Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Απειλές οι Τούρκοι; “Θα το πω στη μαμά μου”, την διεθνή κοινότητα, το ΥΠΕΞ


Δημήτριος Νατσιός


Ψεύδη, απειλές, ειρωνείες, πολεμοχαρείς ιαχές, υπεροψία, βλέμματα παγερά, πονηριές, στρεψοδικίες, ζωτικοί χώροι, μεγάλες πατρίδες, γαλάζιες και κόκκινες προσαρτήσεις («άνσλους») εδαφών, αλύτρωτοι αδελφοί, λαός τρομοκρατημένος, «κρέας φθηνό για τα κανόνια», σημαίες παντού, φωτογραφίες του ηγέτη σε κάθε στενοσόκακο πόλεως και σε χωματόδρομους ακόμη,.  Διαβάζοντας τα παραπάνω ο νους όλων πηγαίνει στην χιτλερική Γερμανία. Μπορούν να προστεθούν και άλλα πολλά.  Συλλήψεις αντιφρονούντων, «λευκά κελιά», εξαφάνιση δημοσιογράφων, απολύσεις υπαλλήλων, λογοκρισία στα ΜΜΕ, στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όμορες και όχι μόνο (ο Χίτλερ βομβάρδιζε την Ισπανία, στηρίζοντας τον Φράγκο), χώρες.
Ναι, συνορεύουμε με ένα κράτος-συμμορία.  Ένα εφιαλτικό κακέκτυπο μεν της ναζιστικής φρίκης, εγκληματικό όμως και θανάσιμα επικίνδυνο τερατούργημα. Νυχθημερόν πια οι απειλές. Εφημερίδες, κύμβαλα αλαλάζοντα και ζητωκραυγαστές τής παλαβομάρας που κυβερνά την Τουρκία, δημοσιεύουν χάρτες κατακτήσεων. Υπουργοί, ψυχανώμαλοι ισλαμιστές, αναλύουν σε κατατρομοκρατημένα ανδράποδα, που υποδύονται τις δημοσιογράφους, πολεμικά σχέδια.  Και το χειρότερο, ένας θρησκόληπτος δικτάτορας, που ξεθάβει «το σπαθί του Ισλάμ», ικανός για οποιαδήποτε παλιανθρωπιά.

π. ΗΛΙΑΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ "Εδώ θα πας, στο στενό μονοπάτι" ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα ιστορικό ντοκουμέντο που προέκυψε από τις συναντήσεις του π. Ηλία Μαστρογιαννόπουλου με τον Βασίλη Αργυριάδη και με ρητή συμφωνία το περιεχόμενό τους να δημοσιοποιηθεί μετά τον θάνατό του.
«Κάποιες φορές αισθάνθηκα μόνος. Όμως, δεν παρέμεινα εδώ ούτε καταναγκαστικά, ούτε τυχαία. Προσπάθησα λίγο να εμβαθύνω κι εγώ, μέχρι και τώρα στα γεράματά μου, στο νόημα της αφιέρωσης και της κατά Χριστόν ζωής, που δεν έχω νιώσει κι εκτιμήσει ακόμα πόσο μεγάλο δώρο είναι…»
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού παρακολουθούμε τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, μετά τη μικρασιατική καταστροφή, την προσπάθεια ανασυγκρότησης του Έθνους και το έργο που επιτέλεσε η Aδελφότητα θεολόγων «Η ΖΩΗ».

Μόλις ἀρχίζω νά διαβάζω τήν εὐχή, ἡ Ἁγία Τράπεζα κυκλώνεται ἀπό θεῖο Πῦρ


«ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΧΗ, Η ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΚΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΘΕΙΟ ΠΥΡ»
Σε μια από τις εκκλησίες του χωριού λειτουργούσε κάποιος παπάς, που τον έλεγαν Ιωάννη. Ήταν οικογενειάρχης. Τις καθημερινές πήγαινε στα χωράφια, τις Κυριακές και γιορτές λειτουργούσε στην εκκλησία. Ήταν πολύ απλός, ταπεινός, ατημέλητος. Αν τον έβλεπες στο δρόμο δεν του΄ δινες και πολλή σημασία………
Γι΄ αυτόν λοιπόν τον π. Ιωάννη ο γέροντας Ιερώνυμος (της Αίγινας) μας διηγόταν πράγματα θαυμαστά, που μόνο στους παλιούς ασκητές με τη φλογερή πίστη μπορούσε να συναντήσει κανείς. Το χαρακτηριστικότερο γεγονός, που σημάδεψε την παρουσία του στο Γκέλβερι, ήταν το εξής.
Όταν λειτουργούσε, πάντα σχεδόν δάκρυζε, αναστέναζε και πολλές φορές δεν μπορούσε να συγκρατήσει τους λυγμούς. Τόση πίστη είχε και τόσο έντονα ζούσε το μυστήριο της Θείας ευχαριστίας ! Όταν όμως έφτανε στην ώρα του καθαγιασμού των τίμιων δώρων, η συγκίνησή του κορυφωνόταν. Οι ψαλτάδες τέλειωναν το «Σε υμνούμεν…», που το έψελναν όσο πιο μακρόσυρτα μπορούσαν, και μέσα απ΄ το ιερό ακούγονταν ακόμα οι προσευχές και οι αναστεναγμοί του ιερέα. Ξανάρχιζαν το «Σε υμνούμεν…», το έλεγαν ξανά. Συχνά έπρεπε να το επαναλάβουν πέντε – έξι φορές μέχρι να τελειώσει ο π. Ιωάννης και να εκφωνήσει το «Εξαιρέτως….». Όταν η καθυστέρηση αυτή για την εκφώνηση του «Εξαιρέτως….» επαναλήφθηκε μερικές Κυριακές, οι ψαλτάδες άρχισαν να΄ ρχονται σε αμηχανία. Δεν ήξεραν τι να κάνουν. Δεν μπορούσαν να πουν και τίποτ΄ άλλο, π.χ. πολυέλαιο, γιατί το αιδέσιμο της στιγμής δεν το επέτρεπε. Δεν τολμούσαν όμως και να κάνουν παρατήρηση στον ιερέα, γιατί τον σέβονταν πολύ. Μια μέρα λοιπόν λένε στους επιτρόπους το πρόβλημά τους.

ΜΕΛΕΤΗ: Σέ Ὀρθόδοξες χῶρες παρά τήν συμμετοχή τῶν πιστῶν στίς ἀκολουθίες τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδας ὁ κορονοϊός ΔΕΝ μεταδόθηκε!


Τελικά στατιστικά αποτελέσματα της «Πανδημίας» στις Χριστιανικές Ορθόδοξες χώρες το Πάσχα 2020.
Από επιστημονική άποψη, ένα πείραμα ιστορικής σημασίας διεξήχθη κατά την Μεγάλη Εβδομάδα τού 2020, όσον αφορά στο εάν και κατά πόσον ο COVID-19 μεταδίδεται κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών σε Ορθόδοξες Χριστιανικές χώρες. To πείραμα ήταν τεραστίων διαστάσεων, σε πολυεθνικό και διηπειρωτικό επίπεδο, αφού σε αυτό συμμετέσχον εν τοις πράγμασι όλες οι Ορθόδοξες χώρες στην Ανατολική Ευρώπη και την Καυκασία, ήτοι οι χώρες όπου οι Ορθόδοξοι συνιστούν πλειονότητα. Ειδικότερα, το σύνολο αυτών των (13) χωρών, με συνολικό πληθυσμό 259 εκατομμύρια, διχοτομήθηκε στατιστικώς σε δύο υποσύνολα: αφενός μεν σε (5) χώρες που επέτρεψαν στους πολίτες τους να εκκλησιασθούν ή και μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, αφετέρου δε σε (8) χώρες που επέβαλαν τότε θρησκευτικό lockout των πολιτών τους, ήτοι δρακόντεια απαγόρευση προσέλευσης των πιστών σε ναούς κατά την Μεγάλη Εβδομάδα. Σε εκείνο το προσωρινό διχοτομικό θρησκευτικό πλαίσιο—με παρόμοιες ή σταθερές άλλες συνθήκες (ceteris paribus) κοινωνικο-οικονομικού lockdown σε όλες τις (13) χώρες—κατεγράφη ένα δυσεξήγητο φαινόμενο: Εν συνόλω και επί ένα μήνα μετά την Ανάσταση, και αντίθετα με πλείστες όσες επιστημονικοφανείς προβλέψεις ή και προειδοποιήσεις επιδημιολόγων, οι θάνατοι εκ του COVID-19 στις (5) Ορθόδοξες χώρες που επέτρεψαν την συμμετοχή των πιστών στην Ακολουθία των Αγίων Παθών ήσαν αναλογικά λιγότεροι κατά μέσο όρο από τους αντιστοίχους θανάτους στις (8) ομόδοξες χώρες που επέβαλαν θρησκευτικό lockout. Λιγότεροι, ΟΧΙ περισσότεροι.

«Μάθε ποιο πνεύμα κατοικεί μέσα σου»-Κυριακή της Πεντηκοστής 7/6/2020

Αποστολικά Μηνύματα
Κυριακή της Πεντηκοστής 7/6/2020
«Μάθε ποιο πνεύμα κατοικεί μέσα σου».
Του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος, Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη.
Αδελφοί μου.
Σήμερα η αγία Εκκλησία μας, που κεφαλή της είναι ο Κύριός μας και σώμα της όλοι εμείς οι πιστοί, εορτάζει την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους πρώτους μαθητές του Κυρίου μας.
 Η Αγία Γραφή μάς ενημερώνει, ότι ενώ τελείωνε η ημέρα της Πεντηκοστής, τότε κατήλθε το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Άγιο Πνεύμα, με μορφή πύρινων γλωσσών και κάθισε σε όλα τα κεφάλια των πρώτων μαθητών που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο υπερώον του σπιτιού εκείνου, όπου πριν από λίγες μέρες είχε γίνει ο Μυστικός Δείπνος.
 Ας δούμε λοιπόν πρώτα γιατί όλοι οι μαθητές του Κυρίου ήταν μαζεμένοι  στο υπερώον όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος. Διότι ως Εβραίοι που ήσαν, εόρταζαν και αυτοί την εορτή της Πεντηκοστής. Μία ιουδαϊκή εορτή, όπου πενήντα ημέρες μετά το εβραϊκό Πάσχα έπρεπε όλοι οι Εβραίοι να προσφέρουν τις πρώτες και καλύτερες συγκομιδές τους από τους καρπούς της γης στον Κύριο και Θεό τους.

κ. Μόσιαλε μόλις ἀποδείξατε δημόσια τόν ἑαυτό σας ὡς ἀθεολόγητο καί παντελῶς ἄσχετο μέ τήν Ὀρθοδοξία!





Μαρία, Ἐκπαιδευτικός

κ. Μόσιαλε μόλις ἀποδείξατε δημόσια τόν ἑαυτό σας ὡς ἀθεολόγητο καί παντελῶς ἄσχετο μέ τήν Ὀρθοδοξία!
Τό καλύτερο πού ἔχετε νά κάνετε λοιπόν, εἶναι νά μήν ἀποφαίνεσθε ἀπό δῶ καί πέρα περί θεμάτων τά ὁποῖα δέν κατέχετε (τά θεολογικά), δέν βιώνετε ἐμπειρικά (τήν Θεία Λατρεία) καί προφανέστατα ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ (τόν Τριαδικό Θεό τῆς Ὀρθοδοξίας)!
Καλύτερα νά σιωπήσετε διά παντός περί Ὀρθοδόξων θεμάτων, γιατί ἔχετε ἐκτεθεῖ ἀνεπανόρθωτα!

Διαβάζουμε μία ἐκ νέου ἀντιχριστιανική τοποθέτηση τοῦ γνωστοῦ θεομάχου κ. Ἡλία Μόσιαλου, ὁ ὁποῖος ὅλον αὐτόν τόν καιρό μᾶς παραφύλαγε στήν γωνία περιμένοντας νά ξεσπάσει κάποιο κροῦσμα κορωναϊοῦ σέ Ἐκκλησία!… Ἐπανέρχεται λοιπόν δριμύτερος κι ἐκδικητικός γιά νά «θίξει» (ἔτσι νόμισε…) τήν Χριστιανοσύνη μας καί εἰδικότερα γιά νά βλασφημήσει πάλι τήν Θεία Μετάληψη καί τήν Θεία Λατρεία στούς Ἱερούς Ναούς μας.

Γράφει ἐπιθετικά στά μέσα κοινωνικῆς δικτύωσης:
«Αφιερωμένο σε όσους πιστεύουν ότι δεν υπήρξε ούτε θα υπάρξει πρόβλημα. Εύχομαι ολόψυχα να ξεπεράσει το πρόβλημα ο επικεφαλής της κοινότητας». Αὐτό ἔγραψε ὁ κ. Μόσιαλος ὡς ἀπάντηση-πικρόχολο κι εὐχετήριο συνάμα σχόλιο πάνω ἀπό τήν ἀνάρτηση τῆς Deutsche Welle, ἡ ὁποία ἀναφέρει: «Η απάντηση στο ερώτημα πώς μολύνθηκαν 107 και πλέον άτομα σε λειτουργία βαπτιστών στη Φρανκφούρτη ενώ τηρήθηκαν, όπως αρχικά ισχυρίστηκαν, όλα τα μέτρα: κατά τη διάρκεια της λειτουργίας οι πιστοί τραγούδησαν και δεν φορούσαν μάσκες. Στην Εντατική, ο επικεφαλής της κοινότητας».

κ. Μόσιαλε, «μή προτρεχέτω ἡ γλῶττα πρό τοῦ νοός»!
Ἔπρεπε πρίν σπεύσετε νά βουτήξετε τήν γραφίδα σας στήν χολή σας ἀντί γιά μελάνι, νά σκεφθεῖτε.
Προφανῶς δέν ἔχετε ἰδέα ἤ σᾶς διέφυγε παντελῶς τό γεγονός πώς οἱ Βαπτιστές εἶναι αἱρετικοί!
Ὁπότε, δέν ἔχουν καμία σχέση μέ τήν Λατρεία τοῦ Ἀληθινοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ καί τά ἀληθινά Μυστήρια πλήρη Χάριτος καί Πνεύματος Ἁγίου!

Καταργούνται οι ποινές για όσους έβλαψαν τη χώρα σε εθνική διαπραγμάτευση!


Σάλος με πρόβλεψη του νέου Ποινικού Κώδικα...
Τωρα ειναι η ευκαιρια τους...
Αποφασιζουν και διτασσουν...
Κι ετσι...

Ερωτηματικά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κατάργηση της διάταξης περί κατάχρησης πληρεξουσιότητας στον νέο Ποινικό Κώδικα.
Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, καταργείται το άρθρο 151, το οποίο τιμωρούσε -σε περίπτωση εθνικής βλάβης- με κάθειρξη πρόσωπα που εκπροσωπούσαν τη χώρα σε διαπραγματεύσεις με ξένη κυβέρνηση, όπως στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Όποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του, διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα, τιμωρείται με κάθειρξη», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο περί «Κατάχρησης πληρεξουσιότητας» του 1951, το οποίο βαίνει προς κατάργηση.

Εἶναι ἔλλειψη ἀγάπης ὅταν ἡ Ἐκκλησία δέν ἀφορίζει αὐτούς πού πρέπει! Ἅγιος Παΐσιος Ἁγιορείτης (βίντεο)





Mαρία, Ἐκπαιδευτικός

Σέ συνέχεια τοῦ ἄρθρου:
Ποιός γελάει μέ ποιόν; Ἄλλοι ἀφορίζουν καί ἄλλοι χαχανίζουν!


Δυστυχῶς πλεῖστοι ἐκ τῶν Ἐπισκόπων μας μένουν στόν τύπο καί στό γράμμα τοῦ νόμου κατά τό δοκοῦν.
Εἴδαμε τήν Ἱερά Σύνοδο νά σπεύδει γιά νά κάνει ἀντιπολίτευση στόν πρόσφατο τριπλό ἀφορισμό πού διάβασε ὁ κ. Ἁμβρόσιος, ἐπικαλούμενη τόν Καταστατικό Χάρτη τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καί τούς Κανόνες, προκειμένου νά στοιχειοθετήσει τό ποιός μπορεῖ νά ἀφορίζει.
Ἀλλά δέν εἴδαμε, οὔτε βλέπουμε νά ἀφορίζει πλειάδα βλασφήμων πολιτικῶν πού κυβερνοῦν τήν Πατρίδα μας (καί ἐπιστημόνων), οἱ ὁποῖοι πρέπει νά ἀφορισθοῦν γιά πλῆθος βλασφημίες κατά τοῦ Θεοῦ, τῆς Ἐκκλησίας Του, γιά τόν διωγμό της καί γιά καταπάτηση Ἱερῶν Κανόνων, ὄχι μόνο πρόσφατα μέ ἀφορμή την «πανδημία τοῦ κορωναϊοῦ», ἀλλά  ἀπό ἐτῶν πρίν, κυρίως ἐξαιτίας τῆς νομιμοποίησης σοβαρῶν ἁμαρτημάτων ὅπως· τῆς ὁμοφυλοφιλίας, τῆς ἐλεύθερης συμβίωσης (πορνεία), τῆς ἔκτρωσης (φόνος), τῆς μοιχείας κ.λ.π.!
Καί ὄχι μόνο βλέπουμε μία ἀδικαιολόγητη ἐπιλεκτική «μνήμη» Κανόνων ἡ ὁποία μόνο σκανδαλισμό δημιουργεῖ στό ποίμνιο πού βρίσκεται ἐν ἐγρηγόρσει, ἀλλά ἀντίθετα κι ἐπιπρόσθετα καί ὄχι μόνο μία φορά κατέθεσαν διά ἐγκυκλίων «εὐχαριστήρια» στήν πολιτική ἡγεσία, ἐνῶ αὐτή βλασφημᾶ εὐθαρσῶς τόν Θεό καί διώκει ραφιναρισμένα τήν Ἐκκλησία Του καί τούς πιστούς Του μέ προσχήματα «ἰούς» καί «πανδημίες»!
Πῶς δικαιολογοῦν, λοιπόν, ἑαυτούς οἱ Σεβασμιότατοι Ἐπίσκοποί μας αὐτήν τήν διαφοροποιημένη ἐξ ἀντιθέτου στάση τους ὅσον ἀφορᾶ τήν μονοσήμαντη «εὐαισθησία» καί «συνείδησή» τους στήν ἐφαρμογή Ἐκκλησιαστικῶν Καταστατικῶν καί Ἱερῶν Κανόνων;