Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η 9χρονη Λυδία Στο ΧΩΝΙ



«Αυτοδύναμη» κυβέρνηση και με 120 βουλευτές!

«Αυτοδύναμη» κυβέρνηση και με 120 βουλευτές!Γίνεται να σχηματιστεί κυβέρνηση και με λιγότερους βουλευτές

 Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καταδεικνύουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο οι κάλπες να αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές 2012. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από το πρώτο κόμμα, αρκεί να συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις με πρώτη....
και βασικότερη την εκλογή τουλάχιστον 120 βουλευτών. Σύμφωνα με το Σύνταγμα για να μπορέσει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή δεν απαιτείται το μισό συν ένα επί του συνόλου των 300 βουλευτών, αλλά το μισό συν ένα των παρόντων στη Βουλή βουλευτών που όμως δεν μπορεί είναι μικρότερος από τα 2/5 του συνολικού αριθμού των βουλευτών , δηλαδή 120 βουλευτές. Με απλά λόγια αν στη Βουλή κατά την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης βρίσκονται και οι 300 βουλευτές, τότε απαιτείται η ψήφος 151 βουλευτών( το μισό των παρόντων 300 συν 1). Αν στη Βουλή βρίσκονται 240 βουλευτές τότε για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης απαιτούνται 121 βουλευτές(και πάλι το μισό των παρόντων 240 συν 1). Αν βρίσκονται 210 βουλευτές όμως, δεν απαιτείται η ψήφος του μισού αριθμού των παρόντων συν 1 ( 105+1=106) αλλά 120 βουλευτών που είναι τα 2/5 του συνολικού αριθμού των βουλευτών. Αυτή είναι η πολυσυζητημένη περίπτωση της «ψήφου ανοχής», προς την κυβέρνηση. Δηλαδή, εάν το δεύτερο κόμμα ή όποιο άλλο κόμμα δηλώσει δημοσίως ή γνωστοποιήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δεν θα συμμετάσχει στην κοινοβουλευτική διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο πρώτο κόμμα που αναδείχθηκε από τις εκλογές και τα νούμερα βγαίνουν σύμφωνα με τα προαναφερθέντα , τότε μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση ακόμη και με 120 βουλευτές! Ωστόσο, μια τέτοια κυβέρνηση, θεωρείται βέβαιο ότι δεν μπορεί να μακροημερεύσει, καθώς θα χρειάζεται πάντα την ανοχή του κόμματος που εμμέσως την στήριξε με την αποχή του, όταν πρέπει να νομοθετήσει.

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: Το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς. [ΠΡΟΣΟΧΗ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ]




ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς που είχε δοθεί με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 15695 – 23/4/2012έχει ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Όποιος δει αλλοδαπούς να ψηφίζουν θα πρέπει να το καταγγείλει στην.. αστυνομία.

Διάβαστε το, κατεβάστε το και εκτυπώστε το:
Το δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς [ΠΡΟΣΟΧΗ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ]
 πηγή: Υπουργείο Εσωτερικών

 enomenoiellines

Πηγή