Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Εις Μνημόσυνον αιώνιον



Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως κυρός Ιγνάτιος

Αγαπητοί μας εν Χριστώ αδελφοί, κλαίει η ψυχή μας, πονέσαμε για την κοίμηση του Αγίου Πενταπόλεως κ. Ιγνατίου. Θα μας λείψει πολύ. Εμείς οι νέοι της Θεσσαλονίκης, τα τέκνα του Αγίου Δημητρίου, τον αγαπούσαμε πολύ και ωφεληθήκαμε αφάνταστα από την οσία βιοτή του. Αποτελούσε για εμάς πρότυπο Επισκόπου.
Σε κάθε εκδήλωση που διοργανώναμε πάντοτε εμπνεόμασταν από το ιεραποστολικό του ήθος και τον ικετεύαμε να παραστεί. Σε μια από αυτές, προς τιμήν του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη, κατάφερε να παραστεί και να απευθύνει Χαιρετισμό. Η συγκίνησή μας δεν περιγραφόταν. Μάλιστα είπαμε δημόσια ότι θεωρούμε ότι σήμερα ανάμεσά μας είναι ο ίδιος ο Άγιος Νεκτάριος και δεν κάναμε λάθος. Απόδειξη ότι εκοιμήθη ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου της αγάπης και της συγχώρεσης.

Θα μας λείψει πολύ, δεν χρειάζονται άλλα λόγια, μόνο σιωπή και ιερό δέος μπροστά σε έναν σύγχρονο Άγιο Επίσκοπο. Η ευχή του και οι πρεσβείες του να μας σκεπάζουν όλους και να μας μεταδίδουν το ιεραποστολικό ήθος και τον ιεραποστολικό πόθο υπέρ σωτηρίας όλων των ψυχών. Τα συλλυπητήρια μας στον Άγιο Προϊστάμενο Πατέρα Αστέριο και σε όλους τους Πατέρες. Αιωνία του η μνήμη. Με απέραντο σεβασμό και συγκίνηση.
Πτυχιούχοι και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής και Άλλων Σχολών της Θεσσαλονίκης, τέκνα του Αγίου Δημητρίου και του Οσίου Πορφυρίου.

Υ.Γ.: Παραθέτουμε τη διεύθυνση στο διαδίκτυο όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε στο τέλος τον χαιρετισμό του Αγίου Πενταπόλεως κ. Ιγνατίου, στην εκδήλωση που μας έκανε την τεράστια τιμή και συμμετείχε. (Από το 1.17.30 λεπτό και εξής)  https://youtu.be/Sa6UIgG0zZc.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου