Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Τρεις εσείς, τρεις κι εμείς


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Ημερίδα:«Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή».

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η Ημερίδα:«Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή». Μεγάλο φωτογραφικό οδοιπορικό "Αναβάσεων"


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στην κατάμεστη αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σ.Ε.Φ.(να σημειωθεἰ ότι και ο χώρος έξω από την αίθουσα ήταν γεμάτος!).
Οι εκλεκτοί ομιλητές ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την ελευθερία μας και όχι μόνο.
Θα έλεγε κανείς, ότι ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία παρά τις δεσμεύσεις της για παρακολούθηση του θέματος, δεν έχει λάβει ξεκάθαρη θέση, ενώ ήδη από τον Ιούνιο η υπηρεσιακή κυβέρνηση με μόνη αρμοδιότητα την διεξαγωγή εκλογών (!!!) έχει ανακοινώσει την υποχρεωτική χορήγηση νέων ταυτοτήτων ηλεκτρονικού τύπου στους πολίτες, μέσα στο φθινόπωρο. Η αποψινή ημερίδα, αποτέλεσε επίσης, ένα ισχυρό «χαστούκι» στα άνομα σχέδια των σκοτεινών κέντρων που επιβουλεύονται τις ζωές μας, αφού αποδείχθηκε για πολλοστή φορά, ότι ο ελληνικός λαός δεν «μασάει κουτόχορτο».
Ο ατρόμητος μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αψηφώντας για άλλη μια φορά το κόστος που ενέχουν τέτοιες προσπάθειες στο «προφίλ» των Ιεραρχών, προλόγισε την ημερίδα, έπειτα από τους εξαίρετους βυζαντινούς ύμνους που ερμήνευσε, η καθιερωμένη πλέον, χορωδία «εν ψαλτηρίω». Αξίζει να σημειώσουμε, ότι την ημερίδα κόσμησε με την παρουσία του, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γλυφάδος κκ. Παύλος.
Έπειτα από τον πρόλογο του σεβασμιωτάτου, τον λόγο πήρε ο κ. Δημήτριος Χιωτακάκος, διδάκτωρ ηλεκτρονικής και τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Ο κ. Χιωτακάκος εξήγησε, με βάση εμπεριστατωμένες επιστημονικές αναλύσεις, όχι μόνο το ότι οι ηλ. Ταυτότητες δεν είναι απαραίτητες, αλλά και ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Οι κίνδυνοι βέβαια δεν αφορούν μόνο την ελευθερία, αλλά και την υγεία μας, όπως μας απέδειξε ο δόκτωρ.
Τη σκυτάλη πήρε ο αγωνιστής δημοσιογράφος Θύμιος Παπανικολάου, εξηγώντας για «τον πιο μακάβριο κρίκο του νεοταξικού ολοκληρωτισμού», την νέα ηλεκτρονική ταυτότητα. Κάλεσε τους πιστούς σε έμπρακτη αντίσταση, δίνοντας βάρος στον ιερό θεσμό της ενορίας, ο οποίος μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο στην οργάνωση της αντίστασης κατά της Νέας Τάξης.
Έπειτα, ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και συνιδρυτής της Εστίας Πατερικών Μελετών, κ. Χρήστος Παπασωτηρίου, μας ενημέρωσε για τα μέσα προστασίας που μας παρέχει ο νόμος και κατά πόσο μπορούμε να βασισθούμε στις λύσεις που μας προσφέρει η προσφυγή στα δικαστήρια της χώρας, ώστε να μπορούμε ως Έλληνες πολίτες να απολαμβάνουμε την ελευθερία μας, χωρίς να αποδεχθούμε οποιοδήποτε εργαλείο της Νέας Τάξης.
Ακολούθησε η ομιλία του οικονομολόγου-εκπαιδευτικού, κ. Στάθη Αδαμοπούλου, η οποία πραγματικά μας καθήλωσε και σε συνδυασμό με την έκτακτη παρέμβαση της κ. Γεωργίας Φωτεινού, Υποψήφιας Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Πατρών και Εκπροσώπου Τύπου του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, μας έδωσε να καταλάβουμε το μέγεθος της απάτης, συγκρίνοντας τα συστήματα ταυτοποίησης των άλλων χωρών με το επερχόμενο δικό μας και τονίζοντας τους κινδύνους για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.
Την εκδήλωση έκλεισαν με σπουδαίες ομιλίες οι πανοσιολογιότατοι αρχιμανδρίτες π. Αθανάσιος Αναστασίου, προηγούμενος της Ι. Μ. Μεγάλου Μετεώρου και π. Σαράντης Σαράντος, πρόεδρος της Εστίας Π. Μ., αναδεικνύοντας τα άνομα σχέδια των υπερεθνικών σκοτεινών δυνάμεων και καταδεικνύοντας ως τρόπους αντίστασης, αφενός την μετάνοια και αφετέρου την έμπρακτη απόρριψη των διαφόρων τύπου ηλ. Ταυτοτήτων. Ο π. Βασίλειος Κοκκολάκης, ως γραμματέας της Εστίας Π.Μ. διάβασε τα πορίσματα της ημερίδας, τα οποία και εγκρίθηκαν από τους παρευρισκομένους.
Αναλυτικά στο ιστολόγιό μας θα δείτε σε βίντεο, όλες τις ομιλίες της ενδιαφέρουσας και σημαντικής αυτής ημερίδας.

Μπορείτε να διαβάστε τις πρώτες εισηγήσεις που δημοσιεύσαμε καθώς και τα Πορίσματα της Ημερίδος, τα οποία αφού αναγνώστηκαν, ψηφίστηκαν από το κοινό που παρακολούθησε την Ημερίδα.

«Καί τώρα, τί κάνουμε;» Ὁμιλία τοῦ Ἀρχιμ. Σαράντη Σαράντου στήν Ἡμερίδα:««Νέα Ταυτότητα, Εἰσιτήριο χωρίς ἐπιστροφή»


Ηλεκτρονική ταυτότητα: Ο πιο μακάβριος κρίκος του νεοταξικού ολοκληρωτισμού…Εισήγηση Θύμιου Παπανικολάου στην Ημερίδα:«Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή»


Η εισήγηση του Αρχ. Αθανασίου Αναστασίου Προηγουμένου της Ι. Μονής Μεγάλου Μετεώρου στην Ημερίδα:«Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή»


Τα πορίσματα της Ημερίδας:«Νέα ταυτότητα-εισιτήριο χωρίς επιστροφή» 



Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό χωρίς λογότυπα και στάμπες!
Όπως μπορείτε να δείτε ο κόσμος έχει γεμίσει πέρα από την κανονική αίθουσα, κάθε σημείο από την είσοδο, τον προθάλαμο, τις σκάλες, και κάθε σημείο που θα μπορούσε να χωρέσει. (Δεν γνωρίζουμε για έξω από το κτήριο). Αυτό σημαίνει ότι είναι πάνω από 2000 πρόσωπα.





                   
 
                                                                                                                                                                                            

Την ώρα που τα αίματα εξάπτονται, ο Βασίλειος Μαρκεζίνης συνεχίζει να προτείνει Εθνική Συμφιλίωση.

Αποκλειστικότητα του Αντίβαρου.
Ακολουθεί μία βαρυσήμαντη δήλωση από τον κ. Βασίλειο Μαρκεζίνη. Αξίζει να προσεχθεί ιδιαίτερα δεδομένου ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο εγνωσμένου διεθνού κύρους, ο οποίος έχει εκφράσει δημοσίως εμπεριστατωμένες απόψεις. Παράλληλα, είναι μία ακιλήδωτη προσωπικότητα που παραμένει ουδέτερη, μέσα σε ένα νοσηρό πολιτικό τοπίο που θυμίζει πεδίο μάχης αλληλοκατηγοριών και ιδιοτελών συμφερόντων.

Ερώτηση
Αγαπητέ κ. Μαρκεζίνη, έχετε παραμείνει σιωπηλός για μεγάλο διάστημα, όμως οι εξελίξεις τρέχουν και η χώρα παραμένει σε επικίνδυνη ακροβασία σε πολλά μέτωπα. Θα ήτανε μεγάλη τιμή για το Αντίβαρο αν, ακόμη μία φορά, μας εμπιστευόσασταν με ένα άρθρο ή μία σύντομη απάντηση στην κατωτέρω ερώτησή μας.

Απάντηση
Παρέμεινα εκτός κομματικής πολιτικής από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι δημοσίως με τα προβλήματα της χώρας μου πριν 5-6 χρόνια. Περαιτέρω, αντιστάθηκα μετ’ επιμονής σε επαναλαμβανόμενες και δελεαστικές προτάσεις να αναμειχθώ ενεργά στην πολιτική. Τέλος, είναι αλήθεια ότι παρέμεινα σιωπηλός από τότε που κάλεσα τους πάντες σε Εθνική Συμφιλίωση κατά την μακρά συνέντευξή μου στον κ. Σαββίδη της ΕΤ3, πριν από μερικούς μήνες. Ένιωσα και νιώθω ότι αυτή η σιωπή ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω την πατρίδα μου, παρά να ανακατεύομαι στην καθ’ ημέραν διαχείριση της κρίσεως από την κυβέρνηση των τριών.
Θα παραμείνω λοιπόν σιωπηλός για τον ίδιο λόγο. Όμως, απαντώ στην παράκλησή σας γιατί όντως η κατάσταση έχει χειροτερεύσει: ως προς το οικονομικό σκέλος, έχει γίνει ανυπόφορη για πολλούς. Ταυτόχρονα ο κοινωνικός ιστός έχει κατακερματιστεί. Με δισταγμό λοιπόν, δημοσιοποιώ τη βαθειά μου ανησυχία για τους διχασμούς οι οποίοι αναπτύσσονται στη χώρα μου. Πράγματι, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία αντιμετωπίζουμε όχι έναν, αλλά τρεις απαράδεκτους διχασμούς μεταξύ:
• Πολύ πλουσίων και πεινασμένων συμπατριωτών μας
• Της Δεξιάς και της Αριστεράς παράταξης,οι οποίες εκφράζονται ακραία και τείνουν στον αλληλοσπαραγμό
• Κατηγόρων, οι οποίοι επιδιώκουν έναν αυξανόμενο αριθμό κατηγορουμένων
Ο ελληνικός λαός δικαίως ζητάει τη διεξαγωγή έρευνας για το αμαρτωλό παρελθόν και την απόδοση Δικαιοσύνης για το κακό που υπέστη από τους υψηλότερους αξιωματούχους της χώρας. Όμως θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στον τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού ο οποίος μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945. Το κοινωνικό υλικό είναι έτοιμο να εκραγεί και βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτός είναι λόγος, ο οποίος με κάνει να παραμένω ο μοναδικός κήρυκας της ανάγκης για Εθνική Συμφιλίωση, πριν να είναι πολύ αργά. Η πεποίθησή μου αυτή είναι ακλόνητη, όμως οι ελπίδες μου μειώνονται.