Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Προκαλούν οι Τούρκοι: Δεν θα μας διδάξει η Ελλάδα για τις θρησκευτικές ελευθερίες


Συνέχεια στη διαμάχη για την Αγιά - Σοφιά δίνει το τουρκικό ΥΠΕΞ
«Λάδι στη φωτιά» και συνέχεια στη ρητορική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου Μπουλέντ Αρίντς για τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί δίνει με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Απαντώντας στην αντίστοιχη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η Άγκυρα επισημαίνει ότι «δεν έχει τίποτα να μάθει από την Ελλάδα σε ό,τι αφορά ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών».
Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κ. Κ. Κούτρας είχε τονίσει ότι «οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων για μετατροπή χριστιανικών βυζαντινών ναών σε τεμένη συνιστούν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών και είναι ενέργειες αναχρονιστικές και ακατανόητες για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεμελιώδης αρχή της οποίας είναι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας».
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχωράει ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα και η αδιαφορία τους είναι «είναι γνωστή σε όλους». Επανέρχεται δε στο ζήτημα της ανέγερσης ισλαμικού τεμένους, αναφέροντας ότι «η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τεμένη ανοιχτά για λατρεία παρά τον μουσουλμανικό πληθυσμό της, που ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους» - γεγονός πραγματικό που αγνοεί όμως ότι πρόσφατα οριστικοποιήθηκε το κοινοπρακτικό σχήμα που θα κατασκευάσει το τέμενος αυτό στην ελληνική πρωτεύουσα..
Πάντως, παρά την πολύ επιθετική αυτή ανακοίνωση, η Τουρκία εξακολουθεί να παραμένει εκτεθειμένη σε θέματα θρησκευτικών ελευθεριών όπως διαφαίνεται από την έκκληση υποεπιτροπής της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, με αρμοδιότητα θέματα Ευρώπης, προς την Άγκυρα να διευκολύνει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Η υποεπιτροπή ζητεί από την Τουρκία να ανοίξει και πάλι η Σχολή χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς καθυστέρηση, όπως και να ικανοποιηθούν όποια άλλα ζητήματα απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ενδιαφέρον είναι ότι το εν λόγω ψήφισμα υιοθετήθηκε ενώ βρισκόταν για επίσκεψη στην Ουάσιγκτον ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
tovima.gr

«Αυτά είναι τα ύποπτα τρόφιμα για καρκινογενέσεις με αποδείξεις»


 
Σύμφωνα με μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Καρκίνου οι αιτίες που προκαλούν καρκίνο είναι περίπου γνωστές…
30% οφείλεται στο κάπνισμα, 33% στα τρόφιμα, 5% στην κληρονομικότητα και το υπόλοιπο 
32% στις ακτινοβολίες, τους ιούς και τις ορμόνες. Στα τρόφιμα οφείλεται το 1/3 των καρκίνων του πεπτικού συστήματος. Μερικές απο τις ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα είτε από το περιβάλλον , είτε κατά την παρασκευή τους και θεωρούνται καρκινογόνες ή μεταλλαξιογόνες περιγράφονται παρακάτω:
Σολωμός, ξιφίας, γαλέος, τόνος: τα ψάρια αυτά περιέχουν υδράργυρο σε πολλές περιπτώσεις πάνω από τα επιτρεπτά όρια .Στην διάρκεια της θητείας μου στον ΕΦΕΤ τέσσερις φορές αποσύραμε από την αγορά ψάρια της κατηγορίας αυτής λόγω αυξημένης ποσότητας υδραργύρου .Ο υδράργυρος προέρχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό κυρίως που είναι μολυσμένος με υδράργυρο. Ο υδράργυρος συσσωρεύεται στον οργανισμό και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι ύποπτος για καρκινογένεση. Μάλιστα ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων συνιστά στις έγκυες γυναίκες να μην καταναλώνουν αυτήν την κατηγορία ψαριών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και για τον υπόλοιπο πληθυσμό μια φορά τον μήνα .Παρόμοιες συστάσεις έχουν γίνει και από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και από τους αντίστοιχους οργανισμούς Αυστραλίας και Καναδά. Επισημαίνεται σε κάθε περίπτωση ότι τα αναφερόμενα αφορούν μόνο αυτήν την κατηγορία ψαριών και όχι τα άλλα είδη τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή και ιδιαίτερα τα ψάρια του Αιγαίου.
Επιπλέον ο σολομός ιχθυοτροφείων αλλά και ξιφίας, γαλέος και τόνος περιέχουν πολυχλωριομένα διφαινύλια (κλοφέν,.PCBs) τα οποία συσσωρεύονται στον οργανισμό, δρουν αθροιστικά και προκαλούν βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού και είναι ύποπτα για καρκινογενέσεις. Τα πολυχλωριομένα διφαινύλια προέρχονται από τους μολυσμένους ωκεανούς. Επισημαίνεται ότι τα ψάρια του Αιγαίου είναι απολύτως ασφαλή απο μετρήσεις που έχουν γίνει και είναι απαραίτητα για την υγιεινή διατροφή. Περαιτέρω η Πολιτεία πρέπει να κάνει περισσότερους και συστηματικότερους ελέγχους για τα εισαγόμενα ψάρια αυτής της κατηγορίας, που δυστυχώς δεν γίνονται.
Χρωστικές: Πριν λίγο καιρό αποσύρθηκε η ερυθρά χρωστική Ε120 ή καρμίνες ή οποία ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις και προστίθεται σε τρόφιμα και αναψυκτικά για να τους δώσει εντονότερο κόκκινο χρώμα. Η χρωστική Ε120 ή Red 2G παράγεται απο ψήσιμο είδους σκαθαριών σε 400 βαθμούς Κελσίου και απομόνωσης απο την σκόνη της χρωστικής. Στην διάρκεια της θητείας στον ΕΦΕΤ αποσύρθηκε η χρωστική Ε129 ως ύποπτη για καρκινογενέσεις που έμπαινε σε λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια για να γίνονται πιο κόκκινα, σε πτηνοτροφές για να γίνεται ο κρόκος του αυγού πιο κίτρινος όπως και το χρώμα του κρέατος …πιο αλανιάρικο, επίσης στις ιχθυοτροφές σολομού για να γίνεται το κρέας του σολομού πιο κόκκινο και σε μαρμελάδες για πιο έντονο κόκκινο χρώμα.. Παρατηρούμαι τις ετικέτες των τροφίμων και ιδιαίτερα των αναψυκτικών και δεν καταναλώνουμε εκείνες που περιέχουν πολλά Ε. Προτιμούμε φρέσκους χυμούς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής.
Νιτρώδη, Νιτρικά: Τα νιτρώδη και νιτρικά άλατα που προστίθενται για συντήρηση σε καπνιστά ψάρια, κρέατα, αλλαντικά κλπ. μπορεί να αντιδράσουν με αζωτούχες ενώσεις των τροφών αυτών και να σχηματίσουν νιτροζαμίνες που είναι καρκινογόνες Οι νιτροζαμίνες προκαλούν καρκίνο του οισοφάγου και του ήπατος. Επίσης σε καπνιστά και ψεροξημένα τρόφιμα είναι πιθανόν να υπάρχουν κυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες όπως το βενζοπυρένιο, που είναι καρκινογόνοι. Περιορίζουμε την κατανάλωση αυτών των τροφών επίσης λόγω του οτι περιέχουν αυξημένες ποσότητες αλατιού και μπαχαρικών. Κηπευτικά προϊόντα που αρδεύονται απο περιοχές που η γεώτρηση περιέχει νιτρικά ή είναι προϊόντα θερμοκηπίου που έχουν χρησιμοποιηθεί νιτρικά λιπάσματα, τότε είναι πιθανόν να περιέχουν νιτρικά που είναι ύποπτα για καρκίνους στο πεπτικό σύστημα .Επίσης το νερό γεωτρήσεων που περιέχει πάνω από 50mg/lt σε νιτρικά δεν πρέπει να καταναλώνεται ως πόσιμο.
Κονσέρβες: Στίς κονσέρβες υπάρχει ένα εσωτερικό επίχρισμα (επάλειψη) γι α να μην έρχεται σε επαφή το μέταλλο με το τρόφιμο.Το επίχρισμα αυτό είναι μία πλαστική ουσία που ονομάζεται ΔιςΦαινόλη Α( ΒΡΑ) που σταδιακά μεταφέρεται στο τρόφιμο Η ΒΡΑ είναι ύποπτη για βλάβες στο συκώτι, στα νεφρά, το αμυντικό σύστημα του οργανισμού,διαβήτη τύπου ΙΙ και καρκινογενέσεις. Έχουν αποσυρθεί απο την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και Αυστραλία τα πλαστικά μπιμπερό από ΒΡΑ .
Κρεατικά στα κάρβουνα : Κρέατα και προϊόντα κρέατος που υπερψήνωνται στα κάρβουνα το λίπος στην υψηλή θερμοκρασία της φλόγας λιώνει αντιδρά με ανθρακούχες ενώσεις και σχηματίζει καρκινογόνες ουσίες που απορροφώνται από το κρέας. Το ίδιο συμβαίνει και για το καρβουνιασμένο κρεας. Τα τμήματα του καρβουνιασμένου κρέατος πρέπει να αφαιρούνται και το κρέας πρέπει να ψήνεται σε απόσταση απο την φλόγα ή χρήση ηλεκτρικής συσκευής.
Αφλατοξίνες: Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα, τυρί κλπ, σπόροι, ξηροί καρποί εάν δεν παστεριοποιηθούν κατάλληλα ή οι ξηροί καρποί και σπόροι αποθηκευτούν σε χώρους υγρούς και θερμούς αναπτύσσονται μύκητες που παράγουν μυκοτοξίνες τις αφλατοξίνες που ενοχοποιούνται για καρκίνο του ήπατος. Δυστυχώς εδώ ο καταναλωτής είναι εντελώς απροστάτευτος και επιτείνεται με την απουσία συστηματικών ελέγχων.
Υπολείμματα φυτοφαρμάκων: 
Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων αποτελούν πρόβλημα λόγω της μη συμμόρφωσης των αγροτών και της απουσίας ελέγχων από την πολιτεία. Τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων είναι ύποπτα για βλάβες στο ορμονικό σύστημα του οργανισμού ,το κεντρικό νευρικό σύστημα και για καρκινογενέσεις. Τα αυξημένα ποσοστά καρκινογένεσης τα τελευταία χρόνια μεταξύ των αγροτών οφείλεται στην χρήση φυτοφαρμάκων χωρίς προφυλάξεις (γάντια, στολές, μάσκες κλπ). Η απουσία ελέγχων από την πολιτεία καθιστά τους καταναλωτές απροστάτευτους απο τους κινδύνους που εγκυμονούν τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων των οποίων οι επιπτώσεις εμφανίζονται αργότερα.Μια συμβουλή προς καταναλωτές είναι να πλένουν καλά τα τρόφιμα αυτά, να ξεφλουδίζουν όσα ξεφλουδίζονται, να καταναλώνουν προϊόντα εποχής οχι θερμοκηπίου και σε περιπτώσεις βιολογικά προϊόντα.

Ακρυλαμίδη: Περισσότερο από δέκα χρόνια πριν στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας ανακοίνωσαν Σουηδοί επιστήμονες οτι αμυλούχα τρόφιμα που θερμαίνονταν σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 150 βαθμών Κελσίου σχηματίζονταν μια ουσία την ακρυλαμίδη και μάλιστα όσο υψηλότερη ήταν η θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερη η ποσότητα της παραγόμενης ακρυλαμίδης. Έτσι παξιμάδια, δημητριακά πρωινού, κουραμπιέδες, τηγανητές πατάτες, φρυγανιές, τσίπς κάθε κατηγορίας, ποπ κόρν, κλπ κατά το ψήσιμο σχηματίζεται ακρυλαμίδη, η οποία θεωρείται ύποπτη καρκινογενέσεων. Η ακρυλαμίδη δεν υπάρχει στα τρόφιμα που αναφέρθηκαν, αλλά σχηματίζεται κατά το ψήσιμο από αντίδραση αμυλούχων συστατικών με το αμινοξύ ασπαραγίνη. Οι βιομηχανίες τροφίμων προσπαθούν να περιορίσουν το ποσοστό ακρυλαμίδης στα τρόφιμα είτε μειώνοντας την θερμοκρασία είτε με διάφορες άλλες μεθόδους.
Το φαινόμενο παρακολουθείται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων.
Οι επιπτώσεις στον οργανισμό από τα τρόφιμα αυτά, δεν εμφανίζονται άμεσα αλλά χρόνια αργότερα, καλό θα είναι όμως να περιορίζουμε την κατανάλωση των προϊόντων αυτών ,να καταναλώνουμε τρόφιμα με αντικαρκινική δράση ,και να καταναλώνουμε τρόφιμα με πολλές φυτικές ίνες διότι διευκολύνουν τις εκκενώσεις και έτσι αποβάλλονται οι καρκινογόνες ουσίες πριν απορροφηθούν από το παχύ έντερο. Η αντικαρκινική δράση κατηγοριών τροφίμων θα δημοσιευθεί σε επόμενο κείμενο.
Νίκος Κατσαρός
Π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Πηγή: makeleio.gr

Αυτά είναι τα συμπτώματα επικείμενου εμφράγματος


 
Περισσότεροι από ένας στους δύο ανθρώπους που παθαίνουν ανακοπή καρδιάς (έμφραγμα) έχουν προειδοποιητικά συμπτώματα επί ημέρες ή και εβδομάδες πριν σταματήσει η καρδιά τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα συμπτώματα αυτά συμπεριλαμβάνουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια και, σπανιότερα, ζάλη, λιποθυμία και «φτερουγίσματα» της καρδιάς.
Η ανακοπή καρδιάς οφείλεται σε ανεπάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς.
Οι ασθενείς μπορούν να επιβιώσουν εάν υποβληθούν αμέσως σε καρδιοπνευμονική ανάνηψη και απινίδωση, ούτως ώστε να αποκατασταθεί ο καρδιακός παλμός.
Ωστόσο μελέτες δείχνουν πως αυτό είναι πιθανότερο να συμβεί εντός νοσοκομείων ή σε χώρους όπου υπάρχουν φορητοί απινιδωτές (στις ΗΠΑ λ.χ. υπάρχουν σε γήπεδα, εμπορικά κέντρα και γενικότερα σε δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι).
Η νέα μελέτη, που παρουσιάσθηκε σε επιστημονικό συμπόσιο της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς (ΑΗΑ) το οποίο διεξάγεται στο Ντάλας, του Τέξας, βασίσθηκε στο ιατρικό ιστορικό 567 ανδρών ηλικίας 35 έως 65 ετών, οι οποίοι είχαν πάθει ανακοπή καρδιάς σε μία πόλη του Όρεγκον την περίοδο 2002-2012.
Το 53% από αυτούς εκδήλωναν συμπτώματα μέσα στις τέσσερις εβδομάδες πριν από την ανακοπή. Το συνηθέστερο ήταν ο πόνος στο στήθος, τον οποίο είχε παρουσιάσει το 56% των ανδρών με συμπτώματα.
Το 13% είχαν εκδηλώσει δύσπνοια, ενώ το 4% είχαν παρουσιάσει ζάλη, λιποθυμία ή «φτερουγίσματα» της καρδιάς.
Οι περισσότεροι ασθενείς έπασχαν από στεφανιαία νόσο την εποχή της ανακοπής, αλλά μόνον οι μισοί το γνώριζαν, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή δρα Ελόι Μαριγιόν, καρδιολόγο-ηλεκτροφυσιολόγο στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο Georges Pompidou, στο Παρίσι, και επισκέπτη ερευνητή στο Ίδρυμα Καρδιάς του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai, στο Λος Άντζελες.
defencenet.gr

Συνταρακτικό πρόσφατο ὁλοζώντανο θαῦμα τοῦ Ἁγίου Σάββα στήν Κάλυμνο

Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν;


http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2013/10/blog-post_16.html
https://www.facebook.com/alithiafm.rs?hc_location=stream

http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2013/10/blog-post_3948.html
http://agathan.wordpress.com

Θαῦμα μέ θεία μετάληψη…σέ παλαιοημερολογίτισσα

ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ…. ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΣΣΑ

Όταν έλεγα μια φορά τους λογισμούς μου στον Γέροντα και χτυπάει το τηλέφωνο, μου λέει..
- Να το σηκώσω αγόρι μου;
- Έ, σηκώστε το Γέροντα λέω, μπορεί να είναι καμιά ανάγκη, να πεθαίνει κανένας άνθρωπος, πάλι δεν θα σας ξανά βρώ;Το σηκώνει, ακούω μια γυναίκα, έκλαιγε, φώναζε, χτυπιότανε, τσίριζε.

Και έλεγε ο Γέροντας..
- Είδες κορίτσι μου που σου τα έλεγα εγώ, είδες που σου έλεγα να το κάνεις αυτό το πράγμα; Ναι κορίτσι μου δίκιο έχεις, ναι έτσι είναι.Έκλεισε το τηλέφωνο..
- Αν είναι (λέω) Γέροντα κάτι εξομολογητικό μην μου το πείτε, αν είναι κάτι άλλο, τι είχε και έκανε έτσι;
Ήταν μια δασκάλα από την Ήπειρο, ήταν παλαιοημερολογίτισσα και συνάντησε τον π.Εφραίμ, δεν ξέρω που και τον άρχισε, τον πήρε παραμάζωμα.
- Έχετε προδώσει τον Χριστιανισμό εσείς οι νεοημερολογίτες, έχετε πάει με τον Πάπα τον σατανά, ο Πατριάρχης είναι αιρετικός, δεν έχετε Χάρη Ιεροσύνης, το Άγιο Πνεύμα έχει φύγει από την Εκκλησία με το νέο ημερολόγιο.
- Όχι κορίτσι μου (να λέει αυτός) δεν είναι έτσι, οι ιερείς μας έχουν Ιερωσύνη.Και δεν μπορούσε να την πείσει. Τότε της λέει…- Πήγαινε κορίτσι μου σε μία Εκκλησία με το νέο ημερολόγιο να κοινωνήσεις και θα σου απαντήσει ο Κύριος.Και επειδή ήταν ειλικρινής η κοπέλα το έκανε. Σου λέει τι έχω να χάσω, το πολύ, πολύ θα πιώ λιγο κρασί και θα φάω ένα κοματάκι ψωμί, δεν έχω να χάσω τίποτα. Πηγαίνει. Την ώρα που κοινωνούσε ο παπάς, ανοίγει το στόμα της, κοινωνάει ,φεύγει, μετά ο άλλος, ο άλλος και έφυγε από την πλευρά των γυναικών. Προσπαθούσε να μασίσει και λαστιχάριζε αυτό που είχε βάλει στο στόμα της ο παπάς.
- Τι μου έβαλε (λέει) στο στόμα, πήγε να το δαγκώσει, δεν δαγκωνώτανε, τι μου έκανε (λέει) ο παπάς.Βάζει στο στόμα τα δάχτυλά της και βγάζει τα δάχτυλά της γεμάτα αίμα και να κρατάει ένα κομάτι κρέας και να αρχίζει να φωνάζει..- Χριστέ μου, Παναγία μου, λυπήσου με, λυπήσου με Παναγία μου, λυπήσου με Χριστέ μου.Την είδαν οί άλλες γυναίκες. Καταλάβανε τι θαύμα έγινε και της είχαν πιάσει το χέρι μην της πέσει κάτω. Εκείνη δεν μπορούσε. Το σπρωξανε με το ζόρι. Το έβαλε στο στόμα της και έγινε ψωμί και μπόρεσε και το κατάπιε. Και βγήκε το αίμα από τα δάχτυλά της με το κρασί, πήγαν και πλύναν τα δάχτυλά της. Έτσι ξέρουμε αν είναι σωστά αυτά που λέει η Εκκλησία ή όχι.
(Αυτό είναι ένα περιστατικό που διηγείται ο Γέροντας Νίκων από την Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους και ο Γέροντας στον οποίο συνέβη είναι ό π. Εφραίμ ό Φιλοθεϊτης (Αριζόνα).
πηγη agioritikovima.gr

http://agathan.wordpress.com

Λιμοκτονούν και λιποθυμούν στα θρανία οι μαθητές - Ξαναζούμε την Κατοχή


Λιμοκτονούν οι μαθητές και λιποθυμούν στα θρανία των σχολικών τους τάξεων. Τα στοιχεία του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής» προκαλούν σοκ.

Tο 60% 16.000 οικογενειών -συνολικά δηλαδή 32.358 μαθητές- αντιμετωπίσαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ το 23% εξ' αυτών (περίπου 8.000) επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας κατά το έτος 2012.


Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» ολοένα και περισσότεροι μαθητές πηγαινοέρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι και οι γονείς τους δεν έχουν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε λίγο ψωμί...

Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης του προγράμματος «Σίτισης και προώθησης Υγιεινής Διατροφής» και συγκλονίζουν. Απευθύνεται σε μαθητές δημόσιων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, και φέτος είναι η δεύτερη σχολική χρονιά που υλοποιείται σε 206 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και αφορά στην καθημερινή διανομή μικρογευμάτων (πρωινό) σε 206 σχολεία όπου φοιτούν 32.358 μαθητές.

Το πολιτικό μας σύστημα κατάφερε να επαναφέρει την χώρα υπό γερμανική κατοχή ακριβώς όπως το 1941. Με όλες τις συνέπειες, που είχε επιφέρει η τότε κατοχή, δηλαδή οικονομική ανέχεια, αφαίμαξη των πολιτών, και πείνα. 


Οι άνθρωποι και τα παιδιά, πεινάνε ξανά, συντελείται εκ νέου μια νέα γενοκτονία. Την ίδια ώρα ακούστηκε από στόμα βουλευτή η φράση όνειδος "οι βουλευτές κάνουν το σκατό τους παξιμάδι" όταν η βουλευτική αποζημίωση κυμαίνεται από 7644,79 ευρώ έως 8178,79 ευρώ ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια.

Οι περισσότεροι εξ'ημών τόσα χρήματα μηνιαίως δεν θα τα δούμε ούτε στον...ύπνο μας. Αντίθετα δεν γνωρίζουμε εάν αύριο θα έχουμε λίγα ευρώ για τον...επιούσιο.


πηγή

Τά Εἰσόδια τῆς Θεοτόκου καί Σπουδή στήν Εἰκόνα τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου


ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
http://pemptousia-2.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2011/11/%CE%95%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%98%CE%B5%CE%BF%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CF%85-600x600.jpg

«Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον, 
και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. 
Εν ναώ του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται, 
και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. 
Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν˙ 
Χαίρε της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις».

Μία από τις κυριότερες και μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές του έτους είναι τα «Εισόδια» της Θεοτόκου. Η Εκκλησία μας την τιμά στις 21 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Αποτελεί τήν βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheSvHL3ZkMwCNB4O0UgayNl5LOcBQpfl1ijHEwSh-MNaxI30iVVAeOKFqAmHaqR5oVgGu1LLgmdufCQU8YIufkheYLnABIBtivKOF4lXiryOZvpvhUF1qeWEtxzga3wfuM0vBOqPRHCsM/s1600/3.jpg
Όπως γνωρίζουμε, η Παναγία Θεοτόκος, γεννήθηκε από γονείς γηραιούς, τον Ιωακείμ και την Άννα, που είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό να τους δώση ένα τέκνο και να το αφιερώσουν στο Ναό Του. Πραγματικά, αυτό και έκαναν. Οταν δηλαδή η Μαρία έγινε τριών ετών την έφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο Ναό και την παρέδωσαν στα χέρια του Ζαχαρία του ιερέα. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το ονομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώση τους υιούς του Ισραήλ». Και ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός την χαρίτωσε. Και ευφράνθηκε η Παναγία και με αγαλλίαση ψυχής εσκίρτησε και όλοι πνευματικά πανηγύρισαν που έμεινε στο Ναό τον Άγιο, για να αγιασθεί και να γίνει αργότερα η Μητέρα του ίδιου του Θεού.



ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ 
ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

http://users.sch.gr/aiasgr/Image/Theotokos_Maria/Ta_Eisodia_ths_Theotokou/Ta_Eisodia_ths_Theotokou_05.jpg
Στην εικονογράφηση του γεγονότος των Εισοδίων της Θεοτόκου, βλέπουμε, στο κέντρο την Παναγία σαν μικρό τριετές κοράσιον, που όμως έχει όλη την ιερότητα της μέλλουσας Μητέρας του Θεού. Ο ιερέας Ζαχαρίας ο μετέπειτα πατέρας του Προδρόμου, έχει ακουμπήσει ευλαβικά και στοργικά το χέρι του επάνω στην κεφαλή της. Την ευλογεί και την υποδέχεται στα άγια των αγίων, φορώντας ενδύματα λειτουργικά και διακριτικό της ιερωσύνης στην κεφαλή του. Η Παναγία στέκει με ιερή σιγή απέναντί του έχει τα χέρια της σε στάση ευλαβική και συγχρόνως κινητική απέναντί του, που δηλώνει την προθυμία και την χαρά της προσελεύσεώς της στον Ναό του Κυρίου. Αυτό είναι το σχέδιο και το θέλημα του Θεού και η προαιώνια βουλή του για την σωτηρία των ανθρώπων.

Το ίδιο ευλαβικά και με ιερή συγκίνηση εικονίζονται και οι γέροντες γονείς της Ιωακείμ και Άννα. Την παραδίδουν στα χέρια του Ζαχαρία με μια κίνηση πολύ εκφραστική, που δηλώνει την προθυμία τους να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους στο Θεό και να του αφιερώσουν το μονάκριβο παιδί τους, που το απέκτησαν μετά από πολλών χρόνων προσευχή και νηστεία και σε γήρας προχωρημένο. Όμως η αγάπη στο Θεό επισκιάζει τα σπλάχνα της στοργής της ανθρώπινης φύσης. Έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στην παιδίσκη τους Μαρία, προσέχοντάς την με πολύ συγκίνηση.

Πίσω τους βλέπουμε πολλές νεάνιδες, να κρατούν λαμπάδες αναμμένες και να προπέμπουν την Παναγία οδηγώντας την στο Ιερό, όπου έμεινε σαν περιστερά ηγιασμένη και έγινε η λαμπάδα του Θεού, η κατοικία Του, ο ναός Του, το θυσιαστήριο και η λατρεία η ζώσα και καθαρά.

«Ο καθαρώτατος Ναός του Σωτήρος, 
η πολυτίμητος παστάς και Παρθένος, 
το ιερόν θησαύρισμα της δόξης του Θεού, 
σήμερον εισάγεται, εν τῳ οίκῳ Κυρίου, 
την χάριν συνεισάγουσα, την εν Πνεύματι Θείῳ˙ 
ην ανυμνούσιν Άγγελοι Θεού˙ 
Αύτη υπάρχει σκηνή επουράνιος».
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_481oYfj1JD6y3xpn7gEFnkarvXSvX2qHWdNHF54GD31fejafg45BD_n-SjZXoG3G0Ly6_hyphenhyphenXkqij8ULQCc8HdGZK2wDnnmoYa5d82On45JU3HicBC8W4VjrS-aR5xw5A0Ku0xhUghRA/s1600/486572_247237632054471_1764700798_n.jpg
πηγή:  http://www.ecclesia.gr/greek/holySynod/commitees/art/art_eisodia_theotokou.htm

Μαργαριτάρια περί εὐσλπαγχνίας τοῦ Θεοῦ

Ἁγίου Ἰουστίνου Πόποβιτς


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYZqsx8-v2LyAj86NCqzPhSqFDoKCTr4kxtwcuT4bbaQJ0L7R1-3t3F41N0qlQSu9WIl-ajXtT4q_hZifOlG6ruMyFVOWG61bExxLDyEbUGp4-wtGa2cuSxp9LVgOTwfClTyKcLDg8zBEq/s800/ag-Ioustinos-Popovits-2011.png
  
 http://www.athensmagazine.gr/photos/articles/thumbs_large/750bcc6f6c5428e2904c6bdf0e6ba2e0.jpg

Ἡ εὐσπαλγχνία εἶναι ἀπέραντη δύναμη· 
αὐτή μικραίνει τό χάσμα ἀνάμεσα στόν ἄνθρωπο καί τόν Θεό, 
ἀνάμεσα στήν γῆ καί τόν οὐρανό...
ἐκεῖ ὅπου πραγματοποιεῖται τό Εὐαγγέλιο, ἐκεῖ ἤδη ἐμφανίζεται ὁ Παράδεισος.

 http://static.pblogs.gr/f/437612-23506_1216955546773_1315390498_499052_706450_n.jpg


Ὁ Θεός τίποτε δέν ἀγαπάει τόσο, ὅσο τήν εὐσπλαγχνία. 
Ὅλο τό Εὐαγγέλιο συνοψίζεται στήν εὐσπλαγχνία.
http://xristianos.gr/forum/eikones/xristianika_psixofeli/arxaggeloi_aggeloi_tagmata/eleimosini_019.png
Ξέρετε μέ τί ὁ ἄνθρωπος γίνεται περισσότερο ὅμοιος μέ τόν Θεό; 
Μέ τήν εὐσπλαγχνία, καί αὐτή ἐξασφαλίζει στόν ἄνθρωπο ἀθανασία καί αἰώνια ζωή.
http://left.gr/sites/left.gr/files/11561_1_0.jpg

Ἡ ὑψηλότερη ἐντολή τοῦ Θεανθρώπου στούς ἀνθρώπους εἶναι: 
"γίνετε ἐλεήμονες ὅπως εἶναι ἐλεήμονας ὁ Οὐράνιος Πατήρ-Θεός".
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4xvAO5RUkJitLhuTg26FHhKtcNT_Wfa5T0H9OimCUu8H0eYIIHV23GtcTPFYncum4frNgvkoMjvbXgfDhjioCFTnBPSpXKcTiVDOmp7Y3vX6z_5_gEG0CNHajL9QpaMUNk-N-bDpMm2d5/s1600/1.jpg

Ἐάν, λοιπόν, εἶσαι εὔσπλαγχνος, ἄνθρωπε, μοιάζεις μέ τόν Θεό,
 διότι ἐκτελεῖς ἔργο τοῦ Θεοῦ στόν κόσμο.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOiXjzs2V_lcADnVJPl1ABio2UO1FhNs1pWk3ImdcLe5tanmIjhB-S0mUz20yDaTIsXHhzYHFwGV8wdKlKyYDM_RNRvphIOMK8Azd00L_kgwc4sObyBdxCsX5OVfa52FrTdFRpoPveHw5J/s1600/%25CE%2599%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25BF%25CF%258D%25CF%258201.JPG

Ἡ εὐσπλαγχνία ἔχει θεϊκή καταγωγή, 
διότι, ἀπό τόν Θεόν γεννιέται, 
μέ τόν Θεό ἀναπτύσσεται 
καί μέ τόν Θεό ὡριμάζει.
http://evaggelismostheotokou.gr/wp-content/uploads/2013/09/image111.jpg

Χωρίς εὐσπλαγχνία ὁ Θεός θά ἔπαυε νά εἶναι Θεός,
 ὅπως καί ὁ ἄνθρωπος παύει νά εἶναι ἄνθρωπος... 









https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-prn2/203480_556498354398909_1529819076_n.jpghttp://www.rel.gr/photo/albums/userpics/10039/normal_kyrios.jpg

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΤΑ megaΛΑ ΜΜΕ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ! 
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΗΣ ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ!
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!
ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ...
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ?

Δυσάρεστο ἀλλά εὐεργετικό!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmJRMTSkFiRYT2zpQdNQIinx3PekeDajqxmja-OkmW8PRS6k6uUKAZFVT9cei7isfwuGD2vI-tdw8YkYStQrTPL5hfWWGnj35ivVnf9Aza24cjdD2GxXDyILeupJNvj7wD2Yy5qDA2AMo/s1600/Panagia3.jpg

Μεγάλο κακό ἡ κακογλωσσιά. Μεγάλο κακό νά ὁρμοῦν ἐπάνω σου ἄλλοι, νά σέ σπιλώσουν!

Συμβαίνει. Ξαφνικά. Ἀπότομα. Καί ἄλλοτε εἶναι μιά δίκαιη κρίση τοῦ Θεοῦ γιά μᾶς· καί ἄλλοτε ὄχι.

•Στήν πρώτη περίπτωση, ὅταν εἴχαμε καί ἐμεῖς φταίξει, ὅταν εἴχαμε ὑποπέσει σέ κακές πράξεις καί «ἐνέργειες», ἀποδίδοντας σέ ἄλλους μομφές, ἀνάλογες μέ ἐκεῖνες πού μᾶς ἀποδίδουν, -ἔχομε χρέος νά μή κολλᾶμε στό πόσο ὑποφέρομε, ἀλλά νά φροντίζωμε, καί νά διορθώσωμε τά «πράγματα», ἀλλά καί νά διορθωθοῦμε. Καί τότε ἡ καταφορά ἐναντίον μας θα σταματήσει.
"Ἠκόνησαν γλῶσσαν αὐτῶν, ὡσεὶ ὄφεως, ἰὸς ἀσπίδων ὑπὸ τὰ χείλη αὐτῶν. Φύλαξόν με, Κύριε..."



•Στήν περίπτωση, πού μᾶς κακολογοῦν μέ λόγια σκληρά, ἒνῶ ἐμεῖς δέν θυμόμαστε νά εἴχαμε ποτέ κάμει τέτοια λάθη σέ βάρος ἄλλων, εἶναι φυσικό νά αἰσθανόμαστε πολύ ἄσχημα.

* Μήπως ὅμως ἔχομε καί τότε, ὑποχρέωση νά κάνωμε τήν σκέψη, ὅτι μπορεῖ νά μήν εἴμαστε τόσο ἀθῶοι, ὅσο τό φανταζόμαστε;

* Μήπως ἐφέρθηκα καί ἐγώ σέ ἄλλους ἄσχημα, χωρίς νά τό καταλάβω, χωρίς νά τό θέλω;

* Μήπως, καί ἔκρινα καί κατέκρινα ἄλλους;

 

Μήν τό ξεχνᾶτε ποτέ:

* Μέ τό μέτρο πού μετρᾶτε, θά σᾶς μετρήσουν.

* Μέ βάση τίς ἁμαρτίες σας, θά κριθῆτε.



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCOch_KWiNy9jlupaRILQ7b2mzsHe26sT-ly1RiTUI9EWZsvJ1-5eLvOeMPSWr4yXedcO9NY0bKw50Nl2EQ8UY_SAV06-lIP7vR_3p2Koghjt8x0LpmDDplt3NKtqsusw-Z5EchPH25_3y/s1600/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B7%CF%83%CE%BF%CE%BD+%CE%BC%CE%B5+1.jpg

Παράλληλα θά πρέπει, νά μή ξεχνᾶμε καί κάτι ἄλλο:

Ἡ κάθε σέ βάρος μας καταδρομή, δέν εἶναι μόνο κάτι κακό. Εἶναι, ταυτόχρονα, καί εὐεργεσία. Μᾶς βοηθάει, νά γίνωμε καλύτεροι· νά ἀποκτήσωμε ταπείνωση. Ἡ κακή γλῶσσα, ἡ γλῶσσα δηλητήριο, εἶναι ἕνας «ἄγγελος σατάν», ὅπως λέγει ὁ ἀπόστολος Παῦλος (Β΄ Κορ. 12, 7), πού τόν στέλνει ὁ Θεός νά μᾶς «κολαφίζει», γιά νά μή ἐπαιρόμαστε. Γιά νά μᾶς βοηθήσει, νά περιορίζωμε τήν ἔπαρσή μας, τήν μεγάλη καί καλή ἰδέα γιά τόν ἑαυτό μας, τήν αὐταρέσκειά μας.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEju0Na9zv00vS0FcSfTUbA8Hgmq-9e1PvsItOyl2ZZ_KvTk6MjWa7Q4uBaoSvh1mYd2Rv0v2TRtW5bJq7JbV3NrHILtfhTzwS5Lo3dSQtbSIpSpj9tTGO2JSPiWtJ1KOKYLam8iZ56Yoj0V/s400/%CE%95%CF%81%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1+%CF%84%CE%BF%CF%85+%C2%AB%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B5+%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CE%BD%C2%BB+%CE%A6%CE%99%CE%9B%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%91+%CE%A4%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82+%CE%95%27.JPG
Κάτι τέτοια τά ἐπιτρέπει ὁ Θεός, γιά νά μᾶς κάμει νά ἀσχοληθοῦμε μέ τόν ἑαυτό μας. Γιατί, μόνο ὅταν σκύψωμε στόν ἔσω ἑαυτό μας, στόν ἐσωτερικό μας κόσμο, στόν τρόπο πού ἀντιδρᾶμε σέ κάτι τέτοια, -θά μπορέσωμε νά καταλάβωμε, τί κρύβεται μέσα μας: θυμός καί ὀργή, ἤ καλωσύνη καί πραότητα;

Ἀπαντᾶς στίς βρισιές εἰς βάρος σου καί στίς κακολογίες μέ μνησικακία καί πικρία; Εἶναι φανερό, ὅτι μέσα σου ἔχεις ὀργή καί θυμό.

Ἀπαντᾶς μέ ὑπομονή καί μακροθυμία; Μέσα σου ἔχεις εἰρήνη καί πραότητα.

Ποτέ λοιπόν ἄς μή τό ξεχνᾶμε:

Οἱ βρισιές, οἱ συκοφαντίες, ἡ κακογλωσσιά, μᾶς βοηθοῦν νά καταλάβωμε, τί ἔχομε μέσα μας· μᾶς βοηθοῦν νά ἰδοῦμε τόν ἐσωτερικό μας κόσμο.

Λίγο τό ἔχεις;

 
Μετάφρ.: † ὁ Ν.Μ.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgReJTwdsOO2PBRtv-kamUttJxtRZvANzwVqSbtRM6k-BC6P2OLSsrc-YrqwPapIl5rkLk832WjbUa6dmMNK3jfLqcfYFF7r6Y0srdcpspxUvNvx-9a4arL7r6TSBeGIAVbOC3QPEz685rE/s1600/pan9.jpg
Ἕνας Γέροντας εἶπε: "μετάνιωσα ὅσες φορές μίλησα, ποτέ δέν μετάνιωσα γιά ὅσες φορές ἐσιώπησα!"
πηγή:  http://nefthalim.blogspot.gr/2013/11/blog-post_141.html

Τό μυστικό τῆς προσευχῆς ἔγκειται στήν ταπείνωση καί τήν συντριβή

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

http://www.saint.gr/photos/standard/0106/OsiosTheophanis03.jpg
Ὅσιος Θεοφάνης ὁ Ἔγκλειστος
Ὅλη ἡ οὐσία τῆς προσευχῆς ἔγκειται στήν ταπείνωση καί τήν συντριβή,
 καθώς καί στήν διαρκή καί μέ φόβο μνήμη τοῦ Θεοῦ, 
πού εἶναι παντεπόπτης καί πανταχοῦ Παρών. 
+
Ἡ αἴσθηση τῆς ἁμαρτωλότητος καί ταπεινότητος εἶναι ἡ σωστική φωνή τοῦ τελώνου·
 καί ἡ αἴσθηση τῆς μετάνοιας εἶναι ἡ θύρα γιά τήν Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi46GkIuWSMONibD3XM_ikA08QwkkSeaHu6cnNcyf1Z1rsanwhA0WI2XXkbDuxwCKgiEpAYJPO_aIt3m09fTPLkvxtmUz9e01SVsiEDiCZyvc2XfJAIrW82G9QVb_YgSEbXxBezkK2MVppp/s1600/464997_3743316622682_2063928413_o.jpg
Ἅγιος Νεῖλος
Ἡ ψυχή ὅταν ταπεινώνεται, τότε καρποπορφεῖ, καί ὅσο καρποφορεῖ, τόσο ταπεινώνεται 

http://www.sendmyflower.com/wp-content/uploads/2010/12/Orchids-Flower-Wallpapers3.jpg