Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

«Μάθετε τα παιδιά να ζητούν τη βοήθεια του Θεού»

Γέροντος Πορφυρίου ΚαυσοκαλυβίτουΓέροντος Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου
  
«Στα παιδιά ο έπαινος κάνει κακό. Τι λέγει ο λόγος του Θεού;
«Λαός μου οι μακαρίζοντες υμάς πλανώσιν υμάς και την τρίβον των ποδών υμών ταράσσουσιν».
Όποιος μας επαινεί, μας χαλάει τους δρόμους της ζωή μας. Πόσο σοφά είναι τα λόγια του Θεού! Ο έπαινος δεν προετοιμάζει τα παιδιά για καμιά δυσκολία στη ζωή. Και βγαίνουν απροσάρμοστα και τα χάνουν και τελικά αποτυγχάνουν…
Τώρα ο κόσμος χάλασε, Στο μικρό παιδάκι λένε όλο επαινετικά λόγια. Μην το μαλώσουμε, μην του εναντιωθούμε, μην το πιέσουμε το παιδί. Μαθαίνει, όμως, έτσι και δεν μπορεί ν’ αντιδράσει σωστά και στην πιο μικρή δυσκολία. Μόλις κάποιος του εναντιωθεί, τσακίζεται, δεν έχει σθένος. 

Μακαριστός πατήρ Εὐσέβιος Βίττης. Πολύτεκνοι μάρτυρες καί ὁμολογητές.Ὕμνος σέ πολύτεκνο ὁμολογητή.

 
Πολύτεκνοι μάρτυρες και ομολογητές

Με κατάπληξη και με κομμένη κυριολεκτικά την αναπνοή παρακολούθησε και παρακολουθεί ό κόσμος όλος τα τελευταία ραγδαία γεγονότα, πού σέ ελάχιστο χρόνο κονιορτοποίησαν ότι πριν από ελάχιστα χρόνια θεωρούνταν άπαρτο κάστρο, τον κόσμο πίσω από το λεγόμενο «σιδηρούν παραπέτασμα» και μάλιστα τη διάλυση της κραταιάς ως χθες αυτοκρατορίας της Σοβιετικής Ενώσεως.

Τα μέσα μαζικής ενημερώσεως αποκαλύπτουν συνεχώς όλο και νέα γεγονότα και καταστάσεις πού επικρατούσαν στις χώρες του λεγομένου «υπαρκτού σοσιαλισμού». Γίνονται αναρίθμητες αναλύσεις, πολιτικές, κοινωνιολογικές, ψυχολογικές κλπ. για ότι συνέβη και πριν και για ότι συμβαίνει και τώρα. Δεν βλέπουμε όμως να κάνουν λόγο ιδιαίτερο για όσα αφορούν τα δράματα, τις τραγωδίες, τα αφάνταστα μαρτύρια και τα ανομολόγητα βασανιστήρια πού έχουν υποστεί πάρα πολλοί άνθρωποι στους χώρους εκείνους για τη χριστιανική τους Πίστη.

 Και ακριβώς, κάτι πού μαθαίνουμε και μένουμε με ανοιχτό το στόμα είναι ό καταπληκτικός και ασυνήθιστος ηρωισμός πού έδειξαν για την Πίστη τους, όχι λίγοι χριστιανοί Πολύτεκνοι, πατέρες και μητέρες, αλλά και τα παιδιά τους.Ή πτυχή αυτή αποτελεί μια από τις πιο θαυμαστές, μέσα στην συγκινητική και συγκλονιστική ιστορία των νέων μαρτύρων και ομολογητών της Πίστεως στον λεγόμενο σοσιαλιστικό χώρο.

Εἴκοσι πρακτικές συμβουλές γιά ταπείνωση

1. Σε ξέχασαν; Δε σε πήραν ούτε ένα τηλέφωνο; Δεν πειράζει. Και προπαντός μην παραπονείσαι.
2. Σε αδίκησαν; Ξέχασέ το.3. Σε περιφρόνησαν; Να χαίρεσαι. 4. Σε κατηγορούν; Μην αντιλέγεις.
5. Σε κοροϊδεύουν; Μην απαντάς.
6. Σε βρίζουν; Σιωπή και προσευχή.
7. Σου αφαιρούν το λόγο; Σε διακόπτουν; Μη λυπάσαι.
8. Σε κακολογούν; Μην αντιμάχεσαι.
9. Σου μεταδίδουν ευθύνες τα παιδιά σου; Οι συγγενείς σου, οι δικοί σου οι άνθρωποι; Μη διαμαρτύρεσαι.
10. Θυμώνουν μαζί σου; Να παραμένεις ήρεμος.

Περί μνησικακίας.Ἅγιος Δωρόθεος

hristospanagia5
http://enoriaagiougeorgiou.blogspot.gr

Είναι η απόλαυση της ζωής ο σκοπός μας;

Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και ειδικά το οικονομικό, ακούω συχνά από πολλούς οι οποίοι είναι κάπως αισιόδοξοι για τα πράγματα το εξής: Σκοπός είναι ν' απολαύσουμε τη ζωή, να μην είμαστε απογοητευμένοι και να βλέπουμε τη θετική πλευρά.

Βέβαια, δεν διαφωνώ με το να μην είμαστε απογοητευμένοι και αρνητικοί, θα σταθώ όμως στο σημείο της απόλαυσης ως σκοπού της ζωής.


Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ' εικόνα και καθ 'ομοίωσή Του. Ο άνθρωπος όμως επέλεξε να παρακούσει το θέλημα του Θεού με αποτέλεσμα να διωχθεί από τον παράδεισο.

Θα πει ίσως κανείς: Εμείς τι φταίμε;
Μα ο Θεός ως φιλεύσπλαχνος μας απάλλαξε από το προπατορικό αμάρτημα με τη Σταύρωση Του.
Μας αγαπάει τόπο πολύ που θυσιάστηκε για να φέρει πίσω τον άνθρωπο στον παράδεισο. Να δικαιωθούν οι δίκαιοι, διότι μέχρι τότε όλοι πήγαιναν στον Άδη. Ο Χριστός όμως με την Ανάσταση Του πάτησε τον θάνατο για να σώσει το πλάσμα Του!

ΗΠΑ: «Ή κάνεις "γαμήλιες" τούρτες σε ζευγάρια ομοφυλόφιλων ή αντιμετωπίζεις τις κυρώσεις.», είπε δικαστής σε χριστιανό ζαχαροπλάστη

Ένας Αμερικάνος ζαχαροπλάστης που αρνήθηκε να φτιάξει μια «γαμήλια τούρτα» για μια τελετή «γάμου» ομοφυλόφιλων θα πρέπει να υπηρετεί τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, παρά τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις αλλιώς θα του επιβληθούν πρόστιμα, δήλωσε ένας δικαστής την Παρασκευή.



Η εντολή από τον διοικητικό δικαστή Robert N. Spencer είπε ότι το ζαχαροπλαστείο ‘Masterpiece Cakeshop’ στα προάστια του Ντένβερ έκανε «διακρίσεις» σε ένα ζευγάρι λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού καθώς αρνήθηκε να τους πουλήσει μια γαμήλια τούρτα για τον ομοφυλοφιλικό τους «γάμο». 
Η απόφαση του δικαστή λέει ότι ο ζαχαροπλάστης πρέπει να «σταματήσει και να απέχει από διακρίσεις» εις βάρος των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Παρά το γεγονός ότι ο δικαστής δεν επέβαλε πρόστιμο στην περίπτωση αυτή, η επιχείρηση θα αντιμετωπίσει κυρώσεις αν συνεχίσει να αρνείται τούρτες σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.