Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

11/05/2020: Μηνυτήρια αναφορά αντισημιτικής συνομωσιολογικής διασποράς ψευδών ειδήσεων από μοναχό και χριστιανικό ιστολόγιο


ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

11 Μαΐου  2020
Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, για αντισημιτική και συνωμοσιολογική διασπορά ψευδών ειδήσεων σε άρθρο του χριστιανικού ιστολογίου katanixi.gr, στο κανάλι του στο YouTube και σε εξωφρενικές δηλώσεις ενός μοναχού Γαβριήλ που παρουσιάζεται σαν άγιος (“στάρετς” στα ρώσικα) τις οποίες το ιστολόγιο αναπαράγει και οι οποίες παραπέμπουν σε μεσαιωνικές αντισημιτικές δοξασίες περί Εβραίων που θυσιάζουν παιδιά. Σε αυτές ο μοναχός της Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους αναπτύσσει, σε Ρώσο δημοσιογράφο ή “προσκυνητή” τη “θεωρία” του πως στο επικείμενο εμβόλιο για τον κορονοϊό “οι Εβραίοι, οι Μασόνοι” που είναι αυτοί που βγάζουν τα εμβόλια” θα βάλουν μέσα “ένα τσιπάκι” ή εναλλακτικά κάποιο υδράργυρο (…) ώστε να μπορούν να μας ελέγχουν” και “για να μειώσουν τον πληθυσμό της”, αφού έτσι θα “πεθαίνει ο άνθρωπος σε δύο-τρία χρόνια”. Και καταλήγει πως “δεν μπορεί να τους έχει κανείς εμπιστοσύνη, γιατί είναι σίγουρο, είναι βέβαιο ότι αυτά τα έμβρυα που σκοτώνουν, τα παιδάκια, πέντε μηνών, έξι μηνών, εφτά μηνών, τα χρησιμοποιούν, τα βάζουνε σε διάφορες τροφές, για να γίνονται εύγεστες οι τροφές αυτές. Δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη”. Σας επισυνάπτουμε το αντισημιτικό άρθρο και το σχετικό βίντεο τόσο σαν σύνδεσμο όσο και συνημμένο. Όλα τα παραπάνω συνιστούν δημόσια υποκίνηση σε μίσος ή και βία μέσω και του διαδικτύου.
 
katanixi.gr 
γέρ. Γαβριήλ Αγιορείτης (κελί Κουτλουμουσιανό)

«Θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό της γης για να μπορούν να ελέγχουν» (γ. Γαβριήλ)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra
Την προηγούμενη εβδομάδα ως κατάνυξη είχαμε κοινοποιήσει ένα βίντεο – συνέντευξη του πολυσέβαστου γέροντα μας Γαβριήλ του Αγιορείτη (κελί Κουτλουμουσιανό), ο οποίος ευχήθηκε με εν Χριστώ αγάπη για όλον τον κόσμο και ειδικά για την ταλαιπωρημένη πατρίδα μας και νουθέτησε πνευματικά με χαριτωμένα παραδείγματα, ανέκδοτα και παροιμίες, τους πιστούς προσκυνητές που τον επισκέφτηκαν. Επιπλέον έκανε λόγο για το φλέγον ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέροντας πως κορωνοϊός, όπως και κάθε μικροοργανισμός, είναι δημιούργημα του Θεού και υπακούει πιστά σε Αυτόν και πως ο Θεός παραχωρεί τις ασθένειες για να επιστρέψουμε σε μετάνοια.
Αυτή τη φορά έχουμε τη χαρά να κοινοποιήσουμε ένα νέο βίντεο του χαριτωμένου γέροντα, στο οποίο αναφέρει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού (έλεγχος, μείωση του πληθυσμού της γης) και στο οποίο αποκαλύπτει το ρόλο των Εβραίων και των Μασόνων.
Εκτός όμως από τους κινδύνους που ελοχεύουν από τη χρήση του εμβολίου, ο αγαπημένος γέροντας παραθέτει και τα πνευματικά όπλα αντιμετώπισης του κορωνοϊού και τα οποία είναι:
α) Εξομολόγηση (τακτική)
β) Εκκλησιασμός (τακτικός)
γ) Αδιάλειπτη Ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε με», «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς»
δ) Άλαδη νηστεία Τετάρτη και Παρασκευή και κατά τις ορισμένες από την Εκκλησία ημέρες
ε) Καθημερινή μελέτη της Αγίας Γραφής
στ) Θεία Κοινωνία με την άδεια του πνευματικού
ζ) Ευχέλαιο στο σπίτι
η) Ελεημοσύνη
Παραθέτουμε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο από αυτό το βίντεο και ζητούμε ξανά την ευχή του!
Προσκυνητής: – Αυτό που κλείνουν τώρα σχολεία, τα σύνορα κλείνουνε είναι σημείο από το Θεό; Τι σημαίνει;
Γέροντας Γαβριήλ: – Παίρνουν κάποια μέτρα για να μην μεταδοθεί η ασθένεια, νομίζω αυτό είναι καλό. Αλλά είπε ένας: “Δεν πρέπει να κάνουμε εμβόλιο”. Γιατί μπορεί να βάλουν μέσα σε αυτό το τσιπάκινα μπορούν να μας ελέγχουν. Και μερικοί λένε για να μειώσουν τον πληθυσμό της γης βγάζουν αυτό το εμβόλιο, θα βάλουν μέσα κάποιο υδράργυρο, κάποια άλλα για να μπορεί να πεθαίνει ο άνθρωπος σε δύο-τρία χρόνια.
Προσκυνητής: – Ποιος τα κάνει;
Γέροντας Γαβριήλ: – Μερικοί λένε… Οι Εβραίοι, οι Μασόνοι, αυτοί που βγάζουν τα εμβόλια. Θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό της γης για να μπορούν να ελέγχουν. Δεν μπορεί να τους έχει κανείς εμπιστοσύνη, γιατί είναι σίγουρο, είναι βέβαιο ότι αυτά τα έμβρυα που σκοτώνουν, τα παιδάκια, πέντε μηνών, έξι μηνών, εφτά μηνών, τα χρησιμοποιούν, τα βάζουνε σε διάφορες τροφές, για να γίνονται εύγεστες οι τροφές αυτές. Δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Για να αντιμετωπίσουμε το μικρόβιο πρέπει να κάνουμε έξι πράγματα όλοι μας: εξομολόγηση και εκκλησιασμός τακτικά, ευχή αδιάλειπτη “Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησε με”, “Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς”, νηστεία Τετάρτη-Παρασκευή από λάδι και άλλες μέρες όπως όρισε η Εκκλησία. Αγία Γραφή λίγο κάθε μέρα. Καμιά ελεημοσύνη σε καμιά φτωχή οικογένεια. Όταν μας δίνει ευλογία ο πνευματικός να κοινωνούμε. Και να κάνουμε Ευχέλαιο στο σπίτι, να πάρουμε λάδι από καμιά θαυματουργή εικόνα και να χριόμαστε κάθε πρωί. Αυτά είναι τα πνευματικά τα μέσα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μικρόβιο.
Προσκυνητής: –  Να εύχεστε εμάς Γέροντα, όλους τους Ορθόδοξους χριστιανούς να νικήσουμε τον ιό και […].
Γέροντας Γαβριήλ: – Με αυτά τα μέσα θα νικήσουμε. Τα μικρόβια είναι υποτακτικοί του Θεού. Τα στοιχεία της φύσεως είναι υποτακτικοί του Θεού. Κάνουν υπακοή στο Θεό, ότι τους λέει ο Θεός κάνουν. Βλέπουμε εκεί στην Αγία Γραφή όταν ο Θεός είπε στον Ιωνά να πάει στους Νινευίτες και να κηρύξει, ο Ιωνάς δεν ήθελε να πάει και ο Θεός διέταξε τον άνεμο και ο άνεμος έκανε υπακοή και εξήγειρε τη θάλασσα και δεν μπόρεσε να πάει στον προορισμό του και αναγκάστηκε ο Ιωνάς να γυρίσει πίσω.
Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο από Афон – на пути к Господу.
Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ
***

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
Με τιμή,


Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου