Τετάρτη 9 Μαΐου 2012


Ποια ειναι η χωρα οπου:

1. Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.
2. Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο.
3. Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.
4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους.
5. Η παιδεία και οι ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 83%.
6. Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους.
7. Όσοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό (συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων).
8. Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.
9. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο.
10. Η χώρα δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια (σήμερα, τα κεφάλαια αυτά έχουν «παγώσει» παγκοσμίως).
11. Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτηση του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρι ότου έβρισκε εργασία.
12. Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.
13. Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια ΗΠΑ.
14. Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια.
15. Το 25% των κατοίκων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο.
16. Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα. Την βρηκατε;!
Οχι δεν είναι καμμιά από τις «πολιτισμένες» και βιομηχανικές χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου. Μιλαμε για την Λιβύη του «κακού» Καντάφι, ναι σωστά διαβάσατε και γι' αυτο στη Λιβύη βομβαρδίζουν οι: Total, ENI, BP,Repsol, Exxon Mobil, Chevron, Occidental Petroleum, Hess και Conoco Phillips.
Καλως ορίσατε στον φαρισαικό-δολοφονικο κόσμο της πλουτοκρατίας.
 
Y.Γ Praxis: κανείς προφανώς δεν ισχυρίζεται ότι στην Λιβύη είχαμε κομμουνισμό, η ότι μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για το πέρασμα σε έναν άλλο τρόπο παραγωγής. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει η απάτη και η κοροιδία της "δημοκρατίας" και των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων". Ένα είναι σίγουρο: τώρα που όλα τα παραπάνω δεν υπάρχουν πιά και η χώρα βυθίζεται στην πείνα και τον εμφύλιο, οι αριστεροί τρόφιμοι των διεθνών μηχανισμών του κεφαλαίου (Ε.Ε) μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Οι Λιβυή απελευθερώθηκε.

Αὐτό δέν πουλιέται…

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ…

 Μια παλιά ιστορία λέγει:
     Κάποτε ο διάβολος το έριξε στο εμπόριο. Άνοιξε ένα μεγάλο κατάστημα, ένα σούπερ – μάρκετ, όπως θα λέγαμε σήμερα. Και κάθε μέρα διαφήμιζε και πουλούσε τα προϊόντα του.
     Ανάμεσα στα εμπορεύματά του, υπήρχε και ένα εργαλείο με πολύ παράξενο και προκλητικό σχήμα. Επάνω στο εργαλείο αυτό ο διάβολος είχε βάλει μία πινακίδα που έλεγε:
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ. Πολλοί από τους πελάτες του ενδιαφέρθηκαν να το αγοράσουν, το παράξενο αυτό εργαλείο. Αλλά ο διάβολος έμεινε άκαμπτος και ανυποχώρητος.
     Μην κάνετε κουβέντα! έλεγε. Ότι άλλο θέλετε, μπορώ να το πουλήσω. Αυτό όχι! Αυτό είναι το πιο χρήσιμο, από όσα έχω. Και είναι πραγματικά παράξενο. Με αυτό κατορθώνω, εκείνα που δεν  θα μπορούσα να κατορθώσω με κανένα άλλο τρόπο. Μην κάνετε λοιπόν συζήτηση. Γιατί πουλώντας το εργαλείο αυτό, εγώ το έκλεισα το μαγαζί μου!…
Ποιο ήταν αυτό το εργαλείο;
Ένας που θέλησε να το περιεργασθεί λίγο καλύτερα, διάβασε το όνομά του! Το έλεγαν:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ..
   Και πράγματι. Όταν στην καρδιά ενός ανθρώπου ριζώσει ο λογισμός, ότι δεν υπάρχει σωτηρία, δεν υπάρχει Θεός, δεν υπάρχει παράδεισος, τότε ο άνθρωπος είναι ικανός για όλα!
Γι’ αυτό και ο κύριος αγώνας μας πρέπει να είναι, να αχρηστέψουμε το όπλο αυτό του διαβόλου.
   Πως όμως θα το αχρηστέψουμε;
   Ας δούμε, τι μας λέξει ο άγιος Θεοφάνης ο έγκλειστος:
   Η έλλειψη πίστης στον Θεόν προέρχεται από τον εχθρό μας. Αυτός χτίζει έναν τοίχο ανάμεσα σε μας και στον Θεό. Με σκοπό να μας χωρίσει για πάντα από τον Θεό !
   Αυτόν τον τοίχο τον γκρεμίζει η μετάνοια και η εξομολόγηση. Ο διάβολος αυτό το ξέρει. Και για αυτό αγωνίζεται με όλες τους τις δυνάμεις, να μη μας αφήσει να στραφούμε με πίστη στον Χριστό.
   Πως;
  • ΄Άλλοτε σπέρνει μέσα στην ψυχή μας αμφιβολίες.

  • Άλλοτε μας κάνει να σκεπτόμαστε, ότι εμάς δεν θα μας συγχωρήσει ο Χριστός!
   Οι χειρότερες παγίδες του διαβόλου είναι η αμφιβολία και η απελπισία. Αν λοιπόν θέλετε να σωθείτε, φυλαχθείτε από αυτές, όσο πιο πολύ μπορείτε!
   Μη πιστεύετε ποτέ σε τέτοιους λογισμούς!….Και αν ο διάβολος δεν σας παραδίδει το όπλο του αυτό, αρπάχτε το με τη βία!…Διώχτε και καταφρονήστε τους λογισμούς αυτούς.
   Μην ξεχνάτε ποτέ ότι:
   Ο Κύριος θέλει την σωτηρία όλων μας. Και συνεπώς και την δική σας. Μας προσκαλεί κοντά του όλους μας. Και το ενδιαφέρον σας για τη σωτηρία σας αυτό δείχνει: ότι ο Χριστός σας φωνάζει: “Δεύτε προς με….καγώ αναπαύσω υμάς”. Μη νομίζετε, ότι το ενδιαφέρον σας αυτό προέρχεται από σας τους ίδιους; Όχι ο Κύριος το έσπειρε αυτό στην ψυχή σας. Και αφού Αυτός το έσπειρε, δεν επιτρέπεται να αμφιβάλλουμε, ότι θα μας χαρίσει αυτό, στο οποίο ο ίδιος μας καλεί.
   Πλησιάστε λοιπόν με θάρρος. Και μην αφήνετε τον εχθρό, να σπέρνη στην ψυχή σας ζιζάνια αμφιβολίας και απιστίας. Ούτε να σας λέει, ότι δεν πρόκειται να σωθείτε.
   Μην τον πιστεύετε. Τον πλάνο. Τον ψεύτη.
   Μην ξεχνάτε, ότι “ο Θεός θέλει πάντας σωθήναι”. Και έχει άνα πόθο. Να ελεεί. Να ελεεί. Να ελλεί.
Από το βιβλίο “ΑΓΑΛΛΙΑΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ” του Μητροπολίτου Νικοπόλεως ΜΕΛΕΤΙΟΥ

Ἐπιστολή Ἐκπ/κοῦ ΠΡΟΣ ΡΕΠΟΥΣΗ: Δέν θά πάψουμε νά προσευχόμαστε καί νά ἐκκλησιαζόμαστε μέ τούς μαθητές μας

 Προς κα Μαρία Ρεπούση,
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου,
Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Ερευνών της Δημοκρατικής Αριστεράς,
Υποψήφια βουλευτή Α΄ Πειραιώς
«Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ταράττεται»
            Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση διάβασα στο twitter σας τα εξής:
«Ανοίγουν αύριο τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα. Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους ή τους καθηγητές τους θα υποχρεωθούν και πάλι… να στηθούν στο προαύλιο για να προσευχηθούν. Αλήθεια σε ποιο άλλο ευρωπαϊκό σχολείο γίνεται αυτό; …Νομίζω σε κανένα. Γνωρίζετε εσείς κανένα σχολείο που να είναι υποχρεωτική η πρωινή προσευχή; …να είναι υποχρεωτικός ο εκκλησιασμός; Και να υπάρχουν εικόνες αγίων στους τοίχους; Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα στην Παιδεία μας; Όχι οι μισθοί εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών; ».
Και λέγω ότι αισθάνομαι τα παραπάνω, διότι επιβεβαιώθηκαν όλοι εκείνοι που ισχυρίζονταν ότι το ανεπίτρεπτο και αποσυρθέν εν τέλει βιβλίο σας ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού δεν γράφτηκε από κάποιο τυχαίο πρόσωπο, αλλά γνωστό εν τη Ιουδαία για τις «όμορφες» θέσεις του.
Δε θα ήθελα να σταθώ στο συγκριτικό επιχείρημά σας σχετικά με τα άλλα ευρωπαϊκά σχολεία. Άραγε τα όσα συμβαίνουν στα σαλόνια της Ευρώπης είναι όλα άξια προς μίμηση; Αυτό που μπορώ να καταθέσω είναι η προσήλωση, η χαρά, η ενεργή συμμετοχή των παιδιών-μαθητών μου κατά την διάρκεια της πρωινής προσευχής, του εκκλησιασμού και του μαθήματος των θρησκευτικών. Και το ίδιο θα σας βεβαιώσουν καλόπιστα χιλιάδες άλλοι εκπαιδευτικοί της πατρίδας μας που μπαίνουν σε σχολικές αίθουσες.
Ίσως να χρησιμοποιείτε ημερολόγιο που αναγράφει τις παγκόσμιες εορτές κι όχι τις χριστιανικές. Την ημέρα που διατυπώσατε τα παραπάνω «βαθυστόχαστα» ήταν η Κυριακή του Απ. Θωμά («ημέρα της γης» για το παγκ. ημερολόγιο). Σας καλεί λοιπόν η ημέρα σαν άλλος ΑΠΙΣΤΟΣ Θωμάς, να βάλετε το δάκτυλό σας επί τον τύπον τον ήλων, και τότε να είστε βέβαιη ότι θα τρέξετε κι εσείς να πείτε την ίδια προσευχή των ημερών αυτών με τους μαθητές μας, δηλαδή το «Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι».
Παράλληλα, ως απλούς παιδαγωγός, διακρίνω ένα μίσος για τις ιερές εικόνες από μέρους σας. Σκέφτομαι μάλιστα ότι για να ήσασταν ευτυχισμένη θα έπρεπε να διήγατε βίο επί της εποχής του Λέοντος Γ’ του Ίσαυρου, του και ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΥ, και όχι στον 21ο αιώνα που γευόμαστε επί χιλιετία και πλέον τους καρπούς της ευσεβούς πολιτικής της Αγίας Αυτοκράτειρας Θεοδώρας.
Φυσικά και η ημέρα που άνοιξαν τα σχολεία σας διδάσκει. Ήταν η Δευτέρα 23 Απριλίου, εορτή του Αγίου Γεωργίου («ημέρα βιβλίου» παγκ.). Κι αυτό διότι κι όλες τις εικόνες να ξεκρεμάσετε από τους τοίχους, οι μυριάδες ναοί του ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ στην ύπαιθρο και στις πόλεις θα μαρτυρούν και θα θυμίζουν την ακλόνητη πίστη των Ελλήνων στο Χριστό. Κι εάν ακόμη κι αυτές τις γκρεμίσετε, όπως συνέβη παλαιότερα σε Ρωσία, Μ. Ασία, Β. Ήπειρο, και Κύπρο, και κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας (όταν κατ’ εσάς «περνούσαμε καλά»), πάντοτε θα υπάρχουν πάλλουσες ψυχές ανθρώπων οι οποίες θα έχουν μετατραπεί σε Σπήλαια της Βηθλεέμ και σε Πανάγιους Τάφους.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι στην πατρίδα μας υπάρχει πνευματικός λοιμός (=αρρώστια) αίτιος για τον λιμό (=πείνα) που ζούμε σήμερα. Σε αυτό το σημείο μου έρχονται στο νου  χρόνοι αρχαίοι, όταν η πόλη των Αθηνών βασανίζετο υπό λοιμού. Τότε ένας Σκύθης ιατρός, ο Τόξαρης, συμβούλευσε τους Αθηναίους να ράνουν με κρασί τους δρόμους, ώστε με την οσμή του να φύγουν οι νοσογόνες αναθυμιάσεις. Εν έτει 2012 αποτελεί βέβαια πολυτέλεια να αγοράσουμε κρασί και να το χύσουμε στους δρόμους ολόκληρης της Ελλάδας, εξαιτίας της οικονομικής εξαθλίωσης την οποία παραδέχεστε κι εσείς ότι βιώνουμε (αλήθεια, πόσα χρήματα επιστρέψατε για το βιβλίο σας της ιστορίας το οποίο εν τέλει πετάχτηκε στα σκουπίδια;…). Όμως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον πνευματικό λοιμό με άλλο τρόπο, την ημέρα που γιορτάζει η άμεση Δημοκρατία, και θα το πράξουμε.
-Δεν θα πάψουμε να προσευχόμαστε και να εκκλησιαζόμαστε με τους μαθητές μας.
-Δεν θα σταματήσουμε να διδάσκουμε το μάθημα των Θρησκευτικών.
-Δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν τα χυδαία όνειρα των ολίγων έναντι των ευσεβών επιθυμιών των πολλών.
Σταματώ εδώ! Σας χαιρετώ ενημερώνοντάς σας:
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
                                                                   Υπό την σκιά του Φάρου του Ταινάρου…
                                                                       Νικόλαος  Παν. Αντωνόπουλος,
Προϊστάμενος Δημ. Σχολ. Αλίκων Μάνη
Πηγή 
http://opaidagogos.blogspot.com/2012/05/blog-post.html

Κι όμως Θα την τρώμε στην Μάπα κάθε μέρα

anti-ntp.net
ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ...
Δεν έχουμε επίσημα στοιχεία αλλά είμαστε σίγουροι ότι η άγκυρα επένδυσε στην Μαρία Ρεπούση. Είναι ο Δούρειος ίππος της Τουρκίας εν Ελλάδι. Μην νομίζετε ότι οι δοσίλογοι είναι μόνο στο Πασοκ και την ΝΔ... υπάρχουν και στον ΄Σύριζα και την Δημάρ.
Τώρα δυστυχώς θα την τρώμε στην μάπα κάθε μέρα.  Ο Μπογδάνος στην εκπομπή "LiFΕ" το πρώτο ερώτημα που της έθεσε ήταν για τον "συνωστισμό" της Σμύρνης...
"Το βιβλίο μου κυκλοφορεί από το 2007 και είναι μια χαρά. Να με καλέσετε να κάνουμε μια ολόκληρη εκπομπή για να σας το αναλύσω" Καταλάβατε λοιπόν γιατί ο Ελληνικός λαός έστειλε την Χ.Α. στην βουλή; Κάτι τέτοια τσουτσέκια έβλεπε να ξεφτιλίζουν την πατρίδα του και ένιωθε ότι κανείς δεν τον αντιπροσωπεύει. Αν είχαν φροντίσει κάποιοι να την αντιμετωπίσουν με άμεση απέλαση και φυλάκιση για πρακτοριλίκι και παραχάραξη της ιστορίας δεν θα βλέπαμε την Χ.Α. στην βουλή.