Όσοι Έλληνες διακατέχονται από εθνικές ευαισθησίες και Πίστη στον Ένα και Μοναδικό Θεό, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, αντιλαμβάνονται πλέον ξεκάθαρα πως η Ελληνική κρίση των τελευταίων χρόνων, δεν είναι μόνο οικονομική αλλά ένας ανηλεής πόλεμος που στοχεύει στην εξαφάνιση, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Θα αναρωτηθεί (όπως πάντα) βέβαια κάποιος, είτε με ειλικρινή απορία είτε με «αφελή» ειρωνεία: «σιγά ρε φίλε, μην ασχολούνται όλοι με την Ελλαδίτσα! Καρφί δεν τους καίγεται. Σταμάτα τις εθνικιστικές και θρησκοληπτικές υστερίες γιατί καταντάς οπισθοδρομικός, γραφικός, φασίστας, συνωμοσιολόγος»! Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί επιρρίπτονται με ευκολία είτε από ονειροπόλους εραστές της παγκοσμιοποίησης είτε από φερέφωνα, των επίδοξων ξένων σφετεριστών, της περιουσίας των Ελλήνων.
Υπάρχουν όμως και οι Έλληνες «προοδευτικοί» που («δημοκρατικά» πάντα) χλευάζουν, κολλούν ταμπέλες ή γελοιοποιούν, όποιον έχει αντίθετη άποψη με τη δική τους. Κάτι που όμως καταδικάζουν με αυστηρότητα όταν αδικούνται ομοφυλόφιλοι ή πιστοί άλλων θρησκευμάτων ή αιρέσεων. Όσοι ενοχλούν αυτές τις «ιερές αγελάδες», είναι φασίστες και ρατσιστές ενώ όσοι ειρωνεύονται την Ορθόδοξη πίστη ή όποιον είναι υπερήφανος για την Ελληνική του Ιστορία, αυτό-αποκαλούνται προοδευτικοί!

Μπορεί τα κίνητρα, όλων των παραπάνω κατηγοριών, να διαφέρουν, ο στόχος όμως παραμένει ίδιος. Εξισώνοντας με τον φασισμό και την Χρυσή Αυγή, όποιον διακατέχεται από παρόμοιες ευαισθησίες, στην πραγματικότητα επιδιώκουν να τον πιέσουν ώστε να ντραπεί που νιώθει Έλληνας και Χριστιανός και τελικά να σιωπήσει.
Γιατί όμως κάποιος να ντραπεί που είναι Έλληνας; Επειδή η Ελλάδα είναι η πατρίδα όλων των επιστημών; Επειδή γέννησε τόσους και τόσους ήρωες που τα αρρωστημένα μυαλά προσπαθούν να μειώσουν επειδή αδυνατούν να προσεγγίσουν; Υποκριτές! Στέκονται με θαυμασμό, μπροστά στον φιλάργυρο Ιούδα που αυτοκτόνησε επειδή πούλησε τον άκακο Θεάνθρωπο αντί να πει ένα «Κύριε Ελέησον» ή ένα «Ήμαρτον» όπως αναφέρει παραστατικά ο Όσιος Παϊσιος ενώ από την άλλη χλευάζουν όσους, εθνικούς ήρωες ή Αγίους, θυσιάζουν την παρούσα ζωή τους, προκειμένου να υπερασπιστούν, ανώτερες αξίες και ιδανικά!
Μήπως πρέπει κάποιος να ντραπεί επειδή πιστεύει στον Χριστό; Σ’ Αυτόν που μίλησε για την άδολη Αγάπη; Που χάρισε Αγάπη, ανέστησε νεκρούς, θεράπευσε τυφλούς, λεπρούς, αναπήρους, σωματικά και ψυχικά; Που βασανίστηκε, χλευάστηκε και εν τέλει θυσιάστηκε στον Σταυρό για να σώσει τον κόσμο;
Όχι κύριοι! Πρέπει να είναι κανείς πολύ υποκριτής, από τη μια να ενοχλείται από την απέραντη καλοσύνη του Χριστού κι απ’ την άλλη, να επιθυμεί την παγκόσμια ειρήνη χωρίς Αυτόν! Πρέπει, να είναι κανείς πολύ διεστραμμένος, αφενός να χλευάζει την Ορθόδοξη Εκκλησία κι αφετέρου να καταφεύγει σε γκουρού για να ανακαλύψει τον Θεό που κρύβει «μέσα του»! Να κοροϊδεύει όποιον εξομολογείται ενώ ο ίδιος, βουτηγμένος μέσα στο άγχος, τρέχει σε ψυχιάτρους για να σώσει την ψυχή του. Να ειρωνεύεται προκλητικά τις προφητείες των Αγίων, βλαστημώντας το Άγιο Πνεύμα που τους κατεύθυνε ενώ από την άλλη εξετάζει σχολαστικά και καθημερινά το …ωροσκόπιο ή κρέμεται από τα χείλη καφετζούδων που πλημμύρισαν πια πολλές καφετέριες για να μάθει τα μελλούμενα! Να κοροϊδεύει μεν τη Θρησκεία ως «όπιο του λαού», να θαυμάζει όμως τον Πάπα και όσους θρησκευτικούς ηγέτες παλεύουν, να «ενώσουν» τον κόσμο με μια Πανθρησκεία – αχταρμά!
Όσοι ειρωνεύονται την εθνική ευαισθησία κάποιων Ελλήνων, σαγηνεύονται από το ενδεχόμενο, μιας παγκόσμιας, ειρηνικής κοινωνίας. Χωρίς όμως κοινές αξίες, γλώσσα, φιλοσοφία και πολιτισμό και με μόνο συνδετικό κρίκο, την προσήλωση στο κυνήγι, χρήματος και δόξας καθώς και την ανοχή στο διαφορετικό! Μπορούν όμως να ζήσουν «αρμονικά», άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες και αξίες; Μπορούν αλλά μόνο αν συναντηθούν προς τα κάτω.
Στο πνεύμα λοιπόν της (νέας) εποχής, στοιχίζεται και η πρόταση, της αρμόδιας επιτροπής για την παιδεία.
Διαπιστώνει αρχικά πως η παιδεία υποβαθμίστηκε. Αλήθεια; Πουλιά στον αέρα πιάνουν! Πεταλωμένες γάτες είναι! Αφού ανακάτεψαν το κρασί, προσθέτοντας μπόλικο νερό, μετά ανακάλυψαν υποκριτικά πως ήταν νοθευμένο!
Αστέρια! Περίμενε όμως κανείς το αντίθετο; «Τυφλός, τυφλόν αν οδηγεί, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται», μας προειδοποιεί ο Χριστός. Πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές για να μη χαρακτηριστούν οπισθοδρομικοί, «ίνα μη αποσυνάγωγοι γένωνται», φοβούνται να μιλήσουν στα παιδιά για πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια. Μην τυχόν αποκληθούν φασίστες! Λες κι αν ένας φασίστας «διαπιστώσει» πως ο Ήλιος φωτίζει τη Γη, πρέπει οι «δημοκράτες» να διαφωνήσουν, εφευρίσκοντας επιχειρήματα για την …εκτυφλωτική ακτινοβολία της Σελήνης!
«Οφείλουν» όμως οι εκπαιδευτικοί, στο νέο σχολείο που αναδύεται, να εξηγούν στα παιδιά, απ’ το Δημοτικό ακόμη πως η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική συμπεριφορά. Και πολλοί φυσικά θα το πράξουν. Όμως η επιστήμη της ψυχολογίας, επί πολλά έτη, αντιμετώπιζε την ομοφυλοφιλία ως ψυχική νόσο ενώ «το 1952, κατά την κατάρτιση του εγχειριδίου διαγνωστικής και στατιστικής των νοητικών ασθενειών από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία, η ομοφυλοφιλία συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στις ψυχικές διαταραχές» (Βικιπαίδεια). Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν η κοινότητα των Ψυχιάτρων αποφάσιζε, να εξηγήσει στον κόσμο, τι μεσολάβησε και η ψυχική νόσος ως το 1974, σήμερα θεωρείται φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά. Για να καταλάβει κι ο απλός πολίτης γιατί πρέπει, οι ομοφυλόφιλοι να παρελαύνουν περήφανοι, να παντρεύονται και να γίνονται γονείς χωρίς η κοινωνία να αντιδρά!
Οι «γκουρού» λοιπόν της συγκεκριμένης επιτροπής, βρήκαν και τις λύσεις! Στις βαρύγδουπες προτάσεις τους για το αναβαθμισμένο σχολείο, δεσπόζει η κατάργηση παρελάσεων, προσευχής και υποχρεωτικού εκκλησιασμού ενώ προβλέπονται δραστηριότητες κοινωνικής ευαισθησίας, με δωρεάν προσφορά εργασίας για καθαρισμό δημοτικών χώρων, καταυλισμών προσφύγων (!) κλπ.
Σχεδιαστές, του απροκάλυπτου πια πολέμου, εναντίον Έθνους και Ορθοδοξίας, τα καλά κρυμμένα τρωκτικά που δεν θέλησαν ποτέ, να εμφανίζονται στο προσκήνιο αλλά προτιμούν, να κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο. Η ελίτ των κεντρικών τραπεζιτών, του πολιτισμένου (τρομάρα του) κόσμου, μια θλιβερή μειοψηφία αρρωστημένων εγκεφάλων, ονειρεύεται παγκόσμια κυβέρνηση! Οι πολίτες, του παγκόσμιου χωριού που οραματίζονται, δεν θα εμφορούνται πια από τη σοφία του Αρχαιοελληνικού πολιτισμού ούτε βέβαια από τη διδασκαλία του Χριστού. Προφανώς επειδή παρακινούσε για παγκόσμια ειρήνη που όμως θα στηρίζεται στην πραγματική Αγάπη προς τον Πλησίον! Στον Πλανήτη Γη που σχεδιάζουν, προτιμώνται φιλάργυροι, φιλόδοξοι, ψυχικά διαταραγμένοι και σεξουαλικά διεστραμμένοι. Οποιοσδήποτε πάει κόντρα στην Χριστιανική Διδασκαλία ή Ορθοπραξία, γίνεται αντικείμενο θαυμασμού. Ορθόδοξοι Ιερείς που καπνίζουν, χαρτοπαίζουν και πίνουν, επαινούνται ως «ένας από μας» που δεν υποκρίνεται! Πατριάρχες προβάλλονται ως φωτισμένα μυαλά αν συναγελάζονται με Παπικούς, Ινδουιστές και Μουσουλμάνους, προωθώντας την Οικουμενική Πανθρησκεία!
Υπηρέτες των σχεδίων τους στην Ελλάδα (αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο), πολιτικοί, δημοσιογράφοι και (δυστυχώς) κάποιοι θρησκευτικοί ηγέτες, μαριονέτες, πειθήνια όργανα που χορεύουν …καρσιλαμά έναντι πινακίου φακής ή τριάκοντα αργυρίων, ανάλογα με το μέγεθος της αποστολής που αυτοί αναλαμβάνουν! Κοινοί πολιτικοί απατεώνες, αδίστακτοι ψεύτες και υποκριτές, με μόνα όπλα την χωρίς μέτρο φιλοδοξία και φιλαργυρία, υποτάσσονται σε κάθε ισχυρό, γλύφουν εκεί που (ορθά μέχρι πρότινος) έφτυναν κι εκλιπαρούν αρρωστημένες Δυτικές, ψυχοπαθητικές προσωπικότητες μήπως παραμείνουν λίγο ακόμη στην εξουσία. Παραχωρούν δωρεάν την αιματοβαμμένη Ελληνική γη για 99 …μόνο χρόνια, δίκην εμπόρου που πουλάει το προϊόν 99 ευρώ (κι όχι 100) για να φαίνεται φθηνό! Άλλωστε, κατά την άποψη βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ,, τι είναι 99 χρόνια, μπροστά στα 400 της Τουρκοκρατίας;
(Και) οι σημερινοί κυβερνήτες, στην πλειοψηφία τους, είναι άθλια θρασίμια. Δούλοι των αριθμών, παραχωρούν τα πάντα …όρθιοι αφού αυτοί δεν διαπραγματεύονται ποτέ «στα τέσσερα»! Κρίμα! Δεν τους απασχολεί η κατάντια τους. Η ιστορική τους ξεφτίλα. Τιποτένιοι, ανάξιοι απόγονοι ηρωικών προγόνων, τα «κατάφεραν» σαφώς …καλύτερα από τους προηγούμενους! Η χαρά των δανειστών κατάντησαν. Απαιτούν οι δανειστές το σαλόνι; «Αποκλείεται», τους απαντούν … υπερήφανα! «Πάρτε (για 99 χρόνια) όλο το υπόλοιπο σπίτι αλλά το σαλόνι με τίποτε! Θα το δώσουμε κι αυτό αλλά από μόνοι μας, μόνο όταν πάψετε να μας εκβιάζετε» αφού «σε εκβιασμούς δεν υποκύπτει ποτέ, η περήφανη αυτή κυβέρνηση»!
Τσίπρας και Καμένος ξεπέρασαν επάξια (δεν συγκρίνονται), Παπανδρέου, Βενιζέλο και Σαμαρά ενώ έχουν αυθυποβληθεί κιόλας πως είναι παλληκάρια! Το χειρότερο είναι πως το ίδιο πίστεψε μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού που τους θεωρεί αναγκαίο κακό αφού το «αντίπαλο» δέος (;) είναι ο … Μητσοτάκης (μπρρ)! Και τους ανέχεται ακόμη. Προβλέπω δε πως θα τους ανέχεται για πολύ ακόμη.
Είναι πολύ πιθανό, η σημερινή κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία αφού κανείς στην Ελλάδα, δεν φαίνεται να την απειλεί σοβαρά. Οι πιο θορυβώδεις συνδικαλιστικοί ηγέτες που ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, βουβάθηκαν τελευταία κι εξαντλούν την παλληκαριά τους, με απεργίες κατόπιν εορτής! Να δείξουν βρε αδελφέ πως μπορούν κι αυτοί, να κινητοποιήσουν τους πολίτες ώστε στις επόμενες εκλογές, να …καταντήσουν Υπουργοί, Γραμματείς ή βουλευτές. Με τις οποίες απεργίες, το Οικονομικό Επιτελείο, όπως οι επιστάτες στις φυτείες, κοκορεύεται στ’ αφεντικά πως μειώθηκε το δημοσιονομικό κόστος αφού το Δημόσιο γλυτώνει, το μεροκάματο των απεργών! Από την άλλη, το «επαναστατικό» ΚΚΕ πού κρύφτηκε; Λούφαξε κι αυτό, περιμένοντας υπομονετικά τις επόμενες εκλογές;
Η σημερινή Κυβέρνηση κινδυνεύει, μόνο αν κορεσθεί ο εμφανέστατος σαδισμός, πολλών Ευρωπαίων ηγετών που, αφού κατεξευτέλισαν και τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη, ίσως επιθυμήσουν καινούριο …πτυελοδοχείο! Πρόθυμοι υπάρχουν πολλοί, να αναλάβουν τον …ιστορικό αυτό ρόλο!
Θα ρωτήσει λογικότατα κάποιος. Δηλαδή δεν υπάρχει λύση; ΟΧΙ πάντως απ’ αυτό το σάπιο πολιτικό σκηνικό! Είμαι πια πεπεισμένος πως κάποιοι από παιδιά, συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές πράγματι οργανώσεις ενώ παρακολουθούνται συστηματικά από ψυχολόγους. Όταν μεγαλώσουν και αναλόγως χαρακτήρα, κατευθύνονται σε καθοριστικά επαγγέλματα που επηρεάζουν την κοινή γνώμη (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, κλπ). Όσοι είναι φιλόδοξοι, διασκορπίζονται σε κόμματα «δεξιά», «αριστερά» και «κεντρώα» ενώ οι πιο αντιδραστικοί οδηγούνται στην «αναρχία»! Εκεί διαμορφώνεται από τους περισσότερους, η φιλοσοφία αποδοχής, της παγκοσμιοποίησης και του «διαφορετικού». Όσοι απ’ την άλλη απ’ αυτούς, δεν «βρωμίζουν», παίζουν (άθελα) το άλλοθι του συστήματος ώστε να μην κατηγορούνται οι υπόλοιποι.
Μόνη αποτελεσματική λύση, κατά την ταπεινή μου άποψη, βρίσκεται στην ειλικρινή εξομολόγηση, τους διακριτικούς Ορθόδοξους γέροντες, τις γεμάτες Εκκλησίες, τη Νηστεία, την Προσευχή, την Αγάπη στον συνάνθρωπο και την ακλόνητη Πίστη στο Θαύμα και το Έλεος του Θεού!
Δημήτρης