Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΝ ΕΙΜΙ ΟΡΓΑΝΟΝ - ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Η εφημερίδα Κόσμος της Πάτρας στο φύλλο της Παρασκευής 8-11-2013 και στο διαδίκτυο αντιγράφει το πρόσφατο σχόλιο της Ιδιωτικής Οδού σχετικά με το πρόσφατο, επίσης εκτενές κείμενο του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου. 
Όμως κατά την αντιγραφή αφήνεται να εννοηθεί ότι οι "Φαναριώτες" ή το "Πατριαρχείο" ταυτίζονται με το κείμενό μου, αφού "διερωτώνται" ή "σχολιάζουν", κατά τον αρθρογράφο του Κόσμου.
Θα ήθελα, λοιπόν, για άλλη μια φορά να σημειώσω ότι είμαι αυτοκίνητον όργανον. Γράφω και κινούμαι εξ ιδίας βουλής και προαιρέσεως και όχι διότι μου το υπαγορεύει το Φανάρι ή ο Πατριάρχης. Άπαγε!
Μπορεί αυτό να μην είναι κατανοητό από τους έχοντας κακή προαίρεση και πονηρούς, πάντα, λογισμούς, αλλά αυτή είναι η απλή αλήθεια. 
Άλλωστε και στην περίπτωση του πρ. Ιεροσολύμων Ειρηναίου στην οποία επανέρχεται ο Σεβ. Καλαβρύτων, ετάχθην εξ αρχής υπέρ του κανονικού Πατριάρχου Ιεροσολύμων Θεοφίλου κ.ο.κ. 
Μ' ένα λόγο τον θεσμό της Εκκλησίας έχω πάντοτε κατά νου κι όχι τις προσωπικές μου προτιμήσεις. Αλίμονο, αν αποδομήσουμε την Εκκλησία. Αυτή η λογική είναι που με βρίσκει αντίθετο. 
Αυτά συνοπτικώς. 
Π.Α.Α.