Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ὁ διάβολος πολεμᾶ τήν ἀλήθεια, τούς ἀληθινούς χριστιανούς καί εἰδικά τίς Ἅγιες μέρες!

Σχόλιο Κατάνυξης: Ως γνωστόν, οι καλικάτζαροι (δαιμόνια που προσπαθούν να διαβάλλουν το νόημα των Χριστουγέννων) διαλύονται και εξαφανίζονται ως ανίσχυροι μπροστά στη δύναμη του Αγιασμού των Θεοφανείων. Επιθυμούν σφόδρα να βλασφημήσουν Το Όνομα Του Θεού, να μαγαρίσουν την ημέρα των Θεοφανείων. Αλλά όπως τότε την ημέρα της Βαπτίσεως του Κυρίου μας, έτσι και τώρα την Εορτή της Αναμνήσεως της, ο διάβολος βάζει τους διαχρονικούς υποκριτές και Φαρισαίους, να κάνουν την μοχθηρή εργασία της βλασφημίας. 

Ως γνωστόν, ο Διάβολος δεν μπορεί να βλασφημήσει ο ίδιος τον Θεό ούτε να μαγαρίσει την Εκκλησία. Γι αυτό πείθει τα όργανα του, τους ανθρώπους της αμαρτίας και της διαστροφής να κάνουν το έργο του. Να πολεμήσουν την Εκκλησία, να βλασφημήσουν τον Κύριο πλασάροντας τη διαστροφή και την ανωμαλία τους ως αγάπη.  

Στόχος τους επίσης, η προσβολή του γενναίου αγωνιστού ιεράρχου της Μητροπόλεως Πειραιώς. Αυτό όμως, το μόνο που αποδεικνύει είναι το πόσο πονάει ο Διάβολος από τον Πειραιώς Σεραφείμ. Γι αυτό βάζει τα όργανά του να τον πολεμούν...

Γιατί ὁ Χριστός βαπτίστηκε στά τριάντα Του χρόνια;







Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος
 http://www.saint.gr/photos/standard/0125/AgiosGrigoriosTheologos02.jpg
Λένε: ο Χριστός βαπτίσθηκε σε ηλικία τριάντα ετών, και μάλιστα ενώ ήταν Θεός, και συ με συμβουλεύεις να κάνω γρήγορα το βάπτισμα;
Λέγοντας ότι ήταν Θεός έδωσες την απάντηση. Εκείνος ήταν η ίδια η κάθαρση και δεν είχε ανάγκη από αυτήν· αλλά «καθαρίζεται» και σαρκώνεται για σένα, ενώ ήταν άσαρκος.
 http://1.bp.blogspot.com/_5-dbyZ1kyDI/Sxp0kZ-fVsI/AAAAAAAAB-A/__025c3lx9s/s400/Mural_-_Jesus%27_Baptism.jpg