Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Αιωνία σου η μνήμη Γέροντα... (ΦΩΤΟ)                                                                    Αιωνία σου η μνήμη Γέροντα... (ΦΩΤΟ)           
Στο Παρεκκλήσιο της Ζωοδόχου Πηγής του Ιερού Επισκοπείου της Καστοριάς, στο οποίο πολλές φορές προσευχήθηκε ο μακαριστός Γέροντας Μωυσής ο Αγιορείτης κατά τη διάρκεια της ασθενείας του, ατενίζοντας τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, τον π. Νικόλαο και τον Διάκονο Βασίλειο, με ψάλτη τον υποτακτικό του π. Χρυσόστομο και με παρόντα τον π. Μωυσή κεκοιμημένο πλέον, πορευόμενο τας αιωνίους Μονάς στη Βασιλεία των Ουρανών.
Από εκεί θα εύχεται και θα προσεύχεται για όλο τον κόσμο, για τους αναγκεμένους αδελφούς του που πονούσε και για την Καστοριά που ιδιαίτερα αγαπούσε και στην οποία παρέδωσε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με την επιθυμία του.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία για την πόλη και την περιοχή μας να κοιμηθεί σ’αυτήν ένας άγιος Μοναχός, ο οποίος τίμησε το ορθόδοξο σχήμα του Μοναχισμού, την ορθόδοξη Εκκλησία μας και ιδιαίτερα το αγιώνυμο όρος.