Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ενας Γερμανός γράφει: Αν ήμουν Ελληνας…

Εκπληκτικό άρθρο του Gabor Steingart, αρχισυντάκτη της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας …
Handelsblatt. Το εξαίρετο αυτό δημοσίευμα πιστώνεται στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»:
Όταν σ’ έχουν προσκαλέσει στον τόπο τους οι φίλοι σου, θα ήθελες φεύγοντας να μπορέσεις να πεις ότι «ήταν πολύ όμορφα» και πως εντυπωσιάστηκες απ’ όσα είδες.
Δυστυχώς, για τα είκοσι μέλη της ερευνητικής ομάδας της Handlesblatt που επισκέφτηκαν την Ελλάδα προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες γύρω από το επίκεντρο της κρίσης, στάθηκε αδύνατο να κοιτάξουν πίσω κατά τρόπο ευχάριστο.
Αναμφίβολα, τις τελευταίες μέρες συναντήσαμε γενναίους Έλληνες, που αντιμάχονται την κρίση – μια κρίση που είναι πιο δυνατή απ’ αυτούς.
Παρά ταύτα, η κυρίαρχη αίσθηση ήταν διαφορετική: Είχαμε έρθει σε μια εξουθενωμένη χώρα, μια χώρα που κουβαλάει στις πλάτες ένα διπλό βάρος – εκείνο του τεράστιου χρέους για το οποίο ευθύνεται η ίδια και εκείνο μιας πολιτικής διάσωσης από πλευράς της Ευρώπης, που κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Τα αποτελέσματα που έχουν πετύχει οι «σωτήρες» της Ελλάδας είναι αποκαρδιωτικά: Η παραγωγή μειώνεται, η ανεργία διογκώνεται και οι νέοι ονειρεύονται μια ζωή στο εξωτερικό. Ένα τέτοιο βουνό χρέους δεν μπορεί να πέσει όταν η οικονομική ισχύς συρρικνώνεται.
Εν ολίγοις, κανείς δεν κάνει μυς όταν πεθαίνει της πείνας. Αν ήμουν από την Ελλάδα, θα είχα αρχικά καταθέσει μήνυση για πρόκληση σοβαρού τραυματισμού εις βάρος των «σωτήρων» μου και στη συνέχεια θα πήγαινα στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθώ ενάντια σε μια πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης, που το μόνο που κάνει είναι να επιδεινώνει την κρίση.
Η δίνη περιστρέφεται ολοένα και πιο γρήγορα, τραβώντας τη χώρα προς τα κάτω. Η συμφωνία για το «κούρεμα» του χρέους ναι μεν θα επιβραδύνει την αποσύνθεση της Ελλάδας, αλλά δεν θα την αποτρέψει.
Κατ’ αρχάς, το «κούρεμα» ήρθε με καθυστέρηση ενός έτους. Αν μια τέτοια απόφαση είχε ληφθεί πέρυσι, το σημερινό χρέος της Ελλάδας θα κυμαινόταν κάτω του 100% της οικονομικής ισχύος της χώρας.
Όπως έχουν τα πράγματα πλέον, ωστόσο, η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές δανεισμού στο ορατό, τουλάχιστον, μέλλον. Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω από το γεγονός ότι το 1/3 των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου ελέγχεται από τους ίδιους τους Έλληνες – τα 74 δισ. ανήκουν στις τράπεζες και άρα στους αποταμιευτές τους και τα 26 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία και άρα στους δικαιούχους τους.
Εν μια νυκτί, οι Έλληνες έγιναν κατά πολύ φτωχότεροι.
Η θεραπεία που επεβλήθη στην Ελλάδα θυμίζει εκείνη που δοκίμασε το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Τζέφρεϊ Σακς και τα Παιδιά από το Σικάγο, στη Ρωσία: Βεβιασμένη απορρύθμιση, βιαστικές ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές κοινωνικών παροχών. Έτσι δημιουργήθηκε ο καπιταλισμός της Άγριας Δύσης σε μια χώρα που μέχρι σήμερα παραμένει διαιρεμένη μεταξύ δισεκατομμυριούχων και φτωχών. Ο Σακς, ο οποίος έγινε γνωστός ως ο «Δρ. Σοκ», ζήτησε αργότερα συγγνώμη από τον ρωσικό λαό. Τον ρόλο του «Δρ. Σοκ» έχουν σήμερα αναλάβει οι πολυάριθμοι σωτήρες της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι και στο Βερολίνο.
Αν εμείς είχαμε συμπεριφερθεί στα αδέλφια στην πρώην ανατολική Γερμανία όπως οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται στους Έλληνες σήμερα, θα οδηγούσαν ακόμα Trabant και θα εξακολουθούσαν να περιμένουν τις μπανάνες. Όσα κάναμε σωστά για τους πολίτες της πρώην Ανατολικής Γερμανίας -από τη διαγραφή των χρεών των επιχειρήσεών τους μέχρι τις μισθολογικές αυξήσεις-, κάνουμε σήμερα λάθος στην περίπτωση της Ελλάδας.
Τα διαβολικά αποτελέσματα του προγράμματος της Ευρώπης για τη διάλυση του Νότου είναι πλέον ορατά στο αστικό τοπίο της Αθήνας. Οι τοξικομανείς πληθαίνουν, όπως και οι ιερόδουλες, τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και οι εξαγριωμένοι πολίτες πολλαπλασιάζονται. Ακόμα πιο επικίνδυνα, όμως, είναι όσα δεν φαίνονται. Αν ήμουν από την Ελλάδα θα ανησυχούσα





ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ Τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Τον Ανδρέα Α. Παπανδρέου!!


20120218-182549.jpg
Είναι τρομερή και πέραν κάθε ορίου η αποκάλυψη που έκανε πριν λίγη ώρα η BlackWidow στο gossip-tv.gr

Ο κύριος Παπανδρέου δηλώνει καθηγητής πανεπιστημίου. Η ζωή του όμως δεν θυμίζει την συμβατική εικόνα του κυρίου καθηγητή. Αντίθετα, τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο τρομερών καταγγελιών σχετικά με funds που συμμετείχε, με εταιρείες στην Ελβετία, με περίεργες συνεργασίες σε εταιρείες που πραγματεύονται και CDS (ασφάλιστρα κινδύνου).
Φαίνεται όμως ότι ο κύριος Ανδρέας Α. Παπανδρέου έχει μία έφεση στην χλιδή και την μεγάλη ζωή. Με δαπάνες που επίσης δεν θα αναλογούσαν σε κάποιον ταπεινό καθηγητή πανεπιστημίου.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ο κύριος καθηγητής το 2006 ενώ δήλωσε εισόδημα από τον ..ταπεινό μισθό του μόλις 27,383 Ευρώ, την ίδια χρονιά δήλωσε σχεδόν ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΕΣ δαπάνες, μόνο σε πιστωτικές κάρτες. Συγκεκριμένα
μιλάμε για 218.639 Ευρώ!
Φανταστείτε ότι μιλάμε για πιστωτικές κάρτες, την επιτομή της καταναλωτικής δαπάνης.
Αλήθεια, σε κανέναν δεν κίνησε την περιέργεια πως ο κ. καθηγητής σπαταλά τα δεκαπλάσια από αυτά που βγάζει; ΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;
Να σημειωθεί ότι παρά τις κοινοβουλευτικές ενέργειες, δεν δόθηκε καμμια απάντηση και για την ασυδοσία της διοίκησης του ΤΤ σχετικά με την μίσθωση ακινήτου ιδιοκτησίας συγγενούς του Α. Παπανδρέου. Ετοιμάζεται ανεξάρτητη καταγγελία στους οικονομικούς εισαγγελείς για το θέμα με μορφή ομαδικής αγωγής. Ενώ παρα τις πιέσεις, δεν θα κάνουν πίσω ούτε οι Νούλας – Τόμπρας στο θέμα των CDS του ΤΤ, καθώς να νέα στοιχεία που θα προσκομίσουν θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση την ομερτα των επίορκων.

"Είμαστε όλοι Έλληνες"


'Οταν στην Ελλάδα, ο δύστυχος λαός παραμένει απαθής γιατί έχει πανικοβληθεί από τα "φασιστικά" ΜΜΕ που δεν επιτρέπεουν να ακουστεί η αλήθεια, όταν νέοι άνθρωποι έχουν αποδεχτεί την αναγαιότητα των δυσβάσταχτων νέων μέτρων που ο εντολοδόχος και μη εκλεγμένος πρωθυπουργός όρισε για την Πατρίδα μας, όταν μας απείλησε ο κύριος τραπεζίτης (που οδήγησε με την παραποίηση στοιχείων την Ελλάδα στο ευρώ χωρίς ποτέ να ερωτηθούμε) ότι θα επέλθει χάος στη χώρα αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα και άφησε την Αθήνα να καεί, όταν υπό την απειλλή της χρεωκοπίας δεχθήκαμε το ξεπούλημα της χώρας μας, όταν βουλευτές - υπουργοί αλλάζουν στρατόπεδα και από το ένα κόμμα πάνε στο άλλο που μέχρι πρότινος κατηγορούσαν, τότε δίχως άλλο είμαστε άξιοι των επιλογών μας. Όμως οι ξένοι πολίτες βλέποντας πως η πιο επιτυχημένη συνταγή διάλυσης μιας χώρας και ενός λαού φέρει αποτελέσματα και μπορεί σύντομα να έρθει η δική τους σειρά, αντιδρούν.
Σήμερα σε όλο τον κόσμο ΟΛΟΙ γίνονται Έλληνες μαζί μας. Μόνο εμείς μένουμε ατάραχοι εν σιωπή... Διαβάστε την είδηση και αν δεν μπορούμε να κατέβουμε στους δρόμους, ας πέσουμε στα γόνατα! Ή πιο σωστά ΝΑ πέσουμε όλοι μας ικετευτικά στα γόνατα και να παρακαλέσουμε το Θεό μας να μας λυπηθεί και να μας ενδυναμώσει. Τα κείμενα του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς, που αναρτήσαμε χθες, είναι εξαιρετικά και απόλυτα περιγραφικά για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Πατρίδα μας (κι ας έχουν γραφτεί πρν από επτά και πλέον δεκαετίες)...
Με το σύνθημα "Είμαστε όλοι Έλληνες τώρα" οργανώνεται το Σάββατο διεθνής διαδήλωση αλληλεγγύης υπέρ της χώρας μας και εναντίον των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται από τους δανειστές. 
Το εγχείρημα βαδίζει στα χνάρια των "Αγανακτισμένων" και των κινημάτων "Occupy" και το κάλεσμα γίνεται μέσω κοινωνικής δικτύωσης.
Οι σελίδες του Facebook έχουν πάρει φωτιά με συνθήματα αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας, ενώ καλέσματα υπάρχουν ήδη- μεταξύ άλλων- για το Λονδίνο, το Παρίσι(και πολλές ακόμα γαλλικές πόλεις), τη Νέα Υόρκη, τις Βρυξέλλες, την Κοπεγχάγη, τηνΚολωνία, το Δουβλίνο, την Κοΐμπρα, τοΆμστερνταμ και τη Στοκχόλμη.
Οι ανακοινώσεις, αλλά και οι σελίδες στο Facebook, είναι μεταφρασμένες σε πολλές γλώσσες.
Ολόκληρη η ανακοίνωση- κάλεσμα:
"Σάββατο 18 Φλεβάρη, μέρα διεθνούς κινητοποίησης: Είμαστε όλοι Έλληνες. Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς.
Στις 10 Φλεβάρη η μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας υιοθέτησε ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, τερατώδες και καταστροφικό, το οποίο υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (199 βουλευτές υπέρ, 101 κατά) στις 12 Φλεβάρη.
Με αυτό το νέο σχέδιο λιτότητας ο ελάχιστος μισθός μειώνεται κατά 22% και παγώνει για τρία χρόνια, οι συλλογικές συμβάσεις απλά καταργούνται, προβλέπονται 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ 150.000 θέσεις θα καταστραφούν μέσω μη ανανέωσης.
Ο Ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής τρομοκράτησης. Εν μέσω εκκωφαντικής σιωπής των μίντια, οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται καθώς και οι γενικές απεργίες, παρ όλη την βίαια καταστολή.
Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν.
Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες!
Η κινητοποίησή τους χτυπάει στον τοίχο μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς δικτατορίας, αυτής των χρηματιστηριακών αγορών και της τρόικας (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΔΝΤ) που επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό τα μέτρα λιτότητας καθώς και μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση.
Οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι συμμέτοχες σε αυτή τη δικτατορία και εφαρμόζουν και σε άλλες χώρες πολιτικές που ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση. Η Ελλάδα δεν είναι γι' αυτούς παρά ένα εργαστήριο πριν τη γενίκευση. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα με το εγχείρημα της νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που υποχρεώνει την εισαγωγή του "χρυσού κανόνα" στα συντάγματα μας.
Εμείς επίσης, όπως και οι Έλληνες, αρνούμαστε να θυσιάσουμε το λαό στο βωμό του χρήματος.
Να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Αφήστε τον PC σας, ελάτε στην κινητοποίηση!"

Άδικη και υπερβολική η συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ


Η αδελφότητα μαζί με το Γέροντα στη σταυρική δοκιμασία μέχρι την τελική δικαίωση...
Η Αδελφότητα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απόρριψη του αιτήματος που υποβλήθηκε για την αποφυλάκιση του Καθηγουμένου μας Γέροντος Εφραίμ.
Θεωρούμε άδικη και υπερβολική τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ.
Διαφωνούμε και αδυνατούμε να κατανοήσουμε το δικαιολογητικό, όπως αυτό περιγράφεται, στη Διάταξη που εκδόθηκε από την Ειδική Ανακρίτρια, κ. Ειρήνη Καλού, η οποία ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Γέροντας Εφραίμ έχει ροπή στην εγκληματικότητα.
Ως Αδελφότητα γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα, ζώντας τον νυχθημερόν, ποιός είναι ο Γέροντας.
Ένας άνθρωπος της προσευχής, της ασκητικής ζωής, της ακτημοσύνης και της προσφοράς.
Ο βίος και η πνευματική πορεία του, κάθε άλλο παρά αποδεικνύει την δήθεν σταθερή βούλησή του προς διάπραξη εγκλημάτων.
Θεωρούμε, επίσης, αδιανόητο τον ισχυρισμό ότι οι πράξεις του προδιαγράφουν ως πολύ πιθανή και την εγκληματική συμπεριφορά του στο μέλλον, αν αφεθεί ελεύθερος.
Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας δηλώνουμε πως βρισκόμαστε στο πλευρό του Γέροντός μας και πορευόμαστε μαζί του σε αυτή την Σταυρική δοκιμασία.
Επιμένουμε στην πλήρη αθωότητά του και προσβλέπουμε στην όσο το δυνατό πιο γρήγορη δικαίωσή του.
Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να εκφράσουμε την αγάπη και τις ευχαριστίες μας προς όλους αυτούς που έσπευσαν και σπεύδουν να στηρίξουν εμπράκτως τον Γέροντα Εφραίμ και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας είμαστε βέβαιοι ότι θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκατασταθεί το δίκαιο.
Η Αδελφότητα της Μονής









   



























     

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ .wmv