Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Ἐπεῖγον Ἐγκύκλιο Σημείωμα γιά τόν ἐμβολιασμό τῶν Ἱερέων ἀπό τόν Δημητριάδος Ἰγνάτιο πρός τούς Ἱερεῖς του, εἰδάλλως ἑβδομαδιαῖο ράπιντ τέστ ἤ κυρώσεις!

 



Καί βέβαια, διόλου τυχαῖο
πού ὁ συγκεκριμένος Ἐπίσκοπος
εἶναι ὁ ἕνας ἀπό τούς Καϊάφες πού θά κρίνουν
τούς διωκόμενους Ἐπισκόπους!

Επείγον εγκύκλιο σημείωμα με θέμα: «Εμβολιασμός ιερέων για την νόσο covid-19», εξέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος. Όπως επισημαίνει, οι πρόσφατες απώλειες δύο ιερέων της τοπικής μας Εκκλησίας είναι αυτές που μεγιστοποίησαν «την θλίψη και στενοχωρία μου για την εκδημία των δύο αδελφών μας και ιδιαίτερα του συμπρεσβυτέρου Δημητρίου, για τον οποίο νιώθω ότι δεν έκανα ό,τι θα μπορούσα για μην έχουμε αυτήν την έκβαση. […] Σας απευθύνω πατρική έκκληση και παράκληση όσοι δεν έχετε εμβολιαστεί να το πράξετε, εφόσον βέβαια δεν σας το απαγορεύει ο θεράπων Ιατρός σας».

Ολόκληρο το επείγον εγκύκλιο σημείωμα έχει ως εξής:

«Αγαπητοί  μου πατέρες και αδελφοί,

Με αισθήματα θλίψης, συντριβής αλλά και πατρικής ευθύνης, επικοινωνώ μαζί σας, δια του παρόντος Εγκυκλίου Σημειώματός μου, στον απόηχο της Εξοδίου Ακολουθίας του μακαριστού πλέον αδελφού μας π. Δημητρίου Πρασσά. Η ασθένεια του κορωνοϊού covid-19 που ευθύνεται για τον θάνατο πάνω από 13.000 Ελλήνων άγγιξε και την ιερατική μας οικογένεια και μας στέρησε, είναι αλήθεια, δύο εκλεκτούς και καλούς μας ιερείς.

Ο πρώτος, ο π. Ιωάννης Πρασσάς, ευλαβής και δραστήριος εφημέριος στο Γερακάρι Αγιάς, κοιμήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, μετά από πολυήμερη παραμονή στην εντατική διασωληνωμένος, σε ηλικία μόλις 56 ετών και δίχως να αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας. Για τον π. Ιωάννη μεν, εκείνο τον καιρό, δεν υπήρχε τρόπος προστασίας παρά μόνο τα μέτρα προφύλαξης. Τώρα, όμως, έχουμε το σχετικό εμβόλιο που αποδεικνύεται πλέον στην πράξη και εμπειρικά ότι προφυλάσσει από βαριά νόσηση και θάνατο. Γι αὐτό θεωρούμε κρίμα ότι ο αγαπητός μας π. Δημήτριος δεν είχε εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα, καθώς φαίνεται, ο οργανισμός του να μην μπορέσει να αντιμετωπίσει τον φονικό ιό.

Τα σκευάσματα έχουν λευκό στις οδηγίες.. Τα έχασαν Ευαγγελάτος & Καπραβέλος (Video)

 


 

 

Άνοιξε τις οδηγίες και επικράτησε σιωπή!!! Η φαρμακοποιός, κα Μουμούρη, που εργάζεται στο νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας, υποστήριξε ότι αρκετοί είναι οι υγειονομικοί που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

«Ως φαρμακοποιός, θα σας πω ότι η δουλειά μου είναι να διαβάζω τις οδηγίες του κατασκευαστή όταν έρχονται τα σκευάσματα» τόνισε η φαρμακοποιός του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», η οποία έδειξε on camera τις οδηγίες και εξήγησε πως τα φύλλα οδηγιών των εμβολίων ήταν κενά.

«Όταν ένα προϊόν δεν συνοδεύεται από φύλλο οδηγιών, αυτό είναι ύποπτο» συμπλήρωσε η κυρία Μουμούρη, με τον διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο, και τον δημοσιογράφο να τα χάνουν για μία στιγμή.

Επώνυμη καταγγελία για Έλληνες πολιτικούς που σκηνοθετούν τον ανύπαρκτο εμβολιασμό τους!

 


 

 

 

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε σήμερα το πρωί, στο περιθώριο της διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι

υγειονομικοί στο ΥΜΑΘ, ο πρόεδρος εργαζομένων του “ΑΧΕΠΑ”, Μπάμπης Κοροξενός.

O θρυλικός συνδικαλιστής κατήγγειλε ότι υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί oι οποίοι τρέμουν στην ιδέα του εμβολίου (φοβούνται μην μετατραπούν στις οντότητες του Harari) και βάζουν τα μεγάλα ώστε να αποφύγουν το τρύπημα αλλά να πάρουν όμως πιστοποιητικό εμβολιασμού. Προχωράνε μάλιστα στη σκηνοθεσία του εμβολιασμού τους!

Όπως ανέφερε, παίρνοντας τον λόγο κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη που έγινε στο ΥΜΑΘ, “το Σάββατο 22 Μαΐου στις 14.15, πολιτικό πρόσωπο εισήλθε στο νοσοκομείο συνοδευόμενος από τον διοικητή του νοσοκομείου και αφού πέρασε όλη τη διαδικασία, ήρθε η ώρα να εμβολιαστεί. Τότε, “ως εκ θαύματος, οι” άχρηστοι” νοσηλευτές που έχουν εμβολιάσει μόνο μερικές χιλιάδες κόσμου, ο διοικητής του νοσοκομείου πήρε τη σύριγγα από τα χέρια της νοσηλεύτριας και της είπε ‘άφησε το θα το κάνω εγώ στο γραφείο μου’”.

Ο κ. Κοροξενός ανέφερε στη συνέχεια πως “αν είναι έτσι να το κάνουμε και εμείς το εμβόλιο με αυτόν τον τρόπο”, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν οι υγειονομικοί να πάρουν ψεύτικα πιστοποιητικά “όπως κατά κόρον υπάρχουν στην Αθήνα και τα πουλάνε”.

"Δεν σου φιλώ το χέρι, μου λέει, γιατί φοβάμαι μην κολλήσω μικρόβια!" Αγ. Παΐσιος, από τα βιβλία ΛΟΓΟΙ Β' και Γ΄

 


 

 Ποῦ νά ἀκούσουν οἱ τωρινοί Ποιμένες
γιά χειροφίλημα!
Νομίζουν ὅτι οἱ πιστοί φιλᾶμε τό δικό τους χέρι
καί ὄχι τοῦ Χριστοῦ 
κι ὅτι ἀσπαζόμαστε τήν δική τους ἀρετή
καί ὄχι τήν Ἱεροσύνη πού ἔλαβαν Πνεύματι Ἁγίῳ!
Κολλάει κανείς κορωναϊό ἤ κάτι ἄλλο κακό
ἀπό τόν Χριστό
κι ἀπό τήν χάρη τῆς Ἱεροσύνης;

 

Θυμάμαι, και στο Κοινόβιο είχαμε έναν μοναχό που ως λαϊκός ήταν νωματάρχης. Τον είχαν βάλει διαβαστή, γιατί ήταν μορφωμένος. Τόσα χρόνια ήταν στο μοναστήρι και σιχαινόταν. Που να αγγίξη πόμολο! Με το πόδι άνοιγε την πόρτα ή σκουντούσε το μάνταλο με τον αγκώνα και μετά καθάριζε με οινόπνευμα το μανίκι που το ακούμπησε! Ακόμη και την πόρτα της εκκλησίας με το πόδι την άνοιγε. Και επέτρεψε ο Θεός, όταν γέρασε, να σκουληκιάσουν τα πόδια του, ιδίως το ένα με το οποίο άνοιγε τις πόρτες. Ήμουν παρανοσοκόμος, όταν ήρθε για πρώτη φορά στο νοσοκομείο της Μονής με δεμένο το πόδι. Μου είπε ο νοσοκόμος να το λύσω και εκείνος πήγε να φέρη κάτι γάζες. Όταν το άνοιξα, τι να δω! Πω, πω, ήταν γεμάτο σκουλήκια! Πήγαινε στην θάλασσα, του λέω, πλύν' το, να φύγουν τα σκουλήκια, και έλα να κάνουμε αλλαγή. Που είχε φθάσει! Τι τιμωρία! Εγώ τα έχασα. Μου λέει ο νοσοκόμος: Κατάλαβες από τι είναι αυτό; Κατάλαβα, του λέω, επειδή ανοίγει την πόρτα με το πόδι!

Αποφάσεις ΔΙΣ για Θήρας, Αιτωλίας και Κυθήρων! Φωτό


kithiron aitolias thiras

 

Συνήλθε επί διήμερο, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την χθεσινή συνεδρία ο Μακαριώτατος Πρόεδρος έθεσε υπ’ όψιν των Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επιστολή παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου.

Κατόπιν εισηγήσεώς Του, η Δ.Ι.Σ. επεφυλάχθη να αποφανθεί, αφότου ο Μακαριώτατος επικοινωνήσει προσωπικά με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη. Μετά από την λήξη της συνεδρίας ο Μακαριώτατος ανεζήτησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, ο οποίος τού δήλωσε ότι δεν έχει υπογράψει επιστολή παραιτήσεως, απέστειλε δε αυθημερόν επιστολή του προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, με την οποία επαναλαμβάνει την διάψευσή του.

Κατόπιν τούτων, η Ιερά Σύνοδος απεφάσισε την αποστολή του παραληφθέντος κειμένου παραιτήσεως στον ανωτέρω Μητροπολίτη για τις ενέργειές του.

Κατά τις δύο Συνεδρίες η Δ.Ι.Σ.:

Γ. Ιωαννίδης: «Οι εμβολιασμένοι θα διακινούν την πανδημία και θα μολύνουν ανεμβολίαστους - Θα φτάσουμε 20.000 νεκρούς»!

 


 

 Καί φυσικά τά Μέσα Μαζικῆς Ἐξαπάτησης
θά ἀνανακοινώνουν θανάτους "ἀνεμβολίαστων"
καί θά τά φορτώνουν ὅλα σ' αὐτούς.
Ἔτσι, καί τούς ἐμβολιασμένους θά σκοτώνουν
(ἔρχεται καί τρίτη δόση ἐμβολίου κι ἔχει καί παρακάτω...)
καί στούς ἀνεμβολίαστους
 θά ἀσκοῦν πιέσεις καί bullying 
γιά νά τούς ξεκάνουν κι αὐτούς!
 

Την επανεμφάνιση του έκανε ο κορυφαίος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γιάννης Ιωαννίδης. Ο καθηγητής μίλησε τόσο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τα μέτρα που αναμένεται αν ανακοινώσει σήμερα το καθεστώς, για την τρίτη δόση, για τον εμβολιασμό παιδιών, αλλά και για τις φωτιές.

Ο καθηγητής Ιωαννίδης τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, τονίζοντας πως πρέπει να εμβολιαστούν οι ευπαθείς και οι ηλικιωμένοι, αλλά η υποχρεωτικότητα ουσιαστικά θα έχει αρνητικά αποτελέσματα. 

«Είναι η σωστή κίνηση να εμβολιάζεται κάποιος που εργάζεται σε υπηρεσίες υγείας. Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί έχουν επιχειρήματα. Είναι λάθος να τους διώξουμε από το σύστημα υγείας. Εάν χάσουμε ένα 20-30% θα βρεθούμε ακόμα σε πιο δύσκολη θέση».

Και συνέχισε αναφορικά με το τι προσφέρει το εμβόλιο: «Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια για την διάδοση και τον περιορισμό της διάδοσης του επιδημικού κύματος. Ενώ διατηρεί πολύ καλή αποτελεσματικότητα για ζητήματα διασωλήνωσης, νοσηλείας και θανάτου, η αποτελεσματικότητα στο να περιορίζει την μεταδοτικότητα είναι περιορισμένη. Το εμβόλιο από μόνο του δεν θα σταματήσει το επιδημικό κύμα» πρόσθεσε. Ενώ έκανε αναφορά στην περίπτωση του Ισραήλ εκεί που τουλάχιστον το 50% των διασωληνωμένων είναι εμβολιασμένοι. 

Η Γιόγκα δεν είναι γυμναστική, αλλά μαζί με τον Διαλογισμό αποτελούν θρησκευτικό σύστημα του Ινδουισμού

 


Μιχαήλ Χούλη, Θεολόγου

Δεν πρόκειται για ένα αθώο παιχνίδι χαλάρωσης και δεν θυμίζουν οι επιδόσεις των γιόγκι αθλητικές δραστηριότητες, αλλά έχει να κάνει με θρησκεία και μεταφυσικό χώρο. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, όπως επισημαίνουν ειδικοί μελετητές στο χώρο της αθλητιατρικής [βλέπε Χρήστου Ταγαράκη: «Είναι η γιόγκα σωματική άσκηση-γυμναστική;», εκδόσεις Διάλογος, Αθ. 2010, και από www.antibaro.gr/article/611. Ο συγγραφέας είναι βραβευθείς ερευνητής αθλητιατρικής, στο Γερμανικό Πανεπιστήμιο Αθλητισμού Κολωνίας, στην Γερμανία]. Η γιόγκα έχει απωανατολίτικη προέλευση και, όπως θα διαπιστώσουμε, το περιεχόμενό της διαφέρει πλήρως από εκείνο του Χριστιανισμού. Στην Ινδία, μάλιστα, θεωρούν ανάρμοστη συμπεριφορά το να παρουσιάζουν στη Δύση ορισμένοι επιτήδειοι την γιόγκα και το διαλογισμό ως γυμναστικές μόνο ασκήσεις, για ευεξία και ψυχολογική εκτόνωση, αφού πρόκειται για αναπόσπαστο μέρος του Ινδουισμού και του Βουδισμού. Όπως οι γονυκλισίες, οι «μετάνοιες» δηλαδή στην Ορθόδοξη παράδοση, δεν είναι γυμναστικές ασκήσεις αλλά έχουν σχέση με την θρησκευτική πίστη μας, κατά παρόμοιο τρόπο οι ασκήσεις της γιόγκα παραπέμπουν στην ινδουιστική αντίληψη της ζωής και έχουν γνήσιο μεταφυσικό υπόβαθρο (βλ. ιστοσελίδα Αποστολικής Διακονίας Εκκλησίας Ελλάδος, http://www.apostoliki-diakonia.gr).

Αφγανιστάν, Ελλάδα και οι γιγάντιες μεταναστευτικές ροές

 


Το Αφγανιστάν, επίσημα Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, έχει πληθυσμό 33 περίπου εκατ. κατοίκους και έκταση σχεδόν πενταπλάσια από την Ελλάδα (647.000 τ.χλμ.). Ιστορικά, κατά τον τρίτο Αγγλο-Αφγανικό πόλεμο του 1919, οι Αφγανοί κατάφεραν να νικήσουν τους Άγγλους και να τους υποχρεώσουν να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία τους. Όταν οι Σοβιετικοί αποχώρησαν από το Αφγανιστάν, το 1989, και μετά από εννέα χρόνια περίπου στρατιωτικής κατάληψής του από την ΕΣΣΔ, ακολούθησε μια περίοδος αστάθειας κατά την οποία αναδεικνύεται το ισλαμικό κίνημα των Ταλιμπάν. Η κατάρρευση της τότε Σοβιετικής Ένωσης επιτάχυνε την ανάδυση των ισλαμιστών φονταμενταλιστών, καθώς η χρήσιμη οικονομική βοήθεια της Σοβιετικής Ένωσης προς το Αφγανιστάν διεκόπη.

Το 1996, οι σκληροπυρηνικοί Ταλιμπάν καταλαμβάνουν την πρωτεύουσα Καμπούλ και επιβάλουν ένα αυστηρό ισλαμικό καθεστώς βασισμένο στην Σαρία, απαγορεύοντας την μουσική, την τηλεόραση, καταπιέζοντας τις γυναίκες, κλπ. Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η Αμερική, η Βρετανία και οι συμμαχικές δυνάμεις αναλαμβάνουν στρατιωτική δράση και ανατρέπουν το καθεστώς των Ταλιμπάν. Με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη χώρα εγκαθίσταται διεθνής στρατιωτική δύναμη την διοίκηση της οποίας ανέλαβε το ΝΑΤΟ το 2003. Το 2004 διενεργούνται εθνικές εκλογές και πρόεδρος εκλέγεται και επανεκλέγεται ο Χαμίντ Καρζάι (2004-2014).

Ο Ασράφ Γκάνι ήταν ο δεύτερος πρόεδρος του Αφγανιστάν μέχρι τις 15 Αυγούστου 2021. Πλέον, μετά από 20 χρόνια, κυρίαρχοι στο Αφγανιστάν είναι ξανά και πάλι οι σκληροί και ακραίοι μουσουλμάνοι Ταλιμπάν. Όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο που μετέδωσε το Al Jazeera, οι ένοπλοι Ταλιμπάν που κατέλαβαν το γραφείο του προέδρου Ασράφ Γκάνι, μετά την φυγή του οδικώς στο Τατζικιστάν, άρχισαν να ψέλνουν στίχους από το Κοράνι με ορισμένους μάλιστα να εμφανίζονται να δακρύζουν. Νωρίτερα, ο κόσμος όλος είδε την ταχύτατη κατάρρευση του κυβερνητικού στρατού, σαν σημαδεμένα τραπουλόχαρτα, με εικόνες που μόνο σοκ μπορούσαν να προκαλέσουν.

Tα καθαρά χωράφια βγάζουν τα καλύτερα φυτά!

 


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΛΑΚΤΙΑ

(ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΡΑΝΙΔΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ)

Ένα ωραίο παραμύθι με ολοζώντανες ιστορίες!  Ονομάζεται Γαλακτία η προορατική και διορατική Γερόντισσα της Κρήτης!  Ευχαριστώ που με έκανε κόρη της!  Ευγνωμονώ που την είχα και την έχω μάνα μου!  Συναρπαστική η συντροφιά της σαν παραμύθι!  Πραγματική σαν επιστημονικό ντοκιμαντέρ!  Ζούσα το υπερφυσικό κάθε μέρα και σαν υπνωτισμένη από την Θεία Χάρη το δεχόμουνα ως ευχάριστη φυσική έκπληξη.  Περνούσα μαζί της παραδεισένια τον καιρό μου χωρίς να δημιουργεί η λογική απορίες, ούτε η συντροφιά να μου φαίνεται ανόμοια για τα δικά μου αμαρτωλά δεδομένα!  Τώρα τα αξιολογώ όλα αυτά, θαυμάζω, εκπλήσσομαι, απορώ, κατανύσσομαι, κλαίω και συχνά μονολογώ: <έζησα κάτω από την σκιά μιας ουράνιας, τόσο θαυμαστής γυναίκας και το άντεξα;>.  Ησυχία Θεού ήταν η συναναστροφή μαζί της, απόλαυση καρδιακής ειρήνης, εσωτερικής πληρότητας, ευεξίας ψυχικής, δεν ξέρω αν έχω λέξεις κατάλληλες να εκφρασθώ.