Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Τελέστηκε το μνημόσυνο του γέροντα Θεοδώρου (Νείλου) στο Κεφάλι (Φωτογραφίες)





 
Ιερουργούντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οδηγητρίας π. Παρθενίου τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό της Οσίας Κασσιανής στο Κεφάλι, το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Μακαριστού Γέροντος Νείλου (Θεοδώρου).
Παρά τον χειμωνιάτικο καιρό αρκετοί πιστοί παρακολούθησαν τη Θεά Λειτουργία και προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του.
Στο τέλος οι άνθρωποι που τον αγάπησαν και τον στήριξαν στο πέρασμά του από τον τόπο μας, ετοίμασαν ένα κέρασμα, ως μακαρία, στη μνήμη του...
Ο πατέρας Θεόδωρος ήλθε στον τόπο μας το Δεκέμβριο του 1997. Γεννημένος στη Σάμο το 1941 και μετά από ένα ντοκιμαντέρ του Νίκου Ψιλάκη που είχε δει για το Αγιοφάραγγο, αποφάσισε να έλθει στον τόπο μας.
Μόνος, χωρίς να πει σε κανένα τίποτα, πήρε ένα ταξί από το Ηράκλειο και τον μετέφερε ως τον πόρο του φαραγγιού!
Κατέβηκε, περπάτησε, και αν και χειμώνας αποφάσισε να μείνει σε σπηλιά στο Αγιοφάραγγο…

Το 2004 ανηφόρησε σε κορυφή των νοτιοδυτικών Αστερουσίων, μεταξύ Αγιοφαράγγου και Μαρτσάλου, όπου έκτισε μικρό ναό αφιερωμένο στο Προφήτη Ηλία. Στην πορεία και με τη συνδρομή φίλων της περιοχής ετοίμασε μικρές εγκαταστάσεις στο χώρο.
Όμως το 2009 εκδιώκεται από την περιοχή, από τον ιδιοκτήτη του χώρου…
Ανηφόρισε ακόμα ψηλότερα προς το Κεφάλι, όπου με τη συνδρομή και πάλι πιστών ίδρυσε Ησυχαστήριο αφιερωμένο στην Αγία Κασιανή…
Η υγεία του όλα αυτά τα χρόνια ήταν επιβαρυμένη και η υγρασία στο Κεφάλι τον δυσκόλευσε αφάνταστα.
Μετακινήθηκε για κάποιο διάστημα στην Ιερά Μονή Κουδουμά, όπου και παρέμεινε με την αδελφότητα, καθώς εκεί το κλίμα ήταν καλύτερο…
Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο  τις τελευταίες ημέρες και βρισκόταν στο ΠΑΓΝΗ, λέγοντας όμως σε όλους που τον επισκεπτόταν ότι μετά το ΠΑΓΝΗ θα πάει στο Κεφάλι, όπου είχε κτίσει ένα μικρό Ησυχαστήριο πριν λίγα χρόνια.
Ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Μοιρών που είχε μεταφέρει περιστατικό στο ΠΑΓΝΗ, τον πήρε πίσω στις Μοίρες. Μαζί του ήταν και ο γιος του.
Από εκεί με φιλικό αυτοκίνητο και με το οξυγόνο στο πρόσωπο, ξεκίνησε το τελευταίο του δρομολόγιο προς το Κεφάλι. Σαν έφτασαν στην Ιερά Μονή Οδηγητρίας στο μοναστήρι στο οποίο ανήκε ως μοναχός, κάτι αισθάνθηκε και ρώτησε που βρισκόταν… Του είπαν! Έκανε το σταυρό του και έδειξε να συνεχίσουν το δρόμο.
Λίγο πριν τις 11:00 τη νύχτα της Μεγάλης Πέμπτης  το αυτοκίνητο έφτασε στο Κεφάλι…
Οι συνοδοί του, τον μετέφεραν στο κελί του και τον έβαλαν στο κρεβάτι του.
Άνοιξε τα μάτια του, κοίταξε και γνώρισε το χώρο, γύρισε το κεφάλι του και παρέδωσε το πνεύμα του στο Θεό!
Ήταν Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016!
Να έχουμε την ευχή του…
Ζ. Κ.



  zzzfkefali 2
zzzfkefali 3
zzzfkefali 4
zzzfkefali 5
zzzfkefali 6
zzzfkefali 7
  zzznilos 2
zzznilos 1
zzznilos 3
zzznilos 4
zzznilos 5
zzznilos 6
zzznilos 7
zzznilos 9
zzznilos 10
zzznilos 12
zzznilos 13
zzznilos 14
zzznilos 15
zzznilos 16
zzznilos 17


πηγη e-mesara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου