Όταν ήμουν μουσουλμάνος μου συνέβη αυτό κι αυτό”, δηλώνοντας ότι δεν είναι πλέον μουσουλμάνος, ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του.


Το Θαύμα αυτό τάραξε τις Αραβικές μουσουλμανικές χώρες και όλη τη Μέση Ανατολή, δημιούργησε σάλο και φοβερή έκπληξη.


“ Ζει Κύριος ο Θεός ημών,

ο Θεός των Δυνάμεων”

Π. Ιγνάτιος-Ηγούμενος

Ιεράς Μονής των Ποιμένων
Μπετσαχούρ-Βηθλεέμ
strangehellas.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/10/blog-post_7225.html#ixzz1ab9C7fMA
image
Στις αρχές του Οκτωβρίου του 1944 η αντίστροφη μέτρηση για τη χιτλερική Γερμανία έχει ήδη αρχίσει, καθώς βρετανικά στρατεύματα αποβιβάζονται στη χειμαζόμενη από τις δυνάμεις του Άξονα μαρτυρική ελληνική γη. Ο γερμανικός στρατός εγκαταλείπει σταδιακά την Πελοπόννησο και τα νησιά και στις 12 Οκτωβρίου αποχωρεί από την Αθήνα, σφυροκοπούμενος διαρκώς, αλλά ανατινάζοντας εγκαταστάσεις στον Πειραιά και βυθίζοντας πολλά ελλιμενισμένα πλοία. Ο ΕΛ.Α.Σ. τις μέρες εκείνες δίνει την τελευταία μεγάλη μάχη κατά των κατακτητών, εμποδίζοντάς τους να ανατινάξουν το ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο του Κερατσινίου. Οι μάχες στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζονται ωστόσο, με αμείωτη ένταση.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι το πρωί της 12ης Οκτωβρίου, πριν την αποχώρησή τους, οι κατακτητές είχαν το θράσος να καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στεφάνια που λίγο αργότερα ο βασανισμένος λαός ποδοπάτησε με μανία.
"Μέχρι το μεσημέρι τα χαρμόσυνα νέα είχαν κυκλοφορήσει σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας και οι Αθηναίοι ξεχύνονταν στους δρόμους. Μια λαοθάλασσα, που ξεκινούσε από το Σύνταγμα και έφτανε μέχρι τη συμβολή Πατησίων και Αγίου Μελετίου, ζούσε το απόλυτο παραλήρημα. Μια μέρα αλλιώτικη, ονειρεμένη, που λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν. Μια  μεγάλη παρένθεση μέσα στο χρόνο έκλεινε, μια δύναμη πανίσχυρη ένωσε ξανά το κομμένο νήμα της ζωής, δίνοντας πνοή στα κορμιά των νεκροζώντανων κατοίκων της κουρσεμένης πόλης.
Επιτέλους, εκείνο το πρωινό δεν θα αντίκριζαν τον αγκυλωτό σταυρό στο βράχο της Ακρόπολης, που επί τριάμισι χρόνια βεβήλωνε τα κατάλευκα ιερά μάρμαρα του Παρθενώνα! Εκείνο το πρωινό ο αέρας μοσχομύριζε, ο ήλιος έλαμπε αλλιώτικα, τα πουλιά είχαν ξεθαρρέψει και τα κορίτσια είχαν γίνει τόσο όμορφα! Εκείνο το πανέμορφο πρωινό ο χρόνος που τόσον καιρό είχε παγώσει, άρχιζε και πάλι να κυλά.
Τι παραλήρημα ξέφρενης χαράς ήταν εκείνο! Πού βρέθηκαν τόσα λουλούδια; Πόσοι κήποι, πόσες γλάστρες άνθισαν ξαφνικά και γέμισε ο τόπος λευκά, κόκκινα, ροζ, κίτρινα μοσχομυρωδάτα λουλούδια! Στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια το πλήθος ραίνει τα τζιπ των Άγγλων με λουλούδια. Φιλάει τους στρατιώτες, τους σηκώνει στα χέρια, τους αποθεώνει. Σπρώχνοντας για να περάσει, τραγουδώντας και χορεύοντας, ο κόσμος αγκαλιάζεται, φιλιέται κι ας μην ξέρει με ποιους. Τι σημασία έχει! Χριστός ανέστη, ακούγεται από όλα τα στόματα! Μουσική βγαίνει από τα μεγάφωνα του δρόμου. Τα παιδιά κυματίζουν χαρούμενα τις χάρτινες σημαιούλες, ελληνικές και συμμαχικές. Όλοι χορεύουν και τραγουδούν αγκαλιασμένοι.
Δε θα μπορούσαν, βέβαια, να λείψουν από τη μεγαλύτερη χαρά που γνώρισε ποτέ η Αθήνα, οι πρωτομάρτυρες της λευτεριάς: Οι ανάπηροι του μετώπου, χαμογελαστοί πάνω στα καροτσάκια τους. Και στροβιλιζόταν ο κόσμος μέσα στη δίνη της χαράς, μη μπορώντας ακόμα να διακρίνει αν αυτά που ζούσε ήταν όνειρο ή πραγματικότητα.
Πού βρέθηκαν τόσες φωνές, αλήθεια! Πώς κατάφεραν να βγουν μέσα από τα αδυνατισμένα πνευμόνια! Ο κόσμος είχε ξεχάσει να μιλά μεγαλόφωνα. Ο φόβος υπαγόρευε τον ψίθυρο.
Τόσο φως πού βρέθηκε και ξεχύθηκε μέσα στα σπίτια από τα διάπλατα παράθυρα! Τριάμισι χρόνια όλοι ζούσαν με κλειστά παραθυρόφυλλα κι επτασφράγιστες καρδιές. Είχε γίνει τρόπος ζωής το ζοφερό σκοτάδι.
Και τόσα χαμόγελα! Το γέλιο ήταν κακούργημα και η χαρά πλημμέλημα για κάθε Έλληνα, για κάθε εξανδραποδισμένο και κατακτημένο.
Στο μεταξύ, Ατθίδες με εθνικές ενδυμασίες μεταφέρουν και υψώνουν στην Ακρόπολη την ελληνική σημαία, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν ούτε λεπτό από το πρωί.
Και να 'μαστε τώρα εδώ, ξαναγεννημένοι από τις στάχτες μας, από την κολυμπήθρα του Σιλωάμ βγαλμένοι, της ελευθερίας άπληστα να ρουφάμε τους χυμούς.
Τελικά, δεν τα πήρε όλα ο πόλεμος!
Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας φτάνει στην ταραγμένη Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου θα υψώσει την κυανόλευκη και πάλι στον ιστό της, εκεί που ανήκει, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, που η σβάστικα επέμενε τόσα χρόνια να μολύνει.
Από τότε και μετά, η ζωή καρκινοβατώντας παλεύει να βρει ξανά τους ρυθμούς της. Ένα βήμα εμπρός, δύο πίσω. Ο πληθωρισμός και οι στερήσεις συνεχίζονται, το ίδιο και οι πυροβολισμοί και οι σκοτωμοί. Μα τί άλλαξε λοιπόν; Δεν τελείωσε ο πόλεμος; Ποιοι είναι πάλι ετούτοι που σκοτώνονται και σκοτώνουν;
Είναι οι Έλληνες που σκοτώνουν τους Έλληνες. Είναι τα παιδιά της ετοιμοθάνατης Ελλάδας, που τσακώνονται για την κληρονομιά..."[1]
Παρ’ όλα αυτά, «Τώρα νιώθουμε ένα μεγάλο και ασυγκράτητο λαϊκό κύμα που μας σηκώνει και μας παίρνει. Τι ακριβώς θέλει αυτή η μάζα βέβαια κανείς δεν το ξέρει, ούτε τα πιο συνειδητά μέλη της. Δεν είναι το βιομηχανικό προλεταριάτο των μεγάλων ευρωπαϊκών κέντρων με τις συγκεκριμένες οικονομικοκοινωνικές επιδιώξεις του επιστημονικού σοσιαλισμού. Εδώ έχουμε να κάμουμε με δυνάμεις αλόγιστες. Στον αέρα υπάρχει Ρωσική Επανάσταση, μα και Γαλλική Επανάσταση και Κομμούνα του Παρισιού και απελευθερωτικός εθνικός πόλεμος και ποιος ξέρει τι άλλα θολά στοιχεία που δεν τα ξεχωρίζουμε ακόμα», παρατηρεί ο συγγραφέας Γιώργος Θεοτοκάς και πολύ προφητικά συμπληρώνει: «Έφτανε ένα σπίρτο για να πάρει η Αθήνα φωτιά, σαν ένα δοχείο μπεντζίνα».
Παράλληλα, η τριμελής Κυβερνητική Επιτροπή (Φ. Mανουηλίδης, Γ. Zεύγος, Θ. Tσάτσος),  που εγκαθίσταται στα Παλαιά Ανάκτορα αμέσως μετά την αποχώρηση των Ούννων, στέλνει το ακόλουθο τηλεγράφημα στην εξόριστη ελληνική κυβέρνηση, που βρίσκεται στην Ιταλία: «Ο βραχνάς της σκλαβιάς τελείωσε στην Aθήνα. Mε το αναφιλητό μιας ανέκφραστης χαράς χαιρετάμε την Eθνική Kυβέρνηση. O Λαός, ο ηρωικός Λαός των Aθηνών, γιορτάζει αδελφωμένος την λευτεριά του».
Πράγματι, στις 18 Οκτωβρίου η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας φτάνει στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου θα υψώσει την κυανόλευκη και πάλι στον ιστό της, εκεί που ανήκει, στο  βράχο της Ακρόπολης και θα μιλήσει στο λαό μέσα σε κλίμα απαράμιλλης συγκίνησης, επικαλούμενος εθνική ομοψυχία.
Αλίμονο όμως! Πόσο γρήγορα θα ξεχαστούν όλα αυτά! Τα πρώτα συννεφάκια αρχίζουν να διαφαίνονται στον αττικό ουρανό, καθώς έχει ήδη προηγηθεί η συνάντηση Τσόρτσιλ – Στάλιν στη Μόσχα, όπου οι δύο άντρες καθόρισαν τις σφαίρες επιρροής των Βαλκανίων.
Δύσκολες μέρες ξημερώνουν για τη μικρή μας χώρα, που δεν πρόλαβε να χαρεί την ελευθερία της. Ένας καινούριος χειρότερος αδελφοκτόνος πόλεμος ξεκινά, που θα γυρίσει την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω, τη στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη ξαναγεννιέται από την τέφρα της.
[1] "Μετά την Κατστροφή, Σμύρνη-Κατοχή", Χριστιάννα Λούπα, Εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ, 2003

Χριστιάννα Λούπα


από: Palmografos.com - 12 Οκτωβρίου 1944: Οι Γερμανοί φεύγουν - Ο Εμφύλιος έρχεται

Share/Save/Bookmark

Διαβάστε περισσότερα: http://www.filoumenos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3459:San-simera-12-Oktobrioy-1944-oi-Germanoi-apoxoroysan-apo-tin-Athina-Simera-erxontai-pali-gia-na-tin-katalaboyn&catid=63:ta-neotera-xronia&Itemid=91#ixzz1ab7vYyAN

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΣΕΞ


Τη νύχτα της 21ης προς 22α Αυγούστου εκοιμήθη ο γέροντας Συμεών μετά από σύντομη ασθένεια.Ηταν ένας από τους κοντινούς συνεργάτες του γέροντος Σοφρωνίου Σαχάρωφ κι ένας από τους γνωστούς πνευματικούς της μονής αυτής της Αγγλίας.
Ο π.Συμεών Bruscweiller ηταν ελβετικής καταγωγής και Προτεστάντης στο θρήσκευμα.Βαπτίστηκε Ορθόδοξος στα 30 του χρόνια και ήταν ο πιο ηλικιωμένος μοναχός της Μονης του Τιμίου Προδρόμου-Εσσεξ και πνευματικό τέκνο του γέροντος Σοφρωνίου,κτίτορος της Ιεράς Μονής.Ηταν ένας άνθρωπος και πνευματικός πατέρας ζεστός,ανοιχτός ,γεμάτος αγάπη ο οποίος προσπάθησε να φέρει τον άνθρωπο της ειδωλολατρικής Νέας Εποχής στην Ορθοδοξία κοινωνοντας το πνεύμα και τις διδαχές του Αγίου Σιλουανου του Αθωνίτου. Ας δούμε ένα απόσπασμα των λόγων του.
Σήμερα η απειλή έρχεται με διαφορετικό τρόπο ,δια της διεισδυσεως του κοσμικού πνεύματος στην εκκλησία.αυτό που λέμε εκκοσμικεύση.Δεν επιτιθενται με την βία ή το μαρτύριο αλλα προσπαθουν να διαφθείρουν τη σκέψη.Είναι μια ιδεολογία που εξαπλώνεται χωρίς να την βλέπουμε χωρίς να την αισθανόμαστε,αλλά που διεισδυει σε όλους.Αν εμείς δεχτούμε αυτην την ιδεολογία της εκκοσμικευσης.ίσως να μείνουμε χριστιανοί μόνο εξωτερικά,αλλά εσωτερικά δεν θα ειμαστε χριστιανοί ουτε στη ζωή μας όυτε στην πίστη μας.Γι αυτό πρέπει να διατηρησουμε με προσοχή το θησαυρό της Ορθόδοξης εκκλησίας μας.

Πόλεμοι, Πείνες, Αρρώστιες, Σεισμοί……. Τα σημεία των καιρών


Οι πόλεμοι, οι πείνες, οι επιδημίες και οι σεισμοί κατά τόπους κατονομάζονται από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό ως σημάδια που θα προηγηθούν της Δευτέρας Παρουσίας (βλ. Ματθ. ΚΔ΄6-8, Λουκ. ΚΑ΄ 9-11).

Προσέχουμε ότι ενώ πρόκειται για φαινόμενα που επαναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της ιστορίας, όμως ο Κύριος τα αναφέρει ως σημεία της εσχάτης εποχής, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά θα αποτελούν «αρχή των ωδίνων», δηλαδή αρχή των πόνων του τοκετού, την αρχή του τέλους όπως θα λέγαμε. «Ωδίνες» ονομάζονται οι πόνοι της εγκύου, που αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση και οδηγούν στη γέννα. Πρόκειται λοιπόν για πολέμους, πείνες, αρρώστειες, σεισμούς και θεομηνίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αποτελούν την αρχή γεγονότων που θα κλιμακώνονται για να οδηγήσουν στην εμφάνιση του Αντιχρίστου, του «γιου της απωλείας» (Β΄Θεσ. Β΄3) και «βδελύγματος της ερημώσεως» (Ματθ. ΚΔ΄15) που θα γεννήσει ο αμαρτωλός κόσμος.

«Μελλήσετε δε ακούειν πολέμους και ακοάς πολέμων· οράτε μη θροείσθε· δεί γαρ πάντα γενέσθαι, αλλ΄ ούπω εστί το τέλος. εγερθήσεται γαρ έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και έσονται λιμοί και λοιμοί και σεισμοί κατά τόπους· πάντα δε ταύτα αρχή ωδίνων» (Ματθ. ΚΔ΄ 6-8).

«Όταν δε ακούσητε πολέμους και ακαταστασίας, μη πτοηθήτε· δει γαρ ταύτα γενέσθαι πρώτον, αλλ΄ ουκ ευθέως το τέλος. τότε έλεγεν αυτοίς· εγερθήσεται έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, σεισμοί τε μεγάλοι κατά τόπους και λιμοί και λοιμοί έσονται, φόβητρά τε και σημεία απ΄ουρανού μεγάλα έσται» (Λουκ. ΚΑ΄9-11).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΕΜΩΝ & ΤΑΡΑΧΩΝ

Η επανάληψη «ακούειν πολέμους και ακοάς πολέμων» φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί σηματοδοτεί τη σύγχρονη εποχή, τη μόνη στην ιστορία όπου η ενημέρωση μεταφέρει γεγονότα με τέτοια ταχύτητα. Πράγματι, ποιος ενδιαφερόταν κατά τους περασμένους αιώνες για μια μάχη που γινόταν σε κάποια άλλη ήπειρο και πόσοι μάθαιναν γι αυτήν; Κατά τον 20ό αιώνα για πρώτη φορά η είδηση για κάποιον πόλεμο (και για οποιαδήποτε “ακαταστασία” ή αναστάτωση κατά το κείμενο του Λουκά) αναμεταδίδεται αστραπιαία σε κάθε μήκος και πλάτος της Γης. Η αναμετάδοση τέτοιων φοβερών γεγονότων είναι πολύ συνηθισμένη σήμερα, αλλά ήταν πρωτοφανής και πολύ τρομακτική πριν από μερικές δεκαετίες και μάλιστα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι βέβαιο ότι εκείνη την εποχή των μέσων δεκαετιών του 20ου αιώνα οι άνθρωποι φοβούνταν ότι έφθασε η συντέλεια του κόσμου, ακούγοντας τα φρικτά γεγονότα του πολέμου από τα ραδιόφωνα. Μην τρομάζετε και μην πτοείστε όμως, τονίζει ο Κύριος, γιατί πρέπει όλα αυτά να γίνουν πρώτα, αλλά δεν είναι αμέσως το Τέλος. Αυτή είναι η αρχή του Τέλους.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

Και ειδικότερα επεξηγεί, προφητεύοντας ότι θα ξεσηκωθεί το ένα έθνος εναντίον του άλλου και το ένα βασίλειο (- κράτος) κατά του άλλου. Είναι σαφές ότι ο Κύριος αναφέρεται στους Παγκόσμιους Πολέμους, τους πρώτους και μοναδικούς που παρέσυραν στη δίνη τους τόσες πολλές αντιμαχόμενες χώρες και μάλιστα από διαφορετικές ηπείρους. Υπήρξαν οι μεγαλύτεροι πόλεμοι σε θύματα και καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κατά τη διάρκειά τους οι άνθρωποι γνώρισαν την πρωτοφανή δύναμη νέων όπλων (τανκς, αεροπλάνα, υποβρύχια, ραντάρ κ.α.) μέχρι και το μαζικό χτύπημα της ατομικής βόμβας. Παράλληλα, μεγάλες πείνες και επιδημίες σάρωσαν τους λαούς. Όμως αυτός ο πρωτοφανής όλεθρος, όπως ακριβώς το αναφέρουν τα Ευαγγέλια, δεν επέφερε το τέλος του κόσμου.

Όσο κι αν η διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού επηρέασε ευεργετικά την ανθρωπότητα, ουσιαστικά λίγοι μόνον άνθρωποι ακολούθησαν πιστά τα διδάγματά του και ελάχιστοι απέκτησαν την Ειρήνη, αυτό το πολύτιμο δώρο του Αγίου Πνεύματος. Μακριά από τον αληθινό Θεό, την πηγή της Ειρήνης, οι άνθρωποι σχεδόν ποτέ δεν έπαψαν να πολεμούν.

Ωστόσο, αν ο 20ος αιώνας εκπλήρωσε τα προφητικά λόγια για πλήθος ειδήσεων πολέμου και για παγκόσμιους πολέμους, ο 21ος έχει φέρει νέα δεδομένα, εμφανίζοντας πολλές «ωδίνες» που γεννούν τη μεγάλη θλίψη των χρόνων του Αντιχρίστου.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ & ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ

Μετά τα πυρηνικά όπλα που απειλούν με ολοκληρωτική καταστροφή τον πλανήτη μας, σήμερα έχουμε περάσει πια στην εποχή του κλιματολογικού και του σεισμικού πολέμου. Στη νέα χιλιετία είναι πλέον δυνατή η διαχείρηση και ο επηρεασμός των καιρικών φαινομένων, με την πρόκληση διαταραχών, όπως πλημμύρες, καταιγίδες, τυφώνες, πυρκαγιές, υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας ή του γήινου φλοιού κ.α. που μπορούν να αξιοποιηθούν στρατιωτικά!

Έτσι, ζούμε πια γεγονότα όπως οι κυκλώνες που έπληξαν τις ΗΠΑ, στους οποίους δόθηκαν τα ρωσικά ονόματα «Κατρίνα» και «Ρίτα», υποδηλώνοντας πιθανότατα την προέλευσή τους, την ανθρωπογενή δημιουργία τους από τους Ρώσους αντιπάλους των Αμερικανών. Επίσης, είδαμε τον μεγάλο καύσωνα στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2010 που συνοδεύτηκε από καταστροφικές πυρκαγιές, απαγόρευση στην εξαγωγή των ρωσικών σιτηρών με αντίστοιχη άνοδο της τιμής του σιταριού στη διεθνή αγορά και μεγάλα κέρδη της παραγωγής των ΗΠΑ και του Καναδά. Να θυμίσουμε και τις πρωτοφανείς καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα λίγο πριν τις εκλογές του 2007 και τα σχόλια κάποιων πολιτικών μας που τις χαρακτήριζαν ως «ασύμμετρη απειλή» που δεχόμαστε…

ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ

Εξετάζοντας το σημείο της πείνας και πάλι μπορούμε να εντοπίσουμε πολλές κατά τόπους φονικές πείνες κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Όμως και το φαινόμενο της πείνας στον σύγχρονο κόσμο διαφέρει από τις πείνες του παρελθόντος. Η αύξηση της πείνας δηλαδή, δεν συμβαίνει πια όπως στο παρελθόν εξαιτίας της έλλειψης τροφής, αλλά επειδή οι άνθρωποι δεν διαθέτουν τους πόρους για να την αγοράσουν, ακόμη και όταν είναι άφθονη! Αυτό οφείλεται στην υπερβολικά άνιση κατανομή του πλούτου και στην τραγική αδιαφορία των κατεχόντων για τους φτωχούς και πεινασμένους, καθώς επιμένουν για χάρη του κέρδους, αλλά και του ελέγχου των κοινωνιών, να οδηγούν τους λαούς στον θάνατο.

Οικονομικές πολιτικές κρατών και πολυεθνικών εταιρειών προτιμούν να πετιούνται και να θάβονται τροφές, παρά να χορτάσουν οι πεινασμένοι λαοί, προκειμένου να διατηρούν τα προϊόντα τους μεγάλη αξία στις αγορές! Έτσι, οι υψηλές τιμές των τροφίμων κάνουν την αγορά απλησίαστη για τους φτωχούς. Από την άλλη, οι τριτοκοσμικές χώρες δεν μπορούν να επωφεληθούν από τη πτώση κόστους των τροφίμων της παγκοσμιοποιημένης αγοράς, που τα διακινεί άφθονα και με τόση ευκολία, επειδή έχουν υποτιμηθεί τα νομίσματά τους έναντι του δολαρίου!

Τα στοιχεία του Οργανισμού Σίτισης και Γεωργίας (FAO) δείχνουν ότι από το 2006 και μετά σημειώνεται παγκοσμίως η μεγαλύτερη αύξηση πείνας των τελευταίων δεκαετιών. Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου το 30% των κατοίκων της Γης πάσχουν από πείνα και υποσιτισμό. Δεν είναι τυχαία προβλήματα και εύκολα θα μπορούσαν να καταπολεμηθούν. Λείπει όμως η πολιτική βούληση και το ενδιαφέρον όσων ζουν πλουσιοπάροχα για εκείνους που μαστίζονται από τη φτώχεια.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε το μέγεθος και της προσωπικής μας ευθύνης. Η ζωή μας σε σύγκριση με εκείνη εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γη μας, υπήρξε πλουσιοπάροχη και σπάταλη. Κι ενώ θα έπρεπε καθημερινά να οργανώνουμε αποστολές σωτηρίας για να βρεθεί λίγο νερό, τροφή, φάρμακα, στέγη και ένδυση για τόσους δυστυχείς που τα στερούνται, επιμένουμε να αδιαφορούμε, να θεωρούμε ότι δεν μας περισσεύει τίποτα και να ξοδεύουμε ακατάσχετα αποκτώντας περιττά πράγματα που έχουμε ανάγει σε ανάγκες! Η ενοχή μας είναι φοβερή για την έλλειψη της αγάπης μας, γιατί ενώ έχουμε τα μέσα για να βοηθήσουμε δεν έχουμε τη θέληση και το ενδιαφέρον…

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΙΟΙ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ένα διαβολικό, επικίνδυνο και θλιβερό φαινόμενο όσον αφορά τις ασθένειες: Ιοί δημιουργούνται στα επιστημονικά εργαστήρια και διοχετεύονται στο περιβάλλον, προκειμένου να πωλούνται εμβόλια από τα οποία θησαυρίζουν τεράστιες φαρμακευτικές εταιρείες και τα οποία επίσης θεωρούνται πολύ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία!!

Τα πρόσφατα παραδείγματα της «γρίπης των πτηνών» και της «γρίπης των χοίρων» καταδεικνύουν ότι ο άνθρωπος ήδη βρέθηκε εγκλωβισμένος ανάμεσα στον κίνδυνο του ιού και τον κίνδυνο του φαρμάκου, με τον τομέα της διεθνούς ενημέρωσης να παίζει έναν αδιανόητα βρώμικο ρόλο! Σημαντικά στοιχεία φανερώνουν ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει σε ζοφερό μέλλον, αφού οι αρρώστειες επιλέχθηκαν ως ένα από τα μέσα εξόντωσης από κάποιους «εκλεκτούς» της διεθνούς ελίτ, προκειμένου να πετύχουν μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και να ελέγξουν απόλυτα την ανθρωπότητα.

Να αναφέρουμε ότι ο 20ος αιώνας ανέπτυξε τον τομέα της γενετικής επιστήμης που ονομάζεται ευγονική και ασχολείται με τον περιορισμό της αναπαραγωγής ατόμων με βιολογικά προβλήματα και την προαγωγή άλλων με επιθυμητά κληρονομήσιμα χαρακτηριστικά. Η ευγονική εμφάνισε εφιαλτικές εφαρμογές κυρίως κατά τη χιτλερική περίοδο, εξοντώνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους για να «καθαρισθεί» η Αρία φυλή.

Παρόμοιους στόχους δυστυχώς φαίνεται ότι έχουν θέσει και σήμερα οι διεθνιστές ισχυροί, προκειμένου να «καθαριστεί» ο κόσμος από δισεκατομμύρια ανεπιθύμητους και να φθάσουμε στην κοινωνία του απόλυτου ελέγχου τους! Ο ιός του AIDS εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε στις αφρικανικές χώρες τη δεκαετία του ΄80, λίγα χρόνια αφότου οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν ως κεντρικό ζήτημα εθνικής ασφαλείας τη μείωση του πληθυσμού στον Τρίτο Κόσμο (10 Δεκ. 1974).

Σήμερα, οι περισσότεροι ερευνητές έχουν απορρίψει τη θεωρία ότι το AIDS μεταδόθηκε τυχαία από τον πράσινο πίθηκο στον άνθρωπο. Αποκαλυπτικά στοιχεία ενισχύουν τους ισχυρισμούς επιστημόνων ότι ο ιός αυτός (HIV) αποτελεί εργαστηριακό κατασκεύασμα από άλλους δύο όμοιους σχεδόν γονιδιακά ιούς, που με πειράματα σε φυλακισμένους στις ΗΠΑ διοχετεύτηκε στους ανθρώπους στα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Αξιοσημείωτο είναι, ότι αναλογικά εξολοθρεύονται από AIDS οι έγχρωμοι πληθυσμοί της Αφρικής και της Ασίας ενώ είναι πολύ μικρές οι απώλειες σε Β. Αμερική και Ευρώπη.

Εφιαλτικούς στόχους φημολογείται ότι εξυπηρετούν (σε πειραματικό στάδιο;) και οι γνωστοί πια ψεκασμοί (chemtrails) από αεροπλάνα χωρίς διακριτικά, ένα παγκόσμιο φαινόμενο των τελευταίων χρόνων, σαφέστατα υπαρκτό, αλλά ανεξήγητο από τους επίσημους φορείς, παρά τις συνεχείς επερωτήσεις στα Κοινοβούλια, τα video που το καταγράφουν, καθώς και τις ασθένειες που παρατηρείται να συνδέονται με αυτούς τους ψεκασμούς…

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΣΕΙΣΜΩΝ

Στην εποχή μας ακόμα και οι σεισμοί δεν είναι πλέον πάντοτε ένα τυχαίο φυσικό φαινόμενο. Η επιστήμη έχει αναπτύξει εφαρμοσμένες και θεωρητικές μεθόδους πρόκλησης σεισμών που, όπως λέγεται, μπορεί να έχουν θετικές και αρνητικές προεκτάσεις. Πειράματα πρόκλησης σεισμών που υποτίθεται ότι γίνονται για λόγους πρόληψης και ελέγχου της σεισμικής δραστηριότητας, είναι πιθανό να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή λόγω κάποιου λάθους, αλλά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο μαζικής κλίμακας με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη.

Ειδικότερα, προγράμματα όπως το περιβόητο αμερικανικό HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) που αναπτύσσεται πειραματικά στην Αλάσκα εδώ και μια 20ετία, έχουν επικίνδυνες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων και η ανάπτυξη σεισμικών όπλων. Συγκεκριμένα, με τη σταδιακή και επιλεκτική θέρμανση ενός συγκεκριμένου τμήματος του γήινου φλοιού, προκαλείται σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα (σεισμικός πόλεμος). Ήδη τα τελευταία χρόνια εκδηλώνονται μεγάλοι σεισμοί και τσουνάμι που πλήττουν κυρίως τριτοκοσμικές χώρες, οι οποίες αναγκάζονται αμέσως να υποχωρήσουν στην εισβολή πολυεθνικών εταιρειών. Επίσης, ειδήσεις που συνήθως αποκρύπτονται ή περνούν στα «ψιλά» της ενημέρωσης, μας πληροφορούν για σεισμούς με δεκάδες χιλιάδες θύματα που πυροδοτούνται ηλεκτρομαγνητικά και παίζουν το ρόλο μιας πολεμικής ή διπλωματικής απειλής.

Επιστημονικές μελέτες αναφέρουν ότι με ένα πολύ μεγάλο σεισμό θα μπορούσε να μετατοπιστεί η ακριβής θέση του άξονα περιστροφής της Γης, με συνέπεια τον αφανισμό της ανθρωπότητας. Θα μπορούσαμε λοιπόν να θεωρήσουμε ως σοβαρή την πιθανότητα να είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης επέμβασης και με την άμεση έννοια η διασάλευση των ουρανίων δυνάμεων (Ματθ. ΚΔ΄ 29) και ο μέγας σεισμός του τέλους, που όμοιό του δεν θα έχει γνωρίσει ο κόσμος (Αποκ. ΙΣΤ΄18).

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Συμπεραίνουμε επομένως, έπειτα από τα στοιχεία που παραθέσαμε για τα νέα δεδομένα της εποχής μας, περί πολέμου, πείνας, πανδημίας και σεισμού, ότι πρόκειται για πραγματικά σημάδια που αναγγέλλουν ότι πλησιάζει η ένδοξη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού μας. Ο Κύριος μας ειδοποιεί ακριβώς για να τα προσέξουμε και να βρισκόμαστε σε εγρήγορση πνευματική.

Οι πόλεμοι του κλίματος που διαταράσσουν την ισορροπία της φύσης, η φοβερή πείνα των λαών στην εποχή της αφθονίας, οι νέες ασθένειες που «παράγονται», καθώς και οι σεισμοί που πυροδοτούνται, έχουν πλέον όχι μόνο ως θύμα αλλά και ως θύτη τον άνθρωπο. Οι τεχνολογικές δυνάμεις σε συνδυασμό με την αλαζονεία του σύγχρονου ανθρώπου, κάνουν πλέον κατανοητό τον ακριβή τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται στο προσεχές μέλλον μας τα δεινά και οι φυσικές καταστροφές που περιγράφει η Αγία Γραφή για το τέλος του κόσμου μας.

Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά τα αποκαλυπτικά φαινόμενα συγκλίνουν σε μια έννοια που συναντάμε κατ’ επανάληψη στην εσχατολογία της Αγίας Γραφής: Την ΕΡΗΜΩΣΗ. (βλ. Ησαΐα ΚΔ΄1-13, 20, Δανιήλ Θ΄27, ΙΒ΄11, Ματθ. ΚΔ΄15).

Αρχιμ. Δαβίδ Τσελίκας
http://www.hellenicnews.com

ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ,TO ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  


ΦΙΛΟΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ..... ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ....ΛΙΓΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
.... και ας αρχίσει απο την μπυρα !!!!

ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ,TO ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 
Η  Επιτροπή  Ανταγωνισμού  στην Ελλάδα είναι  ΥΠΗΡΕΤΗΣ  των
συμφερόντων της ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ -ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑΣ.
Καταγγελίες  επώνυμες υπάρχουν.
Δημοσιεύσεις  στις εφημερίδες υπάρχουν.
Δεν υπάρχει όμως διάθεση από το  κράτος  να λυθεί το  θέμα Περιμένουμε
μόνο  την  παρέμβαση  της  Ευρωπαϊκής   Ένωσης.Έχουν  το 85% της
Ελληνικής  αγοράς  μπύρας.
Την  τελευταία   10ετια  έχουν  ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  9  ΔΙΣ  ΕΥΡΩ.
Οι  Ολλανδοί   με τα λεφτά του  μέσου   Έλληνα που κερδίζουν
,εξαγοράζουν  άλλα  εργοστάσια  μπύρας στην Ευρώπη.Μόνο  ψίχουλα  από
αυτά τα  κέρδη  επανα-επενδύονται στην Ελλάδα.
Η Ηeineken   πουλιέται  στα  Ελληνικά  Σούπερ  Μάρκετς  60%
υπερτιμημένη  από τα  αντίστοιχα   Oλλανδικά !!!!!.Και  όλα  αυτά με
τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ  και την ΑΝΟΧΗ του  Ελληνικού  Κράτους.
Το  ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ   μπύρας  είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει  κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.
Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια,
ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ,  ψιλικατζίδικα, φαστ
φουντάδικα, πιτσαρίες κτλδεν  βρίσκει άλλες μπύρες  παρά  μόνο  της
Αθηναϊκής   Ζυθοποιίας.
Κάνουν  ΠΑΡΑΝΟΜΑ   ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των
προϊόντων τους.
Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος  ΜΟΝΟ  για τα
προϊόντα  τους.
Μας  εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες  Ολλανδοί,
Παρουσιάζουν το FYROM  σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.



ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
ΠΕΣ  OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ  ΤΣΙΦΛΙΚΙ.
ΠΟΛΕΜΗΣΕ   ΤΟ  ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ .
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΑΣΜΑ !!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ.

...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ  ΣΑΣ  ΑΡΕΣΕΙ... 
 
ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.
ΟΙ  BLOGGERS  ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ. 
 
Ηρακλης Καλογεράκης