Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΗΣΙΩΣ 100.000 ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ 200.000 ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ!

alt Η Ελλάδα αιμορραγεί και αργοπεθαίνει!

Λέμε συχνά και πάντα στα δύσκολα που μας βρίσκουν «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει». Είμαστε ως λαός απόλυτα ταυτισμένος με αυτήν τη φράση και σε αυτήν επαναπαυόμαστε. Κι όμως, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), ένα εκατομμύριο Ελληνες χάθηκαν μέσα σε μία δεκαετία, η οποία χρονικά αποτελεί τη χειρότερη δημογραφικά δεκαετία μετά τη δεκαετία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου!

Ακόμη και στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν είχε υπάρξει αναλογικά τόσο μεγάλη πληθυσμιακή απώλεια, καθώς ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί από τον πόλεμο και την πείνα ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των χιλιάδων στις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ επέφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.
Η Ελλάδα αιμορραγεί και αργοπεθαίνει. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της απογραφής του 2011 στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (ποσοστό 49,2% του γενικού πληθυσμού) και 5.484.000 γυναίκες (ποσοστό 50,8%), όπως αναφέρουν τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα. Μπορεί να φαίνεται μείωση πληθυσμού σε σχέση με το 2001 μόνο 180.000 άτομα, αλλά τώρα θα πρέπει να υπολογίσουμε και τον παράγοντα των ξένων, οι οποίοι το 2001 υπολογίζονταν σε περίπου 300.000 και τώρα ξεπερνούν τους 1.300.000!

Οι αριθμοί αδιάψευστοι μάρτυρες

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Τσίρκα, πρόεδρο της Ενώσεως Σμυρναίων, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και έχει γράψει βιβλία σχετικά με αυτό: «Το 1980 η Ελλάδα ήταν δεύτερη σε γεννήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση (148.134), ενώ το 1999 άγγιξε την τελευταία θέση (100.265). Το 1999 οι θάνατοι (103.102) για πρώτη φορά υπερέβησαν τις γεννήσεις (100.265). Από στοιχεία που μας δίνουν δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας προκύπτει ότι το 33,28% των γεννήσεων που έγιναν εκεί προέρχεται από αλλοδαπές. Η συμμετοχή αλλοδαπών μαθητών στο Δημοτικό και Γυμνάσιο στα σχολεία των Αθηνών ανέρχεται σε 13.621 παιδιά, δηλαδή σε ποσοστό 18,57% του συνόλου των μαθητών.

»Στον Στρατό η απόδοση των κλάσεων από το έτος 2000 (83.000) έως στο 2013 (53.000) παρουσιάζει μια υστέρηση 30.000 στρατευσίμων, με τεράστια σημασία και ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην άμυνα της χώρας. Εχει υπολογιστεί ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2025 θα διαμορφωθεί στα 13,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων οι Ελληνες δεν θα ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια και από αυτούς το 20% θα είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών. Στη χώρα μας έχουμε 100.000 γεννήσεις ετησίως και 200.000 αμβλώσεις. Το 1997 οι γυναίκες που τεκνοποίησαν είχαν σε ποσοστό 45,4% ένα παιδί και το 39% δύο παιδιά, οι δε λοιπές κάτι περισσότερο των δύο. Για να αλλάξουν όλα αυτά απαιτείται ανάπλαση της ελληνικής παιδείας, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη νοοτροπία στους Ελληνες και κυρίως στους νέους και να ξαναγίνει το παιδί πηγή χαράς και ζωής για την ελληνική οικογένεια, να ξεφύγουμε από την ασφυκτική πίεση και την ανασφάλεια από την ύπαρξη του ενός ή των δύο παιδιών και να ξαναγίνουμε οι πολυμελείς ευτυχισμένες οικογένειες των περασμένων γενεών» καταλήγει ο κ. Τσίρκας.

«Να στηριχτεί ο θεσμός της οικογένειας»
«Το δημογραφικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και το οποίο όλους μας πρέπει να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά» αναφέρει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος και συνεχίζει. «Οι στατιστικές που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας είναι εξόχως απογοητευτικές, καθ’ όσον παρουσιάζουν ανησυχητικό το παρόν και ζοφερό το μέλλον για την πατρίδα μας. Η υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με τη γήρανση του πληθυσμού αποτελεί απειλή για το έθνος μας». Τονίζει μάλιστα: «Η τελευταία απογραφή παρουσιάζει την Ελλάδα ως μία γερασμένη χώρα, με τον πληθυσμό της να φθίνει συνεχώς κατά τα τελευταία έτη -το 2050 θα είμαστε, εξ όσων λέγουν οι εδικοί, λιγότεροι από 8.000.000. Βεβαίως τις διαπιστώσεις αυτές τις κάνουμε όλοι μας και ιδιαίτερα όσοι έχουμε την πνευματική και γενικότερη ενασχόληση με τον λαό μας».

Εκείνα που θα μπορούσαν να ανατρέψουν αυτό το φαινόμενο για τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο έχουν να κάνουν με: «Τη στήριξη του θεσμού της οικογένειας και ειδικά της πολύτεκνης και την αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων διαβίωσής της. Να υπάρξει ειδική φροντίδα για τον ελληνικό πληθυσμό στις παραμεθόριες περιοχές. Να ενημερωθεί ο λαός για τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει το έθνος μας από τη μείωση και τη γήρανση του πληθυσμού».

«Αυτοκτονούμε συλλογικά»
Για συλλογική αυτοκτονία κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας Βασίλειος Θεοτοκάτος: «Η δραματική εξέλιξη του δημογραφικού προβλήματος, εάν δεν ανακοπεί ο κατήφορος της υπογεννητικότητας, οδηγεί τη χώρα μας με μαθηματική ακρίβεια σε συλλογική αυτοκτονία. Χρειάζονται μέτρα και εκστρατεία ευαισθητοποίησης από όλους» τονίζει.

Προσευχή» στόν Ἅγιο Ἰούδα τόν Θαδδαῖο

«Προσευχή» στόν Ἅγιο Ἰούδα τόν Θαδδαῖο ἤ ἔντεχνα σχεδιασμένη παγίδα πιστῶν μετά κεκαλυμμένης μαγείας;

ioudasthad


Ἐρώτηση:

Μοῦ ἔδωσαν ἕνα φυλλάδιο μέ μία προσευχή τό ὁποῖο σᾶς ἀποστέλλω, ἡ ὁποία τιτλοφορεῖται «Προσευχή στόν Ἅγιο Ἰούδα τό Θαδδαῖο». Ἐγγυᾶται ἀποτελέσματα γιά ὅ,τι ζητήσει κανείς.  Δέν μοῦ ἀρέσει τό γεγονός ὅτι λέει πώς πρέπει «οἱ προσευχές νά ἀπαγγέλλονται 6 φορές τήν ἡμέρα ἐπί 9 ἡμέρες.  Παρακαλῶ σχολιάστε, πρόκειται περί πλάνης; Εὐχαριστῶ ἐκ τῶν προτέρων.
«Αγιώτατε Απόστολε, Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, πιστέ υπηρέτη και φίλε του Ιησού, η Ορθοδοξία, σ’ όλον τον κόσμο σε τιμά και σε επικαλείται ως Προστάτη των απελπισμένων υποθέσεων, αυτών για τις οποίες έχει χαθεί κάθε ελπίδα.
Προσευχήσου για μένα. Είμαι τόσο απελπισμένος/η και μόνος/η. Σε ικετεύω κάνε χρήση αυτής της ιδιαίτερης Χάρης που σου έχει δοθεί, να φέρνεις ορατή και γρήγορη βοήθεια όπου δεν υπάρχει καμμία σχεδόν ελπίδα βοηθείας. Βοήθησέ με τούτη την ώρα της ανάγκης, για να μπορέσω να λάβω την παρηγοριά και την βοήθεια της Αγίας Τριάδος, σ’ όλες μου τις ανάγκες, δοκιμασίες, και βάσανα – (εδώ εκφράζετε το αίτημά σας) – και να μπορώ να υμνώ τον Χριστό μαζί με σένα και με όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς.


Υπόσχομαι, ω ευλογημένε Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, να ενθυμούμαι πάντοτε αυτή τη μεγάλη Χάρη. Να σε τιμώ πάντοτε, ιδιαίτερα ως τον πιο δυνατό προστάτη μου, και μ’ ευγνωμοσύνη να ενθαρρύνω την ευλάβεια προς εσένα, ΑΜΗΝ.
Είθε το όνομα της Αγίας Τριάδος να λατρεύεται και να υμνείται απ’ όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, στους αιώνες των αιώνων, ΑΜΗΝ.
Είθε το όνομα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, να υμνείται και να δοξάζεται τώρα και παντοτεινά, ΑΜΗΝ.
‘Αγιε Ιούδα Θαδδαίε δεήσου για μας και άκουσε τις προσευχές μας, ΑΜΗΝ.
Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Ιησού Χριστού. Ας είναι ευλογημένο το όνομα της Υπεραγίας και Αειπαρθένου Μαρίας. Ας είναι ευλογημένος ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.
Σ’ όλο τον κόσμο και σ’ όλους τους αιώνες, ΑΜΗΝ.
Πάτερ Ημών ……
Χαίρε Μαρία Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά Σου.
Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ο Ιησούς.
Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών νυν και αεί και την ώρα του θανάτου ημών, ΑΜΗΝ».
«** Π Ρ Ο Σ Ε Υ Χ Η  Ε Ν Ν Ε Α Η Μ Ε Ρ Ο Υ **
Αυτή η προσευχή λέγεται όταν συναντάμε προβλήματα ή όταν δεν φαίνεται να υπάρχει βοήθεια και έχουμε σχεδόν απελπιστεί.
Οι προσευχές του εννεαημέρου πρέπει να απαγγέλονται εξ (6) φορές την ημέρα, επί εννέα (9) συνεχείς ημέρες. Οι προσευχές εισακούγονται την εννάτη και πριν και ποτέ μέχρι τώρα δεν απέτυχαν. Θα λάβετε τη Χάρη που ζητάτε, όσο απραγματοποίητη κι αν φαίνεται. (υπογραμμίσεις δικές μας).
(Διαδώστε την ευλάβεια στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο). Ο Άγιος Απόστολος Ιούδας έχει γράψει μία Επιστολή η οποία ευρίσκεται στην Καινή Διαθήκη, πριν από την Αποκάλυψη του Ιωάννου. Την διαδίδετε και αυτή με την παρούσα Ευλογία».

Ἀπάντηση:

Ἀγαπητέ ἀναγνώστη, πρόκειται περί πλάνης. Ὁ Ἰούδας ὁ Θαδδαῖος, ἦταν ἕνας ἀπό τούς δώδεκα Ἀποστόλους καί, ἀπό ὅ,τι φαίνεται (εἶναι λίγα τά βιογραφικά στοιχεῖα πού ἔχουν διασωθεῖ), ἀδελφός τοῦ Ἰακώβου τοῦ Ἀδελφοθέου, ἄρα καί κατά σάρκα ἀδελφός τοῦ Κυρίου.
Ἡ παροῦσα προσευχή μᾶς προβλημάτισε πολύ, γιά τέσσερις κυρίως λόγους:
 1. τρόπος μέ τόν ὁποῖο «πρέπει» νά ἐκτελεῖται, καί μάλιστα μέ ἐγγυημένα ἀποτελέσματα.
 2. Τά λόγια καί ἡ μορφή της.
 3. προέλευσή της, ἡ ὁποία δείχνει νά πηγάζει ἀπό προσευχή τῆς παπικῆς ἐκκλησίας.
 4. ἐμμονή της σέ ἕνα ὄνομα «Ἰούδα», καί γενικότερα σέ ἀναβίωση «ἀγνώστων».

1. Προβληματισμός γιά τόν τρόπο ἐκτέλεσης τῆς προσευχῆς

Κατ’ἀρχάς ὅπως πολύ σωστά ἀναφέρεις, καμμία προσευχή δέν «ἐγγυᾶται» ἀποτελέσματα καί μάλιστα μέσα σέ ἕνα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, π.χ. σέ 9 συνεχεῖς ἡμέρες.  Ποιός μπορεῖ νά πεῖ ΠΟΤΕ ὁ Θεός θά ἀποφασίσει νά πραγματοποιήσει τό αἴτημά μας; Εἶναι σάν νά ἐκβιάζω τόν Θεό νά ἐνεργήσει α) ὁπωσδήποτε β) γιά ὁποιοδήποτε θέμα καί γ) ὅποτε θέλω ΕΓΩ. Ἄρα κατεβάζω τόν Θεό στά δικά μου μέτρα καί σταθμά.
α) ὁπωσδήποτε:
Ὁ Κύριος ὅταν προσεύχεται στήν Γεθσημανῆ αἰτεῖται στόν Θεό Πατέρα « .. εἰ δυνατόν ἐστι, παρελθέτω ἀπ᾿ ἐμοῦ τὸ ποτήριον τοῦτο».  Ἐδῶ δέν λέει «ὁπωσδήποτε», λέει «εἰ δυνατόν». Ἄρα μᾱς διδάσκει ὁ Κύριος στήν Γεθσημανῆ (μαζί καί μέ ἄλλα), ὅτι δέν ἐκβιάζουμε τόν Θεό, ἀκόμα καί ἄν εἴμαστε καί ἐμεῖς «θεοί».  Ἀκόμα, τό αἴτημα τοῦ Κυρίου δέν ἔγινε δεκτό, ἀποδεχόμενος ὁ Ἴδιος τό θέλημα τοῦ ΠατρόςΜέσῳ τῆς προσευχῆς λοιπόν:
 • Αἰτούμεθα, δέν ἐκβιάζουμε,
 • μπορεῖ νά γίνει ἀποδεκτό τό αἴτημά μας μπορεῖ καί ὄχι,(ἴσως καί νά μήν εἶναι γιά τό καλό μας – βλέπε καί ἑπόμενη παράγραφο),
 • ἀποδεχόμαστε τό Θέλημα τοῦ Κυρίου.
β) γιά ὁποιοδήποτε θέμα:
Ὁ ἐμπνευστής τῆς «προσευχῆς» αὐτῆς προτείνει νά τήν λέμε «ὅταν συναντᾶμε προβλήματα, ὅταν δέν ἔχουμε βοήθεια καί ὅταν ἔχουμε ἀπελπισθεῖ».
Καί ἄν αὐτό τό ὁποῖο αἰτοῦμαι δέν εἶναι γιά τό καλό μου; Ἤ εἶναι γιά τό κακό τοῦ ἄλλου; Πάλι δουλεύει ἡ μυστήρια αὐτή «προσευχή τοῦ Ἰούδα»; Ἐγγυᾶται ἀποτελέσματα ἀνεξαρτήτως τοῦ αἰτήματος;  Καί καλά, ἕνας Ὀρθόδοξος Χριστιανός πού ζεῖ μέσα στήν ἐκκλησία, πού ζεῖ ἐν μετανοίᾳ, ἐξομολογεῖται, μεταλαμβάνει τῶν ἀχράντων μυστηρίων … πῶς εἶναι δυνατόν νά μήν ἔχει βοήθεια «ἀπό κανένα» ἤ νά «ἔχει ἀπελπισθεῖ»; Μήπως ἑπομένως αὐτή ἡ «προσευχή» προσπαθεῖ ἐντέχνως νά βρεῖ «ὀπαδούς» σέ ὅσους Ὀρθοδόξους ἔχουν χαλαρή σχέση μέ τήν ἐκκλησία; Καί ἄν εἶναι ἔτσι, καί οἱ Ἰεχωβάδες τήν ἴδια μέθοδο τῆς χαλαρῆς σχέσης μέ τήν ἐκκλησία δέν χρησιμοποιοῦν γιά νά προσεγγίσουν κάποιους ἀφελεῖς Ὀρθοδόξους;
γ) ὅποτε θέλω ΕΓΩ.
 • Ὁ ἄνθρωπος σήμερα θέλει γρήγορες λύσεις σέ ὅλα.  Ἐδῶ καί τώρα. Δέν λειτουργεῖ ἔτσι ἡ προσευχή.  Ἔτσι λειτουργεῖ ἡ ματαιοδοξία καί πλεονεξία τοῦ ἀνθρώπου, ἀκόμα καί αὐτή ἡ μαγεία.
 • Χρειάζεται πολύ μεγάλη ἁγιότητα γιά νά ἐνεργήσει ὁ Κύριος ἄμεσα σέ ἕνα αἴτημα, καί πάλι ἐάν ὁ Κύριος θελήσει. Μήπως εἴμαστε καί ἐμεῖς Ἅγιοι;
 • Ἡ μοναδική στιγμή στήν Ἱστορία πού ἔγινε «προγραμματισμένη» ἐπίσκεψη τῆς Θείας Χάριτος ἦταν αὐτή τῆς Πεντηκοστῆς, διότι ὁ Κύριος εἶχε προειδοποιήσει τούς μαθητές του ὅτι θά τούς ἀποστείλει τό Ἅγιο Πνεῦμα. Αὐτό πού ἀναφέρει τό φυλλάδιο ὅτι  «θά λάβετε τήν χάρη πού ζητᾶτε ὅσο ἀπραγματοποίητη καί ἄν φαίνεται(!)» θά μποροῦσε νά παραπέμψει ἀκόμα καί σέ πλάνη τύπου πεντηκοστιανῶν. Δηλαδή ὅσο χάρη καί νά ζητήσω θά τήν λάβω;  Ἄρα μπορῶ νά φτάσω καί στήν θέωση ἔτσι ἁπλά;  Ἄρα τί χρειαζόμαστε τήν διδασκαλία τῶν πατέρων, τήν μετάνοια, τήν Θεία Κοινωνία, τήν ἴδια τήν ἐκκλησία τοῦ Κυρίου;  Εἰσερχόμαστε στόν παράδεισο «Θεωμένοι» μέσα σέ 9 ἡμέρες!!  Ἔ καί κάποιος ἄλλος ὑποσχέθηκε «Θέωση» στήν Εὕα σέ μία στιγμή, καί βρέθηκε ἐκτός παραδείσου.
 • Ἕνας μεγαλόσχημος μοναχός κάνει δύο χιλιάδες ἤ καί περισσότερες μετάνοιες καθημερινά, χώρια τά κομποσκίνια, οἱ προσευχές κατ’ ἰδίαν, ἡ «ἀδιάλειπτη» προσευχή, ἡ συμμετοχή του στίς ἀκολουθίες κλπ. Γιά νά συγκρίνουμε τό «6 φορές τήν ἡμέρα ἐπί 9 ἡμέρες μέ τό π.χ 2000 μετάνοιες καί 100 κομποσκοίνια καί 2 ἀκολουθίες τήν ἡμέρα γιά 1,2, 10, 20, 50 χρόνια, ὅλη του τήν ζωή (τοῦ μοναχοῦ). Τί περιμένει; Νά τόν ἀκούσει ὁ Θεός τήν 1η ἡμέρα, τήν 10η, τόν 1ο χρόνο, πότε; Τήν Θεία Χάρη δέν μπορεῖ νά τήν ἐκβιάζει κανείς. Ὁ Ἅγιος Σιλουανός ἔλαβε τήν χάρη σέ 2 μῆνες ἀπό τότε πού πῆγε στό Ἅγιο Ὅρος νά ἀσκητέψει, καί ὅταν πῆγε νά ἐξομολογηθεῖ στόν πνευματικό του γιά νά ἐπιβεβαιώσει ἄν τό ὅραμα πού εἶδε ἦταν ἐκ Θεοῦ ἤ ἐκ τοῦ Πονηροῦ, ὁ πνευματικός του, ἀφοῦ τοῦ ἐπιβεβαίωσε ὅτι ἦταν ἐκ τοῦ Θεοῦ, τοῦ ἀπεκάλυψε ὅτι τοῦ ἰδίου τοῦ εἶχε πάρει 40 χρόνια προσευχῆς γιά νά ἀξιωθεῖ τῆς Χάριτος. Σέ κάποιον λοιπόν παίρνει 2 μῆνες σέ κάποιον ἄλλο 40 χρόνια, σέ ἄλλον ποτέ  …

2. Προβληματισμοί πού προκύπτουν ἀπό τά λόγια καί τήν μορφή τῆς ἰδίας τῆς προσευχῆς.

Ἐκ πρώτης ὄψεως ἡ προσευχή αὐτή δέν δείχνει κάτι τό ὕποπτο.  Θά μποροῦσε ἐνδεχομένως κανείς, καλῇ τῇ πίστῃ, νά πεῖ αὐτή τήν προσευχή μία φορά στόν Ἅγιο Ἰούδα τόν Θαδδαῖο μέ τό αἴτημά του καί ἄν ὁ Κύριος ἀποφασίσει νά δώσει τήν ἀπάντησή του ἐν εὐθέτῳ χρόνῳ, μέ τήν μεσιτεία τοῦ Ἁγίου Ἰούδα τοῦ Θαδδαίου, ἄς εἶναι εὐλογημένο. Ὄχι ὅμως καί ἀκολουθώντας τίς ὁδηγίες περί 6 φορῶν τήν ἡμέρα ἐπί 9 ἡμέρες κλπ
Σημεῖα πού προξενοῦν ἐντύπωση:
 • Ἡ χρήση τῆς δημοτικῆς γλώσσας (ὅταν ὅλες οἱ ἐπίσημες παρακλήσεις ἔχουν συνταχθεῖ στήν καθαρεύουσα). Ἀλλά ἄς ἦταν καί στήν καθαρεύουσα, γιατί οἱ λέξεις «Ὀρθοδοξία/Ὀρθόδοξοι» ἀναφέρονται ἐπίμονα 3 φορές στίς λιγοστές (12 περίπου) γραμμές τῆς «προσευχῆς»;  Μήπως ὁ ἐμπνευστής τῆς προσευχῆς αὐτῆς ἔχει ἄγχος νά δώσει «ταυτότητα» Ὀρθοδόξου;
 • Τό σημεῖο τῆς προσευχῆς : « .. νά σέ τιμῶ πάντα ὡς τόν πιό δυνατό προστάτη μου καί μέ εὐγνωμοσύνη νά ἐνθαρρύνω τήν εὐλάβεια πρός ἐσένα ..».  Οὐδέποτε ἕνας Ἅγιος περιμένει ἀπό τόν πιστό ἀνταπόδοση, τί κερδίζει ὁ ὁποιοσδήποτε Ἅγιος ἀπό ἐμᾶς ἤ τήν ὑπόσχεσή μας νά τόν τιμοῦμε ἤ νά διαδίδουμε τό ὄνομά του;  Ἔχει ἀνάγκη ἀνταπόδοσης, ἀναγνώρισης, ἤ δόξας;  Ἰδιαίτερα «ἀνθρωποκεντρικό» καί ἐκκοσμικευμένο τό φρόνημα τοῦ συντάκτη τῆς προσευχῆς, ἐάν ὄχι ἑωσφορικό.
 • Ἡ ὁποιαδήποτε προσπάθεια νά δημιουργήσει κανείς ἕναν «τύπο» προσευχῆς βάσει τῆς ὁποίας ὁ Θεός πρέπει νά λατρεύεται ἐν γένει ἀπό τούς πιστούς εἶναι ἐπικίνδυνο καί ἐκτός παραδόσεως τῆς Ὀρθόδοξου πίστεως.  Σύγχρονοι ὑμνογράφοι σάν τόν μακαριστό Ἁγιορείτη Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη, ἔλαβαν ἐπίσημα εὐλογία (ἄδεια), α) γιά νά συνθέσουν ακολουθίες και ὕμνους καί β) γιά νά τούς δημοσιεύσουν.  Ἀλλιῶς θά ἦταν πολύ εὔκολο ὁ καθένας νά ἔκανε αὐθαιρέτως ὅ,τι ἤθελε (ὅπως καί οἱ προτεστάντες).
 • Ἀναρωτιέται κανείς, χάθηκαν τόσες διαθέσιμες παρακλήσεις Ἁγίων, ἤ τῆς Παναγίας μας;  Σέ ὅλο τό λατρευτικό μέρος τῆς ἐκκλησίας μας δέν μπορεῖ νά βρεῖ κανείς παρηγοριά, καί ὁ μόνος τρόπος γιά νά τήν βρεῖ εἶναι ἀπό ἕνα αὐθαιρέτως δημιουργημένο φυλλάδιο; Μία ἐγκεκριμένη παράκληση στό ὄνομα τοῦ Ἁγίου Ἰούδα τοῦ Θαδδαίου θά ἦταν ὁπωσδήποτε προτιμότερη καί μέσα στήν λειτουργική τάξη τῆς Ἐκκλησίας.
 • Τό ὅτι ἡ προσευχή αὐτή ἐμφανίζεται ὡς πρόλογος σέ φυλλάδιο μίας τέτοιας παράκλησης πρός τόν Ἰούδα τόν Θαδδαῖο (ἐντέλει ὑπάρχει) καί φέρει τήν ἄδεια τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.(http://www.pigizois.net/latreia/paraklitikoi_kanones/index.htm). Πιθανότατα βρίσκεται ἐκεῖ ἀπό λάθος καί ἡ ἐν λόγῳ Ἱερά Μητρόπολη τῆς Ἰστοσελίδας «pigizois.net» δέν τό ἔχει προσέξει.

3. Ἡ προέλευσή της, δείχνει νά πηγάζει ἀπό προσευχή τῆς παπικῆς ἐκκλησίας.

Βρήκαμε ἑκατοντάδες ἀναφορές στό διαδίκτυο (στήν Ἀγγλική γλώσσα) σχετικά μέ τήν προσευχή αὐτή. Ἴσως ἡ πιό ἐνδιαφέρουσα ἀναφορά εἶναι ἡ ἑξῆς: http://www.catholic-saints.info/catholic-prayers/prayer-to-saint-jude-thaddeus.htm καί μάλιστα γιά 2 λόγους:
 • Προλογεῖ:  “Προσευχή πρός τόν Ἅγιο Ἰούδα τόν Θαδδαῖο, εὐχαριστηθεῖτε ἀπό τίς παρηγορητικές λέξεις αὐτῆς τῆς παραδοσιακῆς Καθολικῆς προσευχῆς!” («Prayer to Saint Jude Thaddeus, Enjoy the comforting words of this traditional Catholic Prayer»).
 • Τό Ἀγγλικό κείμενο εἶναι σχεδόν ἴδιο μέ τό Ἑλληνικό (!!!). Στό Ἑλληνικό ἔχει προστεθεῖ βέβαια «…ἡ Ὀρθοδοξία, σ’ ὅλον τόν κόσμο σέ τιμᾶ…»,  «…ὑμνεῖται ἀπ’ ὅλους τούς Ὀρθόδοξους Χριστιανούς..». Φαίνεται δηλαδή νά πήραμε μία μή ὀρθόδοξη προσευχή καί νά τίς δώσαμε εὔκολα «ταυτότητα» ὀρθόδοξης !
Ἄλλοι δείχνουν νά ἀφαιροῦν τήν ἀναφορά στήν Ἁγία Τριάδα, (http://www.stjude-shrine.org/prayers.htm καί http://forums.contracostatimes.com/topic/st-jude-thaddeus-prayer – στήν τελευταία δίδεται μάλιστα ἡ ΙΔΙΑ εἰδική ἔμφαση στόν 9ήμερο τρόπο προσευχῆς) καί ἄλλοι νά ἔχουν συνθέσει ὁλότελα διαφορετική προσευχή http://www.mycatholictradition.com/jude-thaddeus.html
Νομίζω πώς ὀφείλουμε νά συμπεράνουμε ὅτι ἡ προέλευση τῆς προσευχῆς αὐτῆς ΔΕΝ εἶναι Ὀρθόδοξη. Κάποιος τήν δανείστηκε ἀπό τούς αἱρετικούς, τήν μετέφρασε στήν νεοελληνική γλῶσσα καί τῆς ἔδωσε Ὀρθόδοξη «Ἰθαγένεια» !!

4. Ἡ ἐμμονή σέ ἕνα ὄνομα «Ἰούδα» καί γενικότερα σέ ἀναβίωση «ἀγνώστων».

Ταπεινῶς φρονοῦμε ὅτι, ὅταν τοποθετήσει κανείς μερικά ἀπό τά κομμάτια τοῦ νεοεποχίτικου “puzzle”, βλέπουμε τά ἑξῆς:
 • «Εὐαγγέλιο τοῦ Ἰούδα (Ἰσκαριώτου!!)»
 • «Προσευχή τοῦ Ἰούδα (Θαδδαίου – Ἀδελφοθέου)».
 • «Λειτουργία τοῦ Ἰακώβου τοῦ Ἀδελφοθέου».  Θά πεῖτε ποιά ἡ σχέση τῶν παραπάνω; Ἡ ἀναβίωση τῆς λειτουργίας αὐτῆς στίς ἡμέρες μας ἀντιπροσωπεύει τίς τάσεις τῆς «Λειτουργικῆς Ἀνανέωσης» πού ὑπάρχει σήμερα.  Ὁ Ἰάκωβος ὁ ἀδελφόθεος, ἀδελφός κατά σάρκα καί τοῦ Ἰούδα τοῦ Θαδδαίου καί οἱ δυό μαζί κατά σάρκα ἀδελφοί τοῦ Κυρίου.  Σύμπτωση;
Ἐν τέλει, φαίνεται πώς ἡ Νέα Ἐποχή προσπαθεῖ νά μᾶς μπερδέψει μέ Ἰοῦδες καί ἀδελφούς τοῦ Κυρίου (μέ ὅλη τήν εὐσέβεια πού ὀφείλουμε στόν Ἰούδα τόν Θαδδαῖο καί τόν Ἀπόστολο Ἰάκωβο) πού κατά κάποιο τρόπο ἀντιπροσωπεύουν μία χαμένη πίστη ἤ μία χαμένη ἐκκλησία πού πρέπει νά ἀναβιώσει ἐπί τῶν ἡμερῶν μας γιά νά ἐπιστρέψουμε στίς δῆθεν ρίζες τοῦ Χριστιανισμοῦ.
Λίγο ἀπόκρυφα εὐαγγέλια, λίγο κώδικας Ντα Βίντσι, λίγο ἀπό ὅλα …

Συμπέρασμα.

Πρόκειται περί πλάνης. Μία προσευχή χωρίς στοιχεῖα Ὀρθόδοξης προέλευσης, ἀντιθέτως μέ στοιχεῖα παπικῆς.
Ὁ τρόπος τοῦ ἐγγυημένου ἀποτελέσματος σέ συγκεκριμένο χρονικό διάστημα παραπέμπει στήν καλύτερη περίπτωση σέ ἀνθρωποκεντρική ἐκκοσμικεύση ἤ, στήν χειρότερη περίπτωση, σέ λευκή μαγεία.  Τό γεγονός ὅτι προλογεῖ τό βιβλιαράκι τοῦ παρακλητικοῦ κανόνα τοῦ Ἁγίου μᾶς προβληματίζει ἰδιαίτερα· ἡ μόνη λογική ἐξήγηση εἶναι ὅτι ὅποιος εἰσήγαγε τήν «προσευχή» αὐτή στό ἐπίσημο φυλλάδιο τοῦ παρακλητικοῦ κανόνα (πού φέρει τήν εὐλογία τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος) τό ἔκανε αὐθαίρετα – ἀφήνοντας νά ἐννοηθεῖ τάχα ὅτι ἡ Ἱερά Σύνοδος ἔδωσε εὐλογία καί γιά αὐτό!  Ἀσφαλέστερη ἡ ἀνάγνωση τοῦ παρακλητικοῦ κανόνα τοῦ Ἁγίου ἤ ἁπλά τό «Ἅγιε Ἰούδα Θαδδαῖε πρέσβευε ὑπέρ ἠμῶν – Ἀμήν» καί χωρίς νά περιμένει κανείς ἄμεσα ἀποτελέσματα ὅπως προαναφέραμε γιά νά μήν ἀποκτήσει ἑωσφορικό φρόνημα.

Γέροντας Πορφύριος:Ὁμιλία του ἰδίου


Xωρὶς τὴν Ἑλλάδα!

Παγκόσμιος χάρτης τῆς Coca-cola στὸ ὀλυμπιακὸ χωριό χωρὶς τὴν Ἑλλάδα!

Πῆγαν στὸ Λονδίνο γιὰ διακοπὲς καὶ εἶπαν νὰ περάσουν ἀπὸ τὸ πλέον ἐπίσημο ἐμπορικὸ στέκι τοῦ London 2012, στὸ κέντρο τοῦ Λονδίνου, στὸ Hyde Park, ἐκεῖ ὅπου συνέρρεαν καὶ ἀκόμη συρρέουν κατὰ χιλιάδες οἱ λάτρεις τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων. Ἀλλὰ ψάχνοντας τὸν χάρτη ἀνακάλυψαν ὅτι ἡ κοιτίδα τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων, ἡ χώρα μας, εἶχε βγάλει φτερὰ καὶ εἶχε πετάξει!  Ὅπως εἶχε... πετάξει καὶ ἀπὸ τὸν χάρτη ποὺ βρισκόταν μέσα στὸ Ὀλυμπιακὸ πάρκο.
Ὁ λόγος γιὰ τὸν πρώην ἐκπρόσωπο Τύπου τοῦ Δήμου Πατρέων Πέτρο Ψωμὰ καὶ τὴ σύζυγό του, γραμματέα τοῦ Δημάρχου Πατρέων Ἑλένη Κίτσιου, οἱ ὁποῖοι ἀνακάλυψαν ξαφνικὰ ὅτι προέρχονται ἀπὸ μία χώρα ἡ ὁποία δέν...ὑπάρχει!
"Αὐτὸ ποὺ ἀντικρίζεις στὸ Pin Trading Centre τῶν Ἀγώνων ξεπερνᾶ κάθε ὅριο προσβολῆς!" λέει ὁ Πέτρος Ψωμὰς. "Στὸ πλέον ἐπίσημο ἐμπορικὸ στέκι τοῦ London 2012, στὸ κέντρο τοῦ Λονδίνου, στὸ Hyde Park, ἐκεῖ ὅπου συρρέουν κατὰ χιλιάδες –οἱ ντόπιοι μιλᾶνε γιὰ ἑκατομμύρια- οἱ λάτρεις τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων καὶ τοῦ Ὀλυμπισμοῦ ὑπάρχει χάρτης τῆς ὑφηλίου μὲ τὴν Ἑλλάδα… ἀποῦσα! Unfair στὴ γλώσσα τῶν Ἐγγλέζων… Unfair καὶ στὴ γλώσσα τῶν Ἀμερικάνων ποὺ....

 ὡς μεγάλοι χορηγοὶ (Coca Cola) ἔχουν ἀναλάβει τοῦ συγκεκριμένου χώρου τὴν ἐπιμέλεια καὶ λειτουργία.
Τὸ εἴδαμε καὶ δὲν τὸ πιστεύαμε οἱ Ἕλληνες ποὺ ἐπισκεφτήκαμε τὸ χῶρο. Καὶ ἦταν τεράστια ἡ πρόκληση ὅταν ἐργαζόμενοι στὸ ἐμπορικὸ αὐτὸ κέντρο μᾶς παρότρυναν μὲ χαμόγελο «νὰ ἀνταλλάξουμε τὴν ὀλυμπιακή μας κονκάρδα μὲ ὅποια ἄλλη ἐπιθυμοῦμε καὶ νὰ καρφιτσώσουμε τὴ δική μας στὴ χώρα μας». Σὲ ποιὰ χώρα μας; Ἡ γενέτειρα τῶν Ἀγώνων, αὐτὴ ποὺ παρέλασε πρώτη στὸ στάδιο τοῦ Λονδίνου στὴν Τελετὴ Ἔναρξης, ἡ διοργανώτρια τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων τοῦ 2004, ἡ φτωχὴ Ἑλλάδα τῆς Εὐρώπης… ἔχει βουλιάξει! Σὲ ἕνα βαθὺ πέλαγος –ἀμφιβάλλω ἂν εἶναι καν τὸ Αἰγαῖο- πού, σύμφωνα μὲ τὸ συγκεκριμένο χάρτη, χωρίζει τὴν Ἰταλία ἀπ’ τὴν Τουρκία!"
Καὶ συνεχίζει ὁ Πέτρος Ψωμάς:
"Ἡ Ἑλλάδα σβήστηκε ἀπὸ τὸν χάρτη τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων τοῦ Λονδίνου! Ἐντελῶς! Μοιάζει ἀστεῖο, ὑπερβολὴ ἢ μία ἀκόμα γκάφα, ἀλλὰ δὲν εἶναι παρὰ μία προσβλητικὴ πραγματικότητα. Στὴν καρδιὰ τῶν Ὀλυμπιακῶν Ἀγώνων τοῦ 2012, σὲ ἐπίσημο ἐπισκέψιμο χῶρο, ἐκεῖ ὅπου στοιχειώδης ὑποχρέωση τῶν διοργανωτῶν ἦταν νὰ ἔχουν ἀναρτημένο ἕναν παγκόσμιο χάρτη ποὺ μὲ ἀκρίβεια θὰ ἐμφάνιζε καὶ τὶς 204 χῶρες ποὺ συμμετέχουν στοὺς Ἀγῶνες. Ἀκόμα κι ἂν ὁ χάρτης ἦταν διακοσμητικὸς καὶ ὄχι πρὸς χρήση".

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ

Ἡ περιπέτεια τοῦ Πέτρου καὶ τῆς Ἑλένης εἶχε ὅμως καὶ συνέχεια. Ὅταν διαπίστωσαν τὸ πρόβλημα, ζήτησαν ἐξηγήσεις ἀπὸ τὸν ὑπεύθυνό του Pin Trading Centre. H ἀπάντηση ἦταν ὅτι θὰ τοὺς σταλεῖ ἐπίσημα e-mail ἀπὸ τὸν χορηγὸ ποὺ εἶναι ἡ Coca Cola, γιὰ τὴν ἀπουσία τῆς Ἑλλάδας ἀπὸ τὸ χάρτη.  To e-mail ἦρθε δύο ἡμέρες μετὰ καὶ ἔλεγε ὅτι ἡ Ἑλλάδα εἶναι ἐκεῖ ἀλλὰ λείπουν μόνο τὰ νησιά της, ὅπως λείπουν καὶ τὰ Κανάρια νησιὰ καὶ κάποια μικρὰ νησάκια τῆς Ἀγγλίας! Τόσο ἁπλά!!!!
Βεβαίως ὅπως θὰ διαπιστώσετε καὶ ἀπὸ τὸ χάρτη, πουθενὰ δὲν φαίνεται ἡ Ἑλλάδα. Ἰταλία, Αἰγαῖο καί...κενό... Μετά...Τουρκία. Νέα γεωγραφία ἀπὸ τοὺς  Ἄγγλους.  Ἡ συνέχεια εἶχε ὡς ἑξῆς: Ὁ Πέτρος Ψωμὰς ἐνημέρωσε μὲ e-mail τὴν πρεσβεία τῆς Ἑλλάδας ἡ ὁποία καὶ ἀμέσως ζήτησε ἐξηγήσεις ἀπὸ τὴ διοργανώτρια ἀρχὴ καὶ τὴν Coca Cola.  Στὴν ἀπάντησή της στὴν πρεσβεία ἡ ἑταιρεία ζητοῦσε συγνώμη γιὰ τὸ ...ἀτόπημα, ἐξηγοῦσε ὅτι δὲν ἔγινε σκοπίμως καὶ δεσμευόταν ὅτι θὰ τυπώσει δύο νέους χάρτες ἕναν γιὰ τὸ Ὀλυμπιακὸ Πάρκο καὶ ἕναν γιὰ τὸ Pin Trading Centre.
Αὐτὸ θὰ συνέβαινε ἀπό...Δευτέρα. Μία μέρα δηλαδὴ μετὰ τὴ λήξη τῶν ἀγώνων. Τὴν Δευτέρα ποὺ πέρασαν ἀπὸ ἐκεῖ πάντως, ὁ χάρτης ἦταν ἐκεῖ ἴδιος καὶ ἀπαράλλακτος. Μνημεῖο ἀθλιότητας ἀπέναντι στὴν Ἑλλάδα.  Ἡ πρεσβεία πάντως συνεχίζει τὶς προσπάθειες καὶ τὶς πιέσεις γιὰ τὴν ἀποκατάσταση ἢς ἀδικίας.
ΥΓ. To καλύτερο εἶναι τὸ ἑξῆς: Τὸν χάρτη τῶν...ἀγράμματων τὸ εἶχαν καὶ σὲ ἰστοσελίδα: http://www.insidethegames.biz/collecting/17740-coca-cola-pin-trading-centre-in-hyde-park
thebest.gr