Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ ΤΟΥ «CORPUS CHRISTI» Η ΟΡΚΙΣΜΕΝΗ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ ΡΕΠΟΥΣΗ!


ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑ ΤΗΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ...ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ!
Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα:
Δήλωση συμπαράστασης της βουλευτού ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση στους συντελεστές της θεατρικής παράστασης Corpus Christi
Αγανάκτηση προκαλούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Πέμπτη έξω από το Θέατρο “Χυτήριο”, στη σκηνή του οποίου ανεβαίνει η παράσταση Corpus Christi.

Μέλη θρησκευτικών, παραθρησκευτικών και ακροδεξιών οργανώσεων χλεύαζαν και απειλούσαν τους συντελεστές της παράστασης, εμποδίζοντας ταυτόχρονα την είσοδο των θεατών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε εκδήλωση θρησκευτικού φανατισμού που φέρεται εναντίον της ελευθερίας του λόγου και στρέφεται ουσιαστικά κατά της δημοκρατίας. Είναι απαράδεκτο, σε ένας κράτος δικαίου με ευρωπαϊκό προσανατολισμό να εκδηλώνονται τέτοιες μισαλλόδοξες και φασιστικές εκρήξεις θρησκευτικού παροξυσμού. Πρόκειται για εκδηλώσεις μίσους που δεν επιτρέπεται να γίνονται ανεκτές από την πολιτεία. Θεωρούμε ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση, τόσο της ομαλής διεξαγωγής της παράστασης, όσο και της ασφάλειας των συντελεστών και των θεατών.

 
(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ;;;)


Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συντελεστές του θεατρικού έργου και καλούμε όσους και όσες το επιθυμούν να παρευρεθούν μαζί μας στην παράσταση αυτής της Πέμπτης (11-10-2012) στις 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Χυτήριο. 
ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Το καλό με τις απανωτές βλασφημίες των γραικύλων χριστιανομάχων ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, είναι ότι ξεβρακώνονται ολοκληρωτικά! Σαν τα σαλιγκάρια που βγαίνουν μετά τη βροχή ή καλύτερα όπως οι μύγες τρέχουν στις ακαθαρσίες, έτσι και ΠΡΟΔΟΤΕΣ τύπου Ρεπούση - που σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου θα ήταν φυλακή για προσβολή νεκρτών και άρνηση γενοκτονίας - δεν...αντέχουν να μην "συμπαρασταθούν" στους ψυχανώμαλους υβριστές της Πίστεώς μας!
Τους προσκαλούμε, λοιπόν! Ελάτε αύριο το απόγευμα στη συγκέντρωση ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ εναντίον της χυδαιότητάς σας, να σας δείξουμε τι σημαίνει...συνωστισμος. 
 
πηγη ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Προκλητικός ο Ευαγγελάτος κάνει "χιούμορ" παραποιώντας με ασέβεια την Προσευχή "Πάτερ Ημών"


Το ακούσαμε και αυτό.
Ο "πολύς" και "σοβαρός" Νίκος Ευαγγελάτος, αναπαρήγαγε στην σημερινή εκπομπή του στον ΣΚΑΪ, σατυρικό κείμενο, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και παραποιεί ασεβώντας, την προσευχή "Πάτερ Ημών".
Ρωτάμε τον κύριο Ευαγγελάτο, αν θα τολμούσε να κάνει το ίδιο με κάποιο κείμενο από το κοράνι ή από κάποια μουσουλμανική προσευχή.
Παραθέτουμε την δημοσίευση που έκανε ο ίδιος, από την ειδησεογραφική  του ιστοσελίδα Newsit...

Προσευχή: Μέρκελ ημών η εν τοις Γερμανοίς..
Μια προσευχή στην Μέρκελ εμπνευσμένη από το Πάτερ Ημών κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο ίντερνετ και αν μη τι άλλο είναι εμπνευσμένη.
 
ΠΡΟΣΕΥΧΗ:

Μέρκελ ημών

η εν τοις Γερμανοίς,
αγιασθήτω το δάνειό Σου.
Ελθέτω η χορηγεία Σου.
Εφαρμοσθήτω το πρόγραμμά Σου, ως εν Γερμανώ και επί της Greece.
Την δόσιν ημών την επιούσιον δος ημίν Τζήμερον.
Και λάβε ημάς δια τα θελήματα υμών,
μήπως και ημείς κουρέψομεν τες οφειλές ημών.
Και μη εισενέγκης ημάς εις Τσιπρισμόν,
αλλά ρύσαι ημάς και από τη Συγγρού,
Αμήν
www.newsit.gr

 

ΤΟ "ΠΡΟΒΛΗΜΑ" ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΡΕΠΟΥΣΗ



Τι  μπορεί  να  απασχόλησε  εχθές  την  κυρία  Ρεπούση;
Ποιο  μπορεί  να  ήταν  το  μεγάλο  της  άγχος; 
Τα  μέτρα  που  ανακοινώνονται  και  καταδικάζουν  χιλιάδες  συμπατριώτες  μας  σε  μόνιμη  φτώχεια;
Τα  χαράτσια  που  πέφτουν  το  ένα  πίσω  από  το  άλλο  βροχή;
Οι  δεκάδες  αυτοκτονίες  Ελλήνων  πολιτών;
 Μελετήστε  την  ερώτηση  που  κατέθεσε  στη  βουλή και  σκεφτείτε  τι  άνθρωποι  και  τι  κόμματα  λαμβάνουν  αποφάσεις για  την  Ελλάδα  σήμερα!
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού
Θέμα: Για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της μειονοτικής εκπαίδευσης
Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε τα ζητήματα εκπαίδευσης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης ρυθμίζονται από τη συνθήκη της Λωζάννης και, συγκεκριμένα, από τα άρθρα 40 και 41 τα οποία εξασφαλίζουν συνθήκες βασικής εκπαίδευσης – ιδιωτικής και δημόσιας – για τη μειονότητα προβλέποντας ταυτόχρονα τη διδασκαλία της θρησκείας και της μητρικής τους γλώσσας.

Έτσι σήμερα, με βάση και το ελληνοτουρκικό μορφωτικό πρωτόκολλο του 1968, υπάρχουν στη Θράκη περί τα 170 μειονοτικά σχολεία στα οποία λειτουργούν δίγλωσσα προγράμματα, στην ελληνική και τουρκική γλώσσα.
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει ένα σημαντικό πρόβλημα στον χώρο της μειονοτικής εκπαίδευσης το οποίο δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία της. Ειδικότερα, από την στιγμή που τέθηκε σε ουσιαστική εφαρμογή το άρθρο 27 του Νόμου 3687/2008 (ΦΕΚ 159/Α/01.8.2008), σύμφωνα με το οποίο η προσκόμιση βεβαίωσης παρακολούθησης νηπιαγωγείου κατέστη ως προϋπόθεση για την εγγραφή στο δημοτικό σχολείο, παρατηρείται το φαινόμενο ένας υπολογίσιμος αριθμός παιδιών της μειονότητας να παρεμποδίζεται να παρακολουθήσει τα μαθήματα της Α’ Δημοτικού διότι ο νόμος δεν επιτρέπει την εγγραφή του στα σχολεία. Τις προηγούμενες σχολικές χρονιές το πρόβλημα αυτό ξεπεράστηκε με την έκδοση της εγκυκλίου (Φ.6/110/50654/Γ1/6-5-2009 Υ.Α) και την ρύθμιση του άρθρου 47 παρ. 2 του Νόμου 3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α/19-5-2010), φέτος όμως δεν έχει δοθεί ακόμη λύση στο πρόβλημα με ιδιαίτερα αρνητικές εκπαιδευτικές και κοινωνικές επιπτώσεις.
Επειδή η εγγραφή ενός παιδιού στο πρωτοβάθμιο σχολείο αποτελεί συνταγματική επιταγή αφού το άρθρο 16 παρ. 3 του Συντάγματος ορίζει ρητά ότι η εννιάχρονη εκπαίδευση είναι υποχρεωτική,
επειδή η μη παρακολούθηση της προσχολικής αγωγής – μολονότι αναγνωρίζεται πλήρως η σημασία της από παιδαγωγική άποψη – δεν μπορεί να οδηγεί σε υιοθέτηση δυσανάλογων διοικητικών πρακτικών και στην καταστρατήγηση της συνταγματικής διάταξης περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης, και
επειδή η Πολιτεία δεν πρέπει να ασκεί τιμωρητική πολιτική απέναντι στα παιδιά της μειονότητας παρά την ενδεχόμενη, σε κάποιες περιπτώσεις, ευθύνη των γονιών τους,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. 1. Ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να αναλάβει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της εγγραφής των μαθητών της μειονότητας στην Α’ τάξη του Δημοτικού κατά τη φετινή σχολική χρονιά; Προγραμματίζεται η έκδοση συγκεκριμένης εγκυκλίου ή η προώθηση άλλης νομοθετικής ρύθμισης που να δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα;
2. 2. Με στόχο την ευκολότερη ένταξη και προσαρμογή των παιδιών της μειονότητας στο Δημοτικό Σχολείο, εξετάζεται η προοπτική στελέχωσης των υφιστάμενων δημόσιων νηπιαγωγείων με εκπαιδευτικούς που να κατέχουν τη μητρική γλώσσα των παιδιών της μειονότητας ή και της ίδρυσης μειονοτικών νηπιαγωγείων με δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα;
Η ερωτώσα βουλευτής
ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ