Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΘΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟ ΓΡΑΙΚΥΛΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟ ΒΑΞΕΒΑΝΗ Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΙΣΧΡΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ!

Στη δικαιοσύνη κατά του Κώστα Βαξεβάνη προσφεύγει η Μονή Βατοπαιδίου, με αφορμή πρόσφατα συκοφαντικά -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη- δημοσιεύματα του δημοσιογράφου στον τύπο. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τα δημοσιεύματα αυτά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και συγχέουν σκοπίμως άσχετα με την απασχολούσα την κοινή γνώμη υπόθεση πράγματα, πρόσωπα, εικόνες και ισχυρισμούς με έναν τελικό στόχο: τη δημιουργία στρεβλής εικόνας για την Ιερά Μονή στο κοινό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατ’ εντολή και για λογαριασμό της Ι. Μονής Βατοπαιδίου και του Καθηγουμένου της, οι νομικοί παραστάτες της προβαίνουν στην ακόλουθη ανακοίνωση:


Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου και ο Καθηγούμενός της προσέφυγαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, με αφορμή πρόσφατα συκοφαντικά δημοσιεύματα του τελευταίου στον τύπο.

Τα δημοσιεύματα αυτά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και συγχέουν σκοπίμως άσχετα με την απασχολούσα την κοινή γνώμη υπόθεση πράγματα, πρόσωπα, εικόνες και ισχυρισμούς με έναν τελικό στόχο: τη δημιουργία στρεβλής εικόνας για την Ιερά Μονή στο κοινό.

Τα σχετικά δημοσιεύματα αποτελούν συνέχεια τετραετούς προσπάθειας προς αυτή την κατεύθυνση. Επαναφέρονται, όμως, προδήλως όχι τυχαία, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές διαδικασίες, με αφορμή τις οποίες, μάλιστα, ο κ. Βαξεβάνης επιχειρεί να απαξιώσει το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας!

Η προσφυγή της Ιεράς Μονής στη Δικαιοσύνη είναι πράξη θεσμικής ευθύνης. Ο εναγόμενος Κ. Βαξεβάνης δημιουργεί με τη δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης αισθήματα αντιπάθειας για την Ι. Μονή στο κοινό.

Το αναμφισβήτητο σε κάθε επίπεδο (εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και, τελικώς, εθνικό) έργο της Ι. Μονής αποσιωπάται ως μη υπάρχον, οι δε αυτονόητες ενέργειες διατήρησης και διαχείρισης της περιουσίας της, που συνιστούν νομικό καθήκον κάθε ν.π.δ.δ. και αποτελούν τη μόνη αναγκαία προϋπόθεση για το έργο της Ι. Μονής, παρουσιάζονται ως εξ ορισμού πράξεις εγκληματικές!

Αυτό δεν συνιστά ενημέρωση.

Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, υποστάσα και υπομείνασα καρτερικά τετραετή άδικο διωγμό κάθε είδους και με κάθε μέσο, παραμένει προσηλωμένη στη νομιμότητα και αντιλαμβάνεται ως ιστορική της υποχρέωση την υπεράσπιση και διατήρηση των αρχαίων δικαίων της, που οι σημερινοί πατέρες παρέλαβαν και οφείλουν να φυλάττουν.

Τούτο συνιστά και την κατά νόμον υποχρέωση κάθε εκκλησιαστικού ν.π.δ.δ. Κάθε άδικη και εκτός πλαισίου επαγγελματικής δεοντολογίας εναντίον της Ι. Μονής πράξη, κρίνεται στη συντεταγμένη Πολιτεία μας από την Ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία ο Κ. Βαξεβάνης απαξιώνει με συγκεκριμένες και στοχευμένες προσωπικές κρίσεις».
ΠΗΓΗ.

ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY: Καιρός ήταν! Ο εν λόγω κοπρο - ψευτοδημοσιογράφος, υβρίζει ελεεινά την Μονή Βατοπαιδίου, τον Γέροντα Εφραίμ ακόμα και τον Μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ με ακατανόμαστες εκφράσεις και απίστευτα ψεύδη, που έχουμε ήδη ξεσκεπάσει! Του χρειαζόταν λοιπόν μια απάντηση στον μόνο τρόπο που καταλαβαίνει!

Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες ενέργειες της Μονής εναντίον των βρωμερών ανθελλήνων υβριστών της Ορθοδοξίας και του Αγίου Όρους!