Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012


Σύγχρονοι νεομάρτυρες καί ὁμολογητές : Π. Φίλιππος, Π. Δανιήλ, Π.Βιτάλιος


ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ: Π. ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Π. ΔΑΝΙΗΛ, Π. ΒΙΤΑΛΙΟΣ

Η ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ. 
ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΟΥΣ…ΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ…

Ένας ( ακόμα ) ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ( ανεβάζοντας τον αριθμό των Ορθοδόξων ιερέων Νεομαρτύρων ) δολοφονήθηκε χθες, Τρίτη μέσα στην πολυκατοικία όπου διέμενε στην ανατολική Μόσχα, ενώ προσπαθούσε να ηρεμήσει μια ομάδα μεθυσμένων ανδρών, ανακοίνωσε σήμερα η διερευνητική επιτροπή της εισαγγελίας της Ρωσίας.
Το βράδυ της Τρίτης, ένας άνδρας πυροβόλησε τον ορθόδοξο ιερέα Αλεξάντρ Φιλιπόφ που είχε βγει από το διαμέρισμά του προκειμένου να ηρεμήσει την ομάδα των μεθυσμένων ανδρών”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιτροπής.
“Ο ιερέας υπέκυψε στα τραύματά του, λίγο μετά τον πυροβολισμό”, μέσα στην πολυκατοικία και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.
Ο φερόμενος ως δολοφόνος ‘Ολεγκ Τσέχοφ, που έχει ήδη καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Στις 19 Νοεμβρίου ένας άλλος ορθόδοξος ιερέας ο οποίος τηρούσε επικριτική στάση απέναντι στο Ισλάμ, τις αιρέσεις και τους υπερεθνικιστές, δολοφονήθηκε μέσα στην εκκλησία όπου λειτουργούσε στη νότια Μόσχα.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο π. Αλεξάντερ Φιλιπόφ είχε τρεις κόρες.

Πηγή : Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Ρομφαία
Ισλαμιστές ανέβαλαν την ευθύνη της δολοφονίας του Ρώσου Ορθόδοξου Ιερέα π. Δανιήλ Σισόγιεφ, ο οποίος στις 19 Νοεμβρίου 2009, δολοφονήθηκε από έναν ένοπλο μασκοφόρο εν ψυχρώ στη εκκλησία του Αγίου Θωμά όπου λειτουργούσε.
Ρωσικό Πρακτορείο μετέδωσε σήμερα, ότι σελίδα εξτρεμιστών με ανακοίνωση της αποκαλούσε τον π. Δανιήλ εχθρό του Αλλάχ, μια πληροφορία που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες η δολοφονία του π. Δανιήλ Σισόγιεφ φέρεται να μαγνητοσκοπήθηκε με κινητό τηλέφωνο, αλλά το βίντεο αυτό λένε ότι πρέπει να έχει καταστραφεί.
Να αναφερθεί ότι ο π. Δανιήλ, κήρυσσε το Ευαγγέλιο μεταξύ μουσουλμάνων και σχισματικών, και επίσης ετοίμαζε χριστιανική μαρτυρία για τους αδιάφορους για την εκκλησιαστική ζωή συμπατριώτες του.
Επίσης, να σημειωθεί ότι ο π. Δανιήλ λίγες μέρες πριν την εν ψυχρώ δολοφονία του, στο προσωπικό του blog, έγραφε: «πάλι σήμερα δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου, πλέον αυτό μου έχει γίνει συνήθεια κουράστηκα να ζω με τον φόβο για το έργο που κάνω».
Ο π. Δανιήλ, επειδή δεχόταν σχεδόν καθημερινά απειλές από εξτρεμιστές για την ζωή του, είχε έρθει σε επαφή μέχρι και με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας.
Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι οποίος θα βοηθήσει σημαντικά για την εξιχνίαση της δολοφονίας του π. Δανιήλ Σισόγιεφ θα λάβει ως ανταμοιβή 1 εκατομμύριο ρούβλια.
Πηγή : Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων Ρομφαία
Και άλλη επίθεση σε Ορθόδοξο ιερέα, υποψίες και για νεοπαγανιστικούς κύκλους.
Tρείς άγνωστοι άνδρες επιτέθηκαν στον ιερέα Βιτάλιο Ζούμπκοβ ο οποίος υπηρετεί στην εκκλησία του αγ.Θωμά στη Μόσχα , όπου δολοφονήθηκε ο π.Δανιήλ Σισόγεφ στις 19 Νομβρίου 2009.
Ο ιερέας φορώντας ένα μαύρο ράσο πήγαινε στην εκκλησία του, που βρίσκεται στην Οδό Καντεμιρόβσκαγια για να τελέσει μια αγρυπνία όταν τρείς άγνωστοι έτρεξαν προς το μέρος του και άρχισαν να τον χτυπούν.
Το συμβάν έγινε στις 4 μμ τοπική ώρα,το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. .
Έπεσα στο έδαφος και άρχισαν να με χτυπούν στα πόδια .Γι αυτό περπατώ δύσκολα τώρα.Μετά άρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι.Πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή συνδέεται με τον πρόσφατο φόνο του φίλου του, Ορθόδοξου Ιερέα Δανιήλ Συσόγεφ
Νομίζω πως ηταν μια απάντηση για την εμφάνιση μου στην τηλεόραση όπου μίλησα μετά την απώλεια του φίλου μου.Ο π.Βιτάλιος είπε πως τα τραύματα του δεν ήταν τόσο σοβαρά ώστε να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.
Κατάφερε μάλιστα να λειτουργήσει την Κυριακή μετά το συμβάν.
(Πρακτορείο Ιντερφαξ)
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές η δολοφονία του π.Δανιήλ καθώς και η επίθεση στον π.Βιτάλιο αποδίδεται σε οπαδούς νεοπαγανιστικών ομάδων, οι οποίοι δυσαρεστήθηκαν με την έντονη ιεραποστολική δράση της ενορίας του αγ.Θωμά.
( http://misha.pblogs.gr/2009/12/kai-allh-epithesh-enantion-ierea-sth-mosha.html )
Υ.Γ  Η είδηση αυτή στο Ιντερφάξ δημοσιεύεται αρχές Δεκεμβρίου, είναι – δηλαδή- παλαιότερη της προηγούμενης.
Στις προσευχές μας βρίσκονται οι δύο Ορθόδοξοι Νεομάρτυρες Ιερείς της Εκκλησίας μας. Στις προσευχές μας βρίσκονται οι οικογένειές τους. Ότι και να κάνουν οι “πύλες του Άδη”, δεν θα μπορέσουν να κατανικήσουν την Εκκλησία και τον Ιησού Χριστό, ο οποίος “εξήλθε νικών και ίνα νικήση” .
Ζει Κύριος ο Θεός ο Παντοκράτωρ, γιατί μαζί Του ζουν στην θριαμβεύουσα Εκκλησία οι δύο νεομάρτυρες της Ορθόδοξης πίστης.
ΠΗΓΗ:
http://ierapostoli.wordpress.com/2009/12/29/orthodoxpriest_witness/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου