Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΙΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΙΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
(Το ευρωφοβικό σύνδρομο, το κλειδί της ανήθικης επιβολής του)
 
Του   Β. Χαραλάμπους,  θεολόγου
Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας ‘’κατοχυρώνεται’’ το σύμφωνο συμβίωσης  των ομοφυλοφίλων.  Δυστυχώς διαμορφώνονται αρνητικότατα στοιχεία μετά την εξέλιξη αυτή.  Παραβιάζονται  ηθικές αξίες.   
Χωρίς κανένα ηθικό  προβληματισμό προχωρούν στη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλοφίλων.  Με τέτοιες ανήθικες παραδοξότητες, καθίσταται η ευθύνη των κρατούντων τεράστια.    Πολλά στην Κύπρο κινδυνεύουν να επιβληθούν, με την ευροφοβική ερώτηση που πλανάται σε πάμπολλα θέματα : «Μα το είπαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».  
Και δυστυχώς αυτό αφορά οτιδήποτε ‘’κυκλοφορεί’’ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να καταστεί υψίστη αυθεντία.  Έστω και αν καταστρατηγούνται ηθικές αξίες, το συνηθισμένο επιχείρημα πλανάται :  «Μα το είπαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση». 
Όταν θα αξιωθούμε να δούμε να γίνεται πραγματικότητα, αυτό στα σωθικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘’βράζει’’, τότε και οι όπου γης ‘’Ευρωλάγνοι’’ θα δουν τις μάταιες ελπίδες των να εξανεμίζονται.  Είτε το θέλουν είτε όχι ο πνευματικός νόμος θα λειτουργήσει.  Τα βάζουν με το Θεό, τι άλλο να περιμένουν;
Τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, «…πόρνοις, αρσενοκοίταις …και ει τι έτερον  τη υγιαινούση διδασκαλία αντίκειται…» (Α΄Τιμ.1,10), αρκούν για να δοθεί απάντηση στις προβαλλόμενες αυτές ηθικές εκτροπές.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δικαιολογούν τα δικαιολόγητα για «τους κατεργαζομένους την ασχημοσύνην ταύτην».  Και φυσικά θα αναμένεται μετά την αναγνώριση και θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλοφίλων, η υιοθεσία από μέρους των ομο-ζευγαριών.   Ήδη άρχισε να καλλιεργείται στην Ευρώπη και όχι μόνο.  Ήδη ομιλούν για οικογένειες με δύο μαμμάδες και δύο μπαμπάδες.   Ανήθικες εκτροπές που στο τέλος καταδεικνύουν και το πόσο λίγο αγαπούν και τους ανθρώπους αυτούς που ταλαιπωρούνται από την ‘’αλλόκοτο λύσσα’’ της ομοφυλοφιλίας. 
Ποιες ηθικές αξίες θα προβάλλονται, μετά από τούτη την εκτροπή;   Προς το παρόν αρκούνται  στη νοσηρή άποψη για την υψίστη αυθεντία Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το συνεπακόλουθο ευρωφοβικό ερώτημα,  «Μα το είπαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Όταν θα αξιωθούμε να δούμε να γίνεται πραγματικότητα, αυτό που στα σωθικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ‘’βράζει’’, τότε θα δουν τις μάταιες ελπίδες των να εξανεμίζονται. Τα βάζουν με το Θεό, τι άλλο εξάλλου να περιμένουν;

http://aktines.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου