Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΗΣ ΙΩΗΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡ.ΠΑΓΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΗΓ.ΕΦΡΑΙΜ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Εδέσσης Ιωήλ   
Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2011 11:55
Εν Εδέσση τη 28η Δεκεμβρίου 2011
Προς
Την Ερίτιμον
Πρόεδρον του Αρείου Πάγου
κ. Ρέναν Ασημακοπούλου
Εις Αθήνας


Λαμβάνω το θάρρος ως Επίσκοπος και Έλλην πολίτης εξ αφορμής της προφυλακίσεως του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου π. Εφραίμ να απευθυνθώ εις Υμάς και να κοινοποιήσω ωρισμένας σκέψεις μου.
Χωρίς να εισέρχωμαι εις την εξουσίαν και το λειτούργημα, το οποίον εκπροσωπείτε, και έχων διάθεσιν ουχί ελεγκτικήν, αλλά παρακλητικήν, επιθυμώ να Σας παρακαλέσω να επιληφθήτε του δημιουργηθέντος θέματος και να δώσητε λύσιν, η οποία θα ικανοποιή το δημόσιον αίσθημα, εκκλησιαστικών η μη ανθρώπων, περί Δικαίου. Πως είναι δυνατόν να είναι ίσοι ενώπιον του νόμου όλοι (κληρικοί και λαϊκοί), όταν οι εμπλεκόμενοι εις την υπόθεσιν της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου δεν είναι μόνον ο π. Εφραίμ...
αλλά και υπάλληλοι του κράτους και πολλοί πολιτικοί; Αυτοί όλοι απηλλάγησαν, ενώ ο π. Εφραίμ προεφυλακίσθη. Δεν είναι αυτό κατάστασις που δημιουργεί ευλόγους απορίας; Ίσως μοι αντείπητε ότι οι πολλοί απηλλάγησαν δια νόμου. Αλλά τι νόμος είναι αυτός, ο οποίος δια το ίδιον παράπτωμα άλλους τους απαλλάσσει και άλλους τους κατακρίνει. Μήπως επικρατεί εις την πατρίδα μας το jus majoris (το δίκαιον του ισχυροτέρου) εκ μέρους των πολιτικών μας; Ο χρόνος που επραγματοποιήθη η σύλληψις και η προφυλάκισις του Ηγουμένου μόνον λύπην μπορεί να δημιουργήση. Η Γέννησις του Χριστού είναι σημείον αγάπης και όχι εντάσεων.
Δώσατε λύσιν, διότι ο λαός της Ελλάδος, ως άλλοι ένορκοι, ίσως διαφορετικά εκτιμήσουν την υπόθεσιν αυτήν και σχηματίσουν αντίληψιν δια τους δικαστικούς όχι ορθή αλλά ούτε και κολακευτική.
Δεν αναμένω απάντησίν Σας, επειδή ασχολείστε με πολλάς υποθέσεις, αλλά τυχόν απόκρισίς Σας θα θεωρηθή εξαιρετική τιμή δι' ημάς.
Με την ελπίδα ότι θα αποκατασταθή το δίκαιον και η αλήθεια εύχομαι Υμίν τα δέοντα.  


Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
Ι Ω ΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου