Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Φανέρωση των αξίων στον νεοφανή άγιο Ισίδωρο της Κρήτης



                                                
Μαρτυρία Χαράλαμπου Κ. Μανασάκη, από Γέργερη της Κρήτης.
Ηλεκτρονικό ταχυδρομικό: harrismanasakis@gmai​l.com

Φανέρωση των αξίων στον νεοφανή άγιο Ισίδωρο της Κρήτης

Ξημερώματα της 25ης Οκτωβρίου του έτους 2016 είδα καθ’ ύπνο, ότι βρισκόμουν στον ιερό ναό του νεοφανούς ιερομάρτυρος Ισιδώρου στο χωριό Βαλή του Ηρακλείου της νήσου Κρήτης. Εκεί ήταν πολλοί ιερείς φορώντας λευκές ιερατικές στολές. Στο νότια πλευρά του προαύλιου χώρου του ναού, σε ένα πεζούλι καθόταν χρυσοφορεμένος με την γνωστή του ιερατική στολή ο π. Νικόλαος Πέττας με την πρεσβυτέρα του Ανθή (όπως είναι στη φωτογραφία, που ατενίζει τα ουράνια). Τον πλησίασα δειλά και έκατσα δίπλα του. Τότε ένιωσα χαρά και τον ρώτησα αν μπορώ να τον ρωτήσω για κάποια πνευματικά ζητήματα και ήταν θετικός.

Καταρχάς ρώτησα τον γέροντα να μου πει την γνώμη του για τα κωλύματα της ιερωσύνης. Αρχικά μου είπε ότι με την εξομολόγηση λύνονται όλα τα αμαρτήματα, αλλά οι προϋποθέσεις, για να γίνει κάποιος κληρικός θέλουν προσοχή και περιορισμούς. Έπειτα τον ρώτησα; «Γιατί λένε ότι, αν εξομολογηθείς το κώλημα, μπορείς να γίνεις άγιος, αλλά όχι και ιερέας;». Τότε μου απάντησε: «Ότι τώρα κρίμα, που δεν τα κοιτάζουν, και πολύ τα θέματα αυτά. Και παλιότερα έκαναν ιερείς, χωρίς να κοιτάζουν και πολλά πολλά!».
Στο τέλος με ρώτησε αν με λένε Χαράλαμπο, και του απάντησα: «Ναι, έτσι με λένε, Γέροντα». Τότε με έβαλε το δεξί του χέρι στην κεφαλή μου, και μου διάβασε μία ευχή. Την στιγμή εκείνη ξύπνησα και ένιωθα μεγάλη χαρά σε συνδυασμό με πολύ αγαλλίαση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου