Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Σύντομα θά δοθεῖ ἡλεκτρονική ταυτότητα (Κάρτα τοῦ Πολίτη) στούς Κύπριους.

Σχόλιο Ο.Π.: Στην χώρα μας έχει γίνει χαμός με τις αντιδράσεις κατά της Κάρτας του Πολίτη. Όλοι πιστεύουν πως είναι ένα βήμα πριν την ενσωμάτωση του τσίπ στο χέρι ή στο μέτωπο. Δεκάδες Μητροπολίτες, ιερείς και μοναχοί μιλάνε για προ-χάραγμα. Ο π.Παϊσιος ήταν κάθετα αντίθετος και αυτήν του την αντίθεση, μας την άφησε παρακαταθήκη, μέσω του χειρογράφου κειμένου του.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την θέση της Εκκλησίας της Κύπρου, μιας και σε αυτήν έλαχε να λάβει απόφαση για την Κάρτα του Πολίτη πριν την Εκκλησία της Ελλάδος, καθότι στην Ελλάδα το θέμα μετατέθηκε για ευθετότερο χρόνο (μετά τις εκλογές; θα δούμε). Βεβαίως με παλαιότερες αποφάσεις της η Εκκλησία της Ελλάδος είχε εκφράσει την αντίθεσή της σε ηλεκτρονικές ταυτότητες χωρίς τσιπάκι, πόσο μάλλον για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες με τσιπάκι !
sigmalive: Ηλεκτρονικές ταυτότητες οι οποίες θα μας επιτρέπουν να κάνουμε ακόμα και τις τραπεζικές μας συναλλαγές, θα γίνουν σύντομα μέρος της ζωής μας.
Το θέμα αυτό εμπίπτει και στην Κυπριακή Προεδρία η οποία θα κληθεί να χειριστεί σημαντικά θέματα που αφορούν την προώθηση της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρώπης όπως τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ηλεκτρονική ταυτότητα, επαλήθευση και υπογραφή.
Μέσα στο εξάμηνο της Προεδρίας μας θα έχουμε νέες ταυτότητες με τσιπ, δακτυλικά αποτυπώματα και ηλεκτρονική υπογραφή η οποία θα προστεθεί ως στοιχείο στην ηλεκτρονική πλέον ταυτότητα του κάθε πολίτη.
Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού θα είναι σε θέση να αρχίσει να εκδίδει ηλεκτρονικές ταυτότητες, που θα φέρουν microchip στο οποίο θα υπάρχει το δακτυλικό αποτύπωμα του πολίτη και η ηλεκτρονική υπογραφή του.
Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία έχει ως στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών, των επιχειρήσεων και των διοικήσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ενώ θα μπορούν να γίνονται ακόμη και τραπεζικές συναλλαγές.
Εκτός από τις ηλεκτρονικές ταυτότητες παράλληλα θα δημιουργηθεί και μια Κυβερνητική Αποθήκη Πληροφοριών στην οποία θα ενταχθούν τα αρχεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Τμ. Τελωνείων, του Αρχείου Πληθυσμού, του Εφόρου Εταιρειών, του Τμ. Εσωτερικών Προσόδων, του Κτηματολογίου, και του ΦΠΑ, καθώς επίσης του Γεν. Λογιστηρίου.
Σε μεταγενέστερο στάδιο θα μπουν και τα αρχεία των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και η Στατιστική Υπηρεσία.
 http://orthodox-watch.blogspot.com