Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΡΕΠΟΥΣΗ-ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

1Καιρό είχε να ακουστεί το όνομά της στην επικαιρότητα και βρήκε την ευκαιρία να επιδοθεί στο γνώριμό της παιχνίδι της...ατάκας για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να κάνει ντόρο γύρω από τα λεγόμενά της.

Ο λόγος για την κα Μαρία Ρεπούση η οποία σχολίασε με ειρωνικό τρόπο το πρόσφατο αίτημα της Ιεράς Συνόδου προκειμένου να συμμετέχει εκπρόσωπός της στη σύνταξη των σχολικών βιβλίων.
Προφανώς η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. θεωρεί τον εαυτό της κάτι σαν "φωστήρα", αφού εκτιμά πως η ίδια έχιε δικαίωμα να γράφει και να σβήνει με προκλητικότατες πινελιές και "συνωστισμό" ασυναρτησιών τα βιβλία που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα, αλλά κατά την άποψή της η Εκκλησία δεν θα πρέπει να έχει λόγο...Να την χαίρονται οι 1700 που την ψήφισαν...

Αναλυτικότερα πάντως με ένα "τιτίβισμα" στο λογαριασμό της στο tweeter σχολίασε χθες η Μαρία Ρεπούση την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σύμφωνα με την οποία πρέπει να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας η συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας του κόμματος σχολιάζει προκλητικά και με πολλές δόσεις ειρωνείας:"Στη συγγραφή των σχολικών βιβλίων ζητά να συμμετέχει τώρα η Ελληνική Εκκλησία. Σκύψε σκύψε να που φθάσαμε. Εδώ ταιριάζει το Κύριε ελέησον".
1

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες της 16χρονης Μυρτώς – Έρανος από την ομογένεια στις ΗΠΑ.

Σοκάρει και συγκινεί η πρώτη φωτογραφία της 16χρονης Μυρτώς μέσα από το νοσοκομείο της Βοστώνης όπου νοσηλεύεται μετά την επίθεση που είχε δεχτεί το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο.

 
Η φωτογραφία της 16χρονης Μυρτώς μέσα από το νοσοκομείο - ΠΗΓΗ: Facebook/friendsofmirto1 
Η πρώτη φωτογραφία της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, που στις 22 Ιουλίου του 2012 δέχτηκε επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου, «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα You Caring.com, όπου οι «Φίλοι της Μυρτώς» έχουν δημιουργήσει σελίδα όπου όποιος το επιθυμεί μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά.

Η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά του μηχανήματος είναι μια πρωτοβουλία της Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας


Επίσης, οι Φίλοι της Μυρτώς έχουν φτιάξει και ειδική σελίδα στο Facebook. Εκεί, εκτός από τη φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο, δημοσιεύεται και μια φωτογραφία του κοριτσιού πριν από την επίθεση.

Στόχος του εράνου που γίνεται είναι η αγορά ενός ειδικού μηχανήματος το οποίο θα βοηθήσει την Μυρτώ για τη διατροφή και την επικοινωνία. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 3.822 δολάρια ενώ απαιτούνται 25.000$, δηλαδή περίπου 18.600€.

Η μάχη που δίνει η Μυρτώ στο Spaulding Hospital της Βοστώνης είναι τεράστια. Αλλά στον αγώνα της, δεν είναι μόνη. Εκτός από τους γονείς της, έχει στο πλευρό της και την ομογένεια. 

Μάλιστα, ομογενείς και οργανισμοί της ελληνοαμερικανικής κοινότητας έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν την οικογένεια Παπαδομιχελάκη. 

 
Η Μυρτώ πριν από την επίθεση - ΠΗΓΗ: Facebook/friendsofmirto1 

Πως κινητοποιήθηκε η ομογένεια 
Όταν τον περασμένο Ιούνιο η Μυρτώ έφτασε στις ΗΠΑ για τη θεραπεία στη Βοστώνη, η περίπτωσή της έγινε ευρέως γνωστή στην ομογένεια. Και ήταν κορίτσια 14 έως 20 ετών που κινητοποιήθηκαν πρώτα. 

Ήταν εκείνες που επισκέφθηκαν τη Μυρτώ στο νοσοκομείο όπως λέει στην εφημερίδα Espresso η Μαρία Σπυριδοπούλου, μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

 
Η σελίδα όπου γίνεται ο έρανος για τη Μυρτώ 
Τα κορίτσια της ομογένειας ήρθαν σε επαφή με τη μητέρα της Μυρτώς, Μαίρη Κοτρώτσου και την επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο. «Το μυαλό της λειτουργούσε και έδειχνε να χαίρεται όταν έβλεπε παρέα», λέει η κα Σπυριδοπούλου. 
Όταν έγινε σαφές πως υπήρχαν ελπίδες να επανέλθει η Μυρτώ, άρχισαν οι συζητήσεις για την ειδική συσκευή. Όμως, όπως εξιστορεί η ομογενής Μαρία Σπυριδοπούλου, η μητέρα της δεν είχε τις 25.000 δολάρια που απαιτούνταν. 

 
Η σελίδα των Φίλων της Μυρτώς στο Facebook 
«Οι μικρές ομογενείς όμως πήραν την πρωτοβουλία να ενημερώσουν το συμβούλιο, το οποίο ψήφισε ομόφωνα να προσφέρει τη βοήθειά του για να αγοραστεί το μηχάνημα. Αρχίσαμε καμπάνια που θα κορυφωθεί στις 7 Δεκεμβρίου με εκδήλωση σε μια εκκλησία στη Βοστώνη για τη συγκέντρωση χρημάτων. Έλληνες και Αμερικανοί έχουν ευαισθητοποιηθεί και βρίσκονται σε επαφή μαζί μας», κατέληξε η Μαρία Σπυριδοπούλου.

πηγή    /    αντιγραφή

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ὁ Χριστιανός διδάσκεται τήν εὐαγγελική ζωή
 ἀπό τήν μελέτη ὅλων τῶν Ἁγίων Πατέρων
( Ἁγίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκυ )
 http://www.parembasis.gr/2012/im/12_01_11.jpg
 Μή λέγης ὅτι εἶναι ἀρκετά ἕνα ἤ δύο βιβλία γιά τήν ψυχική καθοδήγηση, 
γιατί καί ἡ μέλισσα δέν μαζεύει τό μέλι ἀπό ἕνα ἤ δύο ἄνθη, ἀλλά ἀπ' ὅλα.
http://www.wpclipart.com/scenic/photos_by_Paul/blue_flowers_with_green_bee.jpg 
 Ἔτσι καί ἐκεῖνος πού διαβάζει τά βιβλία τῶν Ἁγίων Πατέρων,
ἀπό τόν ἕνα διδάσκεται γιά τήν πίστη, ἀπό τόν ἄλλον γιά τήν προσευχή, 
ἀπό ἄλλον δέ γιά ὑπακοή καί ταπείνωση καί ὑπομονή...
μέ ἕνα λόγο 
ἀπό πολλά βιβλία τῶν Ἁγίων Πατέρων διαδάσκεται ὁ ἄνθρωπος τήν εὐαγγελική ζωή.
Τῶν Ἁγίων Πατέρων ὁ Χορός
http://www.ec-patr.net/keimena/YMNOI/TonAgionPateron.jpg 

Τό ποτήρι τῶν θλίψεων

( Ἅγιος Ἰγνάτιος Μπριαντσανίνωφ )
«Ἀσκητικὲς ἐμπειρίες Β'»
 
 «Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, κἀγώ ἀναπαύσω ὑμᾶς» 
«Ἐν τῷ κόσμῳ θλίψιν ἔξετε. Ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον» 
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioyANOTnDyzRjLTRdProfCnq1pIeglAaPwaIOzrO6RCraBWx0GU2gcUAt5MapC9jX_c8dG4Pv7RONVnhHUYqiloQK2-o9EZihMa0aIRGgd5D7OpimwW6_LQaPcsgI8qA2ujfPDf52QyknZ/s1600/plant.jpg
Θρόνους καὶ δόξα ζήτησαν ἀπὸ τὸν Κύριο δύο ἀγαπημένοι Του μαθητές. Κι Ἐκεῖνος τοὺς πρόσφερε τὸ ποτήρι Του (βλ. Μάρκ. 10:35-40).
Τὸ ποτήρι τοῦ Χριστοῦ εἶναι τὸ μαρτύριο, τὰ παθήματα.
Τὸ ποτήρι τοῦ Χριστοῦ σ' ἐκείνους ποὺ τὸ πίνουν χαρίζει ἐδῶ στὴ γῆ τὴν πρόγευση τῆς εὐλογημένης βασιλείας τοῦ Χριστοῦ καὶ ἑτοιμάζει στὸν οὐρανὸ θρόνους αἰώνιας δόξας.

http://psalmoidinameos.webs.com/AAAA.jpg
Ἄφωνοι στεκόμαστε ὅλοι μπροστὰ στὸ ποτήρι τοῦ Χριστοῦ. Κανεὶς δὲν μπορεῖ νὰ παραπονεθεῖ γι' αὐτὸ τὸ ποτήρι, κανεὶς δὲν μπορεῖ νὰ ἀρνηθεῖ αὐτὸ τὸ ποτήρι. Γιατὶ Ἐκεῖνος ποὺ μᾶς πρόσταξε νὰ τὸ γευθοῦμε, τὸ ἦπιε πρῶτος ἀπ' ὅλους.
Ὁ Κύριος περίλυπος στό κῆπο τῆς Γεθσημανῆ

Γέροντα, ἡ κρίση θά κρατήσει χρόνους πολλούς;

O ΓΕΡΩΝ ΔΑΚΡΥΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ:
 ΝΑΙ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΟΝΑ. 

( Μιλᾶ ὁ Γέροντας Ἐφραίμ ἀπό τήν Σκήτη τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέα τοῦ Ἁγίου Ὄρους καί μεταφέρει τά αἴτια τῆς "κρίσης" πού περνᾶμε, ὅπως τοῦ τά ἀνέφερε ὁ Γέροντάς του Ἐφραίμ ἐν Ἀριζόνᾳ ) 

Ἄθως 23-10-2013

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: http://www.youtube.com/watch?v=4wp27AxEJkc
 
                                                      

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Τί συμβολίζει τό χέρι τοῦ Ἱερέα πού εὐλογεῖ; ( ἀπαντήσεις σέ πνευματικές ἀπορίες )

Τί συμβολίζει τό χέρι τοῦ Ἱερέα πού εὐλογεῖ;

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoW5u6-oV3cqjG2yfjyDWlASAVfTh6u-qePttRxhlp326CT6s1l15nE2mcd5HUnJmWJpG7xnmpLX1C7Mc1eUG-ayY5ZQrW_M4OmyRs-kE017JjjEuCk3HQ6vrJ4xBYmBU6mQeE-33CLkxm/s200/%CE%95%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91.jpg

Μέ αὐτόν τόν τρόπο ὁ Ἰησοῦς εὐλογοῦσε τήν ἡμέρα τῆς ἀναλήψεώς Του.
 http://www.immspartis.gr/wp-content/uploads/2010/05/Analipsi.jpg
 "Καί ἀφοῦ σήκωσε τά χέρια Του, εὐλόγησε καί εὐλογώντας τους, ἐχωρίσθηκε ἀπ' αὐτούς καί ἐφέρετο πρός τά πάνω, στόν οὐρανό μέχρι πού Τόν ἔχασαν ἀπό τά μάτια τους" ( Λουκ. 24,25 ). Αὐτή ἡ εὐλογία εἶναι πιά ἡ ἀρχή τῆς Πεντηκοστῆς. Ὁ Κύριος ἀνέρχεται γιά νά μᾶς στείλει τό Παράκλητο Πνεῦμα, ὅπως λέγει τό τροπάριο τῆς ἐορτῆς:  
 "Ἀνελήφθης ἐν δόξῃ, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, 
χαροποιήσας τοὺς Μαθητάς, τῇ ἐπαγγελίᾳ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος· 
βεβαιωθέντων αὐτῶν διὰ τῆς εὐλογίας,
 ὅτι Σὺ εῖ ὁ Υἱός τοῦ Θεοῦ, 
ὁ Λυτρωτής τοῦ κόσμου".

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6-tHl-hU5j09wjMNyuPRKJjbvGbdRabIUA0mw5jE3XAEMeDzvWa1ouu4ZiA6QVHUKNUYiffShCCoJ6Gtxt-uyomuoqnwTi-G6ELrqr-mqCt3ATlJAT-qIrGV1BrLCDjH8fqd8sV8jWav6/s1600/O-Sotir-06-IST2010.jpghttp://www.colourbox.com/preview/1452560-315183-flowers-of-rare-pink-carnations-macro-background-isolated-on-white.jpg
 
Μέ τόν ἴδιο τρόπο ἀπό τότε καί κάθε κληρικός μέ τό δεξί του χέρι, εὐλογεῖ τό ποίμνιό του.
 

Δύο πνευματικές ἐρμηνεῖες ὑπάρχουν γιά τόν συμβολισμό τοῦ χεριοῦ:
1.  Ἡ πρώτη λέει, ὅτι ἔτσι, τό χέρι σχηματίζει τήν φράση "Ἰησοῦς Χριστός Σωτήρ". Τό μικρό δάχτυλο παρομοιάζει τό "ἰῶτα"-τήν λέξη Ἰησοῦς. Ὁ δείκτης μέ τόν μέσο χιαστί τό γράμμα "Χ"-τήν λέξη Χριστός καί ὁ παράμεσος μέ τόν ἀντίχειρα τό μικρό "σ" (σίγμα)-πού δηλώνει τήν λέξη Σωτήρ
 http://alkrasnov.narod.ru/logo.jpg
2. Ἡ δεύτερη λέει, ὅτι ἔτσι, τό χέρι σχηματίζει τήν φράση "Ἰησοῦς Χριστός νικᾶ". Τό μικρό δάχτυλο παρομοιάζει τό "ἰῶτα"-τή λέξη Ἰησοῦς. Ὁ παράμεσος μέ τόν ἀντίχειρα τό γράμμα "Χ"-τήν λέξη Χριστός καί ὁ δείκτης μέ τόν μέσο, τό μικρό "ν"-πού σημαίνει νικᾶ
http://www.gifs.net/Animation11/Everything_Else/Candles_and_Torches/Candle_2.gif









http://orthodoxanswers.gr/%CE%A4%CE%AF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%85%CE%BB/

Νουθεσία περί νοερᾶς προσευχῆς Γέροντος Ἐφραίμ ἐν Ἀριζόνᾳ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjHM2sJcPDm29WX2OCxG9Eajrwk7oaqgFJAUHAwqB9nCkResgaIOMnHZJxrbtuwttnRQrTyyEZ2ksm4lLDNaJZyL9HM4gma6xhw09OY3G49j37jhks9EwQWpfz38CP9Sw2XH2Tb6xoMmwY/s1600/%CE%99.%CE%9C.%CE%91%CE%93.%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9F%CE%A5.-%CE%91%CE%96.-(214)+++big.jpg 
...Χαίρετε καί προσεύχεσθε.
Ναί, παιδιά μου, ἡ προσευχή τοῦ Ἰησοῦ μας, μᾶς διαφυλάττει ἀπό τίς παγῖδες τοῦ μαύρου διαβόλου. Μᾶς θωπεύει καί γλυκαίνει τήν καρδιά μας, καί διώχνει τήν ἀπαίσια αἴσθηση τῶν δαιμονικῶν λογισμῶν. Χωρίς τήν εὐχή εἴμεθα νεκροί ( καί πρῶτος, ἐγώ ὁ ἄχρηστος ). 
Ἄν μᾶς ἐπισκεφθῆ ὁ Ἰησοῦς μας, τότε ὅλα ρυθμίζονται ἀπό τό Ἅγιον Πνεῦμα καί ζοῦμε τήν ἀνέκφραστη εἰρήνη τοῦ Οὐρανοῦ, τήν πάντα νοῦν ὑπερέχουσαν...
Ἡ εὐχή τοῦ Ἰησοῦ μας νά' ναι ἡ τροφή, τό ποτό, τό ὀξυγόνο καί ἡ ἀναπνοή μας.
Αὐτή ἡ προσευχή εἶναι ἀτομική βόμβα κατά τοῦ διαβόλου, γι' αὐτό καί ἔχει τόση δύσκολία στήν προσπάθεια νά τήν κρατήσουμε στήν ἀναπνοή μας, στήν καρδιά μας. 
 http://www.diakonima.gr/wp-content/uploads/2012/02/dscf56521.jpg
Προσπαθεῖστε νά κρατᾶτε τό νοῦ σας ἀπό τόν μετεωρισμό καί διασκορπισμό. Ὁ διασκορπισμός τοῦ νοῦ φέρνει ὅλη τήν σαβοῦρα τῆς κοσμικῆς βρωμιᾶς στήν ψυχή μας, μέ ἀποτέλεσμα νά λερώνεται ὅλος ὁ ψυχοσωματικός ἑαυτός μας καί ἔτσι, ἡ χάρις τοῦ Θεοῦ, νά φεύγει ἀπό τήν ψυχή μας καί νά νοιώθουμε ἔλεγχο στή συνείδηση.
Σᾶς εὔχομαι ἀνύστακτα νά ἀγωνίζεσθε πρός μεγάλη τιμή καί δόξα τοῦ Ἁγίου Θεοῦ μας.

Ἡ ζωή τοῦ πραγματικοῦ Χριστιανοῦ, εἶναι ἡ καλύτερη διδασκαλία στόν συνάνθρωπο


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
 
http://www.agiou-chrysostomou-naos.org/agios%20chrysostomos%20naos3%20circle.jpg
Δέν θά χρειαζότανε λόγια, 
ἄν ἔλαμπε ἡ ζωή μας.
Δέν θά χρειαζότανε δάσκαλοι, 
ἄν ἐπιδεικνύαμε ἔργα.
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdjDEhQNXT3FoFsdJqgxqcEN0H5baNDnL8-k_-yJc1FsWySZHkMSW_ddw4B4xxzvYS1q_fzxkWYDGx-GvP3IaRlGRtUC9763Zwqq2e8wTSWwkExeCOQtoBj05IMd27Jl0fbck3uCRn-w0/s640/443434534.png
Κανείς δέν θά παρέμενε ἄπιστος,
ἄν ἐμεῖς εἴμασταν πραγματικοί Χριστιανοί! 
( Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος )

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcz_hyHc_EX-KWSLdLbWLufSztg9Qb4Za___4KYv3GtrMlftBqMsVUX2HSK-BsLJqgr5dUqhEnOzPcykLBL760j6JHLYTJ6rTDnKZRD4aU2FQpvE9poxsvorXxSH0IosIGbLW07lOjcCs/s400/%CE%BF+%CE%98%CE%B5%CF%8C%CF%82+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD.jpg

Ὑπάρχει τύχη ἤ Θεία Πρόνοια;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

 

( Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος )

http://bemary.com/wp-content/uploads/2011/10/ag-ioannis-o-hrysostomos-37-620x350.jpg

Ὑπάρχει «τύχη» ἢ Θεία Πρόνοια; Κατὰ Τὸν Ἱερὸν Χρυσόστομον:
Εἶναι κακὸν καὶ ἀπηγορευμένον
 νὰ πιστεύῃ κανεὶς εἰς τὴν τύχην.
Καὶ λέγει:
Ἄν ἡ τύχη κάνῃ τὸν καλὸν ἢ τὸν κακὸν (ἄνθρωπον), τότε γιατὶ συμβουλεύεις τὰ παιδιά σου καὶ τὰ νουθετεῖς; Ὅλα τότε ἄσκοπα καὶ χαμένα. Ἄν ἡ τύχη κάνει τοὺς πλουσίους, καὶ τοὺς πτωχούς, τότε δὲν χρειάζεται μόρφωσις, οὔτε ἀγὼν διὰ ἀπόκτησιν περιουσίας. Ἂν δὲν ὑπάρχῃ Θεός, ὁ ὁποῖος ἐποπτεύει τὰ πάντα, τότε δὲν θὰ ὑπῆρχε τάξις καὶ ἁρμονία, χωρὶς δηλαδὴ τὴν πρόνοιάν Του.  Ἄν δὲν ὑπάρχῃ Θεὸς, πῶς ἔγιναν ὅλα αὐτά; Κι ἂν ὑπάρχῃ, πῶς τὰ παραβλέπει αὐτά;  Ἄν πάλι – ὅπως συμβαίνει – τὰ ἐδημιούργησεν ὅλα, τότε πρόσεχε τὴν ἀσέβειαν καὶ βλασφημίαν!

http://www.travelstyle.gr/portal/photos/articles/thumbs_large/4098_landscape.jpg
Ἂν ὑπάρχῃ τύχη, δὲν ὑπάρχει κρίσις.
Ἂν ὑπάρχῃ τύχη, δὲν ὑπάρχει πίστις.
Ἂν ὑπάρχῃ τύχη, δὲν ὑπάρχει Θεός.
Ἄν ὑπάρχῃ τύχη, δὲν ὑπάρχει ἀρετή.
Ἂν ὑπάρχῃ τύχη, δὲν ὑπάρχει κακία .
Ἄν ὑπάρχῃ τύχη, ὅλα ἄδικα τὰ κάνομε καὶ ἀνώφελα τὰ ὑπομένομε.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzHEV1YFjTvh1ZDDsPR32FkWf0bOPMp4N02v5JeYrO6wfrRqVoYtqcdWkW5FuLLPJ8ko2Qdw5E7XwuLOBOlvGujnWpJ7e96Eqkj4ffpuqGj8l3WttcG_nawKdKQbVoG2XbEhIfd2XvCrUr/s640/Lluis-de-Haro-Sanchez7.jpg 
Εἶναι νὰ θαυμάζῃ κανείς, τὴν Πάνσοφον, Δικαίαν καὶ Στοργικὴν Πρόνοιαν τοῦ Παναγάθου Θεοῦ καὶ Πατρός ἡμῶν. Εἶναι νὰ γεμίζῃ ἡ καρδία μας, ἀπὸ εὐγνωμοσύνην καὶ ἐμπιστοσύνην πρὸς τὸν Παντοδύναμον Θεὸν καὶ Παντοκράτορα τοῦ κόσμου. Εἶναι ἡ πίστις ποὺ πρέπει νὰ μᾶς κάνῃ δυνατοὺς κι’ ἀποφασιστικοὺς εἰς τὴν ζωὴν , ὥστε νὰ προχωροῦμε εἰς τὸν δρόμον τῆς ἀρετῆς. Εἶναι αὐτή, ἡ ὁποία μᾶς δίδει δύναμιν, νὰ μὴ λυγίσωμεν εἰς τὰς δυσκολίας τῆς ζωῆς, τὰς δοκιμασίας καὶ τὰς θλίψεις.
Εἶναι ἡ Θεία Πρόνοια γιὰ ὅλους καὶ γιὰ ὅλα.

 http://www.amen.gr/images/articles/article_12874/article_12874.jpg

 http://static3.depositphotos.com/1000111/108/i/950/depositphotos_1080331-Beautiful-flowers-on-a-white-background.jpg




 http://orthodoxanswers.gr/%CE%A5%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7-%CE%AE-%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1/

ΔΙΨΑ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ

(  Ἅγιος Σιλουανός ὁ Ἀθωνίτης )
 
Διψᾶ ἡ ψυχή μου τόν Κύριον

καί μετά δακρύων ζητῶ Αὐτόν.
 

Πῶς νά μή Σέ ζητῶ,

Σύ πρῶτος μέ ἐζήτησες

καί ἔδωκας εἰς ἐμέ νά γευθῶ,

τῆς γλυκύτητος τοῦ Πνεύματός Σου τοῦ Ἁγίου
 

καί ἡ ψυχή μου Σέ ἠγάπησε

 ἕως τέλους!
https://sphotos-a-ord.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/c0.53.851.315/p851x315/972281_477760662306001_537980599_n.jpg
Τόν πρῶτον χρόνον τῆς ζωῆς μου

εἰς τό Μοναστήριον,

ἡ ψυχή μου ἐγνώρισε τόν Κύριον

καί τοῦτον ἔμαθον ἀπό τό Ἅγιον Πνεῦμα,

     ὅτι πολύ ἀγαπᾶ ἡμᾶς ὁ Κύριος!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEju_bXhURqjrqSjvIeX_WlFTaL_SLWLVwksOI1t9eyYjsaj-lyxtFKR9Uq2RUm7uWrIkddrifDQPGvhpriL06v6ZH546xTRD9-7vjU7K2ISvVhOfrxI4JAmW4S0hyphenhyphenVedP5M5bxhAuPKxKo/s1600/1148995_611715788873405_1940095913_n.jpg
Τώρα ἐγήρασα

καί ἑτοιμάζομαι διά τόν θάνατον

καί χάριν τοῦ λαοῦ, γράφω τήν ἀλήθειαν.

Ὤ! Ἀδελφοί μου!

Πίπτω εἰς τά γόνατα καί παρακαλῶ ὑμᾶς.

Πιστεύετε εἰς τόν Θεόν,

πιστεύετε ὅτι ὑπάρχει τό Ἅγιον Πνεῦμα.

Αὐτό μαρτυρεῖ περί τοῦ Θεοῦ

εἰς ὅλας τάς Ἐκκλησίας ἡμῶν

καί εἰς τήν ψυχήν μου!
Εἶμαι μεγάλος ἁμαρτωλός

καί ὅμως εἶδον τήν ἄμετρον ἀγάπη

καί τό ἔλεος τοῦ Κυρίου ἐπ’ ἐμέ.

Τό ἱλαρόν καί πρᾶον βλέμμα τοῦ Κυρίου,

ἔθελξε τήν ψυχήν μου!
Ὤ! Ἡ ἀγάπη τοῦ Κυρίου!

Δέν ἔχω δυνάμεις νά περιγράψω αὐτήν,

διότι εἶναι ἀπείρως μεγάλη καί θαυμαστή.

Δέν δύναμαι νά Σέ λησμονήσω.

Σέ νοσταλγεῖ ἡ ψυχή μου Κύριε
 
 



καί μέ δάκρυα Σε ζητῶ!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ:  
http://www.youtube.com/watch?v=4ST3vDkK5l4

Τά λυπηρά γεγονότα στή ζωή μας εἶναι φάρμακα ψυχῆς



ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τά λυπηρά γεγονότα στή ζωή μας εἶναι φάρμακα ψυχῆς!
 Τά λυπηρά γεγνότα,πού συμβαίνουν στήν ζωή μας, συμβαίνουν
  • γιά νά παιδαγωγηθοῦμε, 
  • ἤ γιά νά συγχωρηθοῦν παλιά ἁμαρτήματα, 
  • ἤ γιά νά διορθωθεῖ κάποια ἀμέλεια πού ὑπάρχει, 
  • ἤ γιά νά ἐμποδιστεῖ ὁ ἄνθρωπος ἀπό μελλοντικά ἁμαρτήματα...
Ἀνάλογα μέ τήν αἰτία τῶν παθῶν, πού βρίσκεται στήν ψυχή μας, ὁ ἰατρός τῶν ψυχῶν χορηγεῖ τά φάρμακα μέ τίς παιδευτικές του τιμωρίες.
( Ἅγιος Μάξιμος ὁ Ὁμολογητής )
Ὁ Ἰατρός τῶν ψυχῶν καί τῶν σωμάτων ἡμῶν