Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ὁ Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικολάος γιά τήν κατάργηση τῆς Κυριακῆς ἀργίας


Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικολάος για την κατάργηση της Κυριακής αργίας (10.12.2012)


Στο γενικό πλαίσιο της αποχριστιανοποιήσεως της Ελληνικής κοινωνίας εντάσσεται και το νέο μέτρο που έλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης για την κατάργηση της Κυριακής αργίας, με πρόσχημα την ανάπτυξη των μικρών καταστημάτων.

Ένας ιερός θεσμός που επί αιώνες περιφρουρήθηκε, ακόμα και σε περιόδους σκλαβιάς, τώρα καταλύεται από χριστιανούς πολιτικούς, οι οποίοι τάχα χάριν οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο αποποιούνται την χριστιανική τους ιδιότητα, αλλά υποχρεώνουν και τους πολίτες να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, να την αντικαταστήσουν με την αργία της Δευτέρας και να κόψουν κάθε σχέση με τον εκκλησιασμό και την ιερότητα της ημέρας του Κυρίου.
Θέλουν να απελευθερώσουν την αγορά, όπως διαμηνύουν. Στην ουσία όμως περιορίζουν την άσκηση του θρησκευτικού συναισθήματος και την ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών. Η Κυριακή είναι ημέρα σχόλης από αρχαιοτάτων χρόνων. Είναι ημέρα για τον Θεό και την οικογένεια. Με την κατάργησή της δεν βοηθείται ο εργαζόμενος αλλά τα σχέδια εκείνων που σιγά-σιγά καθιερώνουν και στην Ορθόδοξη Ελλάδα το άθρησκο Κράτος.

Συντάσσομαι με τους εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους της Φθιώτιδος που αγωνίζονται κατά της καταργήσεως της Κυριακής αργίας και εντόνως διαμαρτύρομαι για το αντιχριστιανικό και αντικοινωνικό αυτό μέτρο.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
http://anavaseis.blogspot.gr
About these ads

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου