Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Που ήταν η ελληνική πολιτεία κατά την επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη

 

         
          

Μαρία Γιαχνάκη
Οι Έλληνες κάνουν λάθη σε μια εποχή που δεν μπορούν  να συγχωρεθούν τα λάθη.
Κάνοντας μια αποτίμηση της επίσκεψης του Ρώσου Πατριάρχη στην Ελλάδα τις προηγούμενες μέρες θα μπορούσε κανείς να βγάλει ένα και μόνο συμπέρασμα  :
Ήμασταν απαράδεκτοι από πλευράς πολιτείας.
Έρχεται στην Ελλάδα ο προκαθήμενος μιας ορθόδοξης χώρας κι έρχεται στην Ελλάδα που είναι ορθόδοξη χώρα και που συνδέεται στενά με την Ρωσία, όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν  να το αποδεχθούν.
Στο πρόσφατο παρελθόν μάλιστα η ρωσική εκκλησία κατέθεσε τον οβολό της ,ως  κίνηση αλληλεγγύης στην ελληνική εκκλησία, για τους αναξιοπαθούντες πολίτες ,στηρίζοντας την φιλανθρωπική δράση της  και αυτό δεν  μπορούμε να το παραβλέψουμε.
Και αντί να τύχει υποδοχής ο Ρώσος Πατριάρχης όπως ταιριάζει στις περιστάσεις και στο ίδιο το πρόσωπο από πλευράς ελληνικής πολιτείας ,δεν έδωσαν καμία σημασία ,ούτε φρόντισαν να δείξουν το φιλόξενο πρόσωπο του  Έλληνα.
Ο Ρώσος Πατριάρχης ήρθε κι έφυγε σαν να μην συνέβηκε τίποτα για την ελληνική κυβέρνηση την στιγμή που ακόμη κι ένας απλός ιεράρχης να επισκεφθεί στην Ρωσία , τον υποδέχονται σχεδόν με τιμές αρχηγού κράτους.
Δεν θεωρούμε ανύπαρκτον τον κύριο Τσιάρα υφυπουργό εξωτερικών ούτε την ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά ήταν απαράδεκτο το γεγονός ότι κανένας από τους πολιτικούς δεν παραβρέθηκε στην δοξολογία στον άγιο Διονύσιο ως όφειλαν να κάνουν .
Τα υπόγεια ρεύματα προφανώς και επηρέασαν την στάση της πολιτείας . Λειτούργησαν πολύ δυναμικά τελικά οι έξωθεν παρεμβάσεις ώστε να δείξουν αδιαφορία στον προκαθήμενο μιας χώρας που όπως και να το κάνουμε στηρίζει την χώρα μας .
Μην ξεχνάμε ότι εκτός από την οικονομική στήριξη που παρείχε στην εκκλησία της Ελλάδος , εκατομμύρια  Ρώσοι τουρίστες θα ενισχύσουν τον τουρισμό μας αυξάνοντας τα κέρδη της χώρας μας. Ούτε για αυτήν την σημαντική  κίνηση δεν νιώσαμε την υποχρέωση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως σωστοί διπλωμάτες και φιλόξενος λαός.
Τελικά δεν ξέρουμε ή δεν θέλουμε να μάθουμε από τα λάθη μας.
Πως τα καταφέρνουν οι πολιτικοί αυτής της χώρας να νιώθουν υποχρέωση και να σκύβουν το κεφάλι στους δυνάστες μας και στους εκ διαμέτρου αντίθετους στην νοοτροπία και στην φιλοσοφία λαούς  και από την άλλη πλευρά να φέρονται με αδιαφορία σε μια επίσκεψη τέτοιου βεληνεκούς και βάρους  δεν εξηγείται λογικά.  Εξηγείται μόνο αν δούμε πίσω από τις καταστάσεις και την καθημερινότητα για να καταλήξουμε στο ότι οι πολιτικοί μας είναι εγκλωβισμένοι σε ένα γενικότερο σχέδιο που θέλει την χώρα αποδυναμωμένη χωρίς ισχυρούς φίλους και υποστηρικτές όπως είναι η Ρωσία.
Όσο για την επεκτατική πολιτική για ητν οποία συχνά πυκνά κατηγορείται η εκκλησία της Ρωσίας φαίνεται να είναι μία δηλητηριώδης καραμέλα που πιπιλούν όλοι οσοι δεν θέλουν να δυναμώσει κι άλλο η σχέση των δύο εκκλησιών, προσπαθώντας να δημιουργήσει προβλήματα στην σύσφιξη των σχέσεων.
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου