Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Τελικά αποτελέσματα. Η ανατροπή του προδοτικού κατεστημένου...

Αναδημοσίευση από το newsit

- ΣΤΟ 98,37% της Επικράτειας: ΝΔ 108 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 52, ΠΑΣΟΚ 41, ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ 33, ΚΚΕ 26, Χ.Α 21, ΔΗΜΑΡ 19
- Δε μπαίνουν στη Βουλή Ντόρα, ΛΑΟΣ, Οικολόγοι
- Δεν εκλέγει ΚΑΝΕΝΑΝ βουλευτή στις 20 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ
- Κορυφαία ονόματα μένουν εκτός Βουλής
- Δε μπαίνει στη Βουλή το 19% των κομμάτων!
- Σχεδόν στο 35% η αποχή
- Το μεσημέρι δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Αντώνη Σαμαρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
- Άρχισαν τις απειλές Βρυξέλλες και ΔΝΤ - Τι λέει ο ξένος Τύπος

Το πολιτικό σκηνικό όπως το ξέραμε κατέρρευσε το βράδυ της 6ης Μαΐου. Και ο εκλογικός χάρτης της χώρας δε θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Το αποτέλεσμα της κάλπης δεν ήταν απλά «χαστούκι» για τον δικομματισμό, ήταν ράπισμα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τις δυνάμεις που κυβερνούν τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά.

Η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα αλλά μαζί με το ΠΑΣΟΚ δε συγκεντρώνει ούτε 150 έδρες! Την ίδια ώρα, από την εκλογική νίκη του 2009 και την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε και έφτασε σε ιστορικό χαμηλό, με κορυφαία στελέχη του (όπως η Άννα Διαμαντοπούλου ή ο Φίλιππος Πετσάλνικος) να μένουν εκτός Βουλής και νομοί που παραδοσιακά ήταν... «πράσινοι» (όπως τα Χανιά και η Αχαΐα) να αλλάζουν χρώμα!

Θριαμβευτής των εκλογών δεν είναι άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον είναι κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης! Εντυπωσιακή και η παρουσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, που άφησαν το ΚΚΕ στην 5η θέση.

Με καταμετρημένο το 98,01% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα και οι έδρες που καταλαμβάνουν στη Βουλή, όπως καταγράφονται στα αποτελέσματα του υπουργείου εσωτερικών, έχουν ως εξής:

ΝΔ ποσοστό 18,91% και 108 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 16,75% και 52 έδρες
ΠΑΣΟΚ 13,21% και 41 έδρες
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 10,58% και 33 έδρες
ΚΚΕ 8,47% και 26 έδρες
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,97% και 21 έδρες
ΔΗΜΑΡ 6,09% και 19 έδρες.

Εκτός Βουλής μένουν τα κόμματα: ΛΑΟΣ με ποσοστό 2,90%, Οικολόγοι Πράσινοι με ποσοστό 2,93% και Δημοκρατική Συμαχία με ποσοστό 2,56%.

Το μεσημέρι στον Πρόεδρο ο Αντώνης Σαμαράς
Μόλις ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος (ο οποίος ΔΕΝ εκλέγεται) παραδώσει, το μεσημέρι της Δευτέρας, τα τελικά αποτελέσματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Ο πρώτος που θα κληθεί στο προεδρικό Μέγαρο για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός του πρώτου κόμματος. Ο κ. Σαμαράς θα έχει στη διάθεσή του τρεις μέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση. Αν σε αυτό το διάστημα δεν τα καταφέρει, η εντολή θα κατατεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κι εκείνος ακολούθως θα τη δώσει στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος και σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, η εντολή θα πάρει στο τρίτο κόμμα.

Μιλούν για κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά απορρίπτουν τη συνεργασία
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» είπε αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα ο Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας πρόταση συνεργασίας σε όσες δυνάμεις δέχονται την ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας.
Δήλωσε δε δήλωσε έτοιμος για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με αποκλειστική επιδίωξη την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την τροποποίηση του μνημονίου.

Πρόταση συνεργασίας από τη ΝΔ δε φαίνεται πρόθυμο να αποδεχτεί το ΠΑΣΟΚ. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατή «μια κυβέρνηση του παλιού δικομματισμού». Δεν έκρυψε δε την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δυνάμεων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό ανεξάρτητα από τη θέση τους για το μνημόνιο.

Αναμφίβολα, ο θριαμβευτής των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το ενδεχόμενο κυβέρνησης Αριστεράς, αλλά πριν καλά καλά «στεγνώσει το... μελάνι» από τις δηλώσεις του, η Αλέκα Παπαρήγα διεμήνυσε ότι το ΚΚΕ δεν προτίθεται να συνεργαστεί με κανέναν.

Αρνητικός στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δήλωσε και ο Πάνος Καμμένος, «το ούτε νεκρός (για συνεργασία με τη ΝΔ) ισχύει», είπε χαρακτηριστικά. Δεν απέκλεισε όμως συνεργασίες με βουλευτές άλλων κομμάτων, που όπως είπε είναι δυσαρεστημένοι με τους ηγέτες τους.

Αποτελέσματα στο 98,60%.

Επικράτεια
[Εγγεγραμένοι: 9820431] [Εκλ. Τμήματα: 20311 απο 20605] [Εγκυρα: 6238089] [Ακυρα: 115472] [Λευκά: 35354] 

Κόμμα Στήριξη Ψήφοι Ποσοστό

Εδρες
Νέα Δημοκρατία 1178518 18.89%

108
ΣΥΝ/ΣΥ.ΡΙΖ.Α 1045588 16.76%

52
ΠΑ.ΣΟ.Κ 823389 13.19%

41
Ανεξάρτητοι Ελληνες 660482 10.58%

33
K.K.E. 528690 8.47%

26
Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή 434744 6.96%

21
Δημοκρατική Αριστερά 380397 6.09%

19
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 182579 2.92%

0
ΛΑ.Ο.Σ 181014 2.90%

0
Δημοκρατική Συμμαχία ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 159515 2.55%

0
δημιουργία, ξανά! 133648 2.14%

0
Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία (Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία) 112082 1.79%

0
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) 74463 1.19%

0
Κοινωνική Συμφωνία 59704 0.95%

0
ΟΧΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) 57569 0.92%

0
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ 54980 0.88%

0
Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας 37845 0.60%

0
Ενωση Κεντρώων 37819 0.60%

0
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 32105 0.51%

0
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 28005 0.44%

0

Η συνέντευξη εκπροσώπων της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" στην ΕΤ1


Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ, Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΟΣΚΟΣ, ΣΤΟ …ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Του Μιχάλη Τζανάκη*


Εισήγηση του κρητικού βοσκού, Μανούσου στην ολομέλεια
του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα :

«Ευρώπη και Eλληνική κρίση»


Σύντεκνοι και συντέκνισσες,



Άφηκα τα οζά στ αόρι*, για να ρθω επαέ* να σα σε .....
πω δυο κουβέντες και να τσ ακούσετε με προσοχή.

Θαρρώ, πως δε καταλαβαίνετε πως ούλοι οι Έλληνες δεν είναι σα κι αυτούς που ρχονται κάθε τρεις και λίγο επαέ και τους κουνείτε τα δαχτύλια, να φοβηθούνε, κι ούτε έχουμε ούλοι οι Έλληνες τον καφά* του Βενιζέλου να μας εσβερκώνετε*, όποτε σας γουστάρει και να μας ελαλείτε σα τα πρόβατα.

Κατέχομε το, πως οι κυβερνήτες μας ήτονε μπήτι* άχρηστοι κι αχαϊρευτοι και μας επαίζανε σαν τα μαϊμούνια 30 χρόνια τώρα.  Κατέχομε το πώς δεν κατέχανε να μοιράσουνε δυο γαϊδάρω άχερα, κι αν τα μοιράζανε τα παίρνανε ούλα για την αφεντιά τως.  Κατέχομε το πώς φταίμε κι εμείς απού τσι ψηφίζαμε τοσανά χρόνια, μα ίντα θέτε δα από πα και πέρα;       Αυτά θα τα ξεκαθαρίσομε εμείς λίαν συντόμως, είναι δικοί μας λογαριασμοί.

Από τ αόρι μαθαίνω πως μόνη σας έγνοια είναι να πάρετε τα χαρθιά που σα σε χρωστούμε.      Μα σεις μωρέ θέτε πια πολλά από κείνανά που μας εδώκετε.
Και θαρρώ πως δε θέτε μόνο χαρθιά.        Θέτε κι άλλα που δε μπορείτε μαυροκακομοίρηδες να τα πάρετε χρόνια τώρα.    Τον ήλιο μωρέ θέτε και τη θάλασσα, και τον ουρανό μας, και τα πουλιά μας, και τσι βράχους μας και το φιλότιμο μας και το γέλιο μας και τσι χορούς μας και τσι μουσικές μας και τα φαγιά μας και τσι φωνές μας.  
Ζηλεύετε μωρέ παράωροι* τα οζά* μου, το μιτάτο μου, την ασκομαντούρα* μου.   Εκεινονά είναι το πρόβλημα σας.

Ανεμαζώνεστε επαέ ούλοι οι σφουγγοκωλάριοι* και λέτε ούλες τσι παραωριές για τσι τράπεζες και τα ομόλογα και τα σκουπιδόχαρτα σας.    Και θαρρείτε πως ετουτανά τα χαρθιά είναι η πλάση κι η πρόοδος σας.  Μαύρα μεσάνυχτα έχετε ούλοι σας.

Κι ύστερα λέτε πως θα μας πετάξετε όξω από την Ευρώπη. Ίντα θαρρείτε μωρέ, πως είναι εκεινηνά η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα;     Πράμα δεν είναι.
Και τ όνομα τζι, τσ αρχαίους έλληνες παραμυθάδες το χρωστεί.
Ίντα θαρρείτε πως είναι η Ευρώπη;    Οι αποικίες σας είναι απού ξεβγάλατε ούλους τσι λαούς για να τοσε παίρνετε τα χρυσάφια γή(ή) τα στρατόπεδα που ξεβγάνατε τς Οβραίους;
Τον κακό σας το φλάρο… ο Παρθενώνας είναι μωρέ κι ούλα τα κλεψιμέικα* που χετε στα μουσεία σας και δείχνετε τα τσι Κινέζους. 

Εμείς μωρέ στα βουνά κλέφτομε τα πρόβατα να κάνομε σεϊρι* τς άλλους βοσκούς, μα δε κλέφτομε ιδέες και ιδανικά κι αξίες.  
Κι εμείς άμα στο χωριό ζορίζεται ένας πάμε ούλοι και προστρέχομε να τονε βοηθήσομε.

Επαέ μέσα που είστε και καλά γραμματιζούμενοι, δεν έχετε ακούσει για τον
μεγάλο παραμυθά, τον Όμηρο, τσ Αισχύλους, τσι Περικλήδες, τσ Αριστοτέληδες, τσι Παλαιολόγους, τσι Μακρυγιάννηδες, τσι Παλαμάδες και τσι Θοδωράκηδες; Κατέχετε τσι ούλους, γιατί αυτοί μωρέ σας τα μάθανε τα γράμματα.

Κι οι κολόνες, μωρέ, τσι δρόμους σας κι αυτές από μας τσι πήρετε  και  τσι γλώσσες, μωρέ, που μιλείτε δικές μας είναι. 
Εγώ που δεν κατέχω γρι εγγλέζικα, σας ακούω από οψάργας* και τα μισά που λέτε ρωμέικα είναι και δεν το χαμπαριάζετε.

Από πού μωρέ θα μας  σε  βγάλετε;   Από το σπίτι τω παππούδω σας;
Να μας σε βγάλετε μωρέ, μα ν αλλάξετε όνομα και γλώσσα και να μη λέτε για δημοκρατία και φιλοσοφία.    
Και να βγάλετε μωρέ τσ Αφροδίτες και τσι Φειδίες απ τα μουσεία σας,   να δείχνετε μωρέ τα Άουσβιτς  και τσ αλυσίδες τω σκλάβων τσ Αφρικής.

Επαέ ήρθα να σα σε πω εκεινανά που οι Λουκάδες* και τα Γιωργάκια* και τ Αντωνάκια* δε σας σε λένε, γιάντα τς Αμερικές και στα Λονδίνα δεν επαίξανε Κορνάρο, δεν εμάθανε για τσι Δροσουλίτες και δεν ακούσανε τσι μπαλωθιές του Κόρακα* και του Ξωπατέρα*. 
Σφουγγοκωλάριοι εσπουδάσανε να ανταλλάσσουνε χαρθιά και «κουρέματα».   Ίσαμε εκειά πήγανε.    Και δα εβρήκε ο Φίλιππος το Ναθαναήλ. 
Εγώ μωρέ, έχω τα ντουφέκια τω παππούδω μου που πολεμούσανε για τα «ΟΧΙ», αυτοί λένε την αλήθεια, όχι τα ινστιτούτα σας- που γέμισε ο κόσμος από τέτοια-, και οι λέσχες σας απού ναι πιο πολλές απ τα σχολεία πια στη χώρα μου, που λένε μόνο «ΝΑΙ».

Να ρθετε μωρέ ούλοι σας στο μιτάτο* να σα σε φιλέψω, να ρθετε να πιούμε τη ρακί, να σας σε χτυπήσει μιαολιά* αέρας κρητικός, γιατί μόνο έτσιδά θα ξεξινίσετε, γιατί ανέ δείτε τα μούτρα σας, είναι όλο κακομοιριά και παραωριά.

Και μάθετε καλά, πως χωρίς τσι μπεμβέδες τσι μερσεντέδες και τσ ανοστιές που μας εταΪζετε,  Ελλάδα θα υπάρχει,  χωρίς τσ Αφροδίτες μας  έχετε μπατιρίσει ντελόγο* και κατέχετε το καλά όσο κι εγώ.  

Από δα και μπρος το λοιπό, μ εμένα θα κάμετε τη διαπραγμάτευση κι όχι με τα Γιωργάκια, τα Αντωνάκια και τσι Λουκάδες.  
Κι εγώ δεν είμαι ο «anonymous»,να φορώ τη μουστρουχίνα* στα μούτρα μου, να μαι σαν τη μασκάρα, είμαι ο Μανούσος, ο βοσκός απ τα βουνά  τσι Κρήτης.
=====================

αόρι* βουνό

επαέ* εδώ

καφά* σβέρκος

εσβερκώνετε* χτυπώ στο κεφάλι, δίνω καρπαζιά.

Μπήτι* εντελώς

Επαίζανε* κοροϊδεύανε

παράωροι* ανόητοι

οζά* ζώα

σφουγγοκωλάριοι* καζαντζακική λέξη, γραφειοκράτες

ασκομαντούρα* μουσικό όργανο (παρόμοιο με τη σκωτζέζικη γκάιντα) που παίζουν βοσκοί της Κρήτης, κατασκευασμένο από δέρμα προβάτου.

οψάργας* χθες αργά

Λουκάδες* και τα Γιωργάκια* και τ Αντωνάκια* Λ. Παπαδήμος, μη εκλεγμένος πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς,αρχηγοί κομμάτων που κατάστρεψαν την Ελλάδα.

Κόρακα* Ξωπατέρα*. Ήρωες των κρητικών επαναστάσεων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία.    Ο Μ. Κόρακας, από την Πόμπια, πήρε μέρος σε πάρα πολλά κινήματα και επαναστάσεις μέσα κι έξω από την Κρήτη και θεωρείται ένας απ τους σημαντικότερους «τουρκοφάγους» των ελληνικών επαναστάσεων του 19ου αιώνα.      Ο Ξέπαπας, ή Ξωπατέρας υπερασπίστηκε με λίγους καλόγερους , απέναντι σε ολόκληρο στρατό, το μοναστήρι της Οδηγήτριας στη Μεσαρά, μέχρι να πέσει και ο τελευταίος απ τους πολιορκημένους

Κλεψιμέικα* κλοπιμαία

κάνομε σεϊρι* κοροϊδεύουμε

μιτάτο* πετρόχτιστο καταφύγιο των βοσκών στα ορεινά της Κρήτης

μιαολιά* λιγάκι

ντελόγο* αμέσως

μουστρουχίνα*μάσκα

.

* ο Μιχάλης Τζανάκης είναι φιλόλογος