Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

ΙΕΡΑ ΠΑΝΉΓΥΡΙΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΉ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΝΙΚΟΛΆΟΥ

                            ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΟΡΤΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ                                      
                                          ΕΝΟΡΊΑ ΑΓΊΟΥ ΝΙΚΟΛΆΟΥ ΠΕΡΙΟΥ

                            ΙΕΡΑ ΠΑΝΉΓΥΡΙΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΉ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΝΙΚΟΛΆΟΥ
                                                               ΙΕΡΈΣ ΑΚΟΛΟΥΘΊΕΣ

  ΤΕΤΆΡΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 5μμ  Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΌΣ ΕΣΠΕΡΙΝΌΣ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΊΑ


 ΠΈΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ  7πμ  Ο ΌΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΊΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΊΑ

ΤΩΝ ΙΕΡΌΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΏΝ ΘΑ ΠΡΟΕΞΆΡΧΕΙ Ο ΙΕΡΟΚΉΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΌΛΕΩΣ ΜΑΣ  ΠΑΤΉΡ ΑΝΤΏΝΙΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ

Εκ του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας Περίου                                                                                  

ΕΝΑ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΟ ΒΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ. Τί εἶδε ἐκεῖ ἄπ’ ὅπου συνήθως κανείς δέν ἐπιστρέφει;


 
 Η ιστορία έχει ως εξής. Ο π. Μελχισεδέκ πριν πάρει το μεγάλο σχήμα, λεγόταν ηγούμενος Μιχαήλ και όπως όλοι οι ιερείς λειτουργούσε στο μοναστήρι. Ήταν ξυλουργός, ικανός και επιμελής. Στους ναούς και στα κελιά των αδελφών υπάρχουν μπαούλα, αναλόγια, σκαλιστά προσκυνητάρια. καθίσματα, ντουλάπες και πολλά άλλα χρηστικά έπιπλα βγαλμένα από τα χέρια του. Δούλευε μάλιστα από νωρίς το πρωί μέχρι την νύχτα, προς μεγάλη χαρά τής διοίκησης της μονής.
 
Κάποτε, τού έδωσαν ευλογία να εκτελέσει για τη μονή μια μεγάλη ξυλουργική εργασία. Δούλευε αρκετούς μήνες, χωρίς σχεδόν να βγαίνει από το ξυλουργείο. Κι όταν τελείωσε, ένιωσε τόσο άσχημα που, όπως λένε οι αυτόπτες μάρτυρες, σωριάστηκε και έμεινε στον τόπο. Από τις φωνές των ανθρώπων που ήταν μπροστά έτρεξαν αρκετοί μοναχοί, ανάμεσα τους και ο π. Ιωάννης (Κρεστιάνκιν). 0 π. Μιχαήλ δεν έδινε κανένα σημείο ζωής. Όλοι ήταν σκυμμένοι από πάνω του περίλυποι. Ξαφνικά ο π. Ιωάννης είπε:
 
«Όχι, δεν είναι μακαρίτης. Θα ζήσει ακόμα!». Και άρχισε να προσεύχεται. Ακίνητος, ο ξαπλωμένος μοναχύς, άνοιξε τα μάτια του και ζωντάνεψε. Όλοι αμέσως σκέφτηκαν ότι κάτι τον είχε συνταράξει βαθιά. Αφού σύντομα συνήλθε, ο π. Μιχαήλ άρχισε να εκλιπαρεί να του φωνάξουν τον προεστώτα. Όταν εν τέλει ήρθε ο προεστώς, ο άρρωστος άρχισε με δάκρυα να ζητεί να του δώσουν το μεγάλο σχήμα.
 
Λένε ότι μόλις άκουσε αυτή την αυθαίρετη επιθυμία του μοναχού, ο προεστώς τον νουθέτησε με τον δικό του ιδιαίτερο, τραχύ τρόπο, να σοβαρευτεί και να αναρρώσει σύντομα για να επιστρέψει στη δουλειά του, μια και δεν μπόρεσε να πεθάνει στ` αλήθεια. Το επόμενο πρωί όμως, όπως λέει η ίδια μοναστική παράδοση, ο ίδιος ο προεστώς εμφανίστηκε στο κελί του π. Μιχαήλ απρόσκλητος και τού ανακοίνωσε, εμφανώς συγκλονισμένος, ότι θα λάβει σύντομα το μεγάλο σχήμα.
 
Αυτή η συμπεριφορά δεν ήταν καθoλου συνηθισμένη για τον τρομερό π. Γαβριήλ και προκάλεσε στην αδελφότητα ίδια έκπληξη με την ανάσταση του κεκοιμημένου. Στο μοναστήρι κυκλοφορούσε η φήμη ότι είχε εμφανιστεί το βράδυ στον προεστώτα ο άγιος προστάτης της Μονής των Σπηλαίων του Πσκωφ, Ιερομάρτυρας Ηγούμενος Κορνήλιος (τον οποίο είχε αποκεφαλίσει με το ίδιο του το χέρι ο Ιβάν ο Τρομερός τον 16° αιώνα) και διέταξε αυστηρά τον προεστώτα να εκπληρώσει χωρίς καθυστέρηση την παράκληση του μοναχού που είχε επιστρέψει από τον άλλο κόσμο.
Αυτό όμως, ξαναλέω, ήταν μια φήμη που κυκλοφορούσε. Όπως και να χει πάντως, σύντομα ο π. Μιχαήλ πήρε το μεγάλο σχήμα και μετονομάστηκε σε Μελχισεδέκ.
 
Ο γέροντας προεστώς έδωσε στο νέο μεγαλόσχημο το πολύ σπάνιο αυτό όνομα, προς τιμήν ενός αρχαίου και μυστηριώδους βιβλικού προφήτη. Για ποιο λόγο ο προεστώς τον ονόμασε ειδικά έτσι, παραμένει επίσης ένα μεγάλο μυστήριο, δεδομένου ότι ο ίδιος ο π. Γαβριήλ, τόσο κατά την κουρά, όσο και στα χρόνια που ακολούθησαν, δεν μπόρεσε ούτε μία φορά να προφέρει σωστά το πανάρχαιο όνομα -όσο κι αν πάλευε, το διαστρέβλωνε ανηλεώς. Και εξαιτίας αυτού, μάλιστα, του χάλαγε κάθε φορά η διάθεση, τόσο που εμείς οι δόκιμοι φοβόμασταν μη μας έρθει καμιά αδέσποτη…
 
Στο μοναστήρι ήξεραν ότι όση ώρα ήταν ο π. Μελχισεδέκ νεκρός, έζησε κάποια εμπειρία που τον επανέφερε στη ζωή άλλον άνθρωπο. Σε μερικούς κοντινούς του συνασκητές και πνευματικά παιδιά είχε διηγηθεί τι έζησε τότε. Αλλά ακόμα και οι απηχήσεις αυτής της διήγησης ήταν υπερβολικά ασυνήθιστες. Γι’ αυτό και, τόσο εγώ, όσο και οι φίλοι μου, θέλαμε να μάθουμε το μυστικό από τον ίδιο τον π. Μελχισεδέκ.
Και να που εκείνη τη νύχτα στο ναό του Αγίου Λαζάρου, πήρα το θάρρος πρώτη φορά να απευθυνθώ στον μεγαλόσχημο ηγούμενο και να τον ρωτήσω ακριβώς αυτό: τι είδε εκεί απ’ όπου συνήθως κανείς δεν επιστρέφει;
 
0 π. Μελχισεδέκ άκουσε την ερώτηση μου κι έσκυψε το κεφάλι μπροστά στην Ωραία Πύλη σιωπηλός για πολλή ώρα. Εγώ κοκάλωσα. Μετάνιωνα που το θράσος μου με έσπρωξε να κάνω κάτι τόσο ασυγχώρητο. Στο τέλος όμως. ο μεγαλόσχημος μοναχός, με την αδύναμη από την αχρησία φωνή του, άρχισε να μιλάει.
Διηγήθηκε ότι είδε τον εαυτό του στη μέση ενός τεράστιου πράσινου χωραφιού. 
Περπάτησε στο χωράφι χωρίς να ξέρει για πού, μέχρι που του έκλεισε τον δρόμο ένα τεράστιο χαντάκι. Εκεί, μέσα σε λάσπες και χώματα, είδε πλήθος μπαούλα, αναλόγια, προσκυνητάρια. Και υπήρχαν και χαλασμένα τραπέζια, σπασμένες καρέκλες, ντουλάπια. Ο μοναχός έριξε μια ματιά και διαπίστωσε έντρομος ότι ήταν τα αντικείμενα που είχε φτιάξει με τα ίδια του τα χέρια. Στεκόταν με δέος μπροστά στους καρπούς της μοναστικής του ζωής. Και ξαφνικά, ένιωσε κάποιον δίπλα του. Σήκωσε τα μάτια και είδε την Παναγία. Κοίταζε κι αυτή μελαγχολικά τις πολυετείς εργασίες του καλόγερου. 
 
Μετά του είπε:
«Εσύ είσαι μοναχός. Περιμέναμε από σένα τα σημαντικότερα: μετάνοια και προσευχή. Και εσύ έφερες μόνο αυτό…».
Το όραμα εξαφανίστηκε. Ο πεθαμένος ξύπνησε πάλι στο μοναστήρι.
 
Μετά από αυτό το περιστατικό, ο π. Μελχισεδέκ μεταμορφώθηκε ολοκληρωτικά. Κύριος σκοπός τής ζωής του έγινε αυτό που του είπε η Υπεραγία Θεοτόκος: μετάνοια και προσευχή. Και οι καρποί των πνευματικών του εργασιών δεν άργησαν να φανερωθούν στη βαθιά του ταπεινοφροσύνη, στα δάκρυα για τις αμαρτίες του, στην ειλικρινή αγάπη του για όλους, στην πλήρη αυταπάρνηση και στα ασκητικά κατορθώματα του, που ξεπερνούσαν τα ανθρώπινα μέτρα. Και κατόπιν, στη σπουδαία του διορατικότητα και στην ενεργή βοήθεια που προσέφερε στους ανθρώπους με την προσευχή του.
 
Εμείς οι δόκιμοι, βλέποντας πώς ασκούνταν, πλήρως αποξενωμένος από τον κόσμο σε αόρατες και ασύλληπτες για μας πνευματικές μάχες, τολμούσαμε να του απευθυνόμαστε μόνο στις πιο εξαιρετικές περιπτώσεις. Κι επιπλέον τον φοβόμασταν και λιγάκι: στο μοναστήρι ήξεραν ότι ο π. Μελχισεδέκ ήταν πολύ αυστηρός ως πνευματικός. Και είχε αυτό το δικαίωμα. Η σθεναρή απαιτητικότητά του για καθαρότητα της ψυχής του κάθε χριστιανού τρεφόταν μόνο από τη μεγάλη του αγάπη για τους ανθρώπους, τη βαθιά γνώση των κανόνων τού πνευματικού κόσμου και τη συνειδητοποίηση τού πόσο απαραίτητη για τον άνθρωπο είναι η αδιάλλακτη πάλη με τις αμαρτίες.
 
Αυτός ο μεγαλόσχημος μοναχός ζούσε στον δικό του ύψιστο κόσμο, όπου δεν ανέχονται τους συμβιβασμούς. Και όταν ύμως ο π. Μελχισεδέκ έδινε απαντήσεις, τότε αυτές ήταν εντελώς ασυνήθιστες και σαν γεννημένες από κάποια ιδιαίτερη, πηγαία δύναμη.
 
Κάποτε, στο μοναστήρι, έπεσε πάνω μου μια χιονοστιβάδα άδικων και σκληρών, όπως μου φαίνονταν, δοκιμασιών. Και αποφάσισα τότε να πάω να συμβουλευτώ τον πιο αυστηρό μοναχό της μονής, τον μεγαλόσχημο ηγούμενο Μελχισεδέκ.
Χτύπησα την πόρτα κι έπειτα από το καθιερωμένο «δι’ ευχών», βγήκε στο κατώφλι τού κελιού ο π. Μελχισεδέκ. Ήταν με τον μοναχικό του μανδύα και το μεγάλο σχήμα -τον πέτυχα ενώ έκανε τον κανόνα του μεγάλου σχήματος.
 
Του ανακοίνωσα τις δυσκολίες και τα άλυτα προβλήματά μου. Ο π. Μελχισεδέκ στεκόταν μπροστά μου ακίνητος και άκουγε προσεκτικά τα πάντα, με σκυμμένο το κεφάλι ως συνήθως. Κατόπιν, σήκωσε το βλέμμα του κι έβαλε έξαφνα τα κλάματα…
«Αδερφέ!», είπε με ανείπωτο πόνο και πικρία. «Τι με ρωτάς; Εγώ ο ίδιος χάνομαι!».
  Ο μεγαλόσχημος γέροντας, εκείνος ο μεγαλειώδης ασκητής με την άγια ζωή, στεκόταν μπροστά μου και έκλαιγε με ειλικρινή θλίψη, ως ο χειρότερος και αμαρτωλότερος άνθρωπος πάνω στη γη! Κι άρχισα να καταλαβαίνω με όλο και περισσότερη σαφήνεια και χαρά ότι η πλειοψηφία των προβλημάτων μου, μαζί με τις δυσκολίες μου, δεν άξιζαν μία!
 
Και όχι μόνο αυτό, αλλά και τα ίδια τα προβληματα εξορίστηκαν την ίδια στιγμή από την ψυχή μου με τρόπο χειροπιαστό. Δεν είχα πλέον ανάγκη να ρωτήσω ή να ζητήσω κάτι από τον γέροντα. Έκανε για μένα ότι μπορούσε. Χαιρέτισα με ευγνωμοσύνη και έφυγα.
 
Όλα όσα μας τυχαίνουν -τα απλά και τα σύνθετα, τα μικρά ανθρώπινα προβλήματα και το ταξίδι προς τον Θεό τα μυστικά του τωρινού και του μελλοντικού αιώνα- όλα επιλύονται μόνο με ανεξήγητη, ακατανόητα υπέροχη και ισχυρή ταπεινοφροσύνη. Και ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουμε την αλήθεια και το νόημα της, ακόμα κι αν αποδεικνυόμαστε ανίκανοι γι` αυτή τη μυστηριώδη και παντοδύναμη αρετή, αυτή μάς αποκαλύπτεται απύ μόνη της ταπεινά, μέσα από τέτοιους καταπληκτικούς ανθρώπους, που μπορούν να τη δεξιώνονται.


 
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΣΧΕΔΟΝ ΑΓΙΟΙ. π Τύχων Σεβκούνωφ
 http://apantaortodoxias.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5709.htm

Άνθρακες ο θησαυρός,κυβέρνηση μόνο για "πανηγύρια"

Η εξαπάτηση του Ελληνικού λαού συνεχίζεται από την κυβέρνηση των εντολοδόχων. Το αδιέξοδο της Χώρας παρατείνεται, ενώ η ύφεση συνεχίζει να βαθαίνει, η ανεργία να αυξάνει και η εξαθλίωση να αγγίζει όλο και μεγαλύτερες μάζες του λαού μας.
Συγκεκριμένα, σχετικά με τη συμφωνία της 27ης Νοεμβρίου:
i. Η επαναγορά των ομολόγων εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, συνεπώς είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας, έστω κι αν πραγματοποιηθεί.
ii. Η θετική απόφαση, για την επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών της ΕΚΤ, αλλά και των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωζώνης, από το πρόγραμμα αγοράς Ελληνικών τίτλων, επιβεβαιώνει όσα εδώ και μήνες ισχυρίζεται η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»: η Χώρα βούλιαζε και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. κερδοσκοπούσαν σε βάρος της.
iii. Η θετική μείωση των επιτοκίων δανεισμού, συνιστά ομολογία, αφενός της μη διαπραγμάτευσης από τις Ελληνικές κυβερνήσεις, αφετέρου της κερδοσκοπίας των «φίλων» και «εταίρων» σε βάρος μας.
iv. Με την επέκταση αποπληρωμής των δανείων και των τόκων, απλώς γίνεται μετακύληση του χρέους στις επόμενες γενεές (άραγε μέχρι το 2057 όπως λέει ο προϋπολογισμός του 2013, ή μέχρι το 2072 και βλέπουμε;), χωρίς στην ουσία αυτό να μειώνεται.
Το σύνολο των μέτρων, ομολογεί την αποτυχία του προγράμματος λιτότητας. Τα όποια θετικά στοιχεία, δεν αρκούν για να αναστρέψουν το κλίμα και να φέρουν ανάπτυξη. Η διάλυση της Χώρας και η γενοκτονία που συντελείται θα συνεχιστεί με εντονότερο ρυθμό. Άλλωστε στον προϋπολογισμό του 2013, τα χρήματα που αναζητούνται από επιπλέον περικοπές και φόρους δεν είναι πια 9 δις €, όπως είχαν αρχικά σχεδιάσει, αλλά 11 δις €!!! Το μόνο χειροπιαστό είναι η, για διάστημα λίγων μηνών, αντιμετώπιση της δημοσιονομικής ασφυξίας.
Κάποια άλλα θετικά, που πιθανώς θα γίνουν στο μέλλον, από πλευράς Ε.Ε., όπως άλλωστε και οι υπόλοιπες μικρότερες δόσεις του νέου δανείου, που θα καταβληθούν μελλοντικά, προϋποθέτουν πιστή και απαράκλητη εφαρμογή των συμφωνηθέντων και ψηφισθέντων από τις κυβερνήσεις των δοσιλόγων της καθημαγμένης Χώρας μας, άρα έωλες.
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» επισημαίνει για πολλοστή φορά, ότι η οικονομική ασφυξία προέρχεται από το γεγονός, ότι πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι διεθνείς δανειστές, μέσω του ειδικού λογαριασμού και μετά οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι το 2012 κλείνει με έλλειμμα στον πρωτογενή προϋπολογισμό μόνο 3 δις € (ποσό σχετικά μικρό, που εύκολα καλύπτεται με έκδοση έντοκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου). Πρέπει να επισημανθεί επιπλέον ότι τα χρήματα του νέου δανείου κατευθύνονται ουσιαστικά στις τράπεζες.
Αυτό που επίσης διαφαίνεται είναι η διάθεση των εταίρων να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αυτό όμως, ακριβώς επειδή δεν γίνεται διότι μας αγάπησαν ξαφνικά, σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, φοβούνται ότι μία ανατροπή στην Ελλάδα θα επιφέρει τεράστιες οικονομικές αλλά και γεωστρατηγικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα αν η Ελλάδα σταθεί στα πόδια της και ευημερήσει, φεύγοντας από το Ευρώ και στηριζόμενη στις τεράστιες δυνατότητες που έχει (υπέδαφος, γεωργία, τουρισμός, ναυτιλία).
Δεύτερον, αποκαλύπτει το ότι οι πολιτικές ηγεσίες έπαιξαν το ρόλο Δούρειου Ίππου στη Χώρα μας. Αρχικά με τις πολιτικές τους μας χρέωσαν και συνάμα διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της Χώρας, ενώ στη συνέχεια δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτα και έσυραν το λαό μας στην εξαθλίωση και την Ελλάδα στον διεθνή εξευτελισμό. Τα κόμματα αυτά δεν είναι Ελληνικά, άλλωστε δεν μεταφέρουν τίποτα από την Παράδοση της Πατρίδας μας. Είναι μήτρες δοσίλογων, ανίκανων και διεφθαρμένων εξουσιολάγνων. Όσο γρηγορότερα απαλλαγούμε από αυτούς τόσο γρηγορότερα θα ανακάμψει η Πατρίδα μας.
Η μόνη λύση για τη Χώρα είναι να σταματήσει να πληρώνει τους διεθνείς τοκογλύφους και να συγκαλέσει διεθνή επιτροπή λογιστικού ελέγχου, για το πραγματικό μέγεθος του Δημοσίου χρέους. Μόνο αν τα χρήματα αυτά μπουν στην πραγματική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί πραγματικά η Χώρα. Την τριετία 2011-2012-2013 δώσαμε μόνο για τόκους 43 δις €, δηλαδή όσα περίπου πρόκειται να εισπράξει συνολικά το κράτος το 2013! Αυτός είναι ο παραλογισμός που ζούμε...
Ας σταματήσει να φοβάται ο Ελληνικός λαός την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα το οποίο έχει δαιμονοποιήσει το λόμπι του Ευρώ, δηλαδή η άρχουσα οικονομική τάξη και κυρίως οι τραπεζίτες. Ποτέ δεν ζορίστηκε, σε καιρό ειρήνης, ο λαός με τη δραχμή, όπως ζορίζεται τώρα και ήδη πολλοί συνάνθρωποι μας πεινούν πραγματικά, ενώ άλλοι απελπίζονται και αυτοκτονούν.
Η απώλεια του ελέγχου του νομίσματος της Χώρας είναι η κύρια αιτία για τα δεινά που περνάει η Πατρίδα μας, διότι τώρα αγοράζουμε το χρήμα και μάλιστα με διπλό τόκο, ενώ συνάμα είμαστε πλήρως εξαρτημένοι από τους δανειστές.

Έλληνες καλή λευτεριά!
Ο πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ME 1/2 ΕΥΡΩ
  AΠO ΤΗΝ  ΚΥΡΙΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΠΑΛΤΑΡΕΤΣΟΥ  ΙΑΤΡΟ  ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ  Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΗΝΟΥ - ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
  
ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ  1    ΕΥΡΩ.....

Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας
άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο , που μπαίνει στο σώμα μας.

Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί
θεραπευτική αγωγή καθαρισμού.

Πως γίνεται αυτό ;

Είναι πολύ εύκολο. Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το  για να καθαρίσει.

 Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό,
βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ
το ,  άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να
κρυώσει.

Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και
άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου.

Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει.

Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και
είναι φυσικό.

Προσευχή στή Μητέρα τοῦ ΘεοῦΟ Στάρετς έτρεφε ιδιαίτερη, μπορεί να πει κανείς ,τρυφερή αγάπη και αφοσίωση στη Μητέρα του Θεού και δεν έβρισκε λόγια για να εκφράσει και τη δική Της αγάπη στους ανθρώπους και τη δική του προς Αυτήν.
Κάποιος χριστιανός είδε ένα θαυμαστό όραμα των μονών του παραδείσου που είχαν μια ασυνήθιστη ομορφιά .Ιδιαιτέρως διακρινόταν για την ομορφιά του ένα ανάκτορο. Ρώτησε:
- Ποιός κατοικεί εκεί;
- Η Μητέρα του Θεού, του απάντησαν.
- Και που είναι τώρα; Γιατί δεν είναι εδώ;
- Βρίσκεται στη γη… βοηθάει τους ανθρώπους.

Ο Πατήρ Σάββας συχνά προσέφευγε κατά την προσευχή στη Μητέρα του Θεού και την ονόμαζε «Βροντή κατά των δαιμόνων», γιατί δεν υπάρχει τίποτε φοβερώτερο για τους δαίμονες από την παρουσία της Παναγίας. Αυτοί δεν μπορούν να βλάψουν τον άνθρωπο, αν εκείνος δεν εγκαταλείψει την Υπεραγία Θεοτόκο.
Όλη η ζωή του στάρετς πέρασε κάτω από την προστασία της Παναγίας. Ο στάρετς μέσα στο ιερό πολλές φορές, όταν είχε ελεύθερο χρόνο, συνομιλούσε φωναχτά μ’ αυτήν , ξεχνώντας ότι κοντά του βρίσκονταν άνθρωποι. Διηγόταν πώς προσευχόταν ο ηγούμενος Αλέξιος στη Μητέρα του Θεού. Συχνά μιλούσε μαζί Της σαν με κάποιο κοντινό του άνθρωπο!
- Κι εγώ σας ζητώ αγαπημένα μου τέκνα, έλεγε, με ζήλο να προσεύχεσθε στην Υπεραγία Θεοτόκο, πάντοτε να παίρνετε την ευλογία Της για κάθε έργο σας. Και μην λησμονείτε να την ευχαριστείτε μετά το τέλος του έργου σας για τη βοήθεια που σας έστειλε. Σας ζητώ ιδιαιτέρως να κάμετε τον Θεομητορικό Κανόνα -150 φορές το «Θεοτόκε Παρθένε» – και να διαβάζετε το «ακοίμητο Ψαλτήρι». Το θεόπνευστο βιβλίο του ψαλτηρίου είναι γραμμένο από τον Προφήτη Δαϋίδ με την έμπνευση του Αγίου Πνεύματος. Από την ανάγνωση του Ψαλτηρίου υπάρχει μεγάλη ωφέλεια. Ένας ευσεβής χριστιανός είχε θερμή επιθυμία να διαβάζει το «Ψαλτήριον» αλλά μετά από κάθε αμέλεια ο ζήλος του ψυχράνθηκε . Τότε εμφανίστηκε στον ύπνο του η Παναγία και του είπε τρυφερά: «Πρέπει , τέκνο μου, να διαβάζεις το Ψαλτήρι. Αυτό είναι η ζωή σου».
Κάποτε ο π.Σάββας ,στη βιογραφία του ιερομονάχου Παρθενίου ,βρήκε ένα σημείο όπου λεγόταν ότι είχε δεχθεί ένα λογισμό αμφιβολίας για το αν η Υπεραγία Παρθένος ήταν η πρώτη μοναχή στη γη. Κοιμήθηκε ελαφρά και βλέπει μέσα από την Πύλη της Λαύρας του Κιέβου να έρχεται με τη συνοδεία μεγάλου πλήθους Αγγέλων μια μεγαλόπρεπη Μοναχή με μοναχικό μανδύα και ράβδο στα χέρια. Πλησιάζοντας σ’ αυτόν, του λέει: «Παρθένιε, εγώ είμαι μοναχή». Εκείνος ξύπνησε και από τότε ονόμαζε την Παναγία Ηγουμένη της Λαύρας. Από το βιβλίο: « ΣΤΑΡΕΤΣ ΣΑΒΒΑΣ
Ο ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΗΣ»
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ
 

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ


70 Lightning Strikes in One Shot

http://twistedsifter.com/2011/06/picture-of-the-day-70-lightning-strikes-in-one-shot/

The Craziest Illusion in Paris

http://twistedsifter.com/2011/07/picture-of-the-day-the-craziest-illusion-in-paris/

Ladybug Lands with Style

http://twistedsifter.com/2011/07/picture-of-the-day-ladybug-lands-with-style/

The Edge of Earth - Bunda Cliffs of Australia

http://twistedsifter.com/2011/07/picture-of-the-day-the-edge-of-earth-bunda-cliffs-of-australia/
Stargazing

http://twistedsifter.com/2011/08/picture-of-the-day-stargazing/
Instant Acrophobia

http://twistedsifter.com/2011/09/picture-of-the-day-instant-vertigo/
Livin' on the Edge

http://twistedsifter.com/2011/09/picture-of-the-day-watch-your-step/
The Stunning Glass winged Butterfly

http://twistedsifter.com/2011/09/picture-of-the-day-the-stunning-glasswinged-butterfly/
Lightning Show at the Grand Canyon

http://twistedsifter.com/2011/09/picture-of-the-day-unbelievable-lightning-show-at-the-grand-canyon/
The Hamilton Pool Nature Preserve in Texas

http://twistedsifter.com/2011/10/picture-of-the-day-the-hamilton-pool-nature-preserve-in-texas/
Sunset on Mars

http://twistedsifter.com/2011/10/picture-of-the-day-sunset-on-mars/

Autumn in the Adirondacks

http://twistedsifter.com/2011/11/picture-of-the-day-autumn-in-the-adirondacks/
European Beech Trees of Mariemont , Belgium

http://twistedsifter.com/2011/11/picture-of-the-day-european-beech-trees-of-mariemont-belgium/
The Inhabited Volcanic Island of Aogashima

http://twistedsifter.com/2011/11/picture-of-the-day-the-inhabited-volcanic-island-of-aogashima/

The Cloud Covered Island of Litla Dimun

http://twistedsifter.com/2011/11/picture-of-the-day-cloud-covered-island-of-litla-dimun/
The Miniature Northern Saw-whet Owl

http://twistedsifter.com/2011/11/picture-of-the-day-the-miniature-northern-saw-whet-owl/


Busiest Train Ever

http://twistedsifter.com/2011/01/picture-of-the-day-busiest-train-ever/
The Blue Lagoon , Ecuador

http://twistedsifter.com/2011/01/picture-of-the-day-the-blue-lagoon-ecuador/
Meanwhile in Chicago .

http://twistedsifter.com/2011/02/picture-of-the-day-meanwhile-in-chicago/
Best Sidecar Ever

http://twistedsifter.com/2011/02/picture-of-the-day-best-sidecar-ever/
The U.S. - Mexico Border

http://twistedsifter.com/2011/02/picture-of-the-day-the-us-mexico-border/
Awww Yeah Flowers!

http://twistedsifter.com/2011/02/picture-of-the-day-awww-yeah-flowers/

Rago National Park, Norway

http://twistedsifter.com/2011/04/picture-of-the-day-rago-national-park-norway/
Wheeeeee!

http://twistedsifter.com/2011/04/picture-of-the-day-wheeeeee/

Epic Aerial of Barcelona , Spain

http://twistedsifter..com/2011/04/picture-of-the-day-epic-aerial-of-barcelona-spain/
The Sky Walker

http://twistedsifter.com/2011/04/picture-of-the-day-the-sky-walker/

' Crystal ' Ice Cave in Skaftafell , Iceland

http://twistedsifter.com/2011/05/picture-of-the-day-crystal-ice-cave-in-iceland/
Festival of Lanterns in Chiang Mai , Thailand

http://twistedsifter.com/2011/05/picture-of-the-day-festival-of-lanterns-in-chiang-mai-thailand/
Fields of Lavender in Provence , France

http://twistedsifter.com/2011/05/picture-of-the-day-fields-of-lavender-in-provence-france/
Yarn Bombing in Germany

http://twistedsifter.com/2011/05/picture-of-the-day-yarn-bombing-in-germany/

The Runaway Tree

http://twistedsifter.com/2011/06/picture-of-the-day-the-runaway-tree/