Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Αρνήθηκαν στον Πούτιν να επισκεφθεί το Άγιον Όρος

Αρνήθηκαν στον Πούτιν να επισκεφθεί το Άγιον Όρος

poutin
Έντονα δυσαρεστημένο με την Ελληνική Κυβέρνηση είναι το Κρεμλίνο, μετά την άρνηση της Ελλάδας στο αίτημα του Βλαντιμίρ Πούτιν να επισκεφθεί την μεγάλη Βδομάδα του Άγιο Όρος και το Βατοπέδι.
Συγκεκριμένα,  ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία να πραγματοποιήσει διήμερο ταξίδι αστραπή στο Άγιο Όρος μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, και στα πλαίσια της επίσκεψης του να δει και τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.
Κατά την τυπική ωστόσο αίτηση προς την ελληνική κυβέρνηση, το Κρεμλίνο άκουσε τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους να απαντούν αρνητικά, με τη δικαιολογία ότι την περίοδο εκείνη ο κρατικός μηχανισμός της χώρας θα βρίσκεται σε άδεια.
Μετά την άρνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης, αναβλήθηκε το ταξίδι Πούτιν, με το Κρεμλίνο να παρουσιάζεται σφόδρα δυσαρεστημένο.
Δήλωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρα:
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος στη χώρα μας.
Άλλωστε, πέραν των ιστορικών, φιλικών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, θα αποτελούσε ξεχωριστή τιμή για την Ελλάδα, να είναι η πρώτη χώρα που θα επισκεφθεί ο κ. Πούτιν μετά την πρόσφατη εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσικής Δημοκρατίας.
Θα χαρούμε πολύ να τον υποδεχθούμε και ελπίζουμε να επισκεφθεί τη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν, το Πάσχα ή αργότερα, είτειδιωτικά ή επίσημα, στο Άγιο Όρος ή οπουδήποτε αλλού.