Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

"Οι άντρες ζουν με τις γυναίκες, και οι γυναίκες με τους άντρες"

                                        Η Ελενα Ισινμπάγιεβα είναι μία από τις πλέον αγαπητές προσωπικότητες στη Ρωσία. 

Έδειξε όμως ότι εκτός από τεράστια αθλήτρια, και όμορφη γυναίκα, ότι έχει και άποψη, και δεν φοβάται να την πει, σε μια εποχή που το άσπρο έχει γίνει μαύρο, και όποιος υπερασπίζεται την κοινή λογική, ρίχνεται στον Καιάδα.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ  καταδίκασε τους γκέι και πήρε θέση υπέρ του Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Αφορμή για τις δηλώσεις τις Ισινμπάγιεβα ήταν η κίνηση αθλήτριας του ύψους Εμα Γκριν Τρεγκάρο να αγωνιστεί έχοντας τα νύχια της βαμμένα στα χρώματα του ουράνιου τόξου που χρησιμοποιούνται ως σημαία της γκέι κοινότητας.

Η Ισινμπάγιεβα χαρακτήρισε το γεγονός ασέβεια και εξέφρασε την άποψή της. «Είναι ασέβεια για τη χώρα μας, για τους πολίτες μας επειδή είμαστε Ρώσοι», είπε και συνέχισε: «Ισως είμαστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και από τους ανθρώπους σε άλλες χώρες. Εχουμε τους νόμους μας που πρέπει να σέβονται όλοι. 

Απλώς προσπαθούμε να είμαστε ευσεβείς. Θεωρούμε τους εαυτούς μας σαν κανονικούς ανθρώπους, ζούμε οι άντρες με τις γυναίκες και οι γυναίκες με τους άντρες, έτσι μας έμαθε η ιστορία. Ελπίζω το πρόβλημα να μην καταστρέψει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. 

Εάν επιτρέψουμε να προάγονται και να γίνονται όλα αυτά τα πράγματα στο δρόμο, φοβόμαστε πολύ για το έθνος μας, γιατί θεωρούμε τους εαυτούς μας φυσιολογικούς, κανονικούς ανθρώπους. Ολα πρέπει να είναι καλά, Έρχεται από την ιστορία. Δεν είχαμε ποτέ προβλήματα, τέτοιου είδους προβλήματα στη Ρωσία, και δεν θέλουμε να έχουμε τέτοια στο μέλλον»

Είναι καιρός επιτέλους να μπορεί να εκφραστεί η κοινή λογική. Μπορεί να μην έχει λύση για όλα στη ζωή, αλλά το 98% των δραστηριοτήτων εκφράζονται μέσω αυτής. Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι.