Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Προφητεία τοῦ ἁγίου Νείλου περὶ τοῦ συμφώνου συμβιώσεως

 

 http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMTIvMjIvZ2F5LWZ3dG80MzQzLmpwZw%3D%3D&t=0&w=820&h=457&a=Center
ΟΙ ΑΝΑ τὴν Χώρα σοδομιστὲς «ξεσάλωσαν», μετὰ τὴν ψήφιση τοῦ ἐπαίσχυντου νόμου περὶ τοῦ συμφώνου συμβιώσεως τῶν ὁμοφυλοφίλων καὶ ἐξαγγέλλουν τὴν «νίκη» τους, πρὸς καταισχύνη ὅλων ἡμῶν, ποὺ θεωροῦμε τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ, ὡς «νόμο» στὴ ζωή μας!
Παραθέτουμε ἕνα μικρὸ ἀπόσπασμα, συγκλονιστικῆς προφητείας, τοῦ ἁγίου Νείλου τοῦ Ἀσκητοῦ († 1651) γιὰ τὴν σημερινὴ ἠθικὴ κατάπτωση:

Καλπάζουσα ἡ στέγαση μουσουλμάνων σέ σπίτια καί περιουσίες Ἑλλήνων, μέ τήν ἐπίσημη σφραγίδα τοῦ Ο.Η.Ε. καί τόν μαμωνά τῆς Ε.Ε.!!! (Καί σχόλια ἐκ τοῦ Ἱστολογίου ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ)

 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCyHHrv6qsOMRkXasv4XvPDrTVfQ_d0nPWbrCYHysX_h1Z1pWn92Et0Qa2fRlYf1ooQ4wM3imv0cIz_vTCHIN1zo-W5GxvrB3FAvlMviMqdJTBe8QZIa1RM3T98S8x7oOgYDO09F6PwK8/s1600/doureios+ippos.jpg
Ἀφοῦ πρῶτα ἡ νεοταξική Ἑνωμένη Εὐρώπη
μᾶς ἐξαθλίωσε τεχνητά,
τώρα μᾶς πληρώνει τά ἐνοίκια, τούς λογαριασμούς
καί τό χαρτζιλίκι τῶν λαθρομεταναστῶν
 γιά νά τούς βάζουμε στά σπίτια μας!
(Γιατί περαμπιπτόντως δέν ἔδωσε χρήματα 
γιά τήν ἐξόφληση τοῦ χρέους στούς ἑταίρους της Ἕλληνες;...)
Καί πεῖτε μας:
πόσοι γνήσιοι Ἔλληνες ὑπάρχουν πού πεινᾶνε
καί θά ἀντισταθοῦν νά νοικιάσουν τό σπίτι τους 
στούς εἰσβολεῖς,
οἱ ὁποῖοι σέ λίγο χρόνο θά ἀφελληνίσουν 
καί θά ἀποχριστιανοποιήσουν τήν Πατρίδα μας;... 
Καταλάβατε τήν στρατηγική τῆς ἀναίμακτης ἅλωσής μας
τήν ὁποία ἐπιθυμεῖ δεκαετίες τώρα-καί ὄχι μόνο αὐτός-
ὁ ἀνθέλληνας Ἑβραῖος Κίσσινγκερ;
Θυμηθεῖτε ξανά τώρα τόν προδότη Τσίπρα
πού μετάλλαξε τό "ΟΧΙ" τοῦ δημοψηφίσματος σέ "ΝΑΙ", ἀντισυνταγματικῶς!
Ἀπό ἄθεο κι ἀπό "Ἕλληνα", ὅμως, μέ ἑβραϊκό κιπά στό κεφάλι
περιμένατε χαΐρι;
Οἱ ἁμαρτίες μας πληρώνονται κύριοι,
καί οἱ προσωπικές μας καί αὐτές πού διαπράττουμε
κατά τοῦ Θεοῦ καί κατά τῆς Πατρίδας!
Ἔχουμε ἐθνικό ἐπιτίμιο, ἄν δέν τό καταλάβατε ἀκόμη,
καί ὅσο δέν ἐπιστρέφουμε ἐν μετανοίᾳ 
στόν Χριστό καί στά πάτρια,
ἡ κατρακύλα μας θά συνεχίζεται ἀτομικά καί ὁμαδικά
non stop...

Η ΑΜΩΜΟΣ ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝΜ ΠΛΑΝΩΝ,

Β. Χαραλάμπους, Θεολόγου
 https://i1.wp.com/neotita.gr/_wg-wp/wp-content/uploads/2014/04/ESTAURWMENOS1-252x300.jpg
Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
__________________
Το ‘’θείον στάδιον της αμώμου Νηστείας’’ πλησιάζει.  Περάσαμε την Κυριακή της Αποκρέω και πορευόμαστε προς την Κυριακή της Τυροφάγου. «Ίδε καιρός, ίδε ημέρα σωτήριος, η της Νηστείας είσοδος, ψυχή γρηγόρησον και παθών τας εισόδους, απόκλεισον Κυρίω, ενατενίζουσα», ψάλλομε στον Όρθρο της Δευτέρας της Α΄ Εβδομάδος.  Σωτήριος καλείται  η της Νηστείας είσοδος, γιατί όντως εις σωτηρία άγει. 

Ενδεικτικό του μεγαλείου της νηστείας, που έχει θεσπίσει η Αγία μας Εκκλησία, είναι και αυτό που ψάλλομε : «Έφθασε νυν, εισήκται ο των αγώνων καιρός, το της νηστείας στάδιον, προθύμως άπαντες, απαρξώμεθα ταύτης, τας αρετάς Κυρίω, ως δώρα φέροντες».  Ο  Άγιος Πορφύριος συμβούλευε : «όλα να γίνονται με χαρά», «για τον αληθινό Θεό».  «Άμωμον» καλούμε την νηστεία (Εις το Λυχνικόν  της Α΄ Κυριακής των Νηστειών), την  οποίαν εθέσπισε η Αγία μας Εκκλησία.
«Τον της νηστείας καιρόν, φαιδρώς απαρξώμεθα, προς αγώνας πνευματικούς εαυτούς υποβάλλοντες, αγνίσωμεν την ψυχήν, την σάρκαν καθάρωμεν, νηστεύσωμεν ώσπερ εν τοις βρώμασιν εκ παντός πάθους, τας αρετάς τρυφώντες του Πνεύματος, εν αις διατελούντες πόθω, αξιωθείημεν πάντες, κατιδείν το πάνσεπτον Πάθος Χριστού του Θεού, και το Άγιον Πάσχα, πνευματικώς εναγαλλιώμενοι», ψάλλομε το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής εις το Λυχνικόν.  «Οι πνευματικοί άνθρωποι το κάνουνε για ψυχική ωφέλεια, για τον αληθινό Θεό», έλεγε ο  Άγιος Πορφύριος.

Οι αμαρτίες έχουν τον δικό τους θεό..!


Αγ. Ιουστίνου Πόποβιτς

Οι αμαρτίες έχουν τον δικό τους θεό και αυτός είναι ο διάβολος. Αυτός είναι και ο κύριος δημιουργός τους. Και οι άνθρωποι όταν κάνουν τις αμαρτίες γίνονται συνεργοί του διαβόλου και όχι μόνον αυτό, αλλά και δούλοι και υπηρέτες του. Οι αμαρτίες έχουν το βασίλειο τους, τον κόσμο τους και αυτός είναι η κόλαση. Και αυτός ο γήινος κόσμος μας, με την θεληματική, εκούσια διαβίωσή μας στις αμαρτίες, γίνεται και είναι δικός τους κόσμος. Και τόσο είναι δικός τους, όσο εμείς οι άνθρωποι με ευχαρίστηση κάνουμε τις αμαρτίες. Ο διάβολος έρχεται με την αμαρτία στον γήινο κόσμο μας και τον κατακτά ολοκληρωτικά με τις αμαρτίες που κάνουν οι άνθρωποι. Και με τη βοήθεια των αμαρτιών, ο διάβολος κυβερνά τους ανθρώπους και κυριαρχεί σ’ αυτούς με το θάνατο. Και κάνει τους ανθρώπους «αβοήθητους δούλους» και γίνεται θεός αυτού του κόσμου, «θεός του αιώνος τούτου» (Β’ Κορ. 4,4). Γι’ αυτό το λόγο, ο Κύριος Ιησούς Χριστός ονομάζει το διάβολο κύριο αυτού του κόσμου, «άρχοντα του κόσμου τούτου» (Ιωάν. 12,31, 14,30).