Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Ένα παράδειγμα για τις εκλογές και τον εκλογικό νόμο που ΟΛΟΙ πρέπει να διαβάσουμε

Οι εκλογές στη χώρα μας πλησιάζουν μέρα με την ημέρα! Ευχή όλων μας είναι να δοθεί μία σωστή διέξοδος για την Πατρίδα μας. Ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να μας φωτίσει να επιλέξουμε το σωστό για τον τόπο και τις ψυχές μας. Στη συνέχεια θα αναρτήσουμε ένα ενδιαφέρον κείμενο που μας έστειλε ο ακροατής μας Παναγιώτης Π. και αναφέρει με παράδειγμα πως μπορεί να αποκτήσει αυτοδυναμία ένα κόμμα που δεν έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, λόγω του περίεργου εκλογικού (σαφέστατα αντιδημοκρατικού) νόμου ου ισχύει στην  Πατρίδα μας.  Για όλους εκείνους που παρεξηγούν το ενδιαφέρον μας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, θα ήθελα να υπενθυμίσω τα λόγια ενός σύγχρονου Αγίου Μάρτυρα της Εκκλησίας μας.
Διαβάστε το με προσοχή (το έχουμε πει από αέρος αρκετές φορές και το έχουμε αναρτήσει και ολόκληρο στο παρελθόν). Είναι από το βιβλίο της Ιεράς Μονής Παρακλήτου «Ένας ασυμβίβαστος Ιεράρχης - Ιερομάρτυς Ανδρόνικος Αρχιεπίσκοπος Πέρμ (1870-1918)». Κείμενο του ίδιου του Αγίου Ανδρονίκου. Ας το διαβάσουν προσεκτικά όλοι εκείνοι που αντιδρούν γιατί η Εκκλησία να ασχολείται με την πολιτική. Αμέσως μετά ακολουθεί το παράδειγμα με βάση τον εκλογικό νόμο. Όλοι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή: πρώτα στην Εκκλησία, με ενεργή συμμετοχή στη Θεία Κοινωνία για να μας φωτίσει ο Θεός μας. Και μετά στις κάλπες να κάνουμε πρώτα το Σταυρό μας για να μην φέρει η επιλογή μας μεγαλύτερα δεινά στον τόπο.

Ο Άγιος έγραφε: «

 «Κανείς ας μην ακούει τους λαοπλάνους, πού υποστηρίζουν ότι για τον χριστιανό είναι εντελώς αδιάφορο το πολιτικό σύστημα. Όχι! Εμείς οι χριστιανοί, όπως όλοι οι άνθρωποι, ζούμε σ’ αυτόν τον κόσμο, από τον όποιο δεν μπορούμε να φύγουμε παρά μόνο όταν το θελήσει ο Πλάστης μας. Δεν πρέπει, λοιπόν, ν αδιαφορούμε για την πολιτική κατάσταση, καθώς ένα καθεστώς ή ένα πολίτευμα ή μια κρατική εξουσία μπορεί είτε να διευκολύνει το έργο της σωτηρίας μας, είτε να το δυσχεραίνει, είτε ακόμα και να το εμποδίζει με θανάσιμους διωγμούς... Έτσι, έχουμε την υποχρέωση να εξετάσουμε το παλαιό πολιτικό σύστημα, πού υπάρχει ως τώρα, και το νέο, πού μας προτείνουν, για να διαπιστώσουμε ποιο από τα δύο συμβάλλει περισσότερο στην επίτευξη του προορισμού της ζωής μας. Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα πρέπει να εξετάζει ο χριστιανός όλα τα εγκόσμια πράγματα, ένα από τα οποία είναι και το πολιτικό σύστημα...

Σ’ όλους είναι γνωστό, τόσο από άλλες χώρες παλαιότερα όσο και από τη δική μας τώρα, τί γίνεται κατά τις περιόδους των εκλογών: Θυσιάζονται τα πάντα -η πίστη, η πατρίδα, η οικογένεια- στον βωμό της νίκης ενός κόμματος, οποιουδήποτε κόμματος. […] Η προεκλογική κομματική προπαγάνδα καταντά πλήρης παράφορα, στην οποία παραδίνονται ολοκληρωτικά οι άνθρωποι, ξεχνώντας όλα τα άλλα. Και μετά τις εκλογές, όποιο κόμμα καταλάβει την εξουσία με μια ευκαιριακή πλειοψηφία, αυτό κυβερνά ανεξέλεγκτα το κράτος και διοικεί όλους τους πολίτες του, διακηρύσσοντας ότι είναι ο μοναδικός εκφραστής της θελήσεως του λάου. Άλλα ποιος μπορεί να το πιστέψει;... Μήπως υπήρχε και υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον λαό και την πατρίδα, όταν όλα συνδέονταν και συνδέονται με την πάλη και τη νίκη του κόμματος;»

Με σύνεση λοιπόν ας επιλέξουμε το κόμμα που θα υποστηρίξουμε. Ας δούμε τα προγράμματά τους για θέματα που σχετίζονται τόσο με την πραγματική σωτηρία της Ελλάδας, όσο και με την πίστη μας και την ελευθερία μας. Τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, μας κατέστρεψαν και οδήγησαν τη χώρα στο μαρασμό και το λαό σε απόγνωση. Αυτά τα κόμματα δεν πρέπει να είναι επιλογή μας! Και τα δύο αυτά κόμματα έχουν συμφωνήσει (ανάμεσα στα άλλα καταστροφικά) στην καθιέρωση της Κάρτας του Πολίτη για την πλήρη παρακολούθηση όλων μας, για την εξαφάνιση της ελευθερίας μας και την υποδούλωσή μας στα ξένα και σκοτεινά συμφέροντα… Το παράδειγμα που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό για όσα δεν πρέπει να κάνουμε. Το ακροατής μας επιλέγει το ένα από τα δύο κόμματα (αυτό που κατά τις δημοσκοπήσεις θα προηγηθεί). Μακάρι να μην αποκτήσουν τα δύο κόμματα αυτοδυναμία, γιατί αυτή θα είναι η πλήρης καταστροφή μας.

Ο Παναγιώτης Π. μας έγραψε:

«Mελετώντας τον εκλογικό νόμο διαπίστωσα - και δυστυχώς αποδεικνύονται πως είναι έτσι- τα εξής:

Είτε ρίξεις λευκό είτε άκυρο είτε δεν πας καθόλου είτε – κι εδώ είναι το ζήτημα - ψηφίσεις κάποιον εκλογικό συνδυασμό αλλά αυτός δεν περάσει το όριο του 3%, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Το ποσοστό κάθε κόμματος υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των ψήφων που πήρε κάθε συνδυασμός από όσους πέρασαν το 3%. Αυτές οι ψήφοι θεωρούνται έγκυρες για την κατανομή των εδρών και μόνον αυτές.


Αν λοιπόν είμαστε 1000 πολίτες και 240 από μας θέλουν στην κυβέρνηση το κόμμα π.χ. ΝΔ (!) και το ψηφίσουν, τι δύναμη έχει αυτό;
Ποιο είναι το πραγματικό του ποσοστό;
 Έχουμε και λέμε:

Από τους 1000 πολίτες τη ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Έχουμε λοιπόν: Χ = 240*100/1000 = 24%


Με μια λογική αποχή 20% (δηλαδή αν δεν πάνε να ψηφίσουν οι 200), πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τους 800 λοιπόν πολίτες, τη ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Χ = 240*100/800 = 30% ! (Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΕΒΑΖΕΙ το ΠΟΣΟΣΤΟ του πρώτου κόμματος)


Υπάρχουν όμως και τα άκυρα... Αν απ’ τους 800 που πήγαν στις κάλπες, οι 50 ρίξουν άκυρο τότε, πόσο γίνεται το ποσοστό του;

Από τις 750 λοιπόν ψήφους, τη ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
τώρα έχουμε: Χ = 240*100/750 = 32% !


Κι αν απ’ τους 750 οι 60 ρίξουν λευκό, πόσο γίνεται το ποσοστό του;
Από τις 690 ψήφους, τη ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Χ = 240*100/690 = 34,8% !! (ΔΕΙΤΕ πόσο ΑΝΕΒΗΚΕ το ποσοστό του πρώτου κόμματος)


Μα καλά, θα μου πείτε, αυτά ίσχυαν πάντοτε… Είναι ο κλασσικός τρόπος του συστήματος για να παίρνουν έδρες που δεν τους αναλογούν.

Ναι, αλλά τώρα οι έδρες δεν μοιράζονται με βάση απλά και μόνο τις «έγκυρες» ψήφους (σα να λέμε οι 690 του παραδείγματός μας) αλλά από το άθροισμα των ψήφων μόνο όσων κομμάτων πέρασαν το 3% - και υπό όρους, η ΝΔ με αυτό το ποσοστό κάνει κυβέρνηση.

Αν δηλαδή, από τους 690 πολίτες, οι 100 συνολικά ψηφίσουν συνδυασμούς που δεν περνούν το όριο του 3% τότε έχουμε και λέμε


Από τις 590 ψήφους κομμάτων που ξεπέρασαν το 3%,  τη ΝΔ θέλουν 240
στους 100 πόσοι; ( Χ;)
Πάμε πάλι: Χ = 240*100/590 = 40,7 % !! (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;;;)


Έλα όμως που -με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο- ένα τέτοιο ποσοστό δίνει την απόλυτη πλειοψηφία στη ΝΔ γιατί οι έδρες της θα είναι


Από τις 590 τελικές ψήφους, τη ΝΔ θέλουν 240
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ;)
και έχουμε τελικά: Χ = 240*250/590 = 101 έδρες

Και επειδή το πρώτο κόμμα παίρνει και «δωράκι» 50 έδρες, η ΝΔ έχει τελικά 151 !


Αν θεωρείτε πως μόνη της η ΝΔ δεν μπορεί να έχει 240 πολίτες στους 1000, βάλτε και τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ μαζί. Έτσι κι αλλιώς μαζί θα πάνε αν χρειαστεί να σώσουν το σύστημα.

Πώς πήγαμε από τους 1000 στους 590; Πώς έγινε και ένα κόμμα με πραγματική δυναμική 25% στο σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, να παίρνει 151 έδρες:

Σε όσες εκλογές έζησα, τέτοιο φαινόμενο δεν έχει παρατηρηθεί ούτε και ως ενδεχόμενο. Να πώς γίνεται:
Αν δεν υπήρχε το «δωράκι» των 50 εδρών και εάν οι έδρες μοιράζονταν και στα κόμματα κάτω του 3% η ΝΔ θα έπαιρνε:


Από τους 690 πολίτες ΝΔ θέλουν 240
από τις 250 έδρες πόσες θα πάρει; (Χ;)

Χ = 240*250/690 = 87 έδρες.

Ακόμη και με το δωράκι, θα είχε μόνο 87 + 50 = 137 έδρες...

Αυτά διαπίστωσα φίλοι μου και είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι:


Αν δεν επιθυμείτε με τίποτα μια κυβέρνηση ΝΔ ή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και θέλετε να ψηφίσετε έναν συνδυασμό που κατά τη γνώμη σας δεν πρόκειται να ξεπεράσει το όριο του 3%, σκεφτείτε το καλά και πολύ.


Είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν από αυτούς τους συνδυασμούς που κατά πάσα πιθανότητα ξεπερνούν το όριο. Ειδάλλως οφείλετε να είστε έτοιμοι για μια ακόμη 4ετία όσων μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε.


Έγραψα απλώς τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τα νούμερα κι όπως πάντα… οι αριθμοί είναι αμείλικτοι…

Παναγιώτης Π.»

Αυτά μας έγραψε ο ακροατής μας και τον ευχαριστούμε θερμά. Οι ερωτήσεις από πολλούς από εσάς είναι να σας πω ποιο κόμμα να στηρίξουμε. Προσωπικά έχω επιλογή. Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να καθοδηγήσω κανέναν, καταργώντας το αυτεξούσιο και την ελευθερία που είναι δώρο του Θεού. Δεν ανήκω (ούτε και ποτέ υπήρξα μέλος) σε κανένα κόμμα. Έχοντας κάνει την έρευνά μου ανακάλυψα την απόλυτη απάτη από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Φοβάμαι τους απλούς ανθρώπους της Εκκλησίας που έχουν παγιδευτεί και πιστεύουν πως το παραδοσιακό δεξιό κόμμα θα κάνει καλό στον τόπο. Εύχομαι ο Θεός να μας φωτίσει και να μας λυπηθεί. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους μας για το καλό της Πατρίδας μας, της Ελλάδας μας (που στην πλειονότητά της παραμένει ακόμα Ορθόδοξη και Χριστιανική)!!! Και θίγονται για αυτό οι προοδευτικούλιδες απάτριδες και άθρησκοι…