Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Γιατί Ρεπούση, Βορίδης, Γεωργιάδης και όχι Χρυσή Αυγή;

Ασφαλώς και δεν είμαι θιασώτης της Χρυσής Αυγής. Όμως χαμογελάω βλέποντας να έχουν φρίξει όλοι οι «δημοκράτες» και «προοδευτικοί» από την είσοδό της στο Βουλευτήριο. Όλοι οι «σοσιαλιστές», «προοδευτικοί» και «δημοκράτες» κατακεραυνώνουν τη Χρυσή Αυγή χωρίς να έχουν πει κουβέντα για την υποψηφιότητα της κ. Ρεπούση, η οποία κατόρθωσε να ..
λάβει εισιτήριο για τη Βουλή και, βεβαίως, δεν θα συνωστίζεται με άλλους 299 στην άνετη αίθουσα του Βουλευτηρίου.
Μόνον οι μακρυνοί πρόγονοί μας θα έχουν μείνει να συνωστίζονται στην προκυμαία της Σμύρνης για να επιβιβασθούν στα πλοία Άγγλων και Γάλλων που δεν τους πέταγαν στη θάλασσα, αλλά τους περίμεναν με ανοικτές αγκάλες για ένα ταξίδι αναψυχής στη μητέρα πατρίδα Οι αμόρφωτοι, οι ακαλλιέργητοι πρόγονοί μου που δεν τηρούσαν σειρά προτεραιότητος για να επιβιβασθούν με ευγένεια, τάξη και ασφάλεια στα φίλα πολεμικά σκάφη.
Διάβασα μικρός το υπέροχο βιβλίο του Γιάννη Καψή «Χαμένες πατρίδες» και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος που εθλίβην τα μέγιστα όταν δεν άκουσα τον κ. Καψή να υψώνει τη φωνή του κατά της ανιστόρητης κ. Ρεπούση και του εσμού των εθνομηδενιστών που θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία ανάποδα. Εκτός και αν άλλαξε γνώμη ο κ. Καψής και είναι έτοιμος να ανασκευάσει και επανεκτυπώσει το βιβλίο του.
Η κ. Ρεπούση, λοιπόν, καλώς μπήκε στη Βουλή. Η Χρυσή Αυγή κακώς.
Ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης καλώς ξαναμπήκαν στη Βουλή, έστω και με άλλο κεραμίδι, ενώ κακώς μπήκε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή.
Ο μόνος λόγος που αποδείχθηκε, κατ’ εμέ, χρήσιμη η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή είναι ο εξής: απεκάλυψε ήδη το κόμμα αυτό πόσο πειθήνια όργανα του καθενός είναι τα παπαγαλάκια που εργάζονται στα ΜΜΕ. Εξηγούμαι: λίγο πριν εισέλθει στην αίθουσα, όπου θα έκανε δήλωση, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, ένας body builder μπήκε φωνάζοντας «Εγέρθητι!» [μου θύμισε τους λοχίες που έδιναν το ίδιο παράγγελμα στον στρατό χρησιμοποιώντας τον ενικό της προστακτικής αντί του πληθυντικού «Εγερθήτε». Άσε δε που οι περισσότεροι είχαν ουσιαστικοποιήσει το ρήμα δίνοντας το παράγγελμα «Εγέρθητος»].
Πετάχτηκαν επάνω σαν ελατήρια οι περισσότεροι δημοσιογράφοι. Μερικές [γένος θηλυκού, το τονίζω] δεν σηκώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για να δεχθούν τη μήνι του body builder, ο οποίος εξήγησε ότι έτσι κάνουν αυτοί εκεί, ότι πρόκειται για ένδειξη σεβασμού προς τον Αρχηγό, να μη μιλάει κανείς και ότι όποιου δεν του αρέσει να βγει έξω. «Σήκω-κάτσε», λοιπόν. Συνηθισμένα τα παπαγαλάκια από τις εντολές που τους δίνει το αφεντικό στην εφημερίδα ή στο κανάλι, ώστε να μεταδίδουν «απολύτως αντικειμενικά» όσες ειδήσεις επιτρέπεται να δουν το φως της δημοσιότητας, επειδή αυτό εξυπηρετεί τα αφεντικά.
Για τον δημοσιογράφο που φέρεται να έπαιρνε χρήματα από τον Άκη, τίποτε; Προσωπικά δεδομένα έχουν γίνει και τα προσωπικά δοσμένα; Είμαι περίεργος να μάθω ποιός είναι, για να θυμηθώ με πόση αντικειμενικότητα με ενημέρωνε για τα έργα και τις ημέρες του Άκη ως Υπουργού Εθνικής ΄Αμυνας. Μάλλον δεν θα πληροφορηθώ ποτέ το όνομά του, όπως δεν έμαθα τα ονόματα των δημοσιογράφων που επιχορηγούσε ο Χριστοφοράκος και διεγράφησαν με blanco από τα κατάστιχα της Siemens.
Μόνον τα ονόματα και οι φωτογραφίες των ιερόδουλων που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία κυκλοφορούν ακόμη παντού. Οι ιερόδουλες που μας έχουν ξεσκίσει 30 χρόνια τώρα παραμένουν καλά κρυμμένες και χορτάτες στο παρασκήνιο.
Κύριοι «δημοκράτες», «προοδευτικοί» και «σοσιαλιστές» θα κάνετε κάποτε την αυτοκριτική σας, ώστε να αντιληφθείτε και σεις γιατί η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή; Α, να μην ξεχάσω. Και σεις εκεί στη ΝΔ που επιμένατε να διατηρείτε την κ. Γιαννάκου υπουργό και να μην αποσύρετε το βιβλίο τής κ. Ρεπούση. Την απέσυρε ο ελληνικός λαός, τον οποίον, όμως, περιφρόνησε για μία ακόμη φορά η τοσοΝΔούλα ανταμείβοντας την κ. Γιαννάκου με μία θέση στην Ευρωβουλή, όπου δεν υπάρχει σταυρός επιλογής για τον λαό.
Ο μόνος που δεν φταίει, λοιπόν, για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο είναι ο ελληνικός λαός είτε ψήφισε Χρυσή Αυγή είτε όχι. Θα αναλογισθείτε ποτέ τις ευθύνες σας κ.κ. πολιτικοί;
Σωτήριος Καλαμίτσης

ΕΚΘΕΣΗ CASPIAN: ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Εδώ και μία πενταετία η Οργάνωση Κατανωλωτών CASPIAN στην Αμερική έχει προειδοποιήσει για τους άμεσους κινδύνους που εγκυμονούν για την υγεία τα εμφυτεύματα μικροτσίπ, και για τα οποία έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι προκαλούν σε σημαντικό ποσοστό καρκίνο σε ζώα στα οποία έχει γίνει η υποδόρια τοποθέτηση.
Η CASPIAN είναι η Οργάνωση Καταναλωτών Εναντίον της Εισβολής στην Ιδιωτικότητα και στην Επιτήρηση (Consumers Against Supermarket Privacy Invasion and Numbering).





Αποτελεί μία καταναλωτική ομάδα η οποία αντιμάχεται τα σχέδια και προγράμματα καταναλωτικής παρακολούθησης από το 1999 και της ανεύθυνης χρήσης των εμφυτευμάτων μικροτσίπ από το 2002.

Αριθμεί χιλιάδες μέλη σε όλες τις πολιτείες των Η.Π.Α και σε 30 χώρες ανά τον κόσμο, και επιδιώκει την εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά με τις στρατηγικές μάρκετινγκ οι οποίες εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή των καταναλωτών..

Το επιστημονικό σύγγραμα σχετικά με ‘Τους Καρκίνους Που Προκαλούν τα Μικροτσίπ σε Εργαστηριακά Τρωκτικά και Σκύλους: Ανασκόπηση Βιβλιογραφίας 1990-2006’’ ("Microchip-Induced Tumors in Laboratory Rodents and Dogs: A Review of the Literature 1990–2006") το οποίο δημοσιεύθηκε το 2007 δείχνει μία ξεκάθαρη αιτιακή σχέση μεταξύ των εμφυτευμάτων μικροτσίπ μετάδοσης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) και της πρόκλησης καρκίνου σε εργαστηριακά τρωκτικά και σκυλιά.

Έντεκα άρθρα – τα οποία είχαν δημοσιευθεί προηγουμένως σε επιστημονικά περιοδικά παθολογίας και τοξικολογίας – αξιολογήθηκαν σε αυτή την έκθεση. Σε έξι από αυτά τα άρθρα, αναφέρθηκε ότι περίπου το 0,8% έως το 10,2% των εργαστηριακών ποντικών και αρουραίων ανέπτυξαν κακοήθεις όγκους γύρω ή περιμετρικά από το σημείο εμφύτευσης, και αρκετοί ερευνητές υποδεικνύουν ότι ο πραγματικός δείκτης ανάπτυξης καρκίνου μπορεί να ήταν ακόμη μεγαλύτερος. Επίσης, δύο ακόμη άρθρα ανέφεραν περιπτώσεις πρόκλησης καρκίνου σε σκύλους από εμφυτεύματα μικροτσίπ.

Το 2004, έπειτα από την διερεύνηση της πρακτικής εμφύτευσης μικροτσίπ, η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA) αποφάσισε ότι η διαδικασία είναι αρκετά ασφαλής ώστε να χρησιμοποιείται σε ανθρώπους και ζώα!!! Μετά την σχετική αδειοδότησε από την Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων η εταιρία Verichip ανέλαβε τα ηνία της κυκλοφορίας και εφαρμογής του. Η σχετική αδειοδότηση πραγματοποιήθηκε με την εμπλοκή του τότε Γενικού Γραμματέα  Yγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών Tommy Thompson ο οποίος αργότερα έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Verichip.

Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, οι κακοήθεις όγκοι που παρατηρήθηκαν αποτέλεσαν σαρκώματα τα οποία αναπτύσσονταν γύρω από το σημείο της εμφύτευσης και περιέβαλλαν κυριολεκτικά τις συσκευές μικροτσίπ. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι όγκοι μεταδίδονταν και σε άλλα μέρη του σώματος των ζώων προκαλώντας μεταστάσεις.
Η τότε δημοσιοποίηση της αιτιακής σύνδεσης μεταξύ της εμφύτευσης μικροτσίπ και καρκίνου στα ζώα, απογείωσε την ανησυχία του κοινού για την ασφάλεια των εμφυτεύσιμων μικροτσίπ.
Η Katherine Albrecht, η οποία και ίδρυσε την Οργάνωση Καταναλωτών CASPIAN επιθυμεί να σταματήσει η εμφύτευση μικροτσίπ στους ανθρώπους, και για αυτό το λόγο φροντίζει να διαδοθούν οι επιστημονικές αυτές έρευνες όσο το δυνατόν περισσότερο. Με την στιγμή της δημοσιοποίησης του θέματος, οι πωλήσεις των εμφυτευμάτων έπεσαν δραματικά.
Η Albrecht συνειδητοποίησε την σύνδεση μεταξύ μικροτσίπ-καρκίνου όταν αυτή και η δεύτερη συγγραφέας του βιβλίου Spychips, Liz McIntyre, ήρθαν σε επαφή με έναν ιδιοκτήτη κατοικιδίου του οποίου ο σκύλος πέθανε από όγκο που προκλήθηκε από το εμφύτευμα.
Στη συνέχεια προσπάθησε να μελετήσει και να βρεί σχετικές επιστημονικές έρευνες που να στηρίζουν την έρευνα και για άλλα ζώα.
Και ενώ οι πρώτες δημοσιοποιήσεις και έρευνας βγήκαν στο φώς, και εν μέσω τετράμηνης διερεύνησης πρόσθετων εγγράφων, η μητρική εταιρία της Verichips – η Αpplied Digital Solutions – ζήτησε αδειοδότηση από την Ανώτατη Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων η οποία έγινε δεκτή, δίχως να ληφθούν υπόψιν τα επιστημονικά πορίσματα και έρευνες.
Υπό την ισχύουσα πολιτική της Ανώτατης Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α, η ευθύνη για την υπόδειξη των «αρνητικών» ερευνών επιρρίπτετα στην εταιρία Verichip, όμως εντελώς «τυχαία» ο Διευθύνων Σύμβουλος της Verichip Scott Silverman δήλωσε ότι η εταιρία δεν είχε ενημερωθεί για τις εν λόγω επιστημονικές έρευνες.
Η Albrecht βεβαίως εξέφρασε έντονη καχυποψία καθώς υποστηρίζει ότι μία εταιρία σαν τη VeriChip δεν είναι δυνατόν να μην έχει πρόσβαση και ενημέρωση για τις επιστημονικές έρευνες, και ήταν προς το μείζον συμφέρον του Silverman και της VeriChip να παραμείνουν αυτές στο σκοτάδι.
"Πάντως οι αποκαλύψεις αυτές αλλάζουν τα πάντα" δήλωσε η Albrecht. "Γιατί κάποιος να ρισκάρει την τοποθέτηση ενός καρκινικού τσίπ στο χέρι του;;’’ 
Οι καρκίνοι που εκδηλώθηκαν στα ζώα, αποτελούσαν κακοήθη σαρκώματα τα οποία εκδηλώθηκαν στους μαλακούς ιστούς του δέρματος και όχι καλοήθεις όγκοι όπως ισχυρίστηκε ψευδώς ο Silverman στο περιοδικό Times το 2000.

http://www.agioritikovima.gr

Ἀεροψεκασμοί στήν Ζάκυνθο 22-4-2012


Σε συνέχεια της δημοσίευσης μας  Σάλος σε ολόκληρη την Ελλάδα από τους μαζικούς αεροψεκασμούς  αρκετοί αναγνώστες των Αναβάσεων μας στέλνουν φωτογραφίες χημικών αεροψεκασμών από όλη την Ελλάδα, το επίμαχο διάστημα από 22/4 έως και 24/4 όπου παρατηρήθηκε από χιλιάδες πλέον μάτια, μια άνευ προηγουμένου επίθεση από δεκάδες ή και εκατοντάδες αγνώστου προελέυσεως αεροσκάφη στον καταγάλανο ουρανό της Ελλάδας.
Στην προκειμένη περίπτωση φωτογραφίες από τον γαλανό ουρανό της Ζακύνθου τραβηγμένες μπροστά από την πλατεία της Μητροπόλεως, που απέστειλε η Ελευθερία Φ. από την Ζάκυνθο.
Εμείς να θυμίσουμε δύο πράγματα:1) Με επίσημη απάντηση της η Ε.Μ.Υ σε σχετική ερώτηση των Αναβάσεων μας ενημέρωσε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους αεροψεκασμούς, (δείτε εδώ) και 2) εκκρεμούν δύο απαντήσεις στην Βουλή από ισάριθμες ερωτήσεις του βουλευτού Γεωργίου Ανατολάκη η πρώτη στις 24 Ιουνίου 2011, για την ανακάλυψη ανακάλυψη μικροσωματιδίων που αποτελούνταν μόνο από αρσενικό, στον αέρα της Αττικής (βλέπε εδώ)  και η δεύτερη στις 28 Ιουνίου 2011 με θέμα τους αυξανόμενους αεροψεκασμούς στον εθνικό εναέριο χώρο. (Βλέπε εδώ)
Έκτοτε δυστυχώς αν και είναι υποχρεωμένοι συνταγματικά οι αντίστοιχοι υπουργοί να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών τηρούν ένοχη, άκρα σιγή!!


Αυτοκτονίες:Δεν φταίει η οικονομική κρίση… Η αποστασία μας και η άρνηση μας για το πρόσωπο του Θεού φταίει.

Οι αυτοκτονίες στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Η λίστα των αυτοχείρων στη χώρα μας, τα τελευταία τρία χρόνια, αυξάνεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου…Η στατιστική υπηρεσία αναφέρει, 45% αύξηση στις αυτοκτονίες από την στιγμή που εκδηλώθηκε η οικονομική κρίση στη χώρα μας.
Βασική αιτία, λένε, είναι η οικονομική κρίση και τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα. Αυτά έχουν οδηγήσει τους πολίτες στην απελπισία, στην απόγνωση και τελικά στην αυτοκτονία.

Επιτρέψτε μου όμως, να διαφωνήσω με την αιτία των αυξανόμενων αυτοκτονιών. Μπορεί να είναι η απελπισία και η απόγνωση αλλά αυτά τα αισθήματα οφείλονται όντως στην οικονομική κρίση; Φυσικά κι όχι!
Η απελπισία και η απόγνωση που νιώθουν κάποιοι συμπολίτες μας οφείλονται στην πνευματική κρίση που διατρέχει τη γενιά μας!
Τόσα χρόνια μας δημιουργούσαν ψεύτικα πρότυπα! Υλικά, φθαρτά! Και πολλοί παρασυρθήκαμε στον τρόπο ζωής του υπερκαταναλωτισμού που μας προωθούσαν. Δεν μας αρκούσαν τα χρήσιμα για την επιβίωση μας, αλλά θέλαμε και το παραπάνω! Κι όταν το αποκτούσαμε, ότι κι αν ήταν αυτό (αυτοκίνητο, σπίτι, κινητό τηλέφωνο, ταξίδια και τόσα άλλα υλικά αγαθά) θέλαμε περισσότερα και καλύτερα, χωρίς να σκεφτόμαστε αν μας είναι χρήσιμα και τι είναι αυτό που μας σπρώχνει να τα αποκτήσουμε! Από κοινοκτήμονες και φιλάνθρωποι, μέσα σε λίγα χρόνια μετατραπήκαμε σε άπληστους, αχάριστους εγωιστές.
Πιστέψαμε πως αν αποκτήσουμε όλα τα υλικά αγαθά που θέλουμε θα γίνουμε θεοί και ότι αυτός ο κόσμος θα γίνει το βασίλειό μας και θα διαρκέσει για πάντα. Μα η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτήν τη «λογική» και τώρα που αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά είναι προσωρινά και ψεύτικα και τα παρακολουθούμε να καταρρέουν λίγο λίγο, νιώθουμε πως χάνουμε τα πάντα.
Δεν γεννά λοιπόν, η οικονομική κρίση την απόγνωση και την απελπισία που θα οδηγήσουν, μοιραία στην αυτοκτονία, αλλά η απομάκρυνση μας από το Θεό και το θέλημά του.
Ο Θεός είναι η Ελπίδα, το Φως, η Αλήθεια, η Γνώση, η Αγάπη, όποιος έχει μέσα του το Θεό έχει κι όλα αυτά. Τι συμβαίνει λοιπόν, όταν κάποιος απομακρύνεται από το Θεό; Δεν απομακρύνεται από την ελπίδα και πάει στην απελπισία; Δεν απομακρύνεται από το Φως και πάει στο σκοτάδι; Δεν απομακρύνεται από την αλήθεια και πάει στο ψέμα;
Δεν φταίει η οικονομική κρίση… Η αποστασία μας και η άρνηση μας για το πρόσωπο του Θεού φταίει.
Ο Θεός να ελεήσει όλους τους αυτόχειρες!

Αναγνώστης

Ὁ μαραγκός καί τό φέρετρο

                              Ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ Ένας από τους φανατικότερους και σκληρότερους διώκτες της Εκκλησίας του Χριστού ήταν και ο αυτοκράτορας Ιουλιανός ο Παραβάτης. Έκανε στόχο του, να εξαλείψει το Χριστιανισμό και να αναβιώσει την ψεύτικη και δαιμονική θρησκεία των ειδώλων.
       Κάποτε, για να έχει μια προσωπική ενημέρωση για τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της προσπάθειάς του, έκανε μια μεγάλη περιοδεία σε διάφορες επαρχίες της αυτοκρατορίας του. Έφτασε και στην Αντιόχεια. Εκεί συνάντησε έναν παλιό του γνωστό. Τον Χριστιανό Αγάθωνα, που τον γνώριζε  από τα νεανικά του χρόνια. Ο Ιουλιανός θέλησε να τον ειρωνευτεί για την πίστη του στον Χριστό, να του πουλήσει πνεύμα. Τον χαιρέτησε λοιπόν και τον ρώτησε εμπαικτικά:
-Τι γίνεται μ’ εκείνον τον μαραγκό από την Γαλιλαία; Πώς πάνε oι δουλειές του; Έχει ακόμα δουλειά;
         Ο Αγάθων τότε απάντησε: Βεβαίως, βασιλιά μου. Έχει αρκετή απασχόληση. Τώρα  τελευταiα φτιάχνει  ένα φέρετρο. Για την μεγαλειότητά σου.
         Μετά από 6 μήνες ο Ιουλιανός πέθαινε σε μια μάχη εναντίον των Περσών με την κραυγή: «Νενίκηκάς με, Γαλιλαίε!».
         Πράγματι! Με πόση ακρίβεια  η Ιστορία δικαιώνει τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, που παρατηρούσε:
         «Από πόσους πολεμήθηκε η Εκκλησία.. Αλλά ποτέ δεν νικήθηκε! Πόσοι τύραννοι! Πόσοι Στρατηγοί! Πόσοι βασιλείς! Ο Αύγουστος, ο Τιβέριος, o Γάιος, ο Κλαύδιος, ο Νέρων, άνθρωποι με τεράστια  δύναμη, την πολέμησαν, ενώ όταν ακόμη στα σπάργανά της. Αλλά δεν κατάφεραν να την ξεριζώσουν… Πού είναι, όσοι πολέμησαν την Εκκλησία;» Δεν γίνεται πια  λόγος γι’ αυτούς.
Έχουν  λησμονηθεί…    Που είναι η ‘Εκκλησία;  Υψώνεται υπεράνω του ουρανού και λάμπει περισσότερο και από τον ήλιο. Είναι οδυνηρό νά κλωτσάει κανείς σε μυτερά καρφιά. Δεν χαλάει τα καρφιά. Τα ποδιά του ματώνει. Τα κύματα δεν την διαλύουν την πέτρα. Αυτά διαλύονται σε αφρό…    Τίποτε δεν εiναι δυνατότερο από την Εκκλησία, άνθρωπε.  Αν  έχεις  πόλεμο με έναν άνθρωπο, ή θα νικηθείς ή θα νικήσεις.  Αν έχεις πόλεμο, όμως, με την Εκκλησία είναι αδύνατον να νικήσεις… Ακουέτωσαν ταύτα “Έλληνες. Ακουέτωσαν  Ιουδαίοι…».
Από το βιβλίο ΄΄ΔΙΔΑΞΟΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ΄΄
Αρχιμ. Σάββα Δημητρέα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ; (ΔΙΔΑΓΜΑ)

1. Δεν είναι περίεργο πώς ένα ποσό των 20 Ευρώ σας φαίνεται πολύ μεγάλο όταν το δίνετε στην εκκλησία, αλλά είναι μικρό όταν πηγαίνετε για ψώνια;

2. Δεν είναι περίεργο που 2 ώρες σας φαίνονται πολλές όταν είστε στην εκκλησία, ενώ σας φαίνονται λίγες όταν παρακολουθείτε μια καλή ταινία;




3. Δεν είναι περίεργο το ότι δεν βρίσκετε λόγια να πείτε όταν προσεύχεστε, αλλά δεν έχετε κανένα πρόβλημα όταν σκέφτεστε για ποιο πράγμα θα μιλήσετε με έναν φίλο;


4. Δεν είναι περίεργο το πόσο «δύσκολο» και «βαρετό» είναι να διαβαστεί ένα κεφάλαιο της Αγίας Γραφής, ενώ πόσο εύκολα διαβάζονται 100 σελίδες ενός δημοφιλούς μυθιστορήματος;

5. Δεν είναι περίεργο το ότι ο καθένας θέλει εισιτήρια για μπροστινές θέσεις σε συναυλίες και αγώνες, αλλά προτιμά να κάθεται στα τελευταία καθίσματα της εκκλησίας;

6. Δεν είναι περίεργο το ότι πρέπει να ξέρετε για μια εκδήλωση της εκκλησίας 2-3 εβδομάδες πριν από την ημέρα που θα γίνει, ώστε να μπορέσετε να την βάλετε στον προγραμματισμό σας, αλλά μπορείτε για άλλα γεγονότα να αποφασίσετε και την τελευταία στιγμή;

7. Δεν είναι περίεργο το πόσο δύσκολο είναι να μάθετε κάτι που σχετίζεται με το Θεό, ώστε να το μοιραστείτε με άλλους, αλλά το πόσο εύκολο είναι να μάθετε, να καταλάβετε και να διαδώσετε ένα κουτσομπολιό;

8. Δεν είναι περίεργο το ότι εύκολα πιστεύετε αυτά που γράφονται στα περιοδικά και στις εφημερίδες, αλλά από την άλλη αμφιβάλλετε για τα λόγια της Αγίας Γραφής

9. Δεν είναι περίεργο πώς ο καθένας θέλει μια θέση στον ουρανό, αλλά δεν θέλει να πιστέψει, να κάνει ή να πει κάτι για να φθάσει εκεί;

10. Δεν είναι περίεργο το πόσο εύκολα στέλνετε ανέκδοτα σε e-mails τα οποία προωθούνται δεξιά κι αριστερά, ενώ το σκέφτεστε διπλά όταν πρόκειται να στείλετε ένα μήνυμα για το Θεό;



http://www.agioritikovima.gr/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99-%CE%

Πούτιν για τις ελληνικές εκλογές: Ότι αποφασίσει ο λαός είναι σεβαστό


«Η ρωσική κυβέρνηση τάσσεται εγγένει υπέρ της στενής συνεργασίας με την Ελλάδα, στηρίζει και σέβεται την ελευθερία επιλογής των Ελλήνων πολιτών. Ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης και εκλεγμένος πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μπορούσε ποτέ.... να ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου ελληνικού κόμματος» … δήλωσαν ρωσικοί διπλωματικοί κύκλοι, ερωτηθέντες για τις δηλώσεις του αρχηγού του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, περί επιστολής Βλ. Πούτιν προς τον ίδιο.
Για το ίδιο θέμα, ο επίσημος εκπρόσωπος της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Αντόν Ζάνιν, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι δεν έχει οποιαδήποτε πληροφορία για παρόμοια επιστολή, επομένως δεν μπορεί ούτε να διαψεύσει, ούτε να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της.

Ενδιαφέρον βέβαια θα είχαν οι απόψεις των Ρώσων και για όσους εν Αθήναις εμφανίζονται ως “η φωνή του Κρεμλίνου”.
Μετά από το θόρυβο που λογικά δημιουργήθηκε περί “αδειάσματος” Καρατζαφέρη, το ΛΑΟΣ έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο μιας επιστολής-απάντηση του Ρώσου προέδρου για τα συγχαρητήρια που είχε στείλει ο Γ.Καρατζαφέρης στο Πούτιν με την ευκαιρία της εκλογής του
Στην επιστολή  του Ρώσου πρέσβη αναφέρονται τα εξής:
«Με την εντολή του Προέδρου της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Β. Πούτιν θα ήθελα να σας διαβιβάσω την ευγνωμοσύνη του για τα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της εκλογής του στο αξίωμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δράττομαι της ευκαιρίας αυτής να σας εκφράσω την εξαιρετική μου εκτίμηση και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία και ευημερία».
Η επιστολή υπογράφεται από τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Αθήνα, Βλαντιμίρ Τσιχικβισβίλι.


onalert.gr