Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Συγκλονιστικές μαρτυρίες ἀπό τό “παιδί”τοῦ γέροντος Παϊσίου


 Ο ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ
N.A.S.A. ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΟΥΪΛ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ
ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕ

 ΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΣΕΪΧΗ ΣΤΗΝ
ΣΥΡΙΑ!

(ΒΙΝΤΕΟ)
ΜΕΡΟΣ 1ον
Η συγκλονιστική αφήγηση ενός από τους λίγους ανθρώπους που έζησαν πολλά χρόνια σε στενή επαφή με τον αγ. γέροντα Παΐσιο.
Ο Γεώργιος Τάουϊλ είναι Σύρος, βαπτισμένος στην Λαοδικεία, είναι ψυχίατρος των αστροναυτών στην N.A.S.A.,
ακαδημαϊκός στην Ν. Υόρκη. Σπούδασε ιατρική στην Ελλάδα αλλά όταν πήγε
στο Αγ. Όρος θέλησε να γίνει μοναχός. Λίγες ώρες πρίν την κουρά του πήγε
και τον βρήκε ο αγ. γέρων Παΐσιος και του είπε:
“Δεν πρέπει
να γίνεις μοναχός, σπούδασες γιατρός και η αποστολή σου είναι να
παίρνεις τον πόνο από τους ανθρώπους. Σήμερα κι όλας θα κατέβεις στην
Αθήνα, έχω τακτοποιήσει όλα που θα μείνεις κλπ.
Αν υπακούσεις θα είμαι πνευματικός σου, αλλά να ξέρεις είμαι αυστηρός”

Του ζήτησε
να φύγει για την Αθήνα την επόμενη αλλά ο γέροντας ήταν κάθετος:”Σήμερα
θα φύγεις αλλιώς κάνε ότι καταλαβαίνεις, αν μείνεις δεν θα είσαι τίποτε,
ούτε γιατρός ούτε μοναχός!” 

Εδώ είναι το πρώτο μέρος, ακολουθούν
άλλα τέσσερα μέρη, στα οποία για πολλά. Για την ζωή του με τον αγ.
γέροντα, για την πορεία του στην επιστήμη της ψυχιατρικής, για την
N.A.S.A., για τις αποστολές του στο Ιράκ, στο Λίβανο, παλιότερα αλλά και
προ ημερών στην Συρία, για τον Πούτιν και για τις…Ηνωμένες Ορθόδοξες
Πολιτείες…!!!
Σε αυτό το βίντεο κάνει αναφορά στις
πρώτες μέρες που κοιμόταν στην καλύβη του αγ. γέροντος στις επισκέψεις
τις Παναγίας του Κυρίου μας και της Αγ. Ευφημίας καθώς και στο περίφημοθαύμα της ανάστασης του Σαουδάραβα Σείχη αφού καί τον ίδιο γνώρισε αλλά και τους δολοφόνους του!!!

“Πληροφορημένος” από τον αγ. γέροντα (το
2007) πήγε και τους βρήκε στις ψυχιατρικές φυλακές όπου του είπαν ότι
είχαν μετανοήσει και τον…περίμεναν!!! Τους έδωσε τον μεγάλο αγιασμό
και αντίδωρο και μετά από λίγο έφυγαν από την ζωή…

Πλησιάζει η ώρα ανακήρυξης της ΑΟΖΤου Μιχάλη Ιγνατίου
Την προηγούμενη Κυριακή (16 Δεκεμβρίου 2012) γράφτηκαν εφτά άρθρα για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι, χωρίς καμία αιτία, έχει αρχίσει ένας «εμφύλιος πόλεμος» για το θέμα αυτό και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς δεν διάβασε σωστά τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, που ήταν ο πρώτος αλλά και ο μοναδικός που άρχισε να γράφει για το μείζον αυτό ζήτημα ήδη από το 1982. Επί πολλά χρόνια τον χαρακτήριζαν γραφικό, αν και τώρα όλοι τον αντιγράφουν – χωρίς, δυστυχώς, να τον αναφέρουν.
Είναι, ωστόσο, πιο σημαντικό το ότι δεν γράφουν τι ακριβώς είπε περί ΑΟΖ, με αποτέλεσμα να δημοσιεύονται βλακείες από καθηγητές (με ή χωρίς εισαγωγικά) που δεν έχουν ιδέα για το αντικείμενο. 
Ο κ. Καρυώτης, ο οποίος ήταν μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, κατάλαβε την αξία της ΑΟΖ από την ώρα που ψηφίστηκε το Σύνταγμα των Θαλασσών και των Ωκεανών του πλανήτη Γη και άρχισε να γράφει για το θέμα πριν από τριάντα χρόνια. Μερικοί τον ανακάλυψαν μόλις… χθες.
Πριν από μερικά χρόνια, ο υποφαινόμενος δημοσίευσε τις ιδέες του στο Έθνος και στον Φιλελεύθερο της Κύπρου και από τότε όλοι ασχολούνται με την ΑΟΖ. Εκείνο, βέβαια, που ελάχιστοι θυμούνται είναι ότι ο κ. Καρυώτης δεν αναφέρθηκε ποτέ στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι γνώριζε από τότε τις μυστικές εκθέσεις των Αμερικανών για τον ορυκτό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου. Και οι εκθέσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές και υποβοηθητικές για την Ελλάδα.
Από την αρχή περιέγραψε ότι ο θαλάσσιος χώρος της Ελλάδας είναι ιερός όσο κι αυτός της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών. Δημοσίευσε και τον χάρτη που παραθέτω, που όλοι τώρα αντιγράφουν, αναφέροντας ότι αυτή η περιοχή είναι μεγαλύτερης έκτασης από την έκταση της χώρας.
Σήμερα 134 κράτη έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ, αν και στην πλειονότητά τους δεν διαθέτουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αποφάσισαν, όμως, να προασπίσουν το θαλάσσιο χώρο που τους ανήκει όχι μόνο για πιθανές ποσότητες ορυκτού πλούτου, αλλά και για την προστασία της αλιείας τους και του περιβάλλοντός τους, κάτι που δεν υπάρχει στην υφαλοκρηπίδα. «Μερικοί, μιλώντας μόνο για υφαλοκρηπίδα, προσπαθούν να παίξουν το παιχνίδι της Τουρκίας», πιστεύει ο κ. Καρυώτης και προσθέτει: «Ξεχνούν ότι ο κύριος λόγος που οι Τούρκοι δεν υπέγραψαν το Δίκαιο της Θάλασσας και αρνούνται μέχρι σήμερα να προσχωρήσουν στη Συνθήκη δεν είναι κανένας άλλος παρά η δημιουργία της ΑΟΖ». Επί τριάντα χρόνια, οι Τούρκοι αρνούνται να συζητήσουν το θέμα της ΑΟΖ και, δυστυχώς, η Ελλάδα συνεχίζει να ικανοποιεί το αίτημά τους.
Με λύπη παρατήρησα ότι κάποιοι που ανήκουν στο λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό χώρο» προσπαθούν να πείσουν ότι, εάν η χώρα μας δεν έχει ορυκτό πλούτο, δεν χρειάζεται να κάνει ΑΟΖ. «Όλοι μας λένε ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει ένα μεγάλο μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Δηλαδή πρέπει να απεμπολήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και στις θάλασσές μας, εάν δεν είναι πλούσιες;» ρωτά ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής.
Οι 134 χώρες –μεταξύ αυτών και η Κύπρος– έκαναν μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ και κανένα κράτος που είχε διαφορές μαζί τους δεν τους κήρυξε τον πόλεμο. Ο λόγος, φυσικά, ήταν πολύ απλός. Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο κ. Καρυώτης, ανακήρυξη και οριοθέτηση δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η ανακήρυξη δεν παρουσιάζει τα θαλάσσια σύνορα ενός κράτους εφόσον δεν απέχει περισσότερο από 400 ν.μ. από ένα άλλο παράκτιο κράτος.
Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, με την ανακήρυξη της ΑΟΖ το 2004 δεν προσδιόρισε τα θαλάσσια σύνορα της Κύπρου. Αυτό έγινε μόνο όταν η Κύπρος έκανε οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο, το Λίβανο και το Ισραήλ. Ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν «ειδικοί» που δεν γνωρίζουν αυτή την τεράστια διαφορά. Οι περισσότεροι που παρουσιάζονται σαν υπέρμαχοι ή σαν αντίπαλοι της ΑΟΖ σίγουρα δεν έχουν διαβάσει τα 320 Άρθρα της Σύμβασης του 1982 και τα 11 Παραρτήματά της, που είναι πάνω από 200 σελίδες. Έφτασε η στιγμή να το πράξουν…
Η κατάσταση έχει αλλάξει ριζικά τον τελευταίο καιρό. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται ότι έχει διαβάσει τα άρθρα του καθηγητή και έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της ΑΟΖ. Επίσης, φαίνεται ότι σύντομα θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα ανακηρύσσει την ελληνική ΑΟΖ. Γνωρίζει, ασφαλώς, ότι αυτό είναι το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει οριοθέτηση, οικοπεδοποίηση, εξόρυξη και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Εύκολα ξεχνούν μερικοί πως απέτυχαν οι Τούρκοι όταν πρόσφεραν παράνομα οικόπεδα κοντά στο Καστελόριζο –που πρώτος ο καθηγητής ανέδειξε την αξία του– σε πετρελαϊκές εταιρείες κι αυτές αρνήθηκαν να τα παραλάβουν.
Ο χρόνος θα δείξει εάν η Ελλάδα διαθέτει τερά- στιες ποσότητες υδρογονανθράκων, αλλά μέχρι τότε πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί στα σχό- λια και στις αναλύσεις μας και να αφήσουμε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην οριοθέτηση της ΑΟΖ. Κι όταν γίνει αυτό, να μην αρχίσουμε να πανηγυρίζουμε για κάτι το αυτονόητο
Περὶ αὐτῶν τῶν διαφημίσεων

Σκληρή απάντηση του Πάνου Καμμένου στον “Ανδρίκο” Παπανδρέου: “Οι Έλληνες θα σας βρούμε όπου κ’ αν είστε”!


20121222-111759.jpgΆμεση ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου μόλις ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού, “Ανδρίκος” Παπανδρέου κοινοποίησε την πρόθεση του να καταθέσει νέα αγωγή για να εκδικαστείς την προγενέστερη αγωγή που έχει αναβληθεί… 4 φορές! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων”.
Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος θεωρεί ότι η κατάθεση της νέας αγωγής γίνεται για να κωλυσιεργήσει την επερχόμενη δίκη που έχει προσδιοριστεί για να τέλη Ιανουαρίου. Κατονομάζει τον κ. Χάρη Παμπούκη ως νομικό σύμβουλο του αδελφού του τ. πρωθυπουργού που του δίνει οδηγίες προς την κατεύθυνση της “παράτασης”. Καταλήγει
όμως σκληρά την ανακοίνωση του, ξεκαθαρίζοντας ότι τα νομικά τερτίπια δεν θα εμποδίσουν την παραδειγματική τιμωρία αυτού και του αδελφού του, ενώ κλείνει λέγοντας ότι “Οι Ελβετικές σας εταιρείες και οι λογαριασμοί δεν θα σας σώσουν. Οι Έλληνες θα σας βρούμε όπου και αν είστε”!
(Φωτό: Το newsletter του 2010 με τις συμβουλές για τα CDS και στον πίνακα η πορεία των ελληνικών ασφαλίστρων, όπου φαίνεται η εκτίναξή τους στις 1.000 μονάδες. Από την εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν ο αδελφός του τ. πρωθυπουργού, Unigestion. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η συνεργασία του με την εταιρεία παρά την συμμετοχή του στον στρατηγικό σχεδιασμό, δεν αφορούσε την συγκεκριμένη δραστηριότητα.)
olympia.gr
Περὶ αὐτῶν τῶν διαφημίσεων

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ» ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ  «ΑΝΟΙΧΤΑ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ!

Εἶναι γνωστή ἠ καταγγελία μου γιά τήν ἀφαίρεση τουλάχιστον 150 μηνυμάτων, τά ὁποῖα σχολίαζαν ἀρνητικά τήν κατάργηση τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς ( καί τό δικό μου ). Τήν φιλοξένησαν ἀρκετά ἱστολόγια γιά νά λάβουν γνώση οἱ πολίτες: τί ἐστί ἠλεκτρονική διαχείριση προσωπικῶν δεδομένων καί μάλιστα ὄταν «πειράζονται» εὐθαρσῶς δημοσίᾳ θέᾳ! Παραθέτω ἐνδεικτικά δύο ἱστολόγια καί σκόπιμα καί θά καταλάβετε τόν λόγο λίγο παρακάτω, ὄταν θά χρειαστεῖ νά μπεῖτε καί νά κάνετε ἀντιπαραβολή:

Ἄς ξεκινήσω μέ τά ἀποτελέσματα τῆς Διαβούλευσης, πού εἶναι σίγουρο πώς κανένας τελάλης τῆς Κυβέρνησης δέν θά τρέξει νά ἀνακοινώσει στήν Ἑλληνική Κοινωνία:
598 σχόλια ( πλήν 2-3 ), ΟΛΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
Δέν θά ἀσχοληθῶ μέ τήν πιθανότητα νά μήν ἀναρτήθηκαν κάποια ἤ πολλά ἄλλα, ὑποψία πού εὔλογα μοῦ ἔσπειραν οἱ συντονιστές τῆς Διαβούλευσης, μετά τίς ἀντιδημοκρατικές καί ἀναξιόπιστες αὐθαιρεσίες στίς ὁποῖες προέβησαν!
Τίς ἀπέδειξα ἤδη τόσο προσωπικά, ὅσο ἐπίσης τίς ἐπιβεβαίωσαν κι ἄλλοι πολλοί σχολιαστές πού μπῆκαν στόν κόπο νά τό κάνουν.
Γιά νά δοῦμε τώρα, ἄν θά λάβει ὑπόψιν ἡ Κυβέρνηση τά ἀποτελέσματα τῆς σφυγμομέτρησης τῶν πολιτῶν της.  Γιατί αὐτό εἶναι Δημοκρατία, τό τί λέει ὁ λαός κι ὄχι οἱ λίγοι! Ἀναμένομεν…
Παραθέτω τό τελικό ἀποτέλεσμα:


Ἀπολογισμός:
Μετά τό «play game» στό ὁποῖο μετέτρεψαν οἱ τεχνοκράτες τῆς Κυβέρνησης τήν Διαβούλευση εἰς βάρος τῆς Δημοκρατίας, τῆς ἐλευθερίας τοῦ λόγου καί τῆς διαχείρισης προσωπικῶν δεδομένων ( ὄπως ἕνα προσωπικό σχόλιο πού περιλαμβάνει Ὁμολογία Πίστεως καί τήν θέση ἑνός πολίτη πού μάλιστα ἐρωτᾶται ):
γιά νά σκεφθομε καλύτερα τί στί λεκτρονικό φακέλωμα, ἠλεκτρονική συγκεντρωτική προσωπικῶν στοιχείων κάρτα, τσιπάρισμα!
Θά μς κάνουν ,τι θέλουν. Θά εμαστε πήκοοι σέ σκοτεινούς διαχειριστές τῶν δεδομένων μας, πού τεχνολογικά ἔχουν τήν δυνατότητα νά μς παρουσιάζουν στά κομπιοτερ καί στό διαβολικό λεκτρονικό σύστημά τους, ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ!!!

Καί τώρα σᾶς παρουσιάζω τόν λόγο πού ἴσως χρειαστεῖ νά ξανακλικάρετε τούς συνδέσμους πού σᾶς παρέθεσα ἀρχικά γιά εὐκολία, μέ τήν δημοσιοποίηση τῆς καταγγελίας μου. Παρατηρεῖστε στά δεξιά κάθε σχολιαστή ( στήν φωτογραφημένη εἰκόνα ) ὅτι ὑπάρχει ὁ ὅρος Μόνιμος Σύνδεσμος.
Κλείνοντας ὅμως ἡ περιβόητη Ἀνοιχτή Διαβούλευση ( πρᾶγμα πού σημαίνει ὅτι ὅποιος τήν πῆρε μυρουδιά τήν πῆρε… γιά τούς ὑπόλοιπους.. game over ), προσέξτε τί γράφει ( κάποιος τά «ἔσπειρε» κατόπιν ἑορτῆς ) στά δεξιά κάθε σχολιαστή ( παραθέτω ἐνδεικτικά τήν τελευταία σελίδα και τά τρία τελευταῖα σχόλια ):

 Καί βέβαια νά σᾶς ἐνημερώσω, ὅτι δέν ὑπῆρχε αὐτή ἡ δυνατότητα ὅσο ἦταν ἀνοιχτή ἡ Διαβούλευση. Δηλαδή τοῦ νά μποροῦμε νά ψηφίζουμε θετικά ἤ ἀρνητικά!
Ξέρετε γιατί;  Γιά ψυχολογικούς λόγους-τρύκ, ὥστε νά μήν φανεῖ μέ ἀριθμό ἡ πανολεθρία πού ὑπέστησαν τά νεοεποχίτικα, ἀντορθόδοξα σχέδιά τους: δηλαδή νά ἀπεμπολίσουν τήν ἡμέρα τοῦ Κυρίου ἀπό τήν ζωή τῶν Χριστιανῶν! Ὠς γνωστόν, οἱ ἄνθρωποι κατά συντριπτική πλειοψηφία εἴμαστε τύποι ὀπτικοί κι ὡς ἐπίσης ἐπιστημονικῶς γνωστόν, ἡ ὅραση καλύπτει τουλάχιστον τό 90% τῆς ἀντίληψής μας μέσῳ τῶν αἰσθήσεων. Ἐξάλλου, οἱ περισσότεροι πολίτες πού θά μποῦν στήν συγκεκριμένη ἱστοσελίδα τῆς Κυβέρνησης, δέν θά διαβάζουν ἐπί ὧρες ὅλα τά σχόλια κι ἔτσι, δέν θά ξέρουν τά ἀποτελέσματα. Ἐνῶ ἄν φαίνονταν οἱ θετικές καί ἀρνητικές ψῆφοι, θά μάθαιναν μέσα σέ λίγα λεπτά:
1. καί τό ἀποτέλεσμα τῆς Διαβούλευσης
2. καί τήν πανολεθρία της νά περάσει τόν ἀντιχριστιανικό-ἀντικοινωνικό νόμο της.
Χειραγώγηση λοιπόν καί κατεύθυνση τῆς κοινῆς γνώμης.
Γι’ αὐτό καί θεώρησα ἀπαραίτητο νά γράψω καί αὐτό τό ἄρθρο.

Ἐν κατακλείδει, καταλήγω στό συμπέρασμα ὅτι:
οἱ Κυβερνῶντες μας καί οἰ τεχνοκράτες ὐπάλληλοί τους, ξέρουν καλά τήν «τέχνη τοῦ μαγειρέματος»…
Ἐσεῖς…τί λέτε;…

Σᾶς εὔχομαι Καλά κι Εὐλογημένα Χριστούγεννα ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Μ.Σ.