Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η Παναγία κατηγορούμενη σε δικαστήριο ως ηθικός αυτουργός!


Πριν από κάποιες δεκαετίες συνέβη στην Παναγία της Τήνου το εξής απίστευτο θαυμαστό περιστατικό.

Μια μητέρα είχε το παιδί της κωφάλαλο και παρακαλούσε την Παναγία της Τήνου να το κάνει καλό.

Η Παναγία εμφανίστηκε στην μητέρα και της είπε να πετάξει το παιδί της από το καμπαναριό του ναού και θα γίνει καλά.


Η μητέρα έκανε όπως της είπε η Παναγία και πράγματι το παιδί θεραπεύτηκε, μίλησε και άρχισε να ακούει κανονικά.


Όμως το απίστευτο περιστατικό μαθεύτηκε και η υπόθεση κατέληξε στην Ελληνική Δικαιοσύνη.


Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα και η γυναίκα βρέθηκε κατηγορούμενη στο Δικαστήριο της Σύρου για ανθρωποκτονία, με το σκεπτικό ότι εξέθεσε το παιδί της σε έσχατο κίνδυνο.
Όμως, ο Δικαστής, που δίκασε την υπόθεση, έτυχε να είναι πιστός άνθρωπος.

Κατά την κρίση του είπε:
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει να εξετάσουμε μόνο ποιος διέπραξε την συγκεκριμένη πράξη για την οποία κατηγορείται η μητέρα, αλλά θα πρέπει να αναζητήσουμε τον ηθικό αυτουργό.


Είναι άλλωστε γνωστό ότι η ποινή που περιμένει τον ηθικό αυτουργό για ένα έγκλημα είναι μεγαλύτερη από αυτήν που αντιμετωπίζει ο δράστης του εγκλήματος.
Όπως προκύπτει από την απολογία της μητέρας και από το τελικό θετικό αποτέλεσμα της ενέργειάς της, ο ηθικός αυτουργός στην συγκεκριμένη πράξη είναι η Παναγία.
Εγώ αρνούμαι να δικάσω την Παναγία.

Έτσι η πιστή μητέρα αθωώθηκε και μαζί με αυτήν και… ο ηθικός αυτουργός, η Παναγία.
Θα πρέπει βέβαια να διευκρινίσουμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μία πάρα πολύ σπάνια περίπτωση, που δεν πρέπει να μας παρασύρει.


Διότι έχουν καταγραφεί και περιστατικά κατά τα οποία ο διάβολος, που μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός, πήρε την μορφή της Παναγίας και παρακίνησε σε ανάλογες πράξεις μητέρες, με αποτελέσματα τραγικά για όσες υπάκουσαν. Παρόμοια περιστατικά έγιναν και με ιδιόρρυθμους μοναχούς που ο διάβολος, παριστάνοντας αγίους, τον Χριστό, την Αγία Τριάδα κ.λπ., τους επλάνησε, τους έκανε να πιστέψουν στην αγιότητά τους, τους οδήγησε σε γκρεμούς και στο τέλος τους γκρεμοτσάκισε.


Γενικά οι πατέρες διδάσκουν ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με τα οράματα. Ακόμη και εάν όντως μας εμφανιστεί η Παναγία και μας προστάξει κάτι, δεν θα θυμώσει εάν εμείς δυσπιστήσουμε και προσπαθήσουμε με διάφορους τρόπους να επιβεβαιώσουμε την θεϊκή προέλευση του οράματος. Αντίθετα θα χαρεί, διότι αυτό μαρτυρεί την ταπείνωσή μας, καθώς θεωρούμε ότι δεν είμαστε άξιοι να μας εμφανιστεί η Παναγία.
 

Θα πρέπει στη συνέχεια το τυχόν όραμα να το αποκαλύψουμε στον πνευματικό μας και να ζητήσουμε την συμβουλή του. Τότε θα αποκαλυφθεί εάν είναι από τον Θεό ή είναι από τον διάβολο. Ο διάβολος τρέμει όταν ρωτάμε τους πνευματικούς μας πατέρες, διότι αποκαλύπτονται οι πλεκτάνες του. Φυσικά, είναι δυνατόν και κάποια άλλα σημεία να μας πληφορορήσουν, όπως π.χ. εάν το όραμα μας αφήνει ειρήνη ή προκαλεί ταραχή.



πηγή: www.vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου