Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Ο Εφραίμ ο Βατοπαιδινός φιλοξενείσε και ταϊσε αυτούς που πήγαν να τον συλλάβουν !!


Είναι γνωστό πως αρκετοί αστυνομικοί βρίσκοταν στο Βατοπαίδι εδώ και 3 μέρες, προκειμένου να…φρουρήσουν τη Μονή και τον Ηγούμενό της, για να μην το…σκάσει.

Το ερώτημα είναι, πού εμεναν και τι έτρωγαμ όλοι αυτοί;
Στην πρώτη ερώτηση, η απάντηση είναι πως υπάρχει συγκεκριμένο οίκημα της Αστυνομίας που βρίσκεται στον Αρσανά (λιμάνι) της Μονής (για όσους, καλόπιστους και μη, αναρωτιούνται πώς γίνεται αυτό, ας έχουν υπόψη τους πως το συγκεκριμένο Μοναστήρι έχει οργανωμένο μικρό λιμάνι εδώ και αιώνες, οπότε η Αστυνομία πάντα είχε το δικό της χώρο).

Στο δεύτερο ερώτημα όμως, “τι τρώνε”, η απάντηση θα εκπλήξει πολλούς και ιδιαίτερα τους λυσσασμένους διώκτες της Μονής: ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!
Ναι, καλά διαβάσατε: Οι Μοναχοί ταίζουν, τσάμπα μάλιστα, εκείνους που ήρθαν για να συλλάβουν τον Γέροντά τους!!!

Επειδή κάποιοι “παντογνώστες” και “υπερκριτές των πάντων”, θα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν το θέμα, τους ρωτάμε ευθέως: Εσείς θα δίνατε έστω ένα ποτήρι νερό σ’εκείνους που ήρθαν να σας συλλάβουν; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;
Υπενθυμίζουμε πως η Μονή δεν έχει καμία τυπική ή νομική υποχρέωση να το κάνει αυτό. Έχει όμως υποχρέωση που απορρέει από την χριστιανική αγάπη και την πατροπαράδοτη Αγιορείτικη φιλοξενία!

Πηγαίντε λοιπόν, τηλεκατευθυνόμενα δημοσιογραφάκια κι εσείς να μείνετε έστω έξω από τη Μονή, έστω για να την υβρίσετε ελεεινά: Θα δώσουνοι οι μοναχοί και σ’εσάς ένα πιάτο φαί και θα φροντίσουν να αισθανθείτε άνετα, ώστε να επιτελέσετε το “έργο” σας!

Στη φωτογραφία: Άποψη της Τράπεζας της Ι.Μ Βατοπαιδίου.