Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Η ΘΕΟΠΑΙΣ ΜΑΡΙΑΜ»:ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΙΩΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΜΑΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΙΩΗΛ
«Η ΘΕΟΠΑΙΣ ΜΑΡΙΑΜ»

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κυκλοφόρησε πρόσφατα μία νέα έκδοση αφιερωμένη στο ιερό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Φέρει τον τίτλο «Η Θεόπαις Μαριάμ» και είναι πόνημα του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Πρόκειται κυρίως για σύντομα κείμενα, τα οποία εκφωνήθηκαν ως κηρύγματα
και αντλούν τα θέματά τους από διάφορες θεομητορικές εορτές και ακολουθίες. Τα περιεχόμενα του βιβλίου διαιρούνται σε τέσσερεις ενότητες. Το πρώτο κεφάλαιο περιλαμβάνει κηρύγματα σε ακίνητες θεομητορικές εορτές, το δεύτερο κηρύγματα στον Ακάθιστο Ύμνο...
το τρίτο κηρύγματα στις Παρακλήσεις και το τέταρτο αποτελείται από τρεις εκτενέστερες ομιλίες για το πρόσωπο της Θεοτόκου.

Το ευσύνοπτο των θεμάτων διευκολύνει ιδιαίτερα την ανάγνωση, ενώ για όσους ασχολούνται με το κήρυγμα, τη διδασκαλία και την κατήχηση η μεγάλη ποικιλία των θεμάτων σε συνδυασμό με την τεκμηρίωση που προσφέρουν οι πλούσιες παραπομπές στις πηγές και την βιβλιογραφία καθιστά το έργο πολυδιάστατο βοήθημα.

Το βιβλίο προλογίζει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.


ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ
Για πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας:
Τηλέφωνο: 2381025278
Ε-mail: ddimparis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου