Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Αποδοκιμασίες κατά της Ρεπούση σε παρουσίαση βιβλίου της στα Χανιά


Ένταση σημειώθηκε σε παρουσίαση βιβλίου της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ και καθηγήτριας ιστορίας στο ΑΠΘ, Μαρίας Ρεπούση στα Χανιά, όταν πολιτευτές και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μαζί με πολίτες, διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Τα Μαρασλειακά 1925-1297» έγινε στην αίθουσα του ΤΕΕ/ΤΔΚ και όλα ξεκίνησαν ομαλά, όμως στελέχη του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», μαζί με άλλους πολίτες που ήταν καθισμένοι στην αίθουσα, σηκώθηκαν και άρχισαν να «επιτίθενται» λεκτικά στην κυρία Ρεπούση φωνάζοντας για τις γνωστές αναφορές της σε άλλα βιβλία της ιστορίας, οι οποίες είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και αμφισβητήσεων.

Μάλιστα από το πανδαιμόνιο που προκλήθηκε αποχώρησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου..
Κρήτης, Κώστας Χουρδάκης ο οποίος επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο.

Τελικά, οι διαμαρτυρόμενοι έφυγαν και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μίλησε η ίδια για το βιβλίο της φανερά εκνευρισμένη από τα όσα έγιναν, ενώ σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά». «Ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις που πρέπει να μπορούν ελεύθερα να ακούγονται, αλλά αυτοί αντί να συμμετάσχουν στον διάλογο ήθελαν να τον εμποδίσουν» πρόσθεσε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου