Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Λιτανεία με χιλιάδες πιστούς και 700 ιερείς (φωτο)


Λιτανεία με χιλιάδες πιστούς και 700 ΙερείςΤου Αιμίλιου Πολυγένη
Χιλιάδες πιστοί και πάνω από 700 ιερείς, συμμετείχαν στην λιτανεία που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι μετά το εσπερινό για την Κυριακή των Βαϊων.
Η Λιτανεία σχημάτισε ουρά χιλιομέτρων στους δρόμους της πρωτευούσας, ενώ σε διάφορα σημεία γινόταν παύση για να ψαλλεί ειδική δέηση.
Να αναφερθεί ότι η πομπή ολοκληρώθηκε έξω από τον Πατριαρχικό Ναό, όπου εκεί ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ μίλησε για την είσοδο του Κύριου στα Ιεροσόλυμα.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανάις απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες προσκυνητές, τους προέτρεψε να προσκυνήσουν γονατιστοί τον Κύριο και να του αποθέσουν όλα τους τα προβλήματα.
Τέλος ο Πατριάρχης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την οργάνωση της λιτανείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Θέλω συγχαρώ όλους εκείνους που συνέβαλαν για οργάνωση της λιτανείας, αλλά και τους χιλιάδες πιστούς που συμμετείχαν ευλαβικά στο προσκύνημα αυτό.”
“Εύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και ευτυχία, και η εορτή των Βαϊων να φέρει μεγάλες ευλογίες και να μας ενισχύει για την Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι την Ανάσταση”, πρόσθεσε ο κ. Δανιήλ.

litania- litania--2 litania--3 litania--4 litania--5 litania--6 litania--7 litania--8 litania--9 litania--11 litania--12 litania--13 litania--14 litania--15
romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου