Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011


ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ",ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ!

Προσθήκη λεζάντας
Ένα καυστικό άρθρο για τους...κακόμοιρους Βουλευτές,που έχουν...ρέψει από την πείνα (τα σχόλια με μπλε δικά μας):

Έχετε αναρωτηθεί πόσα βγάζει ένας βουλευτής σε περίοδο οικονομικής κρίσης; Πού σταματά ο μύθος και που ξεκινά η πραγματικότητα των αποδοχών των 300 που φροντίζουν για το καλό του τόπου και αγωνιούν για την οικονομική ευρωστία της Ελλάδας;

Σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό ο κάθε βουλευτής παίρνει στα χέρια του ως καθαρή βουλευτική αποζημίωση 6.595,03 ευρώ, όπως αναφέρει και το αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News. Ωστόσο στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται μείωση 5% της έκτακτης εισφοράς και 3% υπέρ των ανέργων, απώλεια 660,16 ευρώ, που θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα (ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΩΤΑ).

Όπως όμως υποστηρίζουν και οι ίδιοι με τα χρήματα αυτά “δεν βγαίνουν”. Γάμοι, βαφτίσια, δώρα, τραπέζια, καμπάνιες για να διατηρούν ζεστές τις σχέσεις τους με τους ψηφοφόρους (ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ) τελειώνουν γρήγορα τον “αντικειμενικά” περιορισμένο μισθό τους με αποτέλεσμα να “μην τα φέρνουν βόλτα”.

Ξαναθυμήθηκαν τις δουλειές που έκαναν λοιπόν πριν γίνουν βουλευτές, κατά την παροιμία “μάθε τέχνη κι άστηνε”, και εργάζονται κανονικά τις ώρες που δε χρειάζεται να βρίσκονται στο Κοινοβούλιο.

Στο σημείο αυτό βέβαια θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι άλλα είναι τα χρήματα που εισπράττει ένας βουλευτής και άλλο το πραγματικό ποσό που κοστίζει στο κράτος, συνυπολογίζοντας και άλλες παροχές που απολαμβάνουν όπως αυτοκίνητο, ατέλειες, έξοδα αποσπασμένων υπαλλήλων στο γραφείο του, αεροπορικά εισιτήρια και πολλές άλλες διευκολύνσεις. Αποκορύφωμα αυτών των μικρών διευκολύνσεων για τους “λειτουργούς” μας που δεν τα “βγάζουν πέρα” φοροαπαλλαγή της βουλευτικής τους αποζημίωσης κατά 68,6%.

Ναι, καλά διαβάσατε!

Η χαρά του επιδόματος!

Μέχρι τώρα η βασική βουλευτική αποζημίωση έφτανε τα 5.780.60 ευρώ. Σε αυτήν προστίθεται κάθε μήνα το επίδομα οργάνωσης γραφείου 935,88 ευρώ ή πιο απλά ενοίκιο πολιτικού γραφείου, η οικογενειακή παροχή 35 ευρώ ή απλούστερα επίδομα γάμου, τα ταχυδρομικά τέλη 1.136,64 ευρώ (κάρτες και γράμματα στους ψηφοφόρους που καταλήγουν στα σκουπίδια!), τα έξοδα κίνησης 364 ευρώ, με το συνολικό ποσό των αποδοχών να φτάνει αισίως τις 8.252, 12 ευρώ το μήνα.

Αν βιαστήκατε ως κακεντρεχείς αναγνώστες να τους κακοχαρακτηρίσετε, σκεφτείτε ότι οι βουλευτές τις επαρχίας, όπως υποστηρίζουν, πληρώνουν από την τσέπη τους τουλάχιστον 1.000 ευρώ επιπλέον σε βενζίνες για να μεταβαίνουν στις επαρχίες τους, όπως επίσης και τα διόδια.

Από τις 8.252,12 ευρώ αφαιρούνται οι κρατήσεις υπέρ κόμματος 578,06 ευρώ,(ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ" ΚΟΜΜΑΤΑ) υπέρ του ταμείου τους 385,57 ευρώ, το ΦΕΚ 289,03 ευρώ και ο φόρος εισοδήματος 354,43 ευρώ. Έτσι οι συνολικές κρατήσεις φτάνουν τα 1,607,09 ευρώ και ο μισθός τους περιορίζεται στα 6.595,03 ευρώ.

Τα κινητά και τα ακίνητα

Ένας καλός βουλευτής χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων και από τις επικοινωνιακές του ικανότητες. Όλα με μέτρο όμως. Οι βουλευτές παίρνουν κάποια επιπλέον χρήματα λοιπόν για τα τηλέφωνά τους. 200 ευρώ το μήνα για το κινητό και 10.500 ευρώ ετησίως για τα τηλέφωνα των πολιτικών γραφείων τους. Ωστόσο, όπως οι ίδιοι παραπονιούνται, και πάλι μπαίνουν μέσα, αφού στο τέλος του χρόνου πληρώνουν 800-1.000 ευρώ από την τσέπη τους.

Τα εξτραδάκια των επιτροπών

Τυχεροί όσοι από τους 300 συμμετέχουν σε επιτροπές, καθώς για την παρουσία τους αμείβονται χωριστά. Το ποσό δεν είναι ίδιο για όλους και εξαρτάται από τον αριθμό των επιτροπών μου μετέχουν και τη συχνότητα με την οποία αυτές συνεδριάζουν ανά μήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτά της Real News, ένας μέσος βουλευτής λοιπόν για πέντε συνεδριάσεις το μήνα με 245 ευρώ η καθεμία θα λάμβανε επί συνόλου 1.228,40 ευρώ.

Ωστόσο μετά την πρόσφατη απόφαση του προέδρου της Βουλής να μείωση την αμοιβή από τα 245 στα 150 ευρώ, ο ίδιος βουλευτής θα λαμβάνει πλέον 750 ευρώ. Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε ότι η μείωση θα μπορούσε να αντισταθμιστεί με αύξηση των συνεδριάσεων των επιτροπών.

Καλό τους αμάξι...

Δωρεάν αυτοκίνητο 1.400 κυβικών για τους βουλευτές της Αθήνας και 1.800 κυβικών για τους βουλευτές της περιφέρειας με πληρωμένα τα service προβλέπει η σύμβαση που έχει συνάψει η Βουλή με τις εταιρίες leasing για τους 300.

Επίσης για όσους δεν θέλουν να μπλέκουν στην κίνηση της Αθήνας και θέλουν να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ η Βουλή έχει φροντίσει να τους παραχωρήσει πάσο, προκειμένου να μετακινούνται δωρεάν (ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ).

Τι έχασαν

Τα χρήματα που εισπράττουν τώρα οι βουλευτές δεν έχουν καμία σχέση με όσα έπαιρναν πριν την οικονομική κρίση. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2010 έχουν χάσει ετησίως 40.465 ευρώ, δηλαδή το 35% των πρότερων αποδοχών τους.

Τι κόπηκε; Δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων, μείωση επιδομάτων κατά 20%, μείωση αφορολόγητου κατά 400 ευρώ, μείωση 5% της αποζημίωσης υπέρ του ταμείου για το δημόσιο χρέος, 5% έκτακτη εισφορά, 3% υπέρ των ανέργων και μείωση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές.

Ποιος άνθρωπος λοιπόν μπορεί να ζήσει με 6.068 ευρώ το μήνα -χωρίς τα επιδόματα- τη σήμερον ημέρα;
Μα φυσικά,αγαπητοί φίλοι του newstoday,δεν μπορεί κανείς να ζήσει με 6-7-8 χιλιαρικάκια το μήνα!

Ξέρετε πόσο κοστίζουν οι κομματικοί στρατοί;

Αν υπολογίσουμε πως κάθε Βουλευτής έχει τουλάχιστον 10 κομματόσκυλα-γλειφτρόνια που προπαγανδίζουν,στέλνουν δελτία τύπου και σχολιάζουν σε ιστοσελίδες και ιστολόγια ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΚΑΚΙ ΤΟ ΜΗΝΑ,πόσο μας κάνει;

500 επί 10 ίσον 5000 ευρώ μόνο για ένα ελάχιστο μέρος του κομματικού στρατού που συντηρούν!!!

Πώς λοιπόν θα καλυφθούν αυτά τα έξοδα;Δεν πρέπει κάποιος να τα πληρώσει;

Υπάρχει μεγαλύτερο και καλύτερο κορόιδο από τον ελληνικό λαό για να το κάνει αυτό;

Όχι φυσικά!Γιατί αν τόλμαγε ένας Βουλευτής να απευθυνθεί σε ιδιώτες για να του καλύψουν τα "έξοδά" του,θα έτρωγε ΚΛΩΤΣΙΕΣ!

Έτσι λοιπόν,μπορεί να θέλουν ως καλοί νεοφιλελεύθεροι την ιδιωτικοποίηση των πάντων "υπέρ πατρίδος",αλλά όλα κι όλα!

Στο θέμα ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ,πρέπει να πληρώνει το Δημόσιο!

Αυτοί σε κυβερνάνε,Έλληνα που γιορτάζεις την "αποκατάσταση της Δημοκρατίας" σήμερα!

Η Δημοκρατία,ουδέποτε αποκαταστάθηκε σ'αυτή τη χώρα.

Ο σάπιος,παχύσαρκος κοινοβουλευτισμός του ρουσφετιού και της ρεμούλας,ΝΑΙ!

Διότι μόνο σε ολιγαρχικά καθεστώτα κόβουν από παντού,εκτός από μια κάστα προνομιούχων,που συντηρούνται αδιάκοπα από τον φτωχό λαό!

Επειδή λοιπόν το όλο θέμα έχει καταντήσει αηδία,προτείνουμε για αρχή να γίνει το εξής:

ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (800 ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥΣ.

Αν μετά από αυτό το μέτρο συνεχίσει να υπάρχει ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ Βουλευτής,τα ξαναλέμε...!

Υ.Γ.Επειδή μερικά σκυλάκια που ξαμολήθηκαν από "υπερπατριώτες" κοπρίτες έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν "κομμουνιστές" όσους δεν ανέχονται το φαγοπότι των αφεντικών τους σε βάρος του ελληνικού λαού,τους υπενθυμίζουμε τα εξής:

ΜΟΝΟ σε απολυταρχικά,ολιγαρχικά και ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ καθεστώτα ο λαός πεινάει και οι "άρχοντες" καλοπερνάνε.

Τα παραδείγματα πολλά:Από την πρώην ΕΣΣΔ,μέχρι τη σημερινή Κούβα και Βόρεια Κορέα.

Ας προσέξουν λοιπόν αυτά τα αστοιχείωτα χαμερπή γλειφτρόνια,διότι στο θέμα των βουλευτικών μισθών Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ