Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ - ΖΗΤΑΝΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!


Από χθες έχουμε λάβει καταγγελίες για το θέμα, αλλά περιμέναμε να δούμε μήπως ήταν...τυχαία γεγονότα. Δυστυχώς και σήμερα μας ανέφεραν τα ίδια και μάλιστα πέρισσότερα άτομα! Διαβάστε:

Προσήλθαμε στο επισκεπτήριο ώρα 07.00 σήμερα, όπου είδαμε πολύ κόσμο να περιμένει να δει διάφορους κρατουμένους.

Οταν ρωτήσαμε για τον π.Εφραίμ, μας είπαν να περάσουμε δίπλα, όπου μας ενημέρωσαν κατευθείαν ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ.

Σε ερώτησή μας για το λόγο που δεν μπορούμε, μας είπαν ότι ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΡΑΠΤΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (!!!), και πως μόνο συγγενείς πρώτου βαθμού επιτρέπεται να μπουν χωρίς αυτή την άδεια.Δηλαδή, συγγενείς πρώτου βαθμού είναι πατέρας, μητέρα, τέκνα. Και αυτοί βέβαια θα έπρεπε να έρθουν 7 το πρωι, να γραφτούν στη λίστα κλπ.

Σημειώστε πως ο φύλακας μας είπε αμέσως ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, πριν καν μας ρωτήσει αν πράγματι είμαστε συγγενείς πρώτου βαθμού.

Είπαμε ευγενικά ότι έχουμε έρθει από μακρυά, αλλά ήταν ανένδοτοι : "Εχει έρθει πολύς κόσμος, δεν είναι δυνατό να μπουν όλοι να δουν τον ΚΥΡΙΟ Εφραίμ" ήταν η απάντηση.

Προφανώς οι αστυνομικό εκτελούν εντολές ανωτέρων τους. Ρωτάμε λοιπόν αυτούς τους εντολοδόχους:

- Αληθεύουν οι κατηγορίες των πολιτών πως τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ να δουν τον π. Εφραίμ, ενώ τήρησαν όλες τις ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;

- Τι θα πει "δεν μπορούν να τον δουν όλοι"; Σαφέστατα, αν ο κόσμος είναι πολύς, δεν γίνεται αυτό! Όμως τι σημαίνει, ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;

Ποιος έδωσε αυτή την εντολή, που καταπατεί βάναυσα τα δικαιώματα του κρατουμένου αλλά και όσων θέλουν να τον επισκεφθούν;

Τι φοβούνται οι κρατούντες; Μήπως ότι θα μετατραπεί το κελί κράτησης του π. Εφραίμ σε χώρο "λαικού προσκυνήματος";

Να υποθέσουμε πως δεν τους αρέσει η αθρόα προσέλευση απλών πολιτών για να τον δουν, μιας και χαλάει το παραμυθάκι τους περί "εγκληματικού στοιχείου";
Περιμένουμε απαντήσεις:Δεν έχει κανένας το δικαίωμα ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ να απαγορεύει την επίσκεψη σε φυλακισμένους!

Ειδικά κάποιοι που (αυτο)παρουσιάζονται ως υπέρ του δέοντος "δημοκράτες" και...υπερασπιστές της νομιμότητας!

πηγη