Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μπαμπινιώτης: «Να γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου ουσιαστικά»

Να εορτασθεί η 25η Μαρτίου με ουσιαστικό τρόπο και όχι με πανηγυρικό ανάφερε ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, στις οδηγίες που έστειλε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές σχετικά με το θέμα του εορτασμού.

Ο υπουργός τόνισε πως πρόκειται για ένα «ιστορικό γεγονός που πρέπει εορτάζεται στα σχολεία με καθολική...
συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών».

Σχετικά με τις παρελάσεις, ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε πως «η συμμετοχή μαθητών σε τέτοιες δημόσιες εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στους Έλληνες αγωνιστές, οι οποίοι δοκιμάστηκαν σκληρά, έχυσαν το αίμα τους και θυσίασαν τη ζωή τους για να απελευθερωθεί η πατρίδα μας από τη μακραίωνη τουρκική σκλαβιά, αποτελεί ελάχιστη δική μας συμβολή στη μνήμη αυτών των ηρώων, στην ιστορική μνήμη του νέου ελληνισμού, πράγμα που είναι χρέος μας να νιώσουν και να σεβαστούν πρώτοι και πάνω απ’ όλα οι νέοι μας», σύμφωνα με το nesbomb.gr

Μάλιστα, όπως υποστήριξε με τις παρελάσεις δίνεται η ευκαιρία οι δάσκαλοι και οι γονείς να καμαρώσουν τα παιδιά τους «συμμετέχοντας και οι ίδιοι ψυχικά στον εορτασμό και -παρ’ όλη τη συσσωρευμένη πικρία που έχει πλημμυρίσει τις ψυχές μας σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση που περνά η χώρα μας- δεν έχει κανείς μας το δικαίωμα ούτε τη νομιμοποίηση να πληγώσει το δημόσιο αίσθημα και να τραυματίσει μια εθνική επέτειο μνήμης».

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει ιδιαίτερα: «Επικαλούμαι την ευαισθησία όλων των εκπαιδευτικών για το μοναδικής σημασίας ιστορικό γεγονός της εθνικής μας παλιγγενεσίας».

Πάνος Καμμένος: «Στοχεύουμε να κυβερνήσουμε και να απαλλάξουμε τη χώρα από τη συγκυβέρνηση»


Ο Πάνος Καμμένος, επικεφαλής του αντιμνημονιακού κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» σε αποκλειστική του συνέντευξη στον συνεργάτη της «Ελεύθερης Ώρας» Μάκη Βραχιολίδη, μιλάει για όλους και όλα. Χωρίς να κρύβει ότι ήταν μέρος του πολιτικού...
συστήματος, δηλώνει ότι θέλει να το ανατρέψει.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν στοχεύουν απλά να μπουν στη νέα βουλή αλλά να κυβερνήσουν, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος και να απαλλάξουν τον τόπο από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Το νέο κίνημα πρεσβεύει την κατάργηση της ασυλίας βουλευτών και υπουργών, ώστε να λογοδοτήσουν για όσα εγκλήματα διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού λαού.

Ο Πάνος Καμμένος, αφού καταλογίζει συνυπευθυνότητα στον Σαμαρά για την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, τονίζει ότι σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί στην επόμενη Κυβέρνηση, ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει για το αν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα δικαστεί για εσχάτη προδοσία. Επισημαίνει ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο και διότι είναι αντισυνταγματικό και διότι είναι επαχθές, αναγκάζοντάς μας να πληρώνουμε ένα χρέος στο πενταπλάσιο, με επιτόκιο που είναι επταπλάσιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Δεν διστάζει να υποστηρίξει μια ειρηνική, αναίμακτη λαϊκή εξέγερση για την ανατροπή της σημερινής Κυβέρνησης.
Ο Πάνος Καμμένος αφού λέγει ότι ο Παπανδρέου είχε διατεταγμένη υπηρεσία να παραδώσει την χώρα στους δανειστές, καταφέρεται ευθέως κατά των Βορίδη-Γεωργιάδη, τους οποίους χαρακτηρίζει εκφραστές της νέας τάξης πραγμάτων, δεν φείδεται να επονομάσει «νεοναζιστές» τους Χρυσαυγίτες, ενώ αναφέρεται και στις συνεργασίες τις οποίες είναι διατεθειμένος να κάνει. Τέλος, ο επικεφαλής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» δηλώνει απερίφραστα ότι «δεν θα επιτρέψουμε τον ηγεμονικό ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη».

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού βρίσκεται σε απόγνωση. Η αναγγελία του κόμματός σας άφησε να διαφανούν τα πρώτα σημάδια ελπίδας και αισιοδοξίας. Γιατί ο ψηφοφόρος πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες του στο κόμμα σας;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πρώτ’ απ’ όλα δεν είναι κόμμα. Είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε να διαμορφώνεται από τις απόψεις των πολιτών μέσα από το διαδίκτυο. Πιστεύω ότι έχει επέλθει η περίοδος της Μεταπολίτευσης. Τα κόμματα με την έννοια που τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα έχουν τελειώσει και στη συνείδηση του ελληνικού λαού αλλά και στην πρακτική που εφαρμοζόταν ως σήμερα. Τα κόμματα ήταν φορείς της αναξιοκρατίας, του ημετερισμού, ουσιαστικά μίας διάλυσης αρχών και αξιών και μίας συλλογής κοινών συμφερόντων. Αυτό οδήγησε στην απαξίωση της πολιτικής ζωής και στη διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ πολίτη και πολιτικής. Αυτό που ξεκινήσαμε εμείς, ήταν μια επαναφορά αρχών και αξιών, οι οποίες δεν θα διαρρηγνύονται σαν τις κόκκινες γραμμές που «πέφτουν» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Πιστεύουμε στην κατάργηση της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, στην αδιαπραγμάτευτη αρχή της εθνικής ανεξαρτησίας και υπερηφάνειας, στην τήρηση του Συντάγματος, στην κατάργηση του Μνημονίου και των ξένων επιβουλέων που θέλουν να αναλάβουν την διαχείριση της χώρας, στην διατήρηση του έθνους-κράτους και την κατάργηση της κάθε ασυλίας αξιωματούχων βουλευτών, υπουργών, για εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού λαού και της δημόσιας περιουσίας, τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ και την διεκδίκηση των οφειλομένων από την Γερμανία, αποζημιώσεων.

Κάποιοι όμως λένε ότι είστε μέρος του πολιτικού συστήματος, ξεπηδήσατε από αυτό και μάλιστα εάν θυμάμαι καλά, πριν από πολλά χρόνια το ίδιο το πολιτικό σύστημα σας υπερασπίστηκε με την μη άρση της ασυλίας σας.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ήμουν μέρος του πολιτικού συστήματος και αυτό το γνωρίζω και γι’ αυτό θέλω να το ανατρέψω. Σε ό,τι αφορά την ασυλία μου, εάν εννοείτε την μήνυση που μου έκανε ο Λαλιώτης και οι υπόλοιποι για συκοφαντική δυσφήμιση, εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να διαφυλάσσεται ο πολιτικός με την ασυλία, σε θέματα που έχουν να κάνουν με την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. Προάσπισα και θα προασπίζω το δημόσιο συμφέρον και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι αγωγές στις οποίες καλούμε να απαντήσω και δεν έχω επικαλεστεί ποτέ την ασυλία μου, έχουν να κάνουν με θέματα των σκανδάλων. Σε αυτά τα θέματα δεν έχει αρθεί η ασυλία μου.

Πληροφορούμαι ότι συμμετέχετε –ως μάρτυρας- στην μήνυση για Εσχάτη Προδοσία που κατέθεσε ο γιατρός κ. Αντωνίου. Εάν εκλεγείτε στην αυριανή Κυβέρνηση, θα στείλετε στην Δικαιοσύνη τους πρωταιτίους της εθνικής καταστροφής;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Αντωνίου θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Το επόμενο σκέλος του ερωτήματος, δεν το απαντάτε;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι ξεκάθαρο αυτό που σας είπα. Για να είναι ο κ. Αντωνίου μαζί μας, αυτό τα λέει όλα, τι άλλο θέλετε να σας πω; Να φέρω ένα χαρτί υπογεγραμμένο σε σας και στην «Ελεύθερη Ώρα»;

Θεωρείτε και τον κ. Σαμαρά υπεύθυνο για την εθνική καταστροφή του λαού και του τόπου; Θα ζητήσετε να σταλεί και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στην Δικαιοσύνη;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σαμαράς είναι απολύτως υπεύθυνος, διότι προχωράει στην συνυπογραφή μιας παράνομης συνθήκης την οποία ο ίδιος καταδίκαζε. Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας με απόφαση του κ. Σαμαρά, οικειοποιώντας στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης που μιλάει για κατάργηση του έθνους-κράτους, είναι ξεκάθαρο ότι συνάδει με τις θέσεις του κ. Πάγκαλου, περί παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, λόγω του ότι είναι φεντεραλιστές. Αυτό είναι κατ’ αρχήν μια πολιτική απόφαση. Σε ότι αφορά στα ποινικά αδικήματα και στο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, αυτό θα το κρίνει ο Εισαγγελέας.

Ο λαός υποφέρει από το Μνημόνιο και ζητεί την απαλλαγή του από αυτό. Η ιδρυτική διακήρυξη του κινήματός σας απαιτεί την κατάργηση του Μνημονίου. Πώς θα μπορέσετε να το επιτύχετε αυτό, δεδομένου ότι θα απευθυνθείτε στους Ευρωπαίους, σε αυτούς δηλαδή που μας έβαλαν στο Μνημόνιο;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν έχω να απευθυνθώ σε κανέναν Ευρωπαίο. Το Μνημόνιο αυτό είναι άκυρο διότι δεν έχει ψηφιστεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα από 180 βουλευτές για παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και με την 28§2 του Συντάγματος, διαδικασία. Άρα, σαν νομικό κείμενο είναι άκυρο. Είναι επίσης απεχθές και επαχθές, διότι ουσιαστικά μας αναγκάζει να πληρώσουμε ένα χρέος στο πενταπλάσιο, μ’ ένα επιτόκιο που είναι επταπλάσιο της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα και ως τέτοιο, είναι άκυρο το Μνημόνιο αυτό. Είναι σαν να μην έχει υπάρξει ποτέ. Οι Έλληνες θα έχουμε την συναίσθηση των υποχρεώσεών μας. Οι υποχρεώσεις, είναι εκεί που Ευρωπαϊκή Συνθήκη μας δεσμεύει, δηλαδή στο 1% της euribor και το σύνολο του δανείου το οποίο αναγνωρίζουμε, δηλαδή στα 110 δισεκατομμύρια ευρώ και τα οποία μπορούμε να αποπληρώσουμε. Από’ κει και πέρα, δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε τίποτε άλλο.

Κύριε Καμμένο, πολλοί Έλληνες ζητούν να απαλλαγούμε από την ευρωζώνη, λέγοντας, είτε ότι η ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιεί πλέον την ευρωζώνη για να καταδυναστεύει τα αδύναμα οικονομικά κράτη, είτε ότι η ευρωζώνη αποτελεί έμπνευση της Γερμανίας, προκειμένου να κατακτήσει τις χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως συμβαίνει σήμερα με την Ελλάδα. Τι τούς απαντάτε;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Ευρώπη των λαών ήταν Ευρώπη των εταίρων, όπου όλοι οι εταίροι είχαν ίσα δικαιώματα και αυτήν την Ευρώπη υπηρετήσαμε. Σήμερα είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία προσπαθεί να κατακτήσει την Ευρώπη διά της εμμέσου οικονομικής εισβολής, και γι’ αυτό θα υπάρχει αντίσταση. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε έναν ηγετικό ρόλο της Γερμανίας που δεν κατάφερε να πράξει κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και να το πράξει τώρα μέσω των οικονομικών πιέσεων που ασκεί στην χώρα μας. Η Ευρώπη των λαών είναι η Ευρώπη την οποία έχουμε υπογράψει και μας δεσμεύει, η Ευρώπη των κατακτητών δεν δεσμεύει κανέναν.

Γιατί να μην επιστρέψουμε στη δραχμή κύριε Καμμένο; Πώς είναι δυνατόν να επιτύχουμε ανταγωνιστικότητα μέσα στο ευρώ; Την ώρα που ούτε νόμισμα θα μπορούμε να κόψουμε αλλά και η παραγωγικότητά μας θα είναι υπό την κηδεμονία της ευρωζώνης; Στα 10 χρόνια του ευρώ, μόνον τα 7 χρόνια ήταν καλά, ενώ από ‘δω και πέρα, για τουλάχιστον 8 χρόνια ο λαός θα υποφέρει υπό καθεστώς σκληρής λιτότητας.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν μου αναφέρετε την διαδικασία και την συνθήκη που προβλέπει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα σας απαντήσω στο ερώτημά σας.

Έχετε ζητήσει από λαό να εξεγερθεί προκειμένου να απαλλαγεί από την παρούσα κυβέρνηση. Η λαϊκή εξέγερση περιλαμβάνει και τη βία. Όταν μάλιστα η Πολιτεία απαντάει με βία χωρίς καν να προκληθεί (χημικά), η λαϊκή εξέγερση σημαίνει ότι θα χυθεί αίμα.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό αφορά τον κ. Βορίδη και τους παλιούς του συντρόφους και όχι την εξέγερση του ελληνικού λαού η οποία μπορεί να γίνει με ήπια μέσα, μέσα που γνωρίζει ο ελληνισμός να χρησιμοποιεί. Οι απειλές που εκτοξεύουν διάφοροι Αδώνιδες Γεωργιάδηδες, η νέα μεταγραφή της νέας τάξης πραγμάτων, που πιστεύουν στην κατάργηση του έθνους-κράτους και οι απειλές για αίμα του ελληνικού λαού, δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες. Οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν στη Δημοκρατία, πιστεύουν στην λαϊκή εξέγερση με τη διατήρηση της ήπιας αντίδρασης και μπορούν να ανατραπούν κυβερνήσεις, να ανατραπούν καθεστώτα χωρίς να χυθεί αίμα.

Η πρώτη δημοσκόπηση σας «έβαλε» στην Βουλή με ποσοστό 4%. Ποιος είναι ο στόχος σας; Να μπείτε στην βουλή ή να διεμβολίσετε τα δύο μεγάλα κόμματα και να προχωρήσετε σε συνεργασίες με αντιμνημονιακά κόμματα;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο στόχος μας είναι να κυβερνήσουμε και να απαλλάξουμε τη χώρα από την συγκυβέρνηση.

Με ποια κόμματα θα μπορούσατε να συνεργαστείτε μετεκλογικά στη διαμόρφωση μιας Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας; Και με την Αριστερά, ας πούμε;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με τα κόμματα τα οποία δέχονται την ιδρυτική μας διακήρυξη.

Εάν προ των εκλογών συνομιλήσει μαζί σας η «Χρυσή Αυγή» και ζητήσει να συνεργαστεί μαζί σας, θα αποδεχτείτε τη συνεργασία;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν συνεργάζομαι με νεοναζιστές.

Πιστεύετε ότι ο Παπανδρέου εξελέγη Πρωθυπουργός έχοντας διατεταγμένη υπηρεσία να παραδώσει την Ελλάδα στους δανειστές;

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πια ακόμη και σε αυτούς που τον υποστήριζαν.

ΣΟΚ!!Η επισημη θεση του ΔΝΤ για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των αδύναμων οικονομικά κρατών!!!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!

ΣΟΚ.Μια φράση που στον ηλεκτρονικό μου χώρο αποφεύγω να χρησιμοποιώ, αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχω άλλο τρόπο να περιγράψω την παρακάτω έκθεση από το ΔΝΤ που μόλις μετέφρασα και ούτε λίγο ούτε πολύ λέει πως στις χώρες χαμηλών και χαμηλότερων εισοδημάτων,το ταμείο παίρνει τον ρόλο του ειδικού σύμβουλού, ρυθμίζοντας τον τρόπο διάθεσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χωράς που....
ουσιαστικά δεσμεύονται και δiνονται σε εταιρίες.Η ρύθμιση αυτή γίνεται από το ταμείο.
Με αυτή την έκθεση εξηγείται και επίσημα πλέον η υποψία που σε όλους μας δημιουργήθηκε για την ξαφνική ανακάλυψη πλουτοπαραγωγικών φυσικών πόρων στην χώρα, καταρρίπτονται οι δηλώσεις των πολιτικών ταγών περί μη εκχωρήσεις του πλούτου της χωράς, εξηγείται πλήρως η εμμονή για την μετατροπή των ομολόγων στο Αγγλικό δίκαιο και η επιθυμία του ΔΝΤ να παραμείνει στην χώρα πέρα των τριών χρόνων,επιπλέον έναν χρόνο μετά και την εισήγηση Λαγκαρντ!
Ο έχων εγκεφαλικά κυτταρα θα καταλάβει διαβάζοντας,την επίσημη επαναλαμβάνω θέση του ΔΝΤ και μετά την ανάγνωση θα τα κάψει!!!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει ξεκινήσει μια διαδικασία διαβούλευσης με τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών, ακαδημαϊκούς και άλλους, ώστε να συλλέξει ιδέες σχετικά με την καλύτερη χρήση των φυσικών πόρων για την ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η έκρηξη των διεθνών τιμών των βασικών εμπορευμάτων και οι νέες ανακαλύψεις των πόρων, όπως πετρέλαιο, φυσικό αέριο, μέταλλα,προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη σε πολλές χώρες χαμηλού, μέσου και χαμηλότερου εισοδήματος .
Το ΔΝΤ ζητά να διατυπωθούν απόψεις για τους καλύτερους τρόπους στην φορολόγηση των φυσικών πόρων και την αξιοποίηση των χρημάτων αυτών για αύξηση του βιοτικού επιπέδου στις χώρες που τα κατέχουν.


Αποφεύγοντας τις παγίδες
Οι αναπτυσσόμενες χώρες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις της οικονομικής πολιτικής στην προσπάθεια τους να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό ανάπτυξης των φυσικών πόρων τους και τρόπους να αποφευχθούν οι παγίδες που έχουν βασανίσει παλαιότερα κάποιες χώρες που είναι πλούσιες σε πόρους, αλλά συχνά δεν βλέπουν το πλήρες όφελος από αυτούς.


Το ΔΝΤ, το οποίο παρέχει υποδείξεις πολιτικής και τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης για οικονομικά θέματα, έχει ως στόχο να προωθήσει μια συζήτηση σχετικά με τη χρήση των φυσικών πόρων στην ανάπτυξη και να επανεκτιμήσει την πολιτική και τις συμβουλές για τις πλούσιες σε φυσικούς πόρους,αλλα με χαμηλό εισόδημα και χαμηλότερο εισοδήμα χώρες. Ο στόχος είναι να υπάρξει μια καινούργια ματιά σε συμβουλές πολιτικής του ΔΝΤ υπό το φως της εμπειρίας του παρελθόντος, την αυξανόμενη σημασία των φυσικών πόρων σε πολλές οικονομίες, καθώς και νέα στοιχεία που προέκυψαν από πρόσφατη έρευνα. Σχόλια μπορεί να διοχετευθούν μέσω μιας ειδικής ιστοσελίδας . Η προθεσμία είναι 27 Απριλίου.


Οι χώρες που διαθέτουν φυσικούς πόρους αντιμετωπίζουν μακροοικονομικές προκλήσεις από τα ευμετάβλητα έσοδα, περιπλέκοντας την επιθυμία να αναβαθμίσουν τις δαπάνες για να κλείσει το χάσμα των υποδομών που αντιμετωπίζουν οι χώρες αυτές.


Πόσο γρήγορα μπορούν οι χώρες αυτές να μειώσουν τις δαπάνες χωρίς να υπονομεύεται η μακροοικονομική σταθερότητα; Ποια χαρακτηριστικά είναι κατάλληλα για τον σχεδιασμό των δημοσιονομικών πλαισίων πολιτικής για τους τύπους αυτών των οικονομιών και πώς μπορεί η βιωσιμότητα των εξωτερικών θέσεων (όπως το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και των συναλλαγματικών ισοτιμιών) να αξιολογηθούν;


Μια ευκαιρία που δεν είναι για πέταμα
Για να εξασφαλιστεί ότι οι φυσικοί πόροι αποτελούν μια ευκαιρία για την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, την οικοδόμηση ικανοτήτων, και την μείωση του χάσματος των κενών στις υποδομές, πολλές προκλήσεις οικονομικής πολιτικής πρέπει να αντιμετωπιστούν. Οι προκλήσεις της πολιτικής, έχουν επεκταθεί σε τομείς όπως η φορολογία των πόρων, η δημοσιονομική πολιτική ο σχεδιασμός, η αειφορία των εξωτερικών ισορροπιών, οι επιπτώσεις της ραγδαίας αυξήσεις των πόρων για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και οι περίπλοκες σχέσεις μεταξύ των πόρων και των τομέων άνευ πόρων.
Για παράδειγμα, οι κυβερνήσεις πρέπει να προσπαθήσουν να εξισορροπήσουν τα συμφέροντα μιας χώρας με εκείνα των εταιρειών με αποστολή την εξεύρεση, την ανάπτυξη και την εξαγωγή των πόρων. Οι εταιρείες πρέπει να πληρώνουν το δίκαιο μερίδιο τους από τους φόρους για τον προϋπολογισμών της χώρας και πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σκαμπανεβάσματα των τιμών των εμπορευμάτων και συνεπώς,την απρόβλεπτη εισροή έσοδων.
Το ΔΝΤ ετοιμάζει δύο έγγραφα για σύσταση Εκτελεστικής Επιτροπής-του οργάνου Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και τη φορολογία των Φυσικών Πόρων -Ενοικίων -για τα θέματα αυτά και θα ενσωματώσει τις παρατηρήσεις που συγκεντρώθηκαν κατά τη διαδικασία διαβούλευσης.


Κινσάσα συνέδριο
Ως μέρος της διαδικασίας διαβούλευσης, το ΔΝΤ διοργανώνει συνέδριο στην Κινσάσα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στις 21 - 22 Μαρ. για τη διαχείριση των φυσικών πόρων στην υποσαχάρια Αφρική.
Για πολλές χώρες στην υποσαχάρια Αφρική, εξορυκτικές βιομηχανίες πετρελαίου, της δασοκομίας και της εξόρυξης-αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μερίδιο της παραγωγής και ένα σημαντικό μερίδιο των εσόδων από τις εξαγωγές. Η άνοδος των τιμών των βασικών προϊόντων έχουν ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη και τις εξαγωγές σε πολλές χώρες.


Ο στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιάσει τις τελευταίες αναλύσεις και σκέψεις σχετικά με τις μακροοικονομικές πολιτικές και τη διαχείριση των φυσικών πόρων και αναλύει τον τρόπο που αυτό μπορεί να επηρεάσει τον πολιτικό διάλογο με τις χώρες της περιοχής. Θα καλύψει επίσης τη φορολογική πολιτική, τη διοίκηση, και τα ρυθμιστικά πλαίσια που ευνοούν την καλή διαχείριση των φυσικών πόρων με ιδιαίτερη έμφαση στο πώς να τα κάνουμε να λειτουργούν στο πλαίσιο της ανεπαρκούς θεσμικής υποδομής.