Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012


Σύγχρονοι ομολογητές πίστεως!

Υπάρχουν κάποιοι έφηβοι που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σύγχρονοι ομολογητές της πίστεως μας! 
Μιλάω για μια μειοψηφία (δυστυχώς) παιδιών που σε πείσμα των καιρών, αρνούνται να ακολουθήσουν τον τρόπο ζωής που τους επιτάσσουν μόδα, κοινωνία και ΜΜΕ!
Έχουν προτεραιότητα τους να πράττουν το θέλημα του Θεού και προσπαθούν να βαδίζουν στη ζωή τους με αυτήν την αρχή! Ίσως να μην το καταφέρνουν πάντοτε! Σημασία έχει, όμως, πως δεν χάνουν τον προσανατολισμό τους! 


Οι εποχές μας είναι δύσκολες και οι πειρασμοί αμέτρητοι, ειδικότερα για τους έφηβους! Καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πονηρό που δεν σταματά να τους πολεμά! Πολεμούν τις σαρκικές επιθυμίες για να διατηρήσουν την παρθενία τους! Κι αν κάποτε θεωρούσαμε αυτονόητο την παρθενία στην εφηβική ηλικία, στην εποχή μας αυτοί που προσπαθούν να την διατηρήσουν είναι η μειοψηφία και συχνά γίνονται αντικείμενο χλευασμού και δακτυλοδεικτούμενοι! Χαρακτηρίζονται πουριτανοί και ξενέρωτοι!

Όταν, λοιπόν, κάποιος χλευάζεται επειδή πράττει το θέλημα του Κυρίου και προσπαθεί να διατηρήσει την παρθενία του, δεν λογίζεται ως ομολογία πίστεως;

Όταν αντιστέκονται στις υλικές απολαύσεις (κάπνισμα, αλκοολ, μέθη, άσκοπη σπατάλη χρημάτων κ.α.) τη στιγμή που η πλειοψηφία των νέων τις θεωρούν αυτονόητες αλλά και ως φυσιολογικό τρόπο ζωής, δεν φανερώνουν την αγάπη τους στον Χριστό μας;

Όταν δεν διστάζουν να εκφράσουν αυτήν την αγάπη τους για τον Κύριό μας δημόσια, ενώπιον καθηγητών, συμμαθητών και φίλων και πολλές φορές να "συγκρούονται" μαζί τους για να υποστηρίξουν την πίστη μας χωρίς να σκέφτονται και να υπολογίζουν το προσωπικό κόστος ή τους χαρακτηρισμούς που θα τους αποδώσουν οι άλλοι! 

Ποιός θα μπορούσε να διαφωνήσει πως αυτοί οι νέοι που ζουν μια εν Χριστώ ζωή στην εποχή μας δεν είναι ομολογητές πίστεως! 

Δεν γίνονται από μόνοι τους, αλλά ο τρόπος ζωής της σημερινής κοινωνίας τους αναγάγει σε ομολογητές! 

Όταν ζούμε σε μια κοινωνία που συνεχώς ενεργεί ενάντια στο θέλημα του Χριστού, δηλαδή αντίχριστα, έχοντας εξαλείψει τους ηθικούς φραγμούς και εξομοιώσει το καλό με το κακό, τότε, όσοι παραμένουν πιστοί στο θέλημα του Κυρίου μας δεν ομολογούν την πίστη τους; 

Η συνέχεια της ζωής τους δεν μπορώ να γνωρίζω ποιά θα είναι, όμως, γνωρίζω πως ο Χριστός μας δεν θα αφήσει αβοήθητο το ποίμνιό Του! 

Blogger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου