Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Financial Times: Ο Παπανδρέου έχει μέτρια νοημοσύνη!



Για ταπεινωτικό τέλος του Γιώργου Παπανδρέου κάνουν λόγο οι Financial Times. «Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μείνει στη μνήμη των Ελλήνων με κάτι περισσότερο από ένα ίχνος πικρίας, ως ο άνθρωπος που χαμογελώντας δήλωσε ‘λεφτά υπάρχουν’, ακόμα και όταν τα σύννεφα της οικονομικής καταιγίδας μαζεύονταν», γράφει το δημοσίευμα.

Όπως σημειώνουν οι FT, είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός εδώ και σχεδόν 50 χρόνια που εκδιώκεται από την ίδια του την κυβέρνηση.

Όπως εκτιμά η βρετανική εφημερίδα, ο Γ. Παπανδρέου δεν θα να είναι ο πολιτικός αρχηγός που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, ενώ η πτώση του αναμένεται να σημάνει και το τέλος της προεδρίας του της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Παράλληλα στην έκδοση του Σαββατοκύριακου, η εφημερίδα αφιέρωσε τη στήλη της «Person in the News» στον Γ. Παπανδρέου. Στη συγκεκριμένη στήλη η βρετανική εφημερίδα σκιαγραφεί το προφίλ ενός ιδεαλιστή πολιτικού, που ωστόσο, συνδυάζει και άλλα, λιγότερο ελκυστικά χαρακτηριστικά. «Είναι υπερβολικά καχύποπτος με τους ανθρώπους και είναι πολύ κακός μάνατζερ. Είναι ευφυής στην τακτική αλλά έχει μέτρια νοημοσύνη» παρατηρεί πολιτικός.


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/11/financial-times.html#ixzz1dEMvNjkg