Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ (Φωτο)


    Ο Πούτιν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη χριστουγεννιάτικη ακολουθία στο Σότσι
2254835 (1)                                                                                                                                                   Βρυξέλλες Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
      O ρώσος πρόεδρος Vladimir Poutine παραβρέθηκε στη Χριστουγεννιάτικη ακολουθία στην εκκλησία του Χριστού Σωτήρα που οικοδομήθηκε πλησίον του ολυμπιακού πάρκου.Ο νέος καθεδρικός εγκαινιάσθηκε εδώ και λίγες ημέρες.Η ακολουθία που παρακολούθησε ο πρόεδρος είναι μια από τις πρώτες λατρευτικές πράξεις εντός του νέου ναού.

  6255355
Η ανέγερσή του ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012.Ο θεμέλιος λίθος ήταν από παραπλήσιο αρχαιολογικό χώρο
βυζαντινού ναού χρονολογούμενου περίπου τον ένατο αιώνα. Στα εναπομείναντα ερείπια του ναού αυτού ήταν αποθησαυρισμένη σαρκοφάγος χριστιανού αγίου που σύμφωνα με τους επιστήμονες μαρτύρησε για την πίστη του.
    Ο Πούτιν παρευρίσκεται στους ναούς στις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές.Το Πάσχα συχνά εκκλησιάζεται στη Μόσχα και τα Χριστούγεννα συνηθίζει να πηγαίνει στην περιφέρεια.Την τελευταία χρονιά ο πρόεδρος ήταν και πάλι στο Sotchi. Παραβρέθηκε στην χριστουγεννιάτικη ακολουθία στην ανακαινισμένη εκκλησία της Παναγίας των Πόνων  -  “Peschanskaya” και “Vladimir” Παντοκράτορα στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας.Την προπροηγούμενη χρονιά  παραβρέθηκε στην εορταστική ακολουθία στον καθεδρικό της Μεταμόρφωσης στην Αγία Πετρούπολη όπου και είχε βαπτισθεί.
6255365
    6255316
Επ’ευκαιρία των Χριστουγέννων οι εκκλησιαστικές αρχές της Ρωσίας φρόντισαν να έρθει ιερό κειμήλιο από την Μονή του Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους.Αυτό το πολύτιμο κειμήλιο βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας και έφθασε την Τρίτη το βράδυ στη Μόσχα με ειδική πτήση.Το περιεχόμενο του είναι χρυσός, σμύρνα και λιβάνι που πρόσεφεραν οι 3 μάγοι στο νεογέννητο Θείο Βρέφος. Εκτίθεται σε δημόσιο προσκύνημα στον καθεδρικό του Σωτήρα  Χριστού στη Μόσχα όπου επικεντρώνονται οι εορτασμοί ως και τις 13 Ιανουαρίου.Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Αγία Πετρούπολη ως τις 17 του τρέχοντος     πριν να οδηγηθεί στο  Minsk της Λευκορωσίας  και στο Κιέβο της Ουκρανίας.
Ο καθεδρικός του Σωτήρα Χριστού στη Μόσχα, αγρυπνία Χριστουγέννων
Ο καθεδρικός του Σωτήρα Χριστού στη Μόσχα, αγρυπνία Χριστουγέννων
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Μεντβέγιεφ στην αγρυπνία των Χριστουγέννων στη Μόσχα
Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Μεντβέγιεφ στην αγρυπνία των Χριστουγέννων στη Μόσχα
Από το Άθως δώρα για τη Ρωσία
Από το Άθως δώρα για τη Ρωσία

ΠΗΓΕΣ: ITAR-TASS /BELGA/DH/RT/PRAVDA/Ria Novosti/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου