Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Δείτε την ανατομία ενός barcode


Ένα καθοριστικό λοιπόν σημείο των καιρών μας, βάσει του οποίου πληρούνται σε πρακτικό επίπεδο οι προϋποθέσεις για την εξάπλωση του συστήματος του«θηρίου», είναι ο έλεγχος των Μ.Μ.Ε. σε συνδυασμό με την έξαρση της τεχνολογίας στον τομέα των επικοινωνιών.
Το σημαντικότερο όμως σημείο των καιρών μας είναι αναμφισβήτητα η παγκόσμια εξάπλωση του αριθμού 666 με την μορφή του γραμμωτού κωδικού συστήματος Universal Product Code (UPC)ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό, bar code system.
Το bar code είναι ένας κωδικός που έχει τοποθετηθεί σε όλα τα προϊόντα του πλανήτη ως ένα σύστημα αναγνώρισης (ταυτότητας) του προϊόντος, το οποίο διαβάζεται από ένα ηλεκτρονικό σκάνερ. Στην ουσία πρόκειται για μία ομάδα αριθμών που κωδικοποιήθηκαν σε μία σειρά γραμμών.

Ένα συνηθισμένο bar code στην Ελλάδα αποτελείται από 8 μέχρι 12 ψηφία τα οποία αποτελούν τον βασικό κώδικα. Όπως διακρίνεται από το πλαϊνό σχήμα, τα αριστερά ψηφία αποτελούν τον κωδικό του κατασκευαστή και τα δεξιά ψηφία τον κωδικό του προϊόντος. Εκτός από τα δέκα αυτά ψηφία υπάρχουν και τρεις μπάρες ασφαλείας (δύο στις άκρες και μία στο κέντρο). Οι δύο ακριανές μπάρες πληροφορούν στο σκάνερ την αρχή και το τέλος του κωδικού, ενώ η κεντρική μπάρα διαχωρίζει τον αριθμό του κατασκευαστή από τον αριθμό του προϊόντος.
Αυτό, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι ότι κάθε μία απ' αυτές τις μπάρες αποτελεί την κωδικοποιημένη μορφή του αριθμού έξι και, κατά συνέπεια, οι τρεις συνολικά μπάρες που υπάρχουν σε όλα τα προϊόντα αποτελούν την κωδικοποιημένη αναπαράσταση του αριθμού 666.
Για να γίνει αυτό κατανοητό, ας γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αντιστοίχιση μεταξύ γραμμών και αριθμών.
Κάθε αριθμός μεταξύ του 0 και του 9 απεικονίζεται με μία εναλλαγή μαύρων γραμμών και λευκών διαστημάτων (επτά στο σύνολο). Η απεικόνιση αυτή, όπως διακρίνεται στο κάτωθι σχήμα, γίνεται αντιληπτή ως ένα ζεύγος μαύρων γραμμών.
Στο αριστερό μέρος διακρίνεται η πραγματική δομή του αριθμού έξι και στο δεξιό, ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεται πάνω στο προϊόν.
Η αποκωδικοποίηση των γραμμών του bar code σε αριθμούς, γίνεται με διαφορετικό τρόπο στο αριστερό μέρος, απ' ότι στο δεξιό μέρος του κώδικα. Η αποκωδικοποίηση αυτή γίνεται εμφανής στα επόμενα σχεδιαγράμματα.
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ:
ΔΕΞΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ:
Όπως ανακύπτει από τον ανωτέρω πίνακα, ο αριθμός έξι είναι ο μοναδικός αριθμός που παριστάνεται με δύο μονές μαύρες γραμμές οι οποίες διαχωρίζονται από ένα μόνο λευκό διάστημα. Οι δύο μονές αυτές γραμμές είναι οι μπάρες ασφαλείας που υπάρχουν σε όλα τα προϊόντα.Καθίσταται λοιπόν φανερό ότι, οι τρεις μπάρες ασφαλείας που υπάρχουν σε όλα τα code bar, σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα του πλανήτη, είναι η κωδικοποιημένη μορφή του αριθμού 666, ο οποίος είναι ήδη ο κυρίαρχος αριθμός του παγκόσμιου εμπορίου.
πηγη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου