Τρίτη 3 Απριλίου 2012

"ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΕΛΟΣ!" διακήρυξε ο Π.Καμμένος - Πάνε για πρωτιά οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες"



 Mνημόνιο, τέλος για την Ελλάδα, ανεξάρτητη γεωπολιτική και γεωστρατηγική γραμμή, δανειοδότηση των αναγκών της που θα προκύψουν από χώρες, όπως η Ρωσία ή η Κίνα...
και άμεση επιστροφή στην ανάπτυξη αντί της υφεσιακής πολιτικής που ακολουθείται σήμερα, είναι οι βασικές γραμμές ενός πολιτικούς προγράμματος που θα αναλύσει στην παρουσίασή του την ερχόμενη Τετάρτη 4 Απριλίου ο Π.Καμμένος!
Με αυτό το καινοτόμο και ειλικρινές πρόγραμμα (είναι το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επίσημα την πρόθεσή του να αποχωρήσει η Ελλάδα από το Μνημόνιο), ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, και επιστροφή της στις αγορές μετά από βασικές συμφωνίες ανεξάρτητης χαμηλότοκης δανειοδότησης με τρίτες χώρες. Ο Π.Καμμένος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό διακήρυξε την ακυρότητα του Μνημονίου καταγγέλλοντας ότι «δεν ισχύει, είναι άκυρο και αντισυνταγματικό»!
Τόνισε επίσης πως δεν αναγνωρίζει το χρέος των τόκων και πιστεύει στην πληρωμή μόνο του κεφαλαίου των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και όχι των τόκων. «Πιστεύουμε στην Ευρώπη των λαών αλλά άλλαξε από τον Απρίλιο του 2010 που η Γερμανία αποφάσισε να αντιμετωπίζει τους εταίρους ως εταίρες»,πρόσθεσε.
Με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει ο κ. Καμμένος, όπως είπε ο ίδιος, δε θα υπάρξουν ανάγκες δανεισμού. «Εάν όμως χρειαστεί να δανειστούμε, θα απευθυνθούμε σε τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία», είπε και η παραπάνω φράση σηματοδοτεί μείζονα γεωστρατηγική στροφή στις αγοράς των BRICS. Συνεργάτες του υποστήριζαν ότι "Χώρες όπως η Ρωσία ή η Κίνα παρακαλάνε να μας δανειοδοτήσουν και να αποκτήσουν προνομιακή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά"...
«Σκοπός μας είναι να κυβερνήσουμε χωρίς τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ», επισήμανε ενώ για την Αριστερά είπε ότι μπορεί να υπάρξει σύγκληση με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα.
Τα παραπάνω είναι άκρως σημαντικά και δείχνουν ότι υπάρχει συγκεκριμένη επεξεργασία επιμέρους ζητημάτων, ενώ φαίνεται ότι οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" κτυπάνε ακόμα και την πρωτιά, καθώς στελέχη τους θεωρούν ότι "Η πτώση της ΝΔ θα συνεχιστεί όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές ενώ για το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να υπερβεί τα ποσοστά που παρουσιάζει τώρα."...

Συγκρότησε Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Π. Καμμένος

Συμπλήρωσε τον αριθμό των 10 βουλευτών μετά την προσχώρηση του Μ. Γιαννάκη
Το «μαγικό» αριθμό 10 έφθασε στη Βουλή το κόμμα του κ. Π. Καμμένου και πλέον από τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» συγκροτούν και επισήμως Κοινοβουλευτική Ομάδα. Την ίδια στιγμή ο κ. Καμμένος διαμηνύει πως δεν μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά με τα κόμματα του μνημονίου και εμφανίζεται θετικός σε συζήτηση με το ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά από διαρκείς συζητήσεις με τον κ. Μ. Γιαννάκη, ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής Βοιωτίας δέχθηκε να συμπορευτεί με τον κ. Καμμένο, όπως είχε προαναγγείλει το Βήμα.
Οι δυο τους συναντήθηκαν στα γραφεία του κόμματος, συζήτησαν και αποφασίστηκε ο κ. Γιαννάκης να αναλάβει τη θέση του γραμματέως των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και ορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, ενώ θα συμμετέχει στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αφού την πρώτη θέση κατέλαβε ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ.
Με την προσχώρηση του κ. Γιαννάκη κλείνει ουσιαστικά ο κύκλος των μετακινήσεων από τη ΝΔ προς το κόμμα του κ. Καμμένου σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ενώ προχωρεί η συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
Με βάση τα τωρινά δεδομένα, οι προερχόμενοι από τη ΝΔ διαγραμμένοι βουλευτές θα είναι υποψήφιοι:
Οι κυρίες Ελενα Κουντουρά στην Α΄ Αθήνας, Μαρία Κόλλια στις Σέρρες και Μίκα Ιατρίδη στα Δωδεκάνησα, ο κ. Κ. Μαρκόπουλος στην Εύβοια, ο κ. Χρ. Ζώης στη Λάρισα, ο κ. Π. Μελάς στην Α΄Πειραιά, ο κ. Δ. Σταμάτης στην Αιτωλοακαρνανία και ο κ. Σπ. Γαληνός στην Λέσβο, ενώ ο κ. Καμμένος θα είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών και πιθανότατα σε ακριτικό νομό.
Ο πρώην βουλευτής επί σειρά ετών στην Αργολίδα, ο κ. Ι. Μανώλης θα είναι υποψήφιος στη Β΄Αθηνών, ενώ ο κ. Ι. Κουράκος, πρώην βουλευτής της ΝΔ, στη Β΄ Πειραιά, κ.α.
Παράλληλα ο κ. Καμμένος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Bήμα fm απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, το ΠαΣοΚ και τον ΛΑΟΣ που στήριξαν το Μνημόνιο, καθώς επίσης με μη δημοκρατικά κόμματα, όπως είπε, αναφερόμενος εμμέσως στην Χρυσή Αυγή.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισήμανε ότι θα μπορούσε να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «υπάρχουν συγκλίσεις στην οικονομική πολιτική» των δύο κομμάτων, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Αρμα Πολιτών, ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Έχουμε συζητήσει με τον Γ. Δημαρά, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει θέληση για κάτι τέτοιο».
Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βρίσκεται σε απόλυτο πανικό με τις προσωπικές επιθέσεις που κάνει εναντίον του και ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι πολλές θέσεις του ακαδημαϊκού κ. Β. Μαρκεζίνη έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο επεξεργάζεται ο κ. Μαρκόπουλος, νυν γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού.
Ο κ. Καμμένος ήταν θετικός για τον κ. Μαρκεζίνη και μιλώντας με πολύ θερμά λόγια είπε ότι είναι από τους Έλληνες που μπορεί να βοηθήσουν τον τόπο. Διέψευσε ότι έχει συναντηθεί και συνομιλήσει μαζί του, ενώ επιβεβαίωσε παλαιότερο δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, λέγοντας ότι μαζί του συναντήθηκε και συνομίλησε στο Λονδίνο ο κ. Χρ. Ζώης για να ακούσει τις θέσεις, αλλά δεν έγινε καμία νύξη για συμμετοχή του στους «Ανεξάρτητους Έλληνες».