Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Ήρθε η ώρα: Πτέραρχος της Πολεμικής μας Αεροπορίας αναλαμβάνει πλέον ο ίδιος ο Αρχάγγελος

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η Αμερική από αύριο θα έχει νέο πρόεδρο και το Αρχιπέλαγος των Αρχαγγέλων, το Αιγαίο θα έχει νέες σκοτούρες με την απληστία των τούρκων.

Αυτό που ζήσαμε πριν λίγες μέρες με τις δηλώσεις Ερντογάν ήταν ο πρόλογος ενός κακοστημένου σκηνικού πρόκλησης.

«Μιλώντας με αφορμή τη συμπλήρωση 93 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε πως ότι τα νησιά στο ανατολικό Αιγαίο που ανήκουν στην Ελλάδα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης ήταν τουρκικά και έχουν στοιχεία τουρκικού πολιτισμού.

«Εγώ εδώ δίνω μάθημα ιστορίας. Εγώ μίλησα για τη Λωζάννη και ενοχλήθηκαν. Γιατί; Τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας, το φωνάζω ήταν δικά μας τα νησιά αυτά. Σε αυτά τα νησιά έχουμε την ιστορία μας, μνημεία μας, τζαμιά μας. Ακόμα ενοχλούνται όταν τα λέμε. Γιατί;», αναρωτήθηκε.

«Όσοι τα υπέγραψαν αυτά είναι υπεύθυνοι», ανέφερε, αφήνοντας αιχμές για τον Κεμάλ Ατατούρκ.» 29 Οκτωβρίου 2016

Αυτό που φαίνεται να ζήσουμε αύριο θα είναι ένας ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ.

Και αυτό που θα ζήσουμε μεθαύριο θα είναι μία ΛΥΤΡΩΣΗ από τον πειρασμό.

Ιερομάρτυρας Δανιήλ Σισόεβ – «Γιατί να πηγαίνουμε κάθε Κυριακή στην εκκλησία;»


Στον ιερέα συχνά, κάνουν αυτήν την ερώτηση, πού αναφέρεται στον τίτλο, και αρχίζουν να δικαιολογούνται.

-Πρέπει να χορτάσουμε ύπνο, να περάσουμε χρόνο με την οικογένεια, να κάνουμε δουλειές στο σπίτι, κι εδώ πρέπει να σηκωθώ και να πάω στην εκκλησία.

Για ποιό λόγο;

Η απαίτηση αυτή δεν έχει εφευρεθεί από τούς ανθρώπους, αλλά έχει δοθεί από τις Δέκα Εντολές: «εξ ημέρας εργάζου και κάμνε πάντα τα έργα σου’ η ήμερα όμως η εβδόμη είναι σάββατον Κυρίου του Θεού σου» (Εξ. 20, 8)… Στην Καινή Διαθήκη, μια μεγάλη γιορτή έγινε η Κυριακή, γιατί ο Χριστός, αναστήθηκε από τούς νεκρούς, άγιασε αυτή την ήμερα. Σύμφωνα με τούς κανόνες της Εκκλησίας ο παραβάτης της εντολής αυτής υπόκειται σέ αφορισμό (80ος κανόνας ΣΤ’ Οικουμενικής Συνόδου). Είναι απίθανο ο Δημιουργός να μας έδινε παράλογες εντολές, και οι κανόνες της Εκκλησίας δεν είναι γραμμένες για να παιδεύουν τούς ανθρώπους.


Ποιό είναι τελικά το νόημα αυτής της εντολής;